Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@monika1091 ja malu nemam vobec v perinke..akurat ked je v kociku...a v postielke ju mam v deke ktora sa da vselijako pozapinat 🙂
@monika1091 moja v perinke nebola vobec, mám deku, do ktorej ju zabalím na sposob perinky. perinky máme len take tie moderné (dve) a nejako to nechce dobre držat a aj tak si myslím, že jej je v tom teplo, tak ju mám len tak na volno... nestažuje sa... asi sa jej to páči 🙂
@monika1091 Ja mám krpca v klasickej perine, aby som ho mohla polohovať, aby si nezležal hlavičku. Tak som robila aj pri dcére, no a dovtedy, kým jej z netrčali nohy, potom sme prešli na spací vak. 🙂
@vierazit198 @jeny ste v kontakte s laktačnou poradkyňou? to by bolo najlepšie, aby ste nakoniec plne dojčili... ja som mala problém, že syn mi po fľaši odmietol prs, takže ma zachránila len laktačná z Mamily, absolvovala som tri sedenia, na prvom sa prisal, potom sme už len riešili správne pitie a prisatie, tiež som užívala benedikt a senovku, ale len po jednom balení cca 2 týždne, veľa prikladám, malý na mne často visí, takže tvorba mlieka sa krásne spravila...
baby mate niektora hojdacie kresielko pre dieta?lebo ja uvazujem nad kupou...vela mi toho cez den nezaspi a ked je hore tak ju dam do vajicka...ale tam sa asi nudi a zacne revat...keby ste vedela poradit ake kupit...
@monika1091 ahoj, ja som musela prestať, lebo z každej perinky mu trčali končatiny :D
po šiestich týždňoch má malý 5,060kg a 61 cm. pri kojení sa ho snažím nakŕmiť z jedného kvôli zadnému mlielku, ale aj keby som ho tam mala hodinu (čo niekedy aj mám), po odpojení sa dožaduje druhého prsníka. máte ešte niektorá takého hladoša, či vašim drobcom stačí z jedného?
@carodejnicaano, bola u mna doma aj laktacna co radila tu na MK annag kedze sme z toho isteho mesta a celkom ma prekvapila ked mi povedala ze nemam velke predpoklady na dojcenie ked pocula o mojich hormonalnych problemoch / bez liekov mam ms tak 3x do roka, otehotnenie jedine z liekmi a centrom asist. repr./ takze povedala mi ze mozem opravnene povedat ze nemam mlieko co ma dost prekvapilo kezde laktacne tvrdia ze kazda zena moze kojit, no mala som vsetko tak nasprtane ze aj prilozenie sme mali ukazkove akurad to mlieko sa jednoducho tvori malinko tych 20ml co je pre mojho hladosa ktory vypije uz 90ml iba kvapka ☹ a to ja som cela pysna aj na tych 20ml pretoze aj to mam iba vdaka senovke a leiku costi, predstym som z oboch tak 5ml odsala
baby ktore ste rozbiehali mliecko tym ze ste kojili kazdu hodinu to sa ako da? lebo chcem to skusit ale ked maleho prilozim pije asi pol hodinu to to vypije len tych 20ml a to ho nenasiti vobec, potom iba place a ide si spapat rucky od hladu, no prsia su uplne prazdne tak keby som mu nedala UM tak to ho mam nechat trapit hodinu kym sa prsia aspon trosku naleju a zas mu dam iba tych 20ml? keby sme sa takto trapili tak musim byt iba doma lebo v kociku by iba plakal od hladu takze fakt si neviem predstavit ako sa toto da zvladnut, budem rada kazdej rade 😉
@jeny poslala som ti IP, myslim si, ze za pol hodinu je 20 ml velmi malo, podla mna maly nepije, len "cumlikuje", ja som najskor prikrmovalaUM a kojila az nakoniec len kojila...mozno sa mylim, skusenejsie isto poradia
@jeny Annag - Katka Glavová, tak to je super, bola viac krát? Ja som s mojou LP Jankou Mekyňovou v kontakte, ak som si nie istá, volám jej.
Ozaj, ako vieš, že vypije 20ml? Podľa toho koľko odsaješ? To nie je smerodajný údaj, hovorí len o tom, koľko odsaješ, nie koľko dieťa vypije, ale to ti musela povedať aj Katka. Ja som pri dcére bežne odsala za pol hodinu 20 ml, mne to proste nešlo. A dcéra bola buchta. Pri synovi som odsala z jedného 70 ml po HODINE!!!
Počas tej pol hodiny kým je na prse, vidíš, že pije, je tam pauza v brade? Pregĺga? Stláčaš prsník počas dojčenia?
http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?page...
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...
