Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@pupawka800 no mna sil doktor aj zvnutra aj zvonka, a ked som sa ho pytala na porodnom stole, kolko budem mat stichov, tak ze aby som sa radsej ani nepytala...ja som si pripadala ako taka zasita sunka, pokial sa mi stychy nevstrebali...miernu bolest citim aj ja...a dnes som mesiac po porode
Dobre ranko,chcem sa Vas opytat rodila z vas niektora na kramaroch a u mudr.cunderlika??
@pupawka800 no mna tiez zasivali, ale uz tyzden po porode som sa citila super...neviem ci som mala len stastie alebo mi pomohla taka specialna vodicka na hojenie, ktoru mi tu poradili...mala som osem stehov...a krvacat som prestala 4 tyzdne po porode a vtedy sme sa aj s mm cukrikovali, trosku som sa bala, ale nakonie ma nic nebolo, vsetko ako predtym...
maminky ako ste na tom s kojením? my sa trošku trápime.....malý nevládze papat tolko kolko má budí sa každú chvilku pripadne ani nespí......odsávat skusam ale neviem si predstavit ze na kazde kojenie mam odsat tých 70 to trvá večnost...ako to riešite ? ? ked odsajem iba trosku a prilozim ho tak vobec neviem kolko spapá ked ho necham aj 20 minut tak tahá ale zadrieme na chvilku a zase sa zobudi na hlad....ja uz neviem...... 😒
@miskachrumka no ja som kojila len 2tyzdne...
@luci137
Zo svojich skúseností (už som tu môj príbeh viackrát spomínala, syn sa neprisával, nevedel vôbec piť z prsníka) ti môžem jednoznačne odporučiť laktačnú poradkyňu, nič sa nevyrovná osobnej návšteve. Zoznam nájdeš tu http://www.mamila.sk/
Z toho, čo o dojčení viem, tak podľa mňa malý zaspávaním zrejme reaguje na slabší tok mlieka, to znamená neodsávaj PRED dojčením (tak tok mlieka ešte viac spomaľuješ), ale naopak PO dojčení, tak zabezpečíš zvýšenie tvorby mliečka. Ak dieťa zaspáva, pomáha stláčanie prsníka, http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...
Nerieš a nestresuj sa na tým koľko malý vypije, viem, že potrebuješ mať nad tým kontrolu, ale správne prisaté a správne sajúce dieťa si vytiahne presne toľko, koľko potrebuje.
Každopádne daj si skontrolovať prisatie a pitie laktačnou poradkyňou, za seba môžem zodpovedne povedať, že mne teda ohromne pomohla, zistila som, kde robím chyby (a to som sa považovala za super dojku, dcéru som dojčila takmer tri roky!), čo mám sledovať, ako postupovať. Neobanuješ. 😵
Ahojte,co sa tyka tych divnych zvukov,tak nas maly raz tak vylakal ze sme obaja s mm leteli k postielke...zvuk ako keby lapal po dychu a on sa iba tak nahlas smial,robieva to dost casto,vzdy ho pre istotu skontrolujem ale on sa len tak schuti smeje zo sna 🙂 a uspavanie?cez den ok,aj v noci,len vecer...kde u tie casy ked mu stacilo citit maminku,ked stacilo drzat ho,hladkat ho...osvojil si ritual:papame po leziacky v manzelskej posteli,dopapeme, tvrdo zaspime(aspon ja si to myslim) prelozim ho do postielky a placeme znovu,zoberem ho na ruky,zas chce jest.tak papame znova,odrgneme si,zacne sa nam ckat tak zas dame trochu...no malemu nejde az tak o jedenie,pretoze sa zvykne niekedy aj rozculovat pri tom akoby mu vadilo ze mu to mlieko s tade tece 🙂cumlik nechce,tak mu davam cumlat hanky alebo kusok mojho prsta,pretoze ked mu dam prsia tak on by potom tahal do nekonecna a potom vracia.takze ja niesom zastancom toho ponuknut dietatu prsnik vzdy ked chce...
@konvalink To, že malý stále túži po prsníku je v poriadku, pre úspešné dojčenie je dôležité dojčenie na požiadanie a nevadí, že vracia - určite radšej prsník, ako prst, či nebodaj cumlík. Ja to tak praktizujem a neviem si to vynachváliť. 😵 Prečítaj si tento článok z laktačnej poradne - http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
@carodejnica ale ja nemyslim obycajne grckanie,jeho normalne potom boli brucho od prejedenia,napina ho,a vyvrati co jedol...doktor mi radil nedavat mu vecer tolko,a dat mu cumlik.ze on ma len potrebu dudlovat,ze mlieko musim mat dost silne ked tak pribera,ze problem v tom nevidi.zatial to riesim tak ako som pisala,pomaha to,ukludni sa a zaspi...ale clanok si precitam.dakujem.
prave sme sa vratili od Dr. Bambulka ma náušničky a mna skoro porazilo ako plakala ☹
ona nikdy, nikdy neplače, ani ked je hladná, alebo pokakaná. len si tak zahmká, zavrndží ale neplače. Bruško ju nebolieva a iný dovod nemá. Ale tieto naušnoce dnes, to bol horor. sme sa aj s mužom smiali vonku v čakarni, kde nas dr. vyhnala, že ona ani plakat nevie...
