icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

miskachrumka
22. sep 2012

@monculka no ja to radšej nejdem skušať bojím sa že sa rozbehnú a už sa ich bez lieku nezbavíme a to by ma velmi mrzelo ☹

lucia795423
22. sep 2012

@miskachrumka moja toto som vyguglila:Novorodenec a dojča dýchajú výlučne nosom. Preto, keď sa im nedostáva vzduch cez nos, môžu nastať veľké problémy s dýchaním. Avšak aj u väčších detí sa zvýraznia negatívne pocity, keď dieťa nemôže dýchať nosom. Pre prevenciu a odstraňovanie týchto problémov je prvoradou úlohou pre rodičov a lekárov pravidelné a účinné odstraňovanie hlienov. Staršie dieťa už vie vyfúkať nos (aj u nich je dôležitá správna technika fúkania: každú nosnú dierku je treba fúkať zvlášť pri súčasnom zapchaní druhej dierky), ale malé deti toho nie sú schopné. Preto je hlieny nutné odstraňovať odsávaním.tak dufam ze pomoze...inak je toho na googli viac ...

monculka
22. sep 2012

@miskachrumka preco by sa rozbehly?ved to akoby si si ty fukala nos,ci???ved aj malickemu by sa lepsie dychalo...a nerobim to kazdu hodinu ale ked pocujem ze zle sa jej dych...obcas rano vytiahneme nieco 🙂

miskachrumka
22. sep 2012

@lucia795423 viem už som to včera študovala .....

miskachrumka
22. sep 2012

@monculka a ja mám tú skusenosť že ked som Dávidkovi odsávala tak sa mu tvorilo viac a viac jednoducho po každom odsaní mal viac a viac soplíkov ako pri prvom ..a potom už na konci vždy bolo treba to ukončiť nejakým Nasivinom alebo Otrivinom ☹

monculka
22. sep 2012

@miskachrumka tak...no neviem...ja odsajem naozaj len ked treba...alebo len vytriem nostek a ona si kychne a soplik vyleti 🙂

lucia795423
22. sep 2012

@miskachrumka a vies aky je to pocit ked vidis ze mu je hned lepsie... Neboj ublizit mu nemozes...ak nema sopliky tak si budes aspon ista...

miskachrumka
22. sep 2012

@lucia795423 popravde sa bojím lebo mám skusenosť aku mám ...ako som vyššie písala ....a nechcem donho džgať hned po narodení nejaké somariny ......a Dávidkovy som prvý krát odsávala sople až ked mal niečo cez pol rok ..

miskachrumka
22. sep 2012

@lucia795423 tak určite je super pocit aj pohlad pre matku ked jej dieta sa citi lepšie 😉

lucia795423
22. sep 2012

@miskachrumka aha tak uz rozumiem Preco sa bojis, no nevie ja taku skusenost nemam... Nam vzdy pomohlo...aj v lekarni mi povedali ze radsej odsat pri prvych priznakoch...tak neviem...

miskachrumka
22. sep 2012

@lucia795423 mne tak tiež povedali

fate_girl
22. sep 2012

@miskachrumka mno mame sa dobre, malinka mi spava fajn, az na tieto posledne dve noci, neviem co jej je, lebo krasne spinka a z nicoho nic rev na cely dom a nie a nie ju utisit, az na rukach ked si ju uplne pritisnem k sebe tak prestane... :( a inak spinkame kraaasne, vecer o 22 hod. posledne papanie, prebalenie ritky a spinka do rana do 5 - 5.30 ako kedy sa jej chce a ci je hladna alebo precikana a opat ide spinkat do takej 7-8 🙂 a cez den ako kedy, niekedy je hore cely den a spi len nejaku hodinku a inokedy prespi aj cely den a to hlavne vtedy ked je so mnou v kancelarii a ja musim robit papiere, vtedy jej dam pusinku a poviem nech sladko spinka aby maminka mohla pracovat, mala sa usmeje a spi az kym nie je hladna 🙂 z druhych kancelarii sa cuduju, ze tam mam malu, ze ju vobec nie je pocut plakat, takze je naozaj zlatucka... my uz mame 2 mesiace a mala mi uz kraaasne blaboce, usmieva sa ako slniecko a snazi sa uz po mne opakovat slova, hlavne lala a mama, krasne je vidno ako naraba s jazyckom a vydava nejake zvuky, takze za chvilku si budeme brblat a aj s nozickami sa zapierame, takze ratam, ze okolo 4 mesiaca budeme stvornozkovat tymto stylom 🙂

lucia795423
22. sep 2012

@miskachrumka ja som malej odsavala zatial len tri krat a to stale len rano a uz jej tyzden neodsavam a dobre uz je...

lucia795423
22. sep 2012

Mamicky co kojite ako vam spinkaju babatka...lebo moja posledne noci katastrofa...

