icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

vcielkamaja
8. sep 2012

maminky, ako uspavate svojich drobcov, hlavne vecer? na rukach alebo v kociku, alebo ako? lebo ja na rukach,ale moje ruky a chrbtica to uz ledva zvladaju...

kacenka78
8. sep 2012

@vcielkamaja napapáme sa, položím na perinku a bud zaspi este pri mne napr. v obyvacke alebo ho dám do postielky a zaspí tam, žiadne nosenie na rukách.... no pri prvom synovi to bolo zásadne pri kojeni, vtedy zaspal a preniesla som ho do postielky....a takto sme zaspávali skoro dva roky....

miskachrumka
8. sep 2012

@kvietok173 No uhorky a obzvlášť hrušky by som nejedla ....jasa fakt obmedzujem v jedle a z čoho mám slasť je mlieko a ak ani to nemožem tak už neviem z čoho sa mi bude mm tvoriť :(
jogurtová miesom ....ešte udene syry možem 🙂

miskachrumka
8. sep 2012

a stím spaním som na tom rovnako ....tiež som 3 tyždne nespala poriadne z chuti ale to už ani nebude ....!
a myslíš že pije len predné ?však ho scucne tak že mi ostane v podstate len vecheť 😅
jasi myslím že vycucká skoro všetko !

miskachrumka
8. sep 2012

@kacenka78 no tak to klobuk dole že žiadne nosenie 😕
ja som sa tiež zaprisahala ale dietatko potrebuje cítit matku .....a to nie len počas kojenia ...

kacenka78
8. sep 2012

@miskachrumka no ja sa k nemu vela tulim, ked sme na gauci, alebo na velkej posteli, ked lezi, pri kojeni... maly je neskutocne kludny, ziaden plac, tak mozno je to aj tym, nie je dôvod na nosenie na rukach, samozrejme okrem pocitu blizkosti, a ten si vynahradím pri lezani pri nom, kedy si ho túlim k sebe 😉 ... pri prvom sme drobca nosili na rukach kazdu chvilu 😀

kvietok173
8. sep 2012

@miskachrumka čítala som, že zelené kaky sú zpitia iba predného mliečka.Niektorá mamina dávala link na stránke, ak podržím dlhšie na jednom, tak nemáme zelené kaky, tak to asi bude tým. aj mne mám pocit, že vyťahá dosť, ale potom sa ti priebežne počas dojčenia nalievajú, také jemné mravčenie, neviem či to cítiš?No čarodejnica a iné maminy píšu že konzumovať môžeš všetko, tak po troške aj jem všetko.So strukovinami predsa len počkám po 3.mes. a paradjky tiež nie lebo ja som raz mala alergiu na ne.

monculka
8. sep 2012

baby moze byt ze uz som dostala menstruaciu???som 3 tyzdne po porode a mala som cely tyzden uz len taky slaby hnedkasty vytok a dneska som si vsimla na toaletaku jasnu cervenu krv...

kvietok173
8. sep 2012

@kacenka78 to je individuálne, mám 3 dieťa, ku každému pristupujem rovnako a predsa je to iné.1syn ani za svätého zaspať, 2 dcérka tá sa pýtala do postieľky a poobede od roka ma niekedy predbehla 🙂 a sama si šla ľahnúť a tento drobček je zatiaľ drobučký a prilepený na cicuľke 🙂 🙂 🙂

kvietok173
8. sep 2012

@monculka asi ďalšia fáza čistenia, aj ja to tak mám, myslela som že koniec a opäť

miskachrumka
8. sep 2012

@monculka to je stále čistenie .....ja ked som povedala drahému že ked príde domov v stredu že možno by už aj niečo mohlo byť 😝 a ako na potvoru včera sa mi zas pustila krv a to som už 4dni nič nemala ...ono je to také všeliake za tích 6 tyždnoc raz krvácame raz nie ....ale pri prvom som písala som mala pokoj po 4tyždnoch to už bol ešte par dni hnedy výtok a koniec 🙂

