icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

tamara2307
6. aug 2012

a ešte pridávam moju dnešnú skúsenosť so slovenskými úradmi.. do 24hodín sa treba hlásiť u pediatra, k tomu môžem ísť len s rodným listom a prihláseným malým do poisťovne. tak som sa vybrala na matriku, malého dala do vajíčka, zmontovala do auta a šla.. na prahu matriky ma otočili so slovami, že rodný list a všetko už majú nachystané, ale mne to nedajú, len otcovi. akože halo? a ja som tu nikto, len matka, ktorá má nárok porodiť, ale rodný list prevziať nemôže.. na hlavu celé slovensko a úrady!!! manžel utekal po práci na matriku a hneď sa spýtal, ako je možné, že mne ho nevydali. a úradníčka čo zadrela? to hocijaká ženská môže prísť a povedať, že je matka.. a hocijaký muž nemôže prísť a tvrdiť, že je otec? asi na to existujú občianske preukazy..alebo ja som už úplný dement, že tomu nerozumiem..

cicimon
6. aug 2012

@tamara2307 no zaujimava skusenost - ale zas do 60dni by sa maly mal/mohol osetrovat na tvoju kartu poistenca... taze dr by od teba nemala este ziadat jeho kartu ani RL
a gratulujem k malemu, ma taky vazny pohlad 🙂

tamara2307
6. aug 2012

@cicimon skúsenosť z ktorej mi praskajú stehy, keď si na tú ženskú spomeniem..

cicimon
6. aug 2012

@tamara2307 no o takom som este nepocula, ved je to normalka ze bud ide otec po RL alebo matka, aj ked vacsinou asi otec... a ako vravis, barskto mozes dojst s OP a poveedat ze je otec/matka.... to uz by stalo aj za staznost ak by si mala na to nervy

kvietok173
6. aug 2012

@cicimon môžem sa opýtať? Príspevok pri narodení dieťaťa dostanem aj pri treťom dieťati, alebo je to len pri prvom, alebo pri prvom je to viac a potom pri ostatných menej???

tamara2307
6. aug 2012

@cicimon ak by som vedela o nejakej mamine, ktorej tie doklady vydali, tak by som sa veru šťažovala. je pravda, že po rodný list chodia tatkovia, keď je mamina ešte s malým v pôrodnici..ale zas keby som nevedela, kto je otec, tak tam pošlem všetkých chlapov, s ktorými som dačo mala? preháňam, ale tak sú aj slobodné mamy, alebo také čo neuvedú meno otca.

cicimon
6. aug 2012

@kvietok173 prispevok je pre prve 3 deti a je rovnaky

cicimon
6. aug 2012

@tamara2307 mas pravdu

zuzanapd
6. aug 2012

@tamara2307 na matriku musí ísť otec, nakoľko ty si podpisovala hlásenie o narodení v nemocnici... je potrebné, aby mal aj tvoj občiansky preukaz... takže žiadna byrokracia... u nás ma na to upozornili v nemocnici...

tamara2307
6. aug 2012

@zuzanapd môj občiansky nebolo treba, stačil im otcov..ako som písala, ja som v tomto nepotrebná osoba 😒 ale už stačilo rozčuľovania

mishuu
6. aug 2012

ahojte baby, dnes som si myslela, že už ideme do pôrodnice 😅 😝
s mužom sme si poobede trošku ľahli a mňa začalo pobolievať bruško a kríže, to poznám, poslíčkovia, pomyslela som si, ale začalo sa to stupňovať a zrazu ma bolelo od žalúdka až po spodok bruška a všetko som mala tvrdé. Zrazu mi ostalo na vracanie, celá som sa roztriasla a zalial ma studený pot, tak som išla na wc, nevracala som, ale za to ma riadne prehnalo...potom som si dala sprchu a ľahla som si, muž už bol v pozore 😉 ale zachoval kľud (aspoň som si ho vyskúšala 😉 ) postupne bolesti prešli a ja som zaspala ako bábätko 😅
Mám takého tušáka, že sa telo už pripravuje na pôrod, čo myslíte? Nemáte niečo podobné niektorá?n Inak asi hodinu pred týmto celým sme sa milovali, možno že aj to vyvolalo tie bolesti, alebo bruško bolelo len kvôli tej hnačke...netuším?
Aj som rozmýšľala, či som jedla niečo čo by mi uškodilo, ale celý víkend aj dnes sme jedli a pili presne to isté s mužom, takže uškodiť mi nemalo čo lebo jemu nič nebolo a mňa prehnalo len raz. Teraz mi nič nie je, tak uvidíme čo sa bude diať 😉

loralo
6. aug 2012

@mishuu no moja, tak moj odhad, rozbieha sa ti porod 😉

mishuu
6. aug 2012

@loralo ale už dobrých pár hodín sa nič nedeje, aj keď už 2x som išla na wc, že mi treba na veľkú a nič z toho nebolo 😅
no veď uvidím, hlavne nech stihne manžel prísť keby niečo, robí totiž nočné, som sama doma, ale svokrovci bývajú vo vedľajšom činžiaku a sú v pohotovosti, takže aspoň tak 😉 ale zatiaľ žiadne bolesti ani tvrdnutie bruška...

