icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

carodejnica
29. sep 2012

@tamara2307 @kalifa28

Dievčatá, živý príklad, čo sa stane, keď má dieťa cumeľ, pozrite si včerajší príspevok o 20:44 na strane 764 v tejto diskusii https://www.modrykonik.sk/forum/dojcenie/vsetko-o-dojceni/ - (diskusia všetko o dojčení, kde radia mamičkám laktačné poradkyne)

No aby ste to nehľadali tak to sem skopčím ...

"Baby, mam problem. Malej idu strasne stazko zubky, nareve sa neskutocne a uplne odmieta prikrm. To ale este stale nie je problem. K veci: zlyhala som a nasadila dudlik. Slo to krasne, kojenie, sem tem papanie a do toho ten zazracny vypinac urevaneho dietatka (dudlik). ALE teraz mam pocit, ze mam coraz menej mlieka, mala strasne slabucko saje a vypije len to, co jej omylom natecie do pusinky pri dudlovani prsnika, uz to nie je riadny tah. Prsniky sa mi uz malo co nalievaju, dost to citim, predtym ma mlieko priam tlacilo a uz som citila, ze musim kojit, lebo asi prasknu a teraz ked idem kojit, mam pocit, ze nie je z coho! Samotne kojenie trva tak cca 1minutu, ale dudlovat je schopna aj cely den, bez efektu
Co robit? Ako odstavit od dudky uz zavisle dieta na dudliku? Ako zvysit tvorbu? Da sa to este vobec zachranit?"

Čo z toho vyplýva? Áno, ak dáme cumeľ nemusí sa nič stať, ale je vysoká pravdepodobnosť, že sa tak stane. Takže ak chcete dojčiť - cumeľ nie.

diamand
30. sep 2012

@carodejnica moje prve tri deticky cumlik mali a kojila som ich rok, takze nemyslim ze ta pravdepodobnost je az taka vysoka, stat sa to samozrejme moze ale pravdepodobnost je skor nizka

kacenka78
30. sep 2012

tiez sa pripájam - prvého syna som kojila 19 mesiacov a mal cumlík, teraz tiez kojim, bez cumla si to ani neviem predstavit a mliecka mam stale dost, dokonca nadbytok.... a malý sa bez problémov prisaje, papá a aj priberá...

carodejnica
30. sep 2012

@diamand @kacenka78
Mali ste dievčatá a máte šťastie, ja preto tak bojujem proti cumľom, lebo práve môj syn patril k deťom, ktoré sa po fľaši už neprisali.... ☹ Tak nech mamičky vedia, že je tu určité riziko a nech sa potom nečudujú, že sa deti predčasne odstavia, alebo odmietnú prs... u mňa pomohla potom len laktačná poradkyňa, bez nej dnes syna nedojčím... 😖
Naproti tomu dcéra mala pár krát fľašu a cumeľ (aj tak ho vypľúvala), ale nevadilo jej to a dojčila som ju 30 mesiacov, teda takmer 3 roky... 😵

bodka70
30. sep 2012

@carodejnica , súhlasím - pri dcérkach so dala cumlík a od 8.mesiaca aj pár krái fľašu popri dojčení (chodila som na čiastočný úväzok do práce a prikrmoval ich môj muž v tom čase) a nebol problém - fungovalo aj dojčenie aj občasná fľaška dalej. ale terajší syn dostal cumlík a má problémy s prisatím, takže cumlík posupne odbúravame. Cumlík síce priamo nespôsobil problém (s tým prisatím sme bojovali už v pôrodnici a v čase ked cumlík ešte nepoznal) a na začiatku dokonca pomáhal (na cumlíku sa ukludnil a ľahšie som ho potom priložila k prsníku). Z dlhodobého hľadiska nám ale skôr na prisatie škodí. 😔

maria.vinea
30. sep 2012

@cicimon
ako najdlhsie moze trvat cistenie? ja som mala teraz slabulinke uz len , som tri tyzdne po porode a teraz sa troska vratilo silnejsie, ale ken v noci

cicimon
30. sep 2012

@maria.vinea tak do 6t, o tom je sestonedelie

carodejnica
30. sep 2012

@bodka70 fúha a už sa ti prisatie zlepšuje? 😕 u nás je to lepšie, ale malý stále neotvára poriadne dokorán pusu, musím vystriehnuť, kedy ju má otvorenú najviac a prs mu tam doslova vraziť 😅 , potom si to už sám upraví už na prsníku a krásne pije ... 😎

carodejnica
30. sep 2012

@kalifa28 Má tvoja malá ešte tie vyrážky? Bola si u lekárky? Môj Maťo má teraz vo vláskoch a na čele, vyzerá to ako akné a zrejme to aj je novorodenecké akné, tu som objavila článok http://www.kankan.sk/clanok/matka-a-dieta/detsk... - z neho mi to vychádza na akné, a že sa s tým nemá nič robiť... 😕
Naďa to nemala, aspoň si na to nespomínam.. 😕

kvietok173
30. sep 2012

pomóóóc, malý dostal nádchu. Kúpila som odsávačku na vysávač, aj kvapky aj mar, ale keď odsávame tak ide málo, ale počuť mu pri dýchaní vzadu, také husté, keď vytiahneme tak sú priesvitné až biele. Ja neviem kde sme chytili.Som nešťastná, neviem ako mu viac pomôcť.Samozrejme sme plne kojený.

carodejnica
30. sep 2012

@kvietok173 poteším ťa, trápim sa s nádchou už týždeň... ☹

kvietok173
30. sep 2012

@carodejnica Tvoj malý má už týždeň nádchu???