Ja mám tiež prsia ako vechte po dojčení, ale keď si po nadojčení stlačím dvorec toho akože "prázdneho prsníka", mlieko vytečie, pretože mlieko sa tvorí aj počas dojčenia, ja potom ponúknem druhý prsník. Takže je dôležité prikladať a ak sa mlieka tvorí málo, tak prikrmuj cievkou.
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...
@carodejnica ano Katka,bola zatial iba raz u mna a doniesla mi tu cievku takze prikrmujem aj s tym no je to fakt casovo velmi narocne lebo kym vystriedam oba prsniky 2x az potom dokrmim s cievkou tiez na prsniku takze to je aj hodina niekedy a potom ma tak bolia bradavky ze ked si prestavim ze o hodinu mam zas kojit tak 😝 No vypije 20ml aj podla toho ze ho vzdy predtym aj potom odvazim a presne je to tych +-20ml a tiez ked nekojim ale iba odsajem tak odsajme len tych 20ml. Ak odsavam po nakojeni tak to ide uz iba prak kvapiek. On saje pekne ale iba kym ide mliecko potom ked labne tok a ide iba kvapka obcas tak na prsniku zaspava a potom uz iba dudluje, potom davam druhy a zas sa to tak opakuje.
@jeny
Keď vážiš, je to 20g, nie 20ml, ale to je jedno, iné som chcela.
Veru, potom to máš ťažké, 😖 neviem, čo na to napísať, poznám prípady, keď mamina dokrmovala na prse 6 mesiacov, do prvých príkrmov... 😒 Potom je to inak už lepšie, dojčenie fakt začne byť zábavné až po pol roku a neskôr, ak vydržíš, tak príde sladká odmena, ale na druhej strane to vyžaduje neskutočnú trpezlivosť... 😖 Držím palce!
@vierazit198 k čomu ???? 😕 😉
@monika1091 pokiaľ sa zmestia 🙂 , ale ja nedávam stále do perinky, iba na spanie na noc a občas pri kojení, keď je vo vajíčku tak to nejde 🙂 a keď je horúco, tak iba v plienke a krátkom body
@miskachrumka ahoj 🙂 , tak dnes sme mali poradňu a za 3 týždne sme pribrali 1,1kg, dr. bola veľmi spokojná. Teraz máme 4119g a výšku neuveriteľných 56cm 🙂 , pri narodení mal vraj 48cm, ale teraz má určite 56cm, lebo som pomáhala sestričke pri meraní. Na koliku som po porade s dr.kúpila espumisan, tak ideme vyskúšať.Pekný dník 🙂
este ani mesiac nemame kocik a uz mi vypadla sroba z kolesa...proste zle
žienky konečne som si pomaly po roku zafárbila moje dlhé vlasy. Mala som asi 20cm odrastené, ja som cez tehu nefarbila, konečne sa cítim ako človek - žena 🙂 ???žena na materskej??? 🙂 🙂 🙂 nevyspatá, bledá, ale s peknými vlasmi🙂🙂🙂
@monculka to dnes tak všetko vyrábajú 🙄 😠 😠 😠
@kvietok173 tak super ....ja som zas dnes ráno volala našej že máme teda zelenu stolicu a že ma malý v nej niečo ako soplíky ...tak mu dávam aj sebe linex .....a klbiky máme okej tak som velmi rada 😉 😉
@miskachrumka akoze fakt mam nervy...teraz s kade zoberem taku istu srobu...och boze...nevadi...nejak to poriesim
maminky maju aj vase deticky studene rucicky?.... moja ma vkuse a to ju babusim..... uz aj v porodnici mala..... a chora nieje... boli sme v poradni .....
@monika1091 aj moja cica ma stale studene rucky...tiez nieje chora a v dome mame bezne 22-24 stupnov...neviem cim to je...
