icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

vcielkamaja
6. sep 2012

@carodejnica tu satku som si vcera objednala 😉 a neviem sa dockat, kedy mi pride...

vcielkamaja
6. sep 2012

@miskachrumka dnes sme boli na klbiky, tie su u nas v poriadku, nemusime ani na siroko balit. o 2 mesiace kontrola...

kvietok173
6. sep 2012

@monculka rektálna rúrka a cvičiť na kríž kolienko s opačnou rúčkou a striedať a masírovanie bruška v smere hodinových ručičiek.

ela2710
6. sep 2012

@miskachrumka ahoj, my sme uz boli na klbikoch, mala ma vsetko v poriadku 🙂 a aj my papame castejsie, ani zdaleka nie kazde 3 hodiny, niekedy kazdu hodinku, niekedy dve, v noci sa zacina budit stale menej a menej, ale niekedy zas vydrzi aj dlhsie bez mliecka, ale mne sa potom zacne samo odstriekavat, len vcera v noci som bola ,,leniva" krmim ju poleziacky a tak som jej davala furt len z jedneho a rano, ked som sa zobudila, tak druhy som mala o hodne vacsi a teda hrcky riadne, ale hned ako som ju prilozila bolo po nich 😀

monculka
7. sep 2012

tak u ortopeda vsetko v poriadku....dalsia kontrola o dva mesiace 🙂

miskachrumka
7. sep 2012

@vcielkamaja super super može byť rada ja som včera maleho na pol dna zabalila ...a dnes mu dám asi pokoj je taký chudačik mrzutý stím :(
už nech je utorok a modlím sa aby bolo všetko super ako pri Dávidkovi

miskachrumka
7. sep 2012

@ela2710 ja som mala včera tiež riadne naliate ....a sme sa nerehotali lebo som vybrala prsník a že ideme papať a samozrejme ako vždy bol pri Dominikovi aj Dávidko a z mliečka do očí dostal aj Daduško nevedel či sa má smiať alebo byť urazený :D :D
Vela krát sa stane že ten prsník len chytím a už strieka mliečko samé .......ale to je dobre hlavne že ho mám !

kvietok173
7. sep 2012

@miskachrumka boli sme u ortopéda a kĺbiky sú oki. Pýtala som sa či baliť na široko a povedal, že nemusíme, ale že môžme.Je to starší dr. a myslím, že to hovorí už zo zvyku, lebo dlhé roky bolo zvykom takto u nás baliť 🙂

miskachrumka
7. sep 2012

Maminy pijávate len tie 5-6dnové mlieka alebo aj tie trvanlivé plnotučné ?
chcela som piť tu meltu ale skor ako som aj začala sa mi aj zhnusila !

cicimon
7. sep 2012

preco by sa mali pit len tie 5-6dnove mlieka? uplne v poho aj krabicove

kvietok173
7. sep 2012

@miskachrumka ja som klasické mlieko teraz vysadil, jem len jogurty a pijem acidofilné, teda všetko kyslomliečne, alepredtým som pila a som zástancom mliek s krátkou trvanlivosťou, tie sa ešte ako tak chuťovo približujú nadojenému originálu 🙂 🙂 🙂

miskachrumka
7. sep 2012

@cicimon bolo mi tak povedané detskou doktorkou ....lebo ževraj niečo čo vydrží aj rok v špajze nemože byť mlieko .....riadne mlieko je to s 5-6dnovou zárukou .....ostatné je len napodobenina a povedala že mám piť to 5-6dnové ale mne popravde nejak nechutí má inú chuť aj vonu :/
ale moj syn má rad aj také tak som rada že mu chutí jemu budem kupovať to 🙂....kedže je zdravšie

miskachrumka
7. sep 2012

@kvietok173 aj doktorky su za tie s krátkou trvanlivostou ......a prečo si vysadila mlieko ?

cicimon
7. sep 2012

@miskachrumka no skor ide o pitie mlieka alebo kyslomliecnych vyrobkov.... s tymi mavaju deti mensi problem ako s mliekom

tamara2307
7. sep 2012

@miskachrumka ak ti nechutí melta, skús inku, tá je chuťovo lepšia podľa mňa

miskachrumka
7. sep 2012

@tamara2307 inku ? to som, ešte ani nepočula .....🙂
ale vyskúšam ...tato melta ma nejakú prenikavú vonu čo mojmu nosu nerobí dobre :/

tamara2307
7. sep 2012

@miskachrumka nájdeš v každom obchode..je to podobné ako caro, len podstatne lacnejšie 🙂
@uzabytobolo nemá tvoje malé reflux, keď plače po každom kojení? môj to doteraz nemal, teda ten plač bol len vo večerných hodinách medzi 7-9 hodinou..ale posledné dni mi už plače po každom kojení asi hodinu, dosť sliní a vo vertikálnej polohe je veľmi nespokojný-takže príznaky by aj boli.

