Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@kvietok173 pomýlila som sa, malý bude ťahať 10-ty týždeň, keď ho budú očkovať, skúsim ju presvedčiť o ďalšie tri týždne... 😕
@carodejnica my mame ockovanie az 14.11. to bude mat maly 3 mesiace a 3 tyzdne
@carodejnica nás očkovali v 10. týždni, o šesť týždňov budeme mať rotarix vakcínu
@lucia795423 starsi syn mal tiez tak a 2. ockovanie mal po mesiaci a cca tyzdni od prveho...no a potom uz mame pokoj do leta
@kalifa28 @lucia795423 @zuzanapd
Baby, tak ja som z toho jeleň, tu je očkovací kalendár povinného očkovania na rok 2012
http://detskechoroby.rodinka.sk/viac-o-ockovani...
Prvá dávka v 3-4 mesiaci...Teraz končí druhý a začína tretí mesiac... a našla som, že dcéra bola prvý krát očkovaná, keď mala bez štyroch dní 4 mesiace (teda ak nerátam TBC v pôrodnici, čo sa už nerobí).
Fakt som z toho jeleň... 😕
Ja by som chcela, čo najneskôr v rámci toho limitu...
Ahojte baby, ako tak citam tak rozoberate vahu deticiek a kedy ockovat. Tak my sme boli vcera na poradni a v 9 tyz. mame 5870 g, 62 cm, hlavicka 41 cm a ockovat nas budu o mesiac 14.11. Maly je iba kojeny.
@miskachrumka ahoj Miška, čítam že si riešila gastrotuss, tak ti len napíšem, že ja ho používam 4 dni. odporučila mi ho doktorka po gastro vyšetrení a odvtedy mi malý ani raz nevrackal. je to umelina jak hrom, ale ja som rada, že zabral. malý mi síce veľa nevrackal (2-3x za deň), ale keď už, tak strávené mliečko-tvaroh a niekedy sa stalo, že ho z pusinky znova prehltol..to bolo potom kriku, to je hnus aj pre dospelého nie pre takého drobca.
@tamara2307 som rada že vám pomohol ......🙂
ja som sa prestala zaoberať tím vygckávaním musím dať tomu čas ja verím že nám to po 4mes zmizne
Mamičky tu je tabulka povinných očkovaní .....to tbc v 4dni života už po dlhýýýýých rokoch nieje povinné očkovanie 😕
máte tu niektorá dietatko aj napriek tomu proti tbc zaočkované ?
http://www.kankan.sk/clanok/matka-a-dieta/povin...
Ináč nás budú očkovať asi až po vyriešení toho pruhu ☹ ☹
skor sa ho dr. bojí očkovať
Maminy ste tu niektoré ktorej krváca konečník ?
už ma to strašne bolí je to pri velkej potrebe na nevydržanie ☹
mám pocit že sa mi tam všetko trhá :(
už to mám 3 týždne a dnes sa už fakt rozhodla že to pondelok budem riešiť !
@miskachrumka ja so dala ockovat aj proti tbc v nemocnici...a preco sa uz vlastne neockuje?Miska, chod s tym urcite k doktorovi, nech ti da nieco co ti pomoze, zbytocne sa trapis a same to lepsie nebude podla mna...ja som to zazila a je to hroza...drzim palce...
@lucia795423 aj ja by som chcela dať ....mna sa nikto v porodnici nepýtal a ani iné mamičky nedávali očkovať ..tak som to neriešila a v poradni mi otom tiež nič nehovorila dr len otom očkovani medzi 3-4mes
@miskachrumka tbc sa proste neockuje tak ti to dr ani nemoze ockovat, nie su vakciny
@miskachrumka podla vsetkeho mas zlatu zilu...aj ja som mala njprv akoby vyrazku ci co...nieco tvrde pri konecniku...ale hned ako som si to nasla tak som si kupila krem a teraz to je uz ok...