@monculka ahoj, my mame este po malom bright starts fun on safari hudbne hojdacie kresielko -nie lehatko, lebo su dva druhy len lehatko a toto hojdacie, ma 5 ci 6 rychlosti hojdania, neviem presne, ma melodie, 3 nastavitelne casy hojdania, bezpecnostne pasy a da sa polohovat, male miminko moze lezkat a postupne sa da dat do sedu 🙂 nasa mala sa v nom hojda rada, ale este v nom nezaspala, Tomaskovi sme ho kupili ked mal tri mesiace a teda som bola rada, ze sme ho kupili, ked som potrebovala upratat, najest sa, atd. tak si tam pokojne sedkal, a neskor v nom zacal zaspavat 🙂 velmi ho bavilo hrat sa s tymi hrkalkami na hrazdicke 🙂 ked budem na druhom pc, ukazem aj foto ako v nom spinkaval 🙂 vyuzivali sme ho dlho, skoro rok, potom ho to prestalo bavit a kupili sme mu hojdacieho psika, kde sa hojda uz sam a doteraz na nom fici 😀 takze ja odporucam, ta hojdacka vyzera takto
@tamara2307 moja mala pije takych 7-10 minut z jedneho potom si poriadne odgrgne - vzdy presne dvakrat 😀 a po kratkej prestavocke ideme na druhy, z ktoreho pije zvacsa trosku kratsie a na dalsie kojenie davam zas naopak 🙂 nasa minule pribrala za 1 tyzden 460 g - mala 4310 g, teraz mame 19.9. najblizsie poradnu, tak som zvedava kolko pribrala za tie 4 tyzdne, ktore budu od poslednej poradne do tej dalsej, ale brusko ma stale gulatejsie a licka ma ako maly skrecok, horsie je, ze uz ma dost bolia pri kojeni ruky, tak si davam na nohy vankus 😀 u vas aj meraju deturence? nam je uz mala velkost 56, davame 62, ale u nas na poradni meraju len obvod hlavicky a hrudnika...asi si ju zmeriam sama, lebo je uz ovela dlhsia, nez ked sa narodila
@jeny to, ze si odsajes 20 ml neznamena, ze dietatko vypije len tak malo, ja som si pri malom odsavala a mozem ti povedat, ze mi slo hrozne malinko, z jedneho som ledva vytiahla 40-60 ml, z druheho cez 100 ml ale trapila som sa nekonecne dlhy cas aspon aby som nieco odsala, dnes som si kupila odsavacku kvoli tomu, ze kazdy piatok budem poobede prec od malej, takze sa inak neda, ale nedavam velke sance tomu, ze odsajem na 1.krat dost, urcite sa budem trapit niekolkokrat aby som odsala aspon dva pohariky 😒 lebo ja mam dost problem malej davat aj vitamin D s mliekom, lekarka kazala odstreknut mlieko na lyzicku a do toho kvapku vigantolu, no ja ked si to akokolvek stlacam tak mi ledva vyjde nejaka ta kvapocka mlieka, skor sa mi zvykne samo odstriekavat ale aj to uz len raz za cas, no napriek tomu, ze si neviem sama dobre vytlacit mlieko, malu kojim a ked ju vazili pri odchode z nemocnice mala svoju povodnu vahu a po tyzdni pribrala az 460 g, to teda znamena, ze to mlieko ide poriadne, len deti vedia cucanim ovela viac vysat ako mi rukou, alebo odsavackou, pretoze tam nie je taka ,,sila" takze ja by som neodsavala a netrapila sa na tvojom mieste, ale prikladala by som aj kazdu pol hodinu, ja malej dam vzdy ked je hladna, niekedy vydrz aj 2-3 hodiny, inokedy ma ,,chut" na mlieko aj kazdu hodinku, pol hodinku, takze len prikladaj a prikladaj 😉 a inak odsavanim sa tvorba mlieka podla mna neznasobi, totiz ja ked som odsavala Tomaskovi, tak kazdym tyzdnom bolo toho menej a menej, len on sa uz od narodenia nevedel prisat, teraz som sa vsak rozhodla zabojovat, predsa len to UM je neskutocne drahe 😒
@lucia795423 no presne a neviem si to vysvetlit nozky ma teple lebo je zabalena v perinke ale rucky studene vkuse ked spinka teple su ked sa zobudi studene.......
ahojte mamičky, koľko vám zvyknú detičky spať cez deň a vypiť mliečka (ktoré kŕmite len UM)? my ideme dneska do poradne, tak som zvedavá, koľko sme pribrali a narástli, pozajtra budeme mať presne 3 týždne 🙂
@kvietok173 ja som si zase včera konečne stihla nalakovať nechty na nohách 🙂 a tiež ma čaká farbenie vlasov, keď bude manžel doma, musím si zajtra alebo pozajtra zafarbiť, lebo cez deň nič pri malinkom nestíham...
@monculka nejak ináč sa too nedá urobiť ?
a aku značku si si kupovala ak sa možem opýtat
@lucia3006 ja idem tiež farbiť dnes ...odrasty konečne 🙂
@ela2710 dakujem ti za nazor, viem ze niektore mamicky maju problem odsat mliecko ale myslim ze to nie je moj pripad, viem presne kolko maly vypije aj podla toho ze ho vzdy prevazim a skusala som ho vazit aj ked som mu dala UM takze som presne vedela ze vypil 60ml a na vahe mal presne o 60g viac takze myslim ze sa tym mozem riadit, takze ked vypije odo mna tych 20ml ktore sa mi vytvoria tak za hodinu a pol az dve hodiny nema zmysel podla mna krmit uz za pol hodinu kedze to tam fakt mam iba par kvapiek, no dokrmujem pomocou cievky aby maly sal z prsnika a tiez mu popri tom tecie aj UM takze po "kojeni" nie je hladny a snad mi to nejakym zazrakom produkciu mliecka zvysi

@chrumka84 :D aj jedno aj druhe...... ale spor by som povedala ze moja si skor vyzaduje aby sa s nou niekto rozpraval....