Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@kvietok173 ja som si to len teraz vsimla...do teraz to ani tusim nemala 🙂 inac ako sa mate?aku ste mali noc? 😀
My chvalabohu spinkáme dobre. Zaspí kedyako, niekedy hneď po kúpaní, niekedy potiahne aj do 21,30 🙂 , ale potom pekne spinká cca do 7,00 ale asi 2x sa zobudí na cicu na 5 min., taká rýchlovka 🙂 🙂 🙂 . To na hlávke sa robí až tak neskôr.Moja 7 ročná dcérka toho mala požehnane. Môjmu malému to začína ako začínajú vlásky a tam to má také že nechtom jemne keď potom šuchnem tak to ide dole, také mastnejšie šupky. Dcérke som to dávala tak dole ako som Ti písala, pred kúpaním cca hodku som jej potrela tie miesta a potom trolinku s hrebenčekom. Trvalo to cca aj mesiac kým to šlo dole.Ale neviem či to niekto dáva preč, toto mi poradila moja mamka aj naša dr., ale neviem ako ostatný....
@monculka na temene hlávky ?neviem ako sa tovolá uvás unás to volajú (lupienka)
to má každý novorodenec ja som to obidvom pomaly vyčesávala z vláskov ....poriadne po kúpeli som mu hlávku naolejovala a dala čiapku kím to popije a potom pomaly a jemne vyčesávať von kefkou na vlásky
Dobre ranko zienky aj vam...chcem sa opytat urcite ste to uz tu riesili...mam strasne suchy kasel...nemam teploty, len sa citim vycerpana,co pouzivate vy a mozem stodal?my inak super noc, mala este furt spi a poprdkava...zaspala o 10:30 ...
@miskachrumka ano presne tam ma a aj u nas to tak volaju...take suche supinky...dobre tak dneska po kupeli jej dam na to olej 🙂
@kvietok173 no mne neprespi celu noc...no ako prespi ale tiez 2x papala okolo polnoci a potom rano o piatej
@monculka ja keď som prvého syna nekojila, ale bol na mliečku, tak taktiež sa budil na papanie, ale on aj zle zaspával, to bolo hodinové chodenie a postieľka nehrozila, to sa išiel zadusiť od plaču, dcérka zase tá postieľku zbožňovala 🙂 a tohto krpca nedávam vôbec do postieľky kvôli kojeniu, uvidím ako bude potom, ale zatiaľ je to takto fajn 🙂 🙂 🙂 , len nemáme nijaký režim, lebo ho prenášam hore dole kvôli starším deťom 🙂 , ale už si hádam zvykol.
@monculka no ja som to robila opačne pred kúpeľom asi hodku olejček a vyčesať, aby sme to potom kúpeľom umyli, tie šupinky, ale ako chceš... 🙂 🙂 🙂
@kvietok173 no ja zasa z uspavanim absolutne ziadny problem nemam...Nella sa okupe potom napapa to je okolo 8-9 ako kedy....ju polozim do postielky dam cumel a spi...pustim jej hudbu...niekedy zaspi hned do 5 minut ako vcera...a inokedy aj hodinku zaspava 🙂 ale ako nahle ju polozim zapnem tu hudbu zo svetlom ani ju nepocujem 🙂 obcas zakrici ze jej cumel mam dat a to je vsetko...tak spinka do polnoci...ale ked spinka na brusku tak prespi dlhsie...niektory den spala od 8 do pol 4 rana 🙂 kedy asi by uz mala prespat celu noc? a ona sa sama odnauci jest v noci?
@lucia795423 ja iba propolky a fajný zázvorový čaj z čerstvého zázvoru a citrón a kopec medu, to mám na všetko.Od únavy po bolenie v hrdle.... 🙂 🙂 🙂 A na noc do izby kde spím zavesím na malý sušiačik prádlo respektíve do misky na radiátor hrmančekový odvar, alebo do aromalampy nejakú mentolovú silicu....
@monculka to Ti nepovie nik, každé babuľko je iné 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@kvietok173 jaaaj...inac mozno by aj prespala celu noc lenze my sme cele poobedie vonka a v kuse spinka...niekedy aj 5 hodin v kuse...a mozno v noci si nahradza denne jedenie...no preto dneska chcem vyskusat aby nebuvala tolko...neze jej nedovolim spat ale len teraz na obed pojdem s nou do mesta a potom budem doma...vies mozno sa vyspinka cez den v kociku a v noci si to nahradza...no a ak neskutocne jej dokaze skrkat v brusku 🙂
musim sa pochvalit...dneska sa mi pred chvilkou moja mala laaaaska prvy krat pretocila z bruska na chrbatik...joooj ak som ju vybozkavala 🙂
@monculka 🙂 len som čítala, že ak sa detičky unavia cez deň že moc nespinkajú, tak nie je pravidlom, že Ti budú spinkať v noci, môže sa stať, že Ti bude viac mrzutá. Ale môže a aj nemusí 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 .Vyskúšaj a uvidíš 🙂 🙂 🙂 . Aj môj malý cez deň vkuse búva, my ani nemáme kedy trénovať pretáčanie 🙂 🙂 🙂
@kvietok173 to co su propolky?
