icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

martinam77
1. sep 2012

@mishuu Gratulujem ku krásnej dcerenke,veľa zdravicka Vám obom zelam...

sandrika1986
1. sep 2012

@martinam77 : Nie, bolesti nemám, sem tam mi tvrdne bruško, kríže občas bolia, opuchy nemám vôbec, sem tam zátka ide preč, malinká sa vrtí .... 🙂 Čítala som , že keď som už raz prenášala, tak je väčšia pravdepodobnosť, že aj druhé budem prenášať. Tak je to tu. Mňa zatial nikto neotravuje s telefonátmi tohto typu. Uvidím , čo bude v utorok na kontrole, či mi nespraví lekár Hamiltonov hmat ako aj pri prvej dcérke, po 9 dňoch po termíne to spravil na kontrole a v noci ma chytili kontrakcie, prask.plod.vody a nadránom sa dcéra narodila, spontánne. Všetko ohladom pôrodu bolo rýchle. Prenášaš už 2.deń, správne ?

martinam77
1. sep 2012

@sandrika1986 no prvý termín som mala 23.8.druhy teraz 30.8.Bolel ta ten hmat?Lebo som počula,že to boli a mňa sa v utorok pýtala dr.či tomu pomôžeme,súhlasila som ale nebolelo ma to.Tak možno to len nejako podrazdila,načo som poobede dostala kontrakcie,kt.sa zastavili po 3hod.a potom mi odišla zatka..A od vtedy vôbec nič sa nedeje..Ja by som radšej išla prirodzene ,prvý krát mi vyvolávali pôrod a dosť dlho mi trvalo kým som sa odhodlala na druhé tehu 😀

sandrika1986
1. sep 2012

@martinam77 : Nebolelo, len mi to bolo trošku neprijemné. Ja som pobede mala neprijemné pocity, v noci kontrakcie a potom to išlo všetko rýchlo. 😉 Prirodzene je najlepšie, umelo vyvolávané pôrody to nie je dobré. Už musíme len čakať a byť trpezlivé 😀 Koľko rokov má tvoje prvé dieťa ?

martinam77
1. sep 2012

@sandrika1986 13 😀 😀 😀

sandrika1986
1. sep 2012

@martinam77 : Moja dcérka má 4 roky 😉

jespera
1. sep 2012

@carodejnica pozerala som to video - mozno ma niekto odsudi,ale mne to pride take surove voci tomu babatku..ja som si to odzila pri prvej dcerke s laktacnymi sestrami....boze nikdy viac....babatko vycerpane, unavene, hladne a mne tiekol pot ani nehovorim kde...., nakoniec sa podarilo - kojila som do roka, sice kazdu hodinu ale kojila som...Ja osobne neuznavam dojcenie za kazdu cenu....

carodejnica
1. sep 2012

@jespera
Nie je dôvod ťa odsudzovať. 🙂
Ten pán, čo manipuluje s tým bábätkom je uznávaný kanadský pediater Jack Newman - teda lekár, ktorý s bábom manipulovať VIE - a jeho know-how je to najlepšie, čo v oblasti dojčenia existuje. Tento pán rozumie dojčeniu viac ako my ženy. 🙂
Ja som bola inak takto zhrozená pri dcére, keď som prvý krát videla, čo s ňou "dorábali" lekárky pri vizite v pôrodnici - teda pri bežnom vyšetrení, a potom pediatrička pri prehliadkach - bábätka s netreba báť. Aj moja mama, keď videla, čo robila laktačná, radšej odišla, presne je z generácie, keď deti boli pevne vystreté a zošnurované v perine, treba byť jemný a zároveň istý v pohyboch. Bábätku to neubližuje. Určite menej ako nedojčenie.
Dojčenie za každú cenu? Za akú cenu? U mňa je to to táto cena - spokojné dojčené dieťa a šťastná mama. 😎 Lebo dojčenie nie len kŕmenie.

Kopírujem tu status Mamily z Facebooku.

Vedeli ste, že dieťa sa nedojčí len, keď je hladné, ale aj keď je smädné, choré, unavené a ospalé, smutné, frustrované, či rozrušené a z iných dôvodov?
Matka teda funguje ako regulátor dezorganizovanej fyziológie dieťaťa.
Dojčenie dieťaťu poskytuje napr.:
- potravu a pitie
- imunologické faktory - preto sa deti dojčia častejšie, keď sú choré, alebo chcú získať protilátky proti choroboplodným zárodkom, keď príznaky ochorenia ešte nie sú matke ani zjavné
- reguluje telesnú teplotu dieťaťa
- srdcovú a dychovú frekvenciu
- znižuje krvný tlak a uspáva ho
- poskytuje sociálne a emocionálne faktory

Ja rešpektujem, že to niekomu nestojí za to, ale keď vidím, že pomôcť sa dá a takáto pomoc existuje a dokonca žne úspechy, prečo o tom nehovoriť. Ono veľa sa dá zachytiť práve takto zavčasu, keď sú naše bábätká malinké. Čím skôr tým lepšie. 😎

monika1091
2. sep 2012

@mishuu ja som tiez pouzivala klobuciky v porodnici a aj doma ale mna to sialene boli akoby mi ihly pichali do bradaviek....... potom su zdurene a tazko sa odsava to mliecko mi......

monika1091
2. sep 2012

@miskachrumka ale je to na volny predaj ci na predpis ten olejcek.....

monika1091
2. sep 2012

@miskachrumka ja si natieram tiez kalciovou mastou.... ale nikdy neviem kolko sa napapa s prsniky ..... ked dam flasku viem mam tam odmerku ale s prsnika neviem kolko sa napapala

monika1091
2. sep 2012

@martinam77 je to krem alebo olejcek.......

