icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

miskachrumka
12. okt 2012

@martinam77 viem aj prvý mal reflux

carodejnica
12. okt 2012

@kvietok173 pomýlila som sa, malý bude ťahať 10-ty týždeň, keď ho budú očkovať, skúsim ju presvedčiť o ďalšie tri týždne... 😕

gabkostanka
12. okt 2012

@carodejnica my mame ockovanie az 14.11. to bude mat maly 3 mesiace a 3 tyzdne

carodejnica
12. okt 2012

@gabkostanka fúha, tak isto skúsim odložiť.. 😕

lucia795423
12. okt 2012

@gabkostanka
@carodejnica ale ved na 4 mes. nemate dalsie ockovanie?

zuzanapd
12. okt 2012

@carodejnica nás očkovali v 10. týždni, o šesť týždňov budeme mať rotarix vakcínu

gabkostanka
12. okt 2012

@lucia795423 starsi syn mal tiez tak a 2. ockovanie mal po mesiaci a cca tyzdni od prveho...no a potom uz mame pokoj do leta

kalifa28
12. okt 2012

@carodejnica tak to ešte neviem, ale dufam, že čo najneskor...

carodejnica
12. okt 2012

@kalifa28 @lucia795423 @zuzanapd
Baby, tak ja som z toho jeleň, tu je očkovací kalendár povinného očkovania na rok 2012
http://detskechoroby.rodinka.sk/viac-o-ockovani...

Prvá dávka v 3-4 mesiaci...Teraz končí druhý a začína tretí mesiac... a našla som, že dcéra bola prvý krát očkovaná, keď mala bez štyroch dní 4 mesiace (teda ak nerátam TBC v pôrodnici, čo sa už nerobí).
Fakt som z toho jeleň... 😕
Ja by som chcela, čo najneskôr v rámci toho limitu...

alinka01
12. okt 2012

Ahojte baby, ako tak citam tak rozoberate vahu deticiek a kedy ockovat. Tak my sme boli vcera na poradni a v 9 tyz. mame 5870 g, 62 cm, hlavicka 41 cm a ockovat nas budu o mesiac 14.11. Maly je iba kojeny.

tamara2307
13. okt 2012

@miskachrumka ahoj Miška, čítam že si riešila gastrotuss, tak ti len napíšem, že ja ho používam 4 dni. odporučila mi ho doktorka po gastro vyšetrení a odvtedy mi malý ani raz nevrackal. je to umelina jak hrom, ale ja som rada, že zabral. malý mi síce veľa nevrackal (2-3x za deň), ale keď už, tak strávené mliečko-tvaroh a niekedy sa stalo, že ho z pusinky znova prehltol..to bolo potom kriku, to je hnus aj pre dospelého nie pre takého drobca.

miskachrumka
13. okt 2012

@tamara2307 som rada že vám pomohol ......🙂
ja som sa prestala zaoberať tím vygckávaním musím dať tomu čas ja verím že nám to po 4mes zmizne

miskachrumka
13. okt 2012

Mamičky tu je tabulka povinných očkovaní .....to tbc v 4dni života už po dlhýýýýých rokoch nieje povinné očkovanie 😕
máte tu niektorá dietatko aj napriek tomu proti tbc zaočkované ?
http://www.kankan.sk/clanok/matka-a-dieta/povin...

miskachrumka
13. okt 2012

Ináč nás budú očkovať asi až po vyriešení toho pruhu ☹ ☹
skor sa ho dr. bojí očkovať

miskachrumka
13. okt 2012

Takto sa usmievam každý den 😵 😵

miskachrumka
13. okt 2012

Maminy ste tu niektoré ktorej krváca konečník ?
už ma to strašne bolí je to pri velkej potrebe na nevydržanie ☹
mám pocit že sa mi tam všetko trhá :(
už to mám 3 týždne a dnes sa už fakt rozhodla že to pondelok budem riešiť !

lucia795423
13. okt 2012

Toto je nas ockovaci kalendar...

lucia795423
13. okt 2012

@miskachrumka ja so dala ockovat aj proti tbc v nemocnici...a preco sa uz vlastne neockuje?Miska, chod s tym urcite k doktorovi, nech ti da nieco co ti pomoze, zbytocne sa trapis a same to lepsie nebude podla mna...ja som to zazila a je to hroza...drzim palce...