miskachrumka
8. sep 2012

@kacenka78 aha no však ty vieš ...každá vychovávame ináč 🙂 pekný den

miskachrumka
8. sep 2012

@kvietok173 náš prvý ten je spachtoš od narodenia už v brušku stále buval a kopance boli fakt výnimkou ..mavala som aj strach no on len buval ...mladší ten kopal v brušku bol akčný a veru už teraz toho vela nepospí a to máme 3 tyždne a cez den tiež vydrží dosť hore ....a Dávidko ten ma 3,5roka ....a ráno ked sa nejde do školky spáva do desiatej a o jednej že zas buvať a to spí aj do piatej a o deviatej nieje problem aby zabuval ....ale on je aj dost hyperkatívny neobsedí a nepostojí stále niečo ....

miskachrumka
8. sep 2012

@kvietok173 vidíš aj tu sa názory krížia ......ja som nepočula ešte že by bola zelená stolica z predného mlieka ...tu sa zas hovorí že zelená stolica je vtedy ked mamička zjedla niečo čo babatku uškodilo alebomu nerobí dobre! tak sa mu zmení stolica na zelenšiu ...."iný kraj,,,, iný mrav " 😉

cicimon
8. sep 2012

@miskachrumka zelena stolica nie je kvoli matkinej strave... http://babetko.rodinka.sk/babetka/starostlivost...

miskachrumka
8. sep 2012

@cicimon dakujem teraz už viem unás hovoria že je to ztoho :/
aspon viem ja som už chcela žit zo vzduchu :/

cicimon
8. sep 2012

@miskachrumka ak bude mat dieta na nieco alergiu prejavi sa to vyrazkami/...

miskachrumka
8. sep 2012

@cicimon mali sme dva dni po brušku také maličke červene bodky ale už miznú ....

ela2710
8. sep 2012

@miskachrumka nasa mala ma take male cervene bodky dva dni na lickach, takze jej zrejme nesadlo nieco co som zjedla, ale vobec netusim co 😒

miskachrumka
8. sep 2012

@ela2710 podobne tiež netuším ......a to jem malo žiadne ovocie a zeleninu ......občas maso ....pijem čistu vodu a jem často pečivo a polievky aj to vývar fakt nejem hocičo a vidiš......:(

miskachrumka
8. sep 2012

a ked sme už pri tom prednom a zadnom mm......ako donutit také dieta čo ked vypije predné hned zaspí aani za svet ho zobudiť ?čo potom robiť ?ako dosiahnuť aby vypil aj zadné ?

cicimon
8. sep 2012

@miskachrumka daj dalsie kojenie z toho isteho prsnika

luci137
8. sep 2012

ahojte, konečne sme domka 🙂 malý Marek sa narodil 4.9.o 11.59h, 3250g a 51cm
aj ked porod bol dost komplikovaný som rada že to mám za sebou, teraz si len zvyknút na nový systém 😉
kolko vám prespali detičky prvý týžden dva ? a ešte napríklad ohladom kojenia mám absolútny chaos čo nemožem jesť ..dokonca aj sestričky majú na všetko rozne názory 😒
viem akurát citrusy - rajčiny - jahody...
ale počula som že ani kyslé ani bublinkové nápoje dokonca ani mlieko máte skúsenosti?dakujem za každú radu 🙂

monculka
8. sep 2012

@luci137 gratulujem ti 🙂 a uz to mas za sebou 🙂 a preco si mala komplikovany ak sa smiem spytat? 🙂

kmkke
8. sep 2012

@luci137 No prvé dva týždne môj malý prespal všelijako. Zo začiatku sa budil v noci aj každé dve hodiny a cez deň prespal 3-4, teraz je to zase opačne, v noci prespí 3-4 hodiny v kuse a cez deň sa budí každú chvíľu. A inak ja jem všetko okrem citrusov, dokonca som vera zožrala jahodovú výživu lebo som na ňu mala chuť jak hovado 🙂 Na nete píšu, že sa netreba obmedzovať a ja mylujem mlieko, keby som nemohla denne vypiť aspoň dva deci tak ma šľahne, takže ho veselo pijem ďalej. Malý má síce koliky sem - tam, ale zatiaľ zvládame, však nech si zvyká od mala 😀