kvietok173
7. sep 2012

@miskachrumka lebo to vraj je jediná potraviná s ktorou by mohli mať detičky problém, ono mlieko celkovo nie je vhodné pre dospelého, skôr sa odoprúčajú kyslomliečne

kvietok173
7. sep 2012

@miskachrumka ja pijem jednu denne ráno nescu a malý spí jak dudok.Mám nízky tlak a ak by som nevypila kavču, tak by ma bolela hlava a tabletky nekonzumujem.

chrumka84
7. sep 2012

@miskachrumka nejeduje sa ti, ze mu tecie prirychlo? Niekedy mam pocit, ze mala nestiha prehltat a odtrha sa od prsnika. No mozno to je kvoli niecomu inemu.

martinam77
7. sep 2012

Dievčatá,neviete mi poradiť,nalievaju sa mi tak prsia,že malička mi to nestačí vytiahnuť a na jednom sa mi už robí hrčka.Čo s tým?Musím to odstriekavat či?!Ďakujem za každú radu 😒

kvietok173
7. sep 2012

@martinam77 najlepšie je prikladať babuľko čo najčastejšie, keď sa malá zobudí tak jej hneď daj odpiť. ak to nestačí, tak daj si teplú sprchu a tam si rozmasíruj prsia a nech Ti odtečie mliečko, nemusíš úplne len trocha.Ono sa to časom upraví, len pamätaj že najlepšia odsávačka je babuľko.Ak máš veľmi naliate prsia, tak teplá sprcha pred papaním je super na uvoľnenie.

martinam77
7. sep 2012

@kvietok173 ďakujem,budem to skúšať s teplou sprchou tiež,doteraz som sa pokúšala iba s masazami a grafickou otocenou ku hrciam...

miskachrumka
8. sep 2012

@chrumka84 no ked ti mám napísať pravdu ja neviem aký je vtom rozdiel ...tak mám teda piť mlieko či nie radšej ?
som ztoho ako jelen

miskachrumka
8. sep 2012

@kvietok173 no ked ti mám napísať pravdu ja neviem aký je vtom rozdiel ...tak mám teda piť mlieko či nie radšej ?
som ztoho ako jelen

miskachrumka
8. sep 2012

@kvietok173 ja pijem občas len capuccino kavu nie .....bojím sa že by mi nebuval a bol by nervozny

miskachrumka
8. sep 2012

@chrumka84 no odtahuje sa často ....ale skor mám pocit že stíha .....len tak hltavo pije že mu ide aj vzduch do bruška ....normálne počujem ako saje aj vzduch :(
až mu bruško hučí :(
aj si dávam pozor aby mal celu bradavku a aj tak :/

miskachrumka
8. sep 2012

Mamičky aj vaše deričky mávaju občas stolicu do zelenkava ?

kvietok173
8. sep 2012

@miskachrumka ja Ti už tiež neviem čo áno a čo nie. Ale čítala som veľa a vraj mlieko je najpravdepodobnejšia potravina ktorá robí problém, teda mlieko v klasickej podobe. Kyslomliečne sú oki. Včera som jedla uhorky ošúpané a malý sa tak krčil v noci, ale či to bolo z toho, ja už sama neviem. Predtým som si dala ošúpanú hrušku a mala som pocit, že tiež ho troška krčilo, ale nie veľmi, ale či to bolo z toho??? Ale keď si spomínam, tak pri prvom synovi som pila mlieko na rôzne spôsoby, od granka po mliečne polievky a malý mal také koliky, že hrúza a svokra, len že pi mlieko budeš mať mlieko, ale či mal koliky od toho, alebo by ich mal aj tak???Pri dcérke som nemala problém, ale vraj koliky sú častejšie u chlapcov.Ja dúfam, že ešte nejako prečkáme 2 mesiace a po 3mesiaci sa to ukľudní, veď už budeme mať o chvíľu mesiac 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 , ja už som mesiac poriadne nespala 🙂 🙂 🙂 chodím jak mátoha 🙂 🙂 🙂

kvietok173
8. sep 2012

@miskachrumka mishka to je preto ak Ti vypije iba predné mliečko, netreba rýchlo meniť prsníky, ale keď Ti vypije iba troška mliečka a zaspí a zobudí sa cca po polhodke, tak mu daj opäť z toho istého nech doťahá, lebo potom si odpije stále iba predné mliečko a nedostáva sa k zadnému, čo je vlastne jeho hlavné jedlo. Teda zelená stolica - veľa predného mliečka, málo zadného, dlhšie nechaj jeden prsník. Ďalší prsník ďalšie kojenie, cca Tvoje 3 hodky 🙂 🙂 🙂 . Smejem sa lebo môj malý by ma zjedol, keby som mu dala až za 3 hodky.