carodejnica
30. sep 2012

@kvietok173 od minulej soboty, malá doniesla zo škôlky... 😖 našťastie bez teplôt a zelených soplov ... prvých 24 hodín bola katastrofa, nič som nerobila len odsávala, aby sa mohol nadojčiť, teraz má už len také husté biele , odsávam 3x denne - podľa tohoto návodu https://www.modrykonik.sk/fotoblog/strapco13/cl... (strapco je ORL lekárka)
- navyše ešte pár krát kvapnem do nosa materské mlieko, má antibakteriálne a antivirotické zložky... dúfam, že sa z toho čoskoro vyhrabeme...

kvietok173
30. sep 2012

tak nám sa objavili dnes v noci ☹ , držím Vám obom palce a aj nám 🙂 .A už je to lepšie? Iba odsávaš?Dávaš niečo do nošteka?

carodejnica
30. sep 2012

@kvietok173 len Sterimar na zvlhčenie pred odsávanim, a raz za deň aj Nasivin, ale s tým opatrne...

miskachrumka
30. sep 2012

Maminy ten espumisan L dávate uplne pri každom papaní resp kojení ?a pred či po papaní ?

miskachrumka
30. sep 2012

@kvietok173 ja som kupila tiež iba zvlhčovač nošteka so sloníkom na predu 🙂 volá sa noštek ......a starší používa sterimar ten by som takýmto babatkám nedávala podla mna ma silný strek pre také malinké nošteky !

miskachrumka
30. sep 2012

@carodejnica prečo dávaš články iba jedného tipu ?
moj mal cumel velmi dlho a neodmietal nič a zubky má krásne všetko len to zle by ste sem dávali....... len to prečo nie 😲 😲 😲 😠

miskachrumka
30. sep 2012

Zas nemožeme veriť všetkému čo sem niekto napíše niekedy fakt pišete bludy 😀
otras asi by mali poniektoré menej čitať lebo jej im to už nerobí dobre ....a pritom sa čudujem ako poniektoré pri vychove dvoch detí stíhaju prelistovať každý den novinky po celom internete 😖 😝

kacenka78
30. sep 2012

@kvietok173 u nas sa takato nadcha dopracovala az k ATB :(

carodejnica
30. sep 2012

@miskachrumka
Keď stlačím jemne ten rozprašovač na tom Sterimare, tak to len kvapká a nestrieka...
No, čo sa týka internetovania, tak je to vec time-managementu, skrátka stíham všetko.. 😉
Ale veď si vravela, že staršieho synčeka si nedojčila, takže tam cumeľ neohrozuje kŕmenie. Dávam tu tie osvetové články len preto, lebo žiadnej mamičke neželám, to čo som zažila ja, to zúfalstvo, keď dieťa po fľaši odmieta prsník, ja som vtedy bola na dne a viem, že nie všetky mamičky majú správne informácie. A to že to nie sú bludy ti môžem dokázať kedykoľvek, už len tým, že som to sama zažila, cumeľ, či fľaša - oboje môže (chcem zdôrazniť nemusí!) pokaziť, až ohroziť dojčenie. A okrem toho, nečítala som v jediný článok o tom, ako cumeľ podporuje dojčenie, ak taký nájdeš máš u mňa čokoládu. 🙂
Pozri, keď sa ti nepáči, nečítaj, ale možno niektorej mamičke to pomôže. 😉

kalifa28
30. sep 2012

@carodejnica už nám to pomaly mizne, mm kupil šampon na mliečnu chrastu (nakoniec sa to tak začalo javit aj to tak zapachalo) a s tým jej idu tie šupinky pekne dolu....
btw, nadchu ma aj malinká, presne ten istý scenar ako vy. Saška peiniesla zo školky, celý týžden som ju mala doma spolavu, my aj horučky sem tam na večer a kašel, Amelia iba sople... tiež odsavam jak divá 😝 😝 😝

satko17
30. sep 2012

@miskachrumka ahoj ako dopadol krst? My sme mali dnes vo Zvolene a celkom fajn sme to zvladli.Inak tiež som rodila v Štiavnici.

carodejnica
30. sep 2012

@kalifa28 no u nás tá soplačka dúfam, už končí, horúčky nemali ani jeden ani druhý... držím palčeky... 😵

miskachrumka
30. sep 2012

@satko17 a ako si spokojná ?
pri kom si rodila ?
a krst super je to krásna vec aj my slzička vybehla 🙂 som štastná že je konečne aj Dávidko pokrstený 🙂
mám taký pokoj na duši ..

miskachrumka
30. sep 2012

Tak už aj my máme soplíky :((
ani sa ináč nečudujem pri tom všetkom a všetkých čo sme chorý chudačik moj :((
budem mat aj strach zaspať ináč maminy ked mu sajem soplíky z nošteka nemožem veriť že mu nič nejde ved ma hlieny aj mu zatekajú lebo z toho ho dusí na kašel a ked mu taham soplíky ani za svet nič ☹ ☹ ☹ ☹
nerozumiem tomu ..zajtra zas navštívime dr ...čo vám dali na soplíky ?

kvietok173
30. sep 2012

@kacenka78 prepáč, ale neviem čo je ATB

miskachrumka
30. sep 2012

@kvietok173 skratka pre antibiotika

kacenka78
30. sep 2012

@kvietok173 antibiotika ... po dvoch tyzdnoch odsavania soplikov a lokalnej liecby sme nakoniec museli nasadit antibiotika...

kvietok173
30. sep 2012

@kacenka78 A kojíš ho? Chcel mliečko? Môj veľmi málo.