Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@miskachrumka neuveris, ale moja toto iste chytila, ale o pol 11, taky srdcervuci plac som u nej este nezazila, tiez spinkala v postielke, napapana a okupana a odrazu rev na cely dom a nie a nie ju utisit, potom po 15 min. sama prestala a na rukach mi zaspala a spala az do 6.30
@fate_girl mne mamka povedala ......že je možno možné ....že ak si odgckol a zrazu mu zatieklo tak sa mu tažko nadýchlo a tím sa velmi zlakol :((((((((
nech to bolo čokolvek už nech sa to nikdy neopakuje !!!!!!!!!!
@fate_girl A ináč sa máte ako ?
ako búvate v noci ? vela búvate cez den ?
miskachrumka, to iste robi aj nasa mala, ze spinka a odrazu plac. Uz viem co je nasej, potrebuje ist na ruky a poriadne si chce odgrgnut. Dava najavo, ze jej nie je dobre v brusku. Skus ci to iste nie je u vas, a ak si este odgrgne bude mu fajn a spi sa dalej. 🙂
@luban to viem ....ako chcem povedať že viem kedy je plač že treba grgnuť ....ale toto bolo šokujúce on buval a zrazu nie plač ale hrozný rev ako keby sa mu fakt nedalo preboha nadýchnuť alebo co 😢 😢 vždy sa ho dá utišiť ale teraz sa 2min nedalo vobec :((
nič nefungovalo :(((
velmi sme sa zlakli :((
ale už chcem na to zabudnuť a verím že sa to už nikdy nebude opakovať :( lebo ma skolabujem ☹ ☹ ☹
A chcem sa opýtat malý niekedy aj pri kojení hlavne dosť chrapká myslím pri dýchaní ako keby mal soplíky ale nič v nošteku nemá niekedy to počuť ako chrčanie .....také chprapkavé dýchanie cez noštek ..
@miskachrumka neskusala si muodsat nostek?lebomoja tiez tak chrapcala a nic nebolo vidiet, ale ona bola aj nervozna ked pila a potom som jej odsala z vysavacom a dost jej vyslo,take normalne priesvitne...vacsinou rano...chora nieje, lebo ju doki kontrolovala...
@lucia795423 nie neskušala ...ani to ešte nemám zakúpene .....
@miskachrumka to je na tom najhoršie, že tých možností je x.. tiež ako baby píšu, grgnutie, prdkanie, kakať mu treba alebo vrackať..ani ja nikdy nie som na 100% istá, len si myslím, že to môže byť to vracajúce sa mliečko. nech je ako chce, kojiť treba, umelá strava by to tiež nevyriešila, možno aj zhoršila.
@miskachrumka tak to ti odporucam...hlavne ked maly nedajboze bude mat sopliky tak to velmi pomaha...aspon mojej malej to pomohlo a to ani nebola chora, len som tak ako ty pocula take chrapkanie ako by tam nieco mala...a bola nekludna a potom ked som jej odsala tak bola hned kludnejsia...ta na vysavac je zabita ja som si ju tu nechala poslat, lebo tu take nemame...
@lucia795423 a nevytvorilo sa malinkej ešte viac soplíkov ..toho sa velmi bojím 😒
radšej by som ešte počkala do poradni ..sa bojím takému malinkému odsávať :((
a on chrapčí len ked papa .....
@miskachrumka tak toto ma aj moja, chrapci, iba ked papa...
a hltavo pije, casto jej zabehne a potom place...
@vcielkamaja presne ako píšeš .....vela krát hlavne na žačiatku papania hltavo papa a potom sa dusí .....a chrapčí ako pišem skoro vždy len pri papaní ....vtedy dýcha hlavne cez noštek ale ako viem tak takéto malinké babatka vedia dýchať len cez nos cez ústa ešte nie ,,,,ževraj !
prosim vas zahustujete niektora s nutritonom?
