icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

monculka
23. okt 2012

@miskachrumka comu vobec nerozumiem??? 😀 😀 😀 to si iste myslela na mna

majuska0407
23. okt 2012

ahojte baby🙂)
chcem Vám poradiť knižočku ,, každe dieťa sa vie naučiť spať,, dá sa stiahnuť z netu!
je naozaj dobra mne pomohla 100 percentne!!
mam babetko ako vy. a už prespi celu noc!! a naučila sa to behom 2 dní!!! a predtym bola aj 3-4x hore. vrelo odporučam 😵 😵

miskachrumka
23. okt 2012

@kvietok173 ked sme už pritom ako strašne odporuješ dets.olejom .....rada by som chcela vedieť pravdu čím si natierala svoje staršie deti 😎 pred 10 rokmi ?

monculka
23. okt 2012

@majuska0407 a ani ti nepapa v noci?

miskachrumka
23. okt 2012

@satko17 a vy sa ako máte ?
chodíte von ? tento tyžden je krásne ked sa malý nacucká zas pojdeme von 🙂
a v nedelu sa hádam pojdeme aj sánkovať 😀

monculka
23. okt 2012

@miskachrumka miska 🙂 ja som Nellu no vlastne nie ja ale svokra ked tu zvikla byt a okupkala mi malu naje...a na nu kopu toho olivoveho oleja...tak potom naozaj ze nevonala po kupeli ale smrdkala mala a po case mala aj suchu pokozku...ja stale ju natieram z mliekom johnsons a nemame ziadny problem...no v rchol bol ked som bola z malou na poradni a dr povedala ze netreba ju nicim kremovat ze ma peknu kozu a svokra hned ze staci z tym olivovim a dr ze s tym uz vobec nie lebo vysusuje...a nazoaj mala suchsiu kozu...od vtedy natieram z johnsons mliekom a nemame problem...kazde babo inac reaguje 🙂 nesmiala som sa na tom ako ste tu komunikovali len ma to trocha zabavilo..ved ked jednemu babu vyhovuje ten krem druhemu nemusi a kzda mamicka vie ze co je pre jeho drobca to najlepsie 😉

monculka
23. okt 2012

@monculka mozno to co som napisala teba akoze nezaujima ze cim natieram malu.,..ale aj tak 🙂

miskachrumka
23. okt 2012

trošku na usmiatie 😉
Kedy kura naposledy pípne? V hypermarkete pri pokladni. :D ma to pobavilo :D

monculka
23. okt 2012

@miskachrumka mozno to co som napisala teba akoze nezaujima ze cim natieram malu.,..ale aj tak 🙂

kvietok173
23. okt 2012

@miskachrumka Excipialom mliekom ale to iba raz za čas, lebo sme chodili na plaváreň od 3 mesiacov 🙂 , alebo ničím. Mishka prosím Ťa toto k ničomu nevedie. Ja Ťa neprehováram na Excipial ja som povedala čo mi používame a o čom mám znalosti z vlastnej skúsenosti, čo mám od dr. a čo som si prečítala. Ani Ti nezatracujem Tvoj Johnson ( napr. moje krsňa sa z neho vysipáva) ale iba Ti vyvraciam to čo Ty tvrdíš o Excipiale to je celé a ten olej to bola troška pomsta za Tvoju tvrdohlavosť 🙂 , ale je to tak s tými olejmi, áno kedysi sa používali, kedysi sa dával aj lepok v skorom veku bábätiek, ale výskum ide ďalej a dokazujú sa negatívne účinky... A na margo huggies, etarz má popri pampers aj huggies organi do 6kg a dnes ich malý precikal 🙂 🙂 🙂 . Mier? 🙂Pekný deň.
Synčekovi teraz telíčko nenatieram vôbec, iba tváričku možnoraz za dva dni mojím preferovaným Excipialom 🙂

miskachrumka
23. okt 2012

@kvietok173 Krásny den

miskachrumka
23. okt 2012

@majuska0407 ako sa volá tá kniha ?
Mysliš že kojené dieta bude spať celú noc ?

cicimon
23. okt 2012

@miskachrumka moja prva bola kojena, medzi 3-5mes spala celu noc a potom sa zacala budit zas tak 2-3x za noc az pokial som ju neodstavila

miskachrumka
23. okt 2012

@cicimon tak že mi je tá kniha jedine na prd 😒

cicimon
23. okt 2012

@miskachrumka no urcite by som neuspavala dieta stylom "nechat vyplakat" a take male uz vobec nie, ved to este nerozumie co od neho chceme

satko17
23. okt 2012

@miskachrumka ahojky🙂 dobre sa máme,vonku je krásne tak sme na prechádzke. V stredu o tyzden ideme do poradne,už budú malicku očkovať,tak uvidim ako to zvládneme...no veru ani sa nenazdame s bude snežiť🙂 a vy ako?

vcielkamaja
23. okt 2012

@majuska0407 ako sa vola ta kniha?