dala som ju prevážit (poradnu máme až 4. 10) a herečka si pribrala za 17 dni 1200G !!!!!!!!! teeda, to som nevedela, že dokážem vyprodukovat takú megakaloricku tekutinu v prsiach 🙂 😀 😀 😀
@konvalink Ako by som citala o nasom drobcekovi.Sice u nas je to aj koli kolike a histerickemu placu ale Tak isto napapa sa na manzelskej po leziaci zaspinka dame do postielky do par minut plac-nic nepomoze len mamkina dudka-uz sa preje tak odgrcne-lepsie povedane vyvracka-podrazdi sa-zacne ckat-to ho celkom prebudi a mozeme byt hore. potom je nervozny, ze dlho nespal tak zase dudku a tak dookola. Chvalabohu, ze kojime
-kto by stihal behat prihrievat zakazdym mlieko-ked on si zaziada.A tak dudka je pohotova stale. 🙂
@luci137 dojči na požiadanie... to znamená dojči vždy ked syn prejaví zaujem... a ked sa mu páči, tak aj hodinu... moja dcera bezne večer zaspáva hodinku-dve na cicíku, medzitým ju odpojím, ona pokuká, zase si vypýta, až nakoniec zaspí najedená do prasknutia, lebo naraz tiež nie je schopná vypit tak vela mlieka... a najedená je určite, lebo potom papá až o piatej ráno. takže s citom reaguj na potreby dietatka, ono ked ho matka správne pochopí, vie samé čo a ako...
poculi ste o niecom takom ze takymto drobcom sa zvykne davat trosililinka detskej krupice do mliecka aby cez noc dlhsie buvalo...aby sa viac nasytilo...???
@monculka hmmm... v sobotu nás bola pozrieť moja krstná mama, robila až do dôchodku v detskej ambulancii ako sestrička... tiež mi hovorila, že voľakedy sa robilo to a teraz zas niečo iné... napríklad, ja keď som bola batoľa, teda pred 39 rokmi, už ako trojtýždňovým sa dávali deťom šťavičky... teraz od 5-6. mesiaca, vtedy sa detičky povinne balili do tretieho mesiaca len do perinky a teraz..., jednoducho doba je iná...aj vedomosti napredujú...
@cicimon v živote jej ju určite dáš nás miluje krupicu s grankom ..ale ešte má času habaddddeeeej
@cicimon no zas to prehánat nemusíme ....troška prevarenej vody na cumlík určite nezaškodí !
@monculka to je veliká škoda že už nekojiš ...ale čo už ....a ináč sa máte ako ?
@cicimon to prvé bolo pre Monculku
Mamičky chcem sa opýtat ...malý po saní z prsníka asi po cca 10min sa začne mrviť hádzať hlavkou ,trepať ručkami a zuriť najprv som si myslela, že už mu asi nič netečia tak som ho dala na další prsník no ked som ho stlačila tak z neho tieklo ale menej ...on ked začne papať to sú hrozne "šupi " lica stiská mu a až počut ako mu to tečie krkom pachltne papa a často aj so vzduchom že ho musim jemne potlapkať po chrbátiku čo mu zabehne .a nedá sa mu nadýchnuť :(
**..a chcem niečo iné že po tom saní po tich 10min sa začne metat a aj sa prisaje a zas pustí zas prisaje zas pustí a zuri a ked si stlačím pradavku tak tečie aj ked menej .....neviem či mu musi stále tiecť prúdom alebo čo :/ lebo ked ho dám na plný druhy prsník naliaty tak je hned kludny ale chcem jeden prsnik na jedno papanie a druhý na dalšie papanie o 3hod. lenže takto sa to nedá kedže hned začne nerváčiť :/jemu asi jeden vobec nestačí a aj ked sa snažím že nech saje viac aby sa aj viac v tom jednom vytvorilo nedá sa lebo hned začne nerváčiť a nič ho neupokoji len za plný prník ale ten už uplne nevysaje :/
@miskachrumka To robí sem tam aj môj 🙂 Ja som si všimla, že vtedy, keď už nie je prsník pekný guľatý a akoby naplnený na prasknutie robí mu problém poriadne chytiť bradavku, tak mu ho "narvem" do pusy, niekedy spolu bojujeme aj 5 minút, aj sa pri tom vyreve, ale nepopustím ani náhodou, až nakoniec poriadne chytí, len musíš smerovať bradavku k hornému podnebiu, a doslova mu vopchať celý dvorec do pusy 😀
@kmkke ono by to aj šlo keby neotváral pusku ako za dušičky .....len tak na "O" a tam veru aj dvorec nezmestím ani nenarvem a ked mu otvorím pusku jemne že mu jemne stlačím lička tak zatne dasná takže zas nič ☹

@vcielkamaja popravde malý mal v kaýždej plienke nakakané od narodenia až po dva dni dozadu ...už tiež nekaka do každej plienky ...ale asi to tak má byť