@miskachrumka Bábätká dýchajú aj cez ústa, aj cez nos. Môj malý tiež pri papaní chrapčal, tak som mu odsala nos a taký "smargeľ" vyšiel z jednej dierky, na konci totálne tvrdý že som nechápala. A to som sa čudovala, čo sa odtláča, nechce papať a chrapčí. Potom už bolo dobre. Inak čítala som niekde na nete, že hlavne po kúpaní by sa mal bábetkam odsať nos, najprv ho zvlhčiť a potom odsať, tak som to včera vyskúšala. Jeho nos vyzeral úplne čistý, akoby v ňom nič nemal, tak som mu tam len striekla Stérimar, trochu odsala a prekvapene kukala čo všetko ostalo v odsávačke 🙂 A to mám ručnú odsávačku, takú s tou pumpičkou, ak by som mala na vysávač tak si ani nechcem predstaviť ako má zanesený nos, a čo by ešte všetko vyšlo. 😅
@miskachrumka neviem ak si niesi ista, radsej sa opytaj doktorky...mne to pomohla a tak ako pise kmkke som bol prekvapena co jej z toho nosteka malilinkeho vyslo...
@miskachrumka neviem ak si niesi ista, radsej sa opytaj doktorky...mne to pomohla a tak ako pise kmkke som bola prekvapena co jej z toho nosteka malilinkeho vyslo...
@miskachrumka Aj môj malý chrapčal a mne moja doktorka odporučila zvlhčiť (kvapky, alebo sprej s morskou vodou), odsať (odsávačkou na vysávač, tam je predsa taká redukcia - filter, a vysávač som dala na najnižšie satie) a prípadne Nasivin pre bábätká...
@miskachrumka môj malý tiež chrapčí, hlavne keď zaspí vo vajíčku, ale keď mu zmením polohu, tak je to oki.Tiež som sa pýtala dr.tak je v poriadku.Sem tam mu odsávam nosík, ale iba s tou cez ústa, keby tam bolo viac asi by som cítila,
takto buvinka Nella po prechadzke na fajnom cerstvom vzduchu 🙂
ahojte ja mi mame stale nejaky problem ;( prosim vas boli sme u lekarky a malinka je anemicka nemate niektora skusenost?
@nati04 ako jej to zistili, brali krv?
Tak maminy odsať či nie ?
poradnu máme až 3.10 ......ja sa mu to bojím popravde
@miskachrumka ja odsjem stale ked pocujem ze tam nieco ma alebo ked vidim jej do nosteka...nvlhcim vatovu tycinku vytriem troska nostek a ked si kychne tak zvykne soplik vyletiet 😀 a ked nie tak lahsie sa odsaje
Ahojte maminky tak táto noc bola super nakojili sme o jednej a buval prvý krát až 4hodiny v kuse 😵
Včera mi bolo povedané jednou staršou ženou že preto mám syna 3-4hod na prsníku lebo že mám na pd mlieko lebo je biele a nie žlté 😠 že mám kupiť UM lebo to dieťa chuda hladuje 😠 😖 😲

Dobré ráno ..maminky včera večer okolo jedenástej sme zažili prvý šok ☹ ☹ ☹
Potom ako som nakojila a okupkala Dominka a sladko zaspal som išla do sprchy a mm dával pozor na deti v izbe obaja búvali ....a zrazu počujem že Dominko plače tak som si povedala však muž ho utíši no za asi minutku mi klope na dvere mamka on mi velmi plače tak som vyletela von a veru nereval ale hukal o dušu :( a ani za svet ho utišiť slzy mi tiekli ako z vodovodu nevedela som preboha čo sa deje :(((
Ked som sa opýtala čo sa preboha stalo .....že nič preboha ja som pozeral kukal telku a z ničoho nič prestrašný rev :( trvalo to asi 2minuty medzi tím si aj odgrgol a vygrcol ...ked to skončilo som ďakovala bohu ..neviem čo sa mu stalo ved krásne sladko buval ...a z ničoho nič hrozný plač :((
_Už to viac nechcem zažiť !Hned sa mi vela vecí premlelo hlavou by som neprežila keby sa nedajbože niečo stalo 😢 😢 😢 😢