monculka
6. aug 2012

ja by som nebola proti keby mi teraz odtiekla plodova voda a isla by som rodit...lebo toto je uz ako vecnost...uz chcem mat malu Nellku pri sebe

monculka
6. aug 2012

taka moja tehu fotka z pred 2 tyzdno ked sme boli na chate 🙂

smolinka024
6. aug 2012

@vcielkamaja Mne dnes prisiel papier zo socialky 😉)) Uznali mi aj DNP, tak sa vytesujem, ze aspon pol roka budeme mat z coho zit...Ale potom ....:(

smolinka024
6. aug 2012

@tamara2307 To co! nemam slov na takyto pristup...som zvedava co caka nas :(

smolinka024
6. aug 2012

@mishuu A vy este takto intimnosti medzi sebou mate aj na konci tehu? 😉))) V podstate ticho zavidim...😉)) My s drahym sme mali uz od zaciatku zakazane co len pomysliet na to 😉)) :(

smolinka024
6. aug 2012

Baby a pozrite si este tuto stranku, co treba vybavit...Neviem ci mi ju aj niektora z vas neodporucila tuto na fore...Ja som uz drahemu z toho urobila poznamky a plan: http://www.detska-vybavicka.sk/clanky/co-vybavi...

smolinka024
6. aug 2012

Inak, dnes sa mi urobili strie okolo pupku! ☹ ☹ ☹ Teraz na konci... Uplne ako slniecko to vyzera... Neviem naco sa 9 meisacov vkuse mazem, ked nic nepomaha...:( Viem,ze som vela pribrala, ale akoze toto je uz vela 😒

monculka
6. aug 2012

@smolinka024 to si potom nevidela moje strie 🙂

cicimon
6. aug 2012

@smolinka024 este k tomu treba prihlasit dieta na bytovy podnik teda ako dalsieho clena domacnosti - na smetie a pod..

mishuu
6. aug 2012

@smolinka024 nooo máme 🙂 , síce tie polohy to už nie je pre mňa žiadne super vzrúšo 😀 , ale doktor nám odporučil sexíkovať, že sa budem lepšie otvárať a že nakoľko nemám žiaden zápal ani nič a všetko je v poriadku, tak pokojne môžeme 😉 tak aspoň manžel sa teší, ja sa priznám, že je to síce príjemné, ale skôr mi už bruško zavadzia a sú to len také rýchlovečky 😝 😀 skôr pre manželove potešenie a možno pre podporu pôrodnej činnosti 😉
Inak strie sa mne robili zatiaľ len na bokoch, tak som sa celkom tešila, ale teraz posledné 2 týždne mám aj ja už trošku aj na brušku tak z bokov a kúštik aj zospodu sa mi ťahá...čo narobíme...aj ja sa mažem od začiatku a dosť, ale to ak sa má stať, tak žiaden krém ani olejček nepomôže...

monculka
6. aug 2012

inac baby...neviem ako vy ale ja mam posledny mesiac strasnu chut na sex 😝 aj kazdy den by som ho absolvovala...je pravda ze uz nevladzem tak ako predtym 😅 ale chut mam stale...len ten moj je nejaky divny...akoby sa bal...ze rozpucime malu 🙂

bonninka
6. aug 2012

@tamara2307 gratulujeme ke krásnému chlapečkovi, hlavně, že už jste doma a bude dobře 🙂

smolinka024
6. aug 2012

@monculka O chuti mi nic nevrav 😉 😀 😀 😀

vcielkamaja
6. aug 2012

@monculka
@smolinka024 ajaj, chut by bola, len ten moj sa asi boji 😀 😀 😀 a cim sa blizi termin, tym je chut vacsia 😀 😀

vcielkamaja
6. aug 2012

strie sa mi na brusku neurobili, iba na bokoch. na brusku som mala uz predtym tukovu vrstvu ako tulen, takze koza bola na velke brusko uz dopredu pripravena aby nepukala 😀

vcielkamaja
6. aug 2012

a teraz si o mne nemyslite, ze som alkoholik alebo ze silno chlastam, ale posledne dni mam hroznu chut na pivo 😒 😀