martinam77
2. sep 2012

@monika1091 majú širšiu radu pre detičky v DM,my používame krém...cena krému je niečo cez 7eur...

bonninka
2. sep 2012

@monika1091 oleje nejsou pro děti moc dobré - to mi řekla pediatrička - teď se vyrábí parádní krém (pěna přímo pro novorozence) - jmenuje se to Excipial Kids - jsou tři druhy - krém, pěna a mlíčko. Já jsem koupila tu pěnu a je to skvělé - krásně se roztírá, hned se vstřebáví a Miško má kůžičku jako z hedvábí. Koupit lze v lékárně 🙂 je to trošku dražší, ale vyplatí se to.

diamand
2. sep 2012

@monika1091 tu v UK sa kremovat neodporuca, tu odporucaju len olivovy olej (kupuje sa tu v lekarni, nie je to taky na varenie) je velmi dobry, ja malu natieram len tym

maria.vinea
2. sep 2012

@diamand
Olivovy ano nie je drahyy a je vhodny

lucia795423
2. sep 2012

Este by som sa maminiek chcela opytat, kolko plienok spotrebujete za den...lebo mi budeme mat 4 tyzdne a furt je to viac ako 15 ks...len ci je to bezne...

nati04
2. sep 2012

ahojte prosim vas surne byvame v ba a surne potrebujeme bebu discharge nevie niekto kde by sme ju zohnali v ba???

miskachrumka
2. sep 2012

*************************Maminy prosím o radu ! Bud som niečo zjedla čo ma uplne položilo na zem alebo ide nejaká chrípka ale musím povedať je to strašne nikdy som nemala závrate až tak že som odpadla od zvracania a hnačiek som uplne bez sili .. ....som ako mrtvola :((((teraz mi ostalo lepšie a som sa konečne postavila z postele !
Bolo mi povedané že možem chvalabohu !!!!!!!!!kojiť 2 tyždnového synčeka nadalej že ma v mm protilátky ....čo si otom myslíte ?********* hlavu mi ide naozaj roztrhať 😔

miskachrumka
2. sep 2012

@monika1091 volne predajný v zdravotníckych potrebách

chrumka84
2. sep 2012

Ahojte, pripajam foto nasej Lucinky (26.8.2012, 4540g, 56cm). Uz sme sa ako prvorodicia popalili, lebo som zjedla korenene jedlo a malu cely den bolelo brusko. Nastastie uz prestalo a je znova ako anjelik 🙂.

mishuu
2. sep 2012

@monika1091 mňa nebolia bradavky, len tak jemne po kojení, ale nič čo by stálo za zmienku, cez klobúčiky mi malá krásne saje, úplne mi vyprázdni prsník...rada by som kojila bez nich, ale nechce sa prisať, ja mám totiž dosť malé bradavky a nechcú sa mi zduriť zo začiatku kojenia poriadne, len potom keď už napríklad ťahá cez klobúčik tak bradavku mám takú veľkú ako celý klobúčik 😀 tak neviem či ju odnaúčať od klobúčika či to nechať tak a byť rada, že aspoň nejak kojím... 😔 prsia sa mi zatiaľ pekne nalievajú

steva
2. sep 2012

@mishuu ja som kojila cez klobuciky 15 mesiacov a dobre bolo.tiez som mala taky problem ako ty.dolezite je,ze kojis a malinka je spokojna 🙂

mishuu
2. sep 2012

@steva božinku,konečne niekto kto mi povedal, že kojil cez klobúčiky a bolo dobre...vieš ako si ma teraz potešila 🙂 a pekne ste priberali, nebol problém s tvorbou mliečka a tak?

kmkke
2. sep 2012

Mám otázku: Môže mať 9-dňové bábätko koliky? Lebo ten môj keď začne o 6 ráno revať, tak reve - predvčerom do 2 poobede a včera do 4 poobede, kým mi trklo že má asi problémy s prdíkmi, skúšam mu dávať Espumisan ale reve aj tak, takže som musela použiť rektálnu rúrku a už konečne spí. Alebo to má z môjho jedla? Povinne pijem každý deň feniklový čaj, včera som jedla mrkvovú polievku a kuracie na syrovej omáčke so zemiakmi, dnes zajac na smotane s knedlíkom. Ja už fakt neviem 😖 To keď začne zajtra ráno o 6 zase, tak ma šľak trafí 🙄

barbarkapo
2. sep 2012

@monika1091 ja odporucam detsky krem na tvar a telo, my sme sa od olejov vysypali a aj tak sme sa lupali a tak sme kupili nivea baby na odporucanie sestricky z novorodeneckeho a za 2 dni krasna pokozka bez vyrazok a lupania.

barbarkapo
2. sep 2012

@kmkke male deticky tazko znasaju kravske mlieko a vyrobky, su tazko stravitelne, skus obmedzit syry, mlieko, smotany a nahrad kyslomliecnymi vyrobkami ako jogurt ci acidof.mliecko toto babatka lepsie znasaju

monculka
3. sep 2012

dobre ranko 🙂 baby aky mate nazor na sex pocas sestonedelia?

kalifa28
3. sep 2012

@monculka v pohode, máme za sebou 🙂 ale len raz, lebo som po nom začala krvácat akosi viac... ale ja som rodila sekciou, keby normálne, tak ma tak lahko na sex nenahovorí 🙂

kalifa28
3. sep 2012

ženyyyy, dnes som prvý krat v živote odprevadila moju dcerušku do školky, jááj pomoc
mala som z toho také nervy ráno, že som s plačom odchádzala zo školky, Saška sa hned začala hrat, mna ani ocina si nevšímala 😀 😀 😀 😀