@kvietok173 no ja som ju len tak vybrala lebo kricala 😀 neplakala moja neplace 😀 a dala na brusko asi 15 minut tak vydrzala z hlavkou hore a potom zrazu bum a pretocila sa 🙂 jooj aka som stastna 🙂 a uz sa zacina nahlas smiat...take to je zlate...vydava take smiesne zvuky..jak macka 😀
@kvietok173 ty a olejček 😕 😲
@kvietok173 to pretacanie je take diskutabilne, vraj to nieje prirodzeny ukon...ono vlastne len hlavicku prevazi na stranu a tym sa otoci...to skutocne umyselne otacanie je vraj az z chrbatika na brusko...toto sa ani trenovat nema....vraj, to mojej segre povedal dr.
@monculka sprav si ako chceš 🙂 ale tie lupienky sa dajú pekne zhlávky urieť 😉 chcela som poradiť 🙂
@lucia795423 propolky sú cmúľacie cukríky, len obsahujú čiste prírodné veci a to propolis a vitamín C, sú na slabšie bolenie hrdla, afty, posilnenie imunity...Skús pozrieť na nete, sú s rôznymi príchuťami, ale ja kupujem obyčajné. Tie môžeš v pohode počas kojenia.
@miskachrumka dakujem ale asi je jedno ci pred alebo po kupeli...ale asi skor po ze jej tu hlavku potom umyjem aby nesmrdela po oleji lebo mne neskutocne nevonia ten olivovi olej co sa da zakupit v lekarni
@lucia795423 plne súhlasím ......aj nám to povedala dr .
a tiež sa malý otáča pomocou hlávky hlavu vytočí na stranu a potom sa prevalí 🙂
je to také milé 🙂
Dávid sa pretáčal až po 3mes ale ten zas štvornožkoval od 5mes 😕 až do roka pokím začal chodiť 🙂
@miskachrumka na vlásky, ale to môže byť aj extra virgin olivový, ktorý používam v kuchyni 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 , som rada že sleduješ pozorne 😀 😀 😀 😀 😀 , olivový oil zbožňujem, ale mám aj ryžový a slnečnicový bio 🙂 🙂 🙂 , tak hádam mu bude oki 🙂 🙂 🙂 , iný nemám, ale nejdem mu to zatiaľ robiť. Pekný deň Mishka 🙂
@monculka viem aj ja som ho používala do minulého tyždna .....tu ho chvália 🙂
vela mamičiek ho tu používa ....a radšej bude dietatko menej vonať a nebude vysypané ako naopak kupovať vonavý bordel a bude cele vysypané .....a si myslím, že babatká vonajú krásne aj bez vonavých výmyslov !
@lucia795423 áno máš pravdu, to urobil aj môj lenivček, jednu ruku podlomil a už bol pretočený 🙂 🙂 🙂 , dôležité, respektíve úspech je opačne. Toto by Ti neurológ zdrbal, že neudrží rovnováhu 🙂 , včera sme boli my u neurologičky na kontrole, tak malý tam pol hodku prereval, tak tetuška na ňom nič nevyskúšala 🙂 🙂 🙂 , teraz dospávame 🙂 .Poslal nás kúpiť dudel nech sa ukľudní, tak sme mu včera dávali, tak sme sa z neho nasmiali, a dnes ho už nemá a spokojne odfukuje 🙂
@kvietok173 sledujem ako vačšina tu 😅
a aj tebe krásny den kvet ?
neviem ešte si neprezradila svoje meno ani sme ta ešte nevideli 😕
@monculka keď máš doma olivový, tak v pohode aj ten, nemusíš vôbec kupovať v lekárni, minule to písala aj boninka
@miskachrumka volám sa Alena mám 36rokov, 3 deti, 162cm a momentálne 60kg, ale pomaly sa vraciam k mojej 50 tke. Foto vložím, keď bude viac času, lebo ideme von 🙂
@kvietok173 tolko toho som nechcela vedieť 😉
krásnu prechádzku prajem ,my ideme tiež 😉

@monculka to sa zvykne robiť detičkám, keď vytvrdzuje lebka, alebo tak nejak 🙂 , niekto to dáva preč tak že nanesie na hlavku olejček, počká nech to vsiakne a potom s hrebenčekom dáš dole, napr pred kúpaním to môžeš robiť, aj môj malý to má, ale zatiaľ som s tým nič nerobila.