fate_girl
22. sep 2012

pripajam fotky tej mojej malej slecny... rastie mi jak z vody, uz mame 57 cm a 5030 g a to sme mali v pondelok uz 2 mesiace... mno neskutocna maska je z nej 🙂

liz_lemon
22. sep 2012

@fate_girl rozkosne dievcatko 🙂

luci137
22. sep 2012

@lucia795423 neviem čo bolo tuto noc ale celu len premrnčal ako keby aj chcel spat a nemohol.....to iste aj doobeda dnes.....este nespal dokopy nic... ☹

fate_girl
22. sep 2012

@liz_lemon dakujem 🙂

miskachrumka
22. sep 2012

@lucia795423 no my tuto noc super od pol jednej buval prvý krát 4hod....vkuse do piatej rána 🙂
som bola v šoku 🙂

nati04
22. sep 2012

@tamara2307 ano s krvi

kalifa28
22. sep 2012

@lucia795423 klop.klop, od narodenia celu noc.
večer sa napapá okolo desiatej, ale papá aj hodinu, potom zaspí na cicíku a spí do piatej, ale aj to sa len naje a spí do osmej, zobudí sa až ked som už doma zo školky... takže poklad... nepoznám prebdenu noc, ani pri jednej, ani pri druhej... 🙂 🙂 🙂

chrumka84
22. sep 2012

@lucia795423 Nasa zaspava okolo deviatej, pol desiatej, pocas noci sa budi tri krat na kojenie. Po kojeni vydava cudesne zvuky asi 10 minut, kym zase tvrdo zaspi.

miskachrumka
22. sep 2012

@kalifa28 ty si štastena počúvaj...........

lucia795423
22. sep 2012

@miskachrumka tak ako odhodlala si sa ma odsavanie?

ela2710
22. sep 2012

Ahojte, nasa mala ma uz celkom dobry rezim 🙂 cez den je vela vela hore, spinka dokopy mozno 2-3 hodinky, ale v noci spi krasne, medzi 1-3 rano sa napapa, ako kedy a hned spinka dalej az do osmej 🙂 len maly Tomasko je uz od pol siedmej plny energie.
Baby na Tomka kychlo jedno dievcatko na poradni, hned rano mal sopliky, teraz uz aj kasel, prenho mam sirupcek, co mu velmi pomaha, uz kasle ovela menej, ale mna to nejako chytilo, strasne ma boli hrdlo, ledva nieco zjem, neviete co by mi nato zabralo a moze sa to aj pocas kojenia? hlavne sa bojim, aby neochorela mala, sem tam si kychne, prip. odklasle, ale sopliky nema ziadne...
potom pridam aj foto 🙂 dva dni pred jej dvomi mesiacmi budeme mat poradnu, velmi sa tesim, chcem vediet, ako zasa pribrala 🙂 ked uz minule mala 5320 g, sestrcika povedala, ze ak to takto pojde dalej, tak bude mat urcite nad 6 kg, tak som zvedava, aj Tomasko takto priberal ked bol maly 🙂 on mal v dvoch mesiacoch az 6, 5 kg 🙂

kalifa28
23. sep 2012

@miskachrumka to mám za odmenu, za to ešte som sa ešte pri mojej prvej dcere (hyperaktívny, ukecaný škorpión) nezbláznila 😀 😀 😀
do jej výchovy ide všetka moja energia, ona ma totálne ničí 🙂 🙂

miskachrumka
23. sep 2012

@lucia795423 ano dnes ráno .....mám odsávačku ale tú čo sa taha ustami a nešlo mu vobec nič

miskachrumka
23. sep 2012

@kalifa28 ja mám niečo podobné tiež doma ....niečo neposedné často omrachtané a podobne ...

mishuu
23. sep 2012

baby, moja malinká má dnes mesiac a od včera mi nejak nechce cez deň spinkať, je spokojná, len by bola hore,je to normálne u mesačného, že už sa zaujíma, obzerá a nechce buvkať? Schrupne si tak poriadne raz za deň, medzi tým papáme, rozprávame sa,prebalujeme, aj sa snažím ju po kojení uspať, ale ak zaspí tak len na chvíľku a potom má zase veľké očká...chcela by som si s ňou vytvoriť nejaký režim, v podstate mi cez deň papala vždy v rovnakých časoch, už sme prespali celú noc,prípadne jedno papanie cez noc, ale odvčera je cez deň viac hore a papanie máme totálne rozhádzané, ja vlastne už ani neviem čo mám považovať za papanie, lebo sem tam si pýta aj pomedzi to ako je hore, pocucká a po chvíli je spokojná...som z nej mimo 😀

máte už vytvorený denný režim s mesačnými bábätkami? Pretože ja sa cítim občas totálne chaoticky, keď si ona mení svoje zaužívané časy papkania...

kalifa28
24. sep 2012

@mishuu To je uuuplne v pohode, moja tiež posledné dni už nespí stále, včera vlastne spinkala tiež len raz doobeda asi 3 hodky a potom už len cici, kukala, nosila sa, zase cici, a tak stále dokola až nakoniec večer zaspinkala o deviatej a spala do rána... režim najskor tak u 3mesačneho, ono ked sa prisposobíš tomu jej ,,chaosu,, tak to bude v pohode.. ja sa už teraz pri druhej dcere nesnažím vtesnat ju do nejakých mojích vymyslených nastavení, lebo pri prvej som to robila a k ničomu to neciedlo, jedine k tomu, že som bola potom nervozna jak hovado, lebo Saška nespala ked som chcela ja, nejedla, ked som chcela ja a bola potom zo mna ešte nervoznejšia...
takže teraz počuvam a naučila som sa rozpoznat potreby mojho dietata a všetci sme v pohode...

a to že mala zaužívane časy papania, to bola skor nahoda ako pravidlo... 🙂 🙂

tak krásne mamičkovanie prajem 🙂 🙂