miskachrumka
13. okt 2012

@lucia795423 aj ja by som chcela dať ....mna sa nikto v porodnici nepýtal a ani iné mamičky nedávali očkovať ..tak som to neriešila a v poradni mi otom tiež nič nehovorila dr len otom očkovani medzi 3-4mes

cicimon
13. okt 2012

@miskachrumka tbc sa proste neockuje tak ti to dr ani nemoze ockovat, nie su vakciny

monculka
13. okt 2012

@miskachrumka podla vsetkeho mas zlatu zilu...aj ja som mala njprv akoby vyrazku ci co...nieco tvrde pri konecniku...ale hned ako som si to nasla tak som si kupila krem a teraz to je uz ok...

tamara2307
13. okt 2012

@miskachrumka netrap sa ďalej a choď k obvodnej, nech ťa pošle na riadne vyšetrenie..netreba zanedbávať vlastné zdravie. drobec potrebuje pohodovú maminu 🙂

gabkostanka
13. okt 2012

@miskachrumka @cicimon vraj sa da zaockovat, ale len na urcitych miestach, treba sa opytat na to detskej

@miskachrumka preco by si chcela aj tbc ockovanie?

chrumka84
13. okt 2012

Ahojte baby, prosim Vas o radu. Malu vylucne kojim. Myslim, ze mlieka mam dost, laktacna poradkyna mi skontrolovala prisatie, viem rozoznat, kedy mala pije a kedy len dudluje. Kojim ju na poziadanie, spi so mnou, v noci krasne spi, budi sa asi 3 krat. Nosim ju aj v satke, kde je stale na ciciku. Ma 4-5 pokakanych plienok denne, takze vsetko sa zda ok.
Napriek tomu za poslednych 7 dni pribrala iba 30g! Iba tento posledny tyzden je taky zly, inak za posledny mesiac pribrala asi 1kg, takze doteraz bolo vsetko ok. Neviete cim to moze byt?

miskachrumka
13. okt 2012

Bola som si dnes teda kupiť faktu masť....dufam že pomože 😒

miskachrumka
13. okt 2012

@gabkostanka tak neviem lebo je očkovaný aj prvý syn roky rokúce sa očkovalo po narodení proti tbc prečo zrazu nie ?bolo to pre všetkých povinné

kvietok173
14. okt 2012

@miskachrumka ale faktu Ti pomôže liečiť len konečník, ale Ty za ten čas potrebuješ mať mäkkú stolicu a vlastne stále by si ju mala mať mäkkšiu aby nedráždila konečník.Tak si kúp tú spomínanú laktulózu a pred každým hlavným jedlom si daj 1 polievkovú lyžicu.Stolicu budeš mať vyslovene krémovú a nebude Ti v čase liečby dráždiť konečník, lebo ináč sa budeš darmo liečiť.Mischka potrebuješ veľa veľa piť a vlákniny v jedle (vločky, celozrnné jedlá, veľa zeleniny a ovocia, napr.mne pomáha aj mak)ak to máš tak zlé tak si kúp aj faktu čípky a dávaj si na noc, prípadne aj hneď po vyprázdnení má dlhšiu pôsobnosť.Len ma počúvni s tou Laktulózou a kúp a poctivo pi, lebo už máš traumu keď máš ísť na wc.Ja som bral laktulózu počas celého tehu, lebo mám slabý materničný krčok a bola som zošitá a nemohla som vôbec tlačiť na wc.Po pôrode sa mi začali tiež robiť hemoroidy, ale pri prvých príznakoch som si nasadila faktu čípky ráno, večer a pomohlo.Myslým, že dr.Ti momentálne nič iné neponúkne.A ešte môžeš celý robiť sedavé kúpele z dubovej kôry. Ale Mishka hlavný problém je Tvoja strava a jej trávenie.Máš tvrdú stolicu a z toho je problém.Verím, ak ma počúvneš že bude oki. 🙂 🙂 🙂

cicimon
14. okt 2012

@gabkostanka mne to sestricka vysevtlovala tak, ze ono sa to robilo v porodke kvolli tomu, ze to bola vakcina pre viac deti, takze vzdy sa ockovalo viac deti 1 vakcinou, teda museli ich nazbierat viac naraz na 1 davku

@miskachrumka robil sa nejjaky vyskkum a ze sa tbc uz nevyskytuje tak sa to zrusilo, ale zas su krajiny kde to tbc je a tam by to bolo vhodne mat

ela2710
14. okt 2012

@carodejnica my mame ockovanie 4.12. a to bude mat mala skoro 4 mesiace , my sme neodkladali, povedala som, ze sa bojim tejto sarze, a ona potom automaticky povedala, ze tak teda 4.12. ze skor netreba 😉

mia258
14. okt 2012

Ahojte 🙂
Moja malicka nakoniec patri k vam, augustovkam, aj ked sme mali termin neskor. Narodila sa 28.8. 😵