kmkke
8. sep 2012

No toto sa mi ešte nestalo, hrúbka jak hrom 😝 Napíšem milujem s trvrdým y, ty kokso, to mi už asi to žvatlanie na malého spravilo dieru v gramatike 😀

potvorka88
8. sep 2012

Ahojte, vidim, ze sa zaoberate s tym co jest pri kojeni. Mne nas pediater povedal, ze mam jest uplne vsetko. So ziadnou potravinou to neprehanat, ale zo vsetkeho trochu aby som mala pestru stravu, tj. aj citrusy a tak. Iba potraviny ako kapusta, kalerab nekonzumovat surove, ale tepelne upravene. Inak niekde som citala (bohuzial uz si nepamatam kde), ze latky z potravin ktore zvyknu nafukovat sa dostavaju v minimalnej miere do mlieka, takze z toho vyplyva, ze mozme jest aj strukoviny a pod. My chvalabohu nemame take problemy, ale pri synovi sme pouzivali Infacol pred kazdym papanim a to nam pomohlo. 🙂

kvietok173
8. sep 2012

@luci137 gratulujem. My máme 3a1/2 týždňa a stále spíme 🙂 budí sa len na papanie, ale každé baby je iné,Frekvencia kojenia detto, ako často si pýta tak mu dávaj, teda ponúkni stále keď je hore, aj keby to bolo každú hodku, potom sa zladíte, ale nato je času dosť, veľa šťastia

miskachrumka
8. sep 2012

Včera som so svojimi kamarátkami vyrazila na vecierok.Manželovi som povedala, že sa vrátim o polnoci. "Sľubujem ti, miláčik, že sa nevrátim ani o minútu neskôr!" vyhlásila som a vyrazila. Ale večierok bol fantastický. Drinky, tančeky, znovu drinky a znovu tančeky, ešte viac drinkov ... bolo to tak skvelé, že som zabudla na čas! ... ... ... Keď som sa vrátilala domov, boli tri hodiny v noci. Vchádzam do bytu, ako myška otváram dvere a vtom počujem tú sprostu kukučku v hodinách, ako kuka trikrát! Keď som si uvedomila, že manžel sa pri tom kukani môže prebudiť, zakukala som sama ešte deväťkrát ... Bola som na seba hrdá, že aj keď som ožratá ako delo, dostala som taký dobrý nápad a podarilo sa mi vyhnúť nepríjemnosti s manželom ...! Rýchlo som si ľahla a zaspávala s myšlienkou na to, ako som inteligentna. Ráno, počas raňajok sa manžel spýtal, kedy som sa vrátila z večierku. A tak hovorím, že presne o polnoci, ako som sľúbila. Nič nevravel a ani nevyzeral, že by mal nejaké pochybnosti. "To je skvelé, som zachránená ..!" pomyslela som si a utrela pot z čela. "Vieš, musíme vymeniť tie naše kukučkové hodiny." Zbledla som od strachu a pýtam sa pokorne: "Aaano? A prečo, miláčik?" A on na to: "Vieš, dnes v noci kukučka zakukala trikrát, potom neviem, ako to urobila - vykríkla Ó bože!, Znovu zakukali štyrikrát, povracala celu predsien, zakukali ešte trikrát a spadla so smiechom na podlahu. Kukla ešte raz, šliapla na mačku a prevrátila stolík v obývačke. Potom ma poslala do riti a zvalila sa vedľa mňa. Potom zakukala naposledy a začala chrápať...

kmkke
8. sep 2012

@miskachrumka Sa rehlim jak kobyla 🙂))) V prvom momente som ostala ako obarená, že: Vonku? Pri malom bábu? A potom mi došlo že vtip. Kradnem, idem si to hodiť na FB 😀