miskachrumka
23. okt 2012

@satko17 zas idete do poradne ?
nás dala až na koniec novembra 😕
neviem prečo chodíme len raz za dva mesiace 😲
tak vám držím plčeky nech je všetko ok 🙂 máte prvé očkovanie že?
ja som vždy vyronila slzu mi bolo lúto:(
ale ked musíme tak čo 😒
a my ? fajn bojujeme sami tak nám je tažšie hlavne večer ....je toho vela jeden plače druhý huči vo vani prvý je hladný tak neviem vážne čo skor by som vtedy zobrala ešte dve ruky ....ináč v pohode 🙂 rastieme .....a užívame si ešte teplo 😉

bonninka
23. okt 2012

@satko17 tak přežili jsme Aviril, ale je rozdíl uvažovat o tom v kontextu se současností. Tenkrát nic jiného nebylo a věda byla v tomhle ohledu taky ještě v plenkách. Děti se vychovávaly uniformě a nikdo nic neřešil Teď je z toho mega bussines pro farmaceutické a i jiné společnosti a ty ne vždy upřednostńují zájem dítěte nad ziskem. Takže si myslím, že v tomto ohledu mají maminky dost problém se orientovat a nenechat se zlákat. Nějaká maminka tu psala, že kupuje olivový olej z lékárny a že je lepší, než kuchyňský - co je taky extra virgin. Já osobně bych se nad tím trošku pozastavila. Copak mají farmaceutické firmy přísnější pravidla na hygienu než potravinářství? Těžko, že? Určitě bude ten z lékárny kvalitnější, když princip výroby je pouze jeden a ten samý? Nebo ho jen dali do menší lahvičky a chtějí za to nesrovnatelně více peněz? Je na každé matce, aby si sama za sebe rozhodla co je pro její miminko dobré, já si můžu myslet, že olej dobrý není, ale to nikomu nemůžu vnutit. Je jasné, že jsou děti, které snesou cokoli, takže se můžou natírat i olejem, který ucpává póry a nebude jim to vadit a maminka s tím bude v pohodě, protože je dítě v pohodě. Já s tím problém nemám, ale svému dítěti bych to třeba nedala. Já mám vyzkoušený ten excipial a s tím jsem zase v pohodě já. Jinak na mladšího taky nebyl dobrej a museli jsme ze začátku koupit Biodermu, není nic univerzální 🙂

bonninka
23. okt 2012

@kvietok173 dýl jsem nebyla, tak nějak jsem měla záchvat péče o rodinu a nebyl čas a ani moc chuť moc internetovat. Starší syn mě zaměstnává od rána do večera, malej Miško má ještě pořád dost koliky, tak hodně na rukách a k tomu jsme dělala všechny možné kreace k tomu, aby se vyprdkal, no snad už to bude lepší. Manžel každý týden tři dny úplně mimo domov a nikoho tu v BA nemám, tak toho mám dost. Tak snad se tu na tom koňovi i zastavím a kus podebatím, když bude s kým 🙂

bonninka
23. okt 2012

@miskachrumka tak to máme s těma dětma dost podobné 🙂 někdy je mi líto, že nemůžu mojkat obě najednou.

kvietok173
23. okt 2012

@miskachrumka my chodíme každé 3 týždne do poradne

bonninka
23. okt 2012

@majuska0407 no ale takto malé děti by ještě celou noc prospat neměly, mají moc malý žaludek na to, aby jim stačilo večerní kojení na celou noc a nemusely brát živiny ze zásob. Určitě je lepší, aby dítě jedlo v pravidelných intervalech a častěji. Děti nejvíc rostou během spánku, takže si myslím, že do půl roku to není v případě kojených dětí moc dobrej nápad. Miško se sice budí asi 3x za noc, ale vždycky po kojení krásně spinká a navíc se většinou kojíme vleže, takže se nijak extra nočním kojením neunavím.

kvietok173
23. okt 2012

@majuska0407 aká je to kniha? Tak to by som chcela vidieť. Noc ma ani tak netrápi, to si chytí ciculku na 5 min a spi, ale cez deň ak nespí tak je na rukách, ináč hrozný rev 🙂 Na deň taká nie je?

kmkke
23. okt 2012

Dnešnú poradňu máme za sebou, malý síce nepriberá veľmi do váhy, má 5470gramov, ale ťahá sa do výšky po tatovi, už má 60cm 🙂 Dala som ho zaočkovať proti rotavírusom, keby ste videli jak hltal ten sirup, muselo to byť asi sladké a dobré, lebo sa blažene usmieval a hltal jak o život. 😀 Zajtra máme dva mesiace, takže rastieme, aj keď ma ségra naštvala, lebo jej malý mal na dva mesiace 6900gramov, tak neviem či bol ten jej prežratý, ale bude môj podvýživený 😀
A k diskusii dievčat - ja som kúpila taký špeciálny krém na okolie úst - Suavinex Pediátrico Crema Peribucal - mali ho v Maderne, stačí večer namazať postihnuté miesto a do rána má papuľku krásnu čistú 🙂

bonninka
23. okt 2012

@kvietok173 u nás podobně, v noci pohoda a přes den pořád na rukách, já právě doufám, že až odejde ta kolika a trošku se mu upraví trávení, že to přejde 🙂 abych se ale taky pěkně nemýlila .-)

majuska0407
23. okt 2012

tak ako som napísala ,
KAŽDÉ DIEŤA SA VIE NAUČIŤ SPAŤ
prečitajte si mne zabrala a na to, že by dieťatko malo papkať v noci nieje celkom pravda už 5kg babo by malo prespať celu noc. a mať svoj režim. (to nieje z mojej hlavy🙂))
dajte si do googla nazov a dowloand hned vám vyhodi link,,
ja som len chcela pomocť

majuska0407
23. okt 2012

@kvietok173
prečitaj si su tam dobre rady, aj moj prvy syn bol take naročne babo na rukach a teraz som sa riadila knižkov a mam doma klud

miskachrumka
23. okt 2012

@kvietok173 no teda 🙂
no čo už ale ja vždy prídem ked potrebujem 😉

satko17
23. okt 2012

@miskachrumka no naposledy sme boli c poradni 12.9, vtedy co som ta videla,to som si bola len pre recept na nutrilon. No ved keďže to očkovanie musí byť,prežijeme aj to🙂 to tí nezavidim,že si sama,ale tu u nas je to bohuzial tak,ked ai chce človek zarobiť...môj manžel robí vo zvolene,čo je výhoda.