@miskachrumka netrap sa ďalej a choď k obvodnej, nech ťa pošle na riadne vyšetrenie..netreba zanedbávať vlastné zdravie. drobec potrebuje pohodovú maminu 🙂
@miskachrumka @cicimon vraj sa da zaockovat, ale len na urcitych miestach, treba sa opytat na to detskej
@miskachrumka preco by si chcela aj tbc ockovanie?
Ahojte baby, prosim Vas o radu. Malu vylucne kojim. Myslim, ze mlieka mam dost, laktacna poradkyna mi skontrolovala prisatie, viem rozoznat, kedy mala pije a kedy len dudluje. Kojim ju na poziadanie, spi so mnou, v noci krasne spi, budi sa asi 3 krat. Nosim ju aj v satke, kde je stale na ciciku. Ma 4-5 pokakanych plienok denne, takze vsetko sa zda ok.
Napriek tomu za poslednych 7 dni pribrala iba 30g! Iba tento posledny tyzden je taky zly, inak za posledny mesiac pribrala asi 1kg, takze doteraz bolo vsetko ok. Neviete cim to moze byt?
@gabkostanka tak neviem lebo je očkovaný aj prvý syn roky rokúce sa očkovalo po narodení proti tbc prečo zrazu nie ?bolo to pre všetkých povinné
@miskachrumka ale faktu Ti pomôže liečiť len konečník, ale Ty za ten čas potrebuješ mať mäkkú stolicu a vlastne stále by si ju mala mať mäkkšiu aby nedráždila konečník.Tak si kúp tú spomínanú laktulózu a pred každým hlavným jedlom si daj 1 polievkovú lyžicu.Stolicu budeš mať vyslovene krémovú a nebude Ti v čase liečby dráždiť konečník, lebo ináč sa budeš darmo liečiť.Mischka potrebuješ veľa veľa piť a vlákniny v jedle (vločky, celozrnné jedlá, veľa zeleniny a ovocia, napr.mne pomáha aj mak)ak to máš tak zlé tak si kúp aj faktu čípky a dávaj si na noc, prípadne aj hneď po vyprázdnení má dlhšiu pôsobnosť.Len ma počúvni s tou Laktulózou a kúp a poctivo pi, lebo už máš traumu keď máš ísť na wc.Ja som bral laktulózu počas celého tehu, lebo mám slabý materničný krčok a bola som zošitá a nemohla som vôbec tlačiť na wc.Po pôrode sa mi začali tiež robiť hemoroidy, ale pri prvých príznakoch som si nasadila faktu čípky ráno, večer a pomohlo.Myslým, že dr.Ti momentálne nič iné neponúkne.A ešte môžeš celý robiť sedavé kúpele z dubovej kôry. Ale Mishka hlavný problém je Tvoja strava a jej trávenie.Máš tvrdú stolicu a z toho je problém.Verím, ak ma počúvneš že bude oki. 🙂 🙂 🙂
@gabkostanka mne to sestricka vysevtlovala tak, ze ono sa to robilo v porodke kvolli tomu, ze to bola vakcina pre viac deti, takze vzdy sa ockovalo viac deti 1 vakcinou, teda museli ich nazbierat viac naraz na 1 davku
@miskachrumka robil sa nejjaky vyskkum a ze sa tbc uz nevyskytuje tak sa to zrusilo, ale zas su krajiny kde to tbc je a tam by to bolo vhodne mat
@carodejnica my mame ockovanie 4.12. a to bude mat mala skoro 4 mesiace , my sme neodkladali, povedala som, ze sa bojim tejto sarze, a ona potom automaticky povedala, ze tak teda 4.12. ze skor netreba 😉
Ahojte 🙂
Moja malicka nakoniec patri k vam, augustovkam, aj ked sme mali termin neskor. Narodila sa 28.8. 😵

@martinam77 viem aj prvý mal reflux