Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
Ahojte..chcem sa spytat, prenasam druhy den, a od vcera vecera mam bolesti v podbrusku,ale nie je to pravidelne,a vsimla som si hnedkasty vytok..mam ist do nemocnice,alebo mam cakat na pravidelne kontrakcie?
dakujem za radu
@misha123 Ahoj, ja by som išla do nemocnice, ja som tiež 3 dni po termíne, ale u mna stále nič ☹ .
@tamara2307 nádherné bábätko!!! Blahozelam a zelame veľa zdravicka a mankynho mliecka🙂 to ti odtiekla plod voda, ked museli kontrakte vyvolávať?
@doory ďakujem, mliečko zatiaľ tečie, som z toho celá natešená.. začala som po poradni trochu špiniť. na druhý deň znova, tak som to šla dať skontrolovať. bola som už na 4 cm otvorená, nechali ma na vzdychárni a do rána som sa otvorila na 6cm, malý sa už hlávkou tlačil. vzali ma na sálu a bolo. plodovú vodu mi museli tiež uvoľniť až na sále..bolo to všetko také otočené 😒 ani kontrakcie, ani voda, len malý bol zrazu pri mne
@tamara2307 krasny drobcek 🙂 a preco az dvojitu davku?
@tamara2307 gratulujem k syncekovi 😵 prajeme vela zdravicka... 😉
@monculka ja sa s tym mojim brusiskom citim ako terminator 😒 dnes uplny horor, neznasam tepla, s muzom sa bijeme o ventilator 😀
dnes mi otec vravel, ze do nedele by uz bol rad dedom 😀 reku dohovor si vnucke... 😀 neviem, preco si zmyslel zrovna nedelu...od cvera vecera riesime s manzelom dilemu...totizto moji rodicia sa vcera vratili z dovolenky a zoznamili sa tam s rodinou, v ktorej bola mala Lujza. a stale ju spominali...az sa mojmu manzelovi toto meno zapacilo a od vcera vecera o nicom inom nehovori, len "Lenka alebo Lujza" ? tak par dni pred porodom riesime meno...
@tamara2307 Aj ja gratulujem. Je taky peknucky....😉))) Hlavne nech to zdravicko sluzi 😉)) malinky nech len papka, spinka a kaka 😉)))
@tamara2307 gratulujem a je krasny...prajem vela zdravicka 🙂
baby doslo vam nejake rozhodnutie na pridavok na dieta?lebo mne nie...moze sa stat ze dostanem skor peniaze ako to rozhodnutie?ci ako to funguje?
@monculka mne nedoslo este ani rozhodnutie o materskej, nie to este o inych veciach...
@vcielkamaja proste to ty ludia na uradoch su debilny...chodila som po uradoch lebo som si chcela vybavit prispevok na byvanie ci co to je...hned ak som sa vratila z ciech som bola u jedne p--e a bolo jej povedane ze som tehotna...ale asi to nepocula lebo pred mesiacom som sa presne od tej istej p--e dozvedela ze mam dostavat nejykch 60 eur...samozrejme teraz uz nedostanem nic spätne...ze vraj spom si mala podat ziadost...a ja som si z kade mala vycucat ze nieco take je ze mozem dostat dostat peniaze...proste ZLE...aj tych 13 eur co sa dostava pocas tehu som nedostala lebo som o tom nic nevedela...to je hlavne ze cigankam daju vsetko...toto neni fer....mam velke nervy
@monculka nasi romsky spoluobcania sa v davkach veru vyznaju...ked ide o peniaze, aj rozmyslat vedia...
@vcielkamaja ved to...ale nejdem sa tozculovat...pali ma zaha 🙄
@monculka no to je rozdiel si prispevok na dieta alebo rodicak.... mne napr tiez este nic neprislo, ziadne rozhodnutie a tiez som to poslala pred vyse mesiacom, oni maju na rozzhodnutie 60dni lehotu, tak je mozne, ze pridu prachy skor ako papier, pri prvej sa mi to tak stalo
a " rozhodnutie na pridavok na dieta" - to je tych 22e a to sa ziada po narodeni
@monculka aj mna, jedla som melon, tak preto.
a vsetky tieto prispevky sa neziadaju az po porode?
@vcielkamaja okrem materskej sa vsetko ziada po porode, ked bude rodny list
@vcielkamaja ja som nejedla nic take z coho by mala...dam si anacid a bude dobre 🙂
@monculka tak to musis spravne nazvat aby si potom vedela co pytas 🙂 tych cca 830e - neviem presne na e tu sumu - to je prispevok pri narodeni a priplatok k prispevku dokopy, jedno z toho sa ziada 28dni po narodeni a potom mozes vsetko naraz ziadat - aj pridavok na dieta aj oba prispevky, aby si tam nemusela tolko chodit
@tamara2307 take ale číta sa to super. Ako lahký hladký priebeh porodu 😉 parada..tak nech sa vama j nadalej dari a malinky krasavec krasne rastie..... 😉
@monculka inak aj rodicovsky prispevok - t.j. tych 197 eur budes dostavat az ked sa male narodi a vybavuje sa az po jeho narodeni, to nie je ako materska, materska sa dostava uz 6-8 tyzdnov pred porodom, ale ak vravis o tych 197 eur - tak to az po porode, tak isto rodinne pridavky, danovy bonus,...
ďakujem za reakcie a povzbudivé slová maminy 🙂
@doory pôrod bol napriek tomu hrozný, ale nebudem to rozpisovať pre dobro každej jednej, ktorú to len čaká.
@loralo jedna dávka nestačila na vyvolanie dostatočných kontrakcii, ale je pravda že ma tie konktrakcie nedostávali do nejakých nenormálnych stavov bolesti, takže to rozhodnutie o zvýšení dávky bolo správne.

ja ani veľké brucho nemám ale tiež chodím na pol metra od všetkého lebo moja špecialita je sa potkýňať o všetko. Veru nech už je to za nami 🙂