Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
no tak prva noc doma za nami 🙂 dani ma otoceny den s nocou tak taham pri nom nocne,kazde 1 az 2h sme hore na kojenie a cez den non stop haja.aspon sa mam cas venovat starsiemu 🙂 krasne nas privital a vobec neziarli-zatial 😉
@janka3591 Ďakujem za názor a skúsenosť. Ešte mám 11 dní do termínu, takže nie je vylúčené, že sa malý pohne aj sám. Strašne by som nechcela byť cez sviatky v nemocnici, ale nechcem kôli tomu nejak ohroziť malého.Bojím sa, či by kôli tomu nebol nejak viac ohrozený alebo neskôr chorľavejší. Tak dúfam, že tých 11 dní mu stačí na to, aby sa rozbehol 🙂
@janka3591 mozno preto to tak dopadlo, lebo ked chcu vyvolavat, musis byt aspon trochu otvorena, lebo inak to dopadne ako pri tebe. Najskôr sa davaju tablety na otvorenie a ked si otvorena tak na vyvolanie kontrakcii...len si predstavte, ako to moze dopadnut, ked nie je zena otvorena a zacnu kontrakcie...a neotvara sa, mam s tym osobnu skusenost, ani mne nechceli vyvolavat - pri druhej, kym sa nezacnem otvarat, zato viem aky je postup... 🙂
...a mimochodom, aj mne niekto kazal umyvat okna a zevraj sa to pohne...ale ked uz manzel umyl, tak ja nemam co 😉
@fifi284 ahoj. skus sa dr. opytat na ten Hamiltonov hmat – mechanické odlúčenie dolnej časti vaku plodových obalov pri krčku maternice počas vaginálneho vyšetrenia. Cieľom je naštartovať vylučovanie hormónov pomáhajúcich skracovaniu krčka. Ale iba ak by si moc chcela... https://www.modrykonik.sk/forum/porod/pomohol-vam-hamiltonov-hmat/
neviem, ci je lepsie toto alebo nejaka vyvolavacka... ja som na 2 cm otvorena, termin mam bud. tyzden, moj dr. mi povedal, ze ten hmat mi moze urobit but. tyzden, ked budem chciet, ale zo potom uz pojdem do porodnice, bo ze do 4-6 hodin by som mohla porodit... tak neviem...
Babenky chcem sa vás spýtať.Začínajú sa mi objavovať tupé bolesti v okolí brucha a idú do krížov.Myslíte,že už to týmto začína?Ono to príde,ale za chvíľu odíde.Ale teraz na večer je to častejšie...
@marthiana ahoj no ja mam nieco podobne zatial nato uzivam magnezium a tepla sprcha mi este zabera..na poradni mi povedala lekarka ze je to tym ze sa pomaly zacinam otvarat a chystat na porod..ty si vyssi tyzden ako ja takze to moze byt aj tym ze onedlho to pride tak drzim palce 😉
Po dnesnej poradni nemam dobre spravy ☹ Zapalila sa mi krcova zila na pravom predkoleni. Vzhadom na to, ze neviem ani poriadne ohnut nohu, tak som dostala penicilinove antibiotika a musim si pichat Fraxiparin do bruska. Mate s tymito injekciami niekto skusenosti? Nie som si ista, ci zvladnem pichnut injekciu do bruska ....
@marthiana A mas to prvy den,alebo uz dlhsie? Ja som zazila pred desiatimi dnami uz aj original kontrakcie,ale presli a som na jeden cm otvorena.Uz zacinam tak isto citit trosku bolesti v podbrusku,ale to sa s tymi kontrakciami neda porovnat 🙂 .V nemocke mi povedali,ze mam dojst,ked mi bud odtecie voda,alebo budem mat bolesti kazdych 5 minut,takze ja som este "kludna" 😀 .
baby ako čítam tak každá by to chcela mať už za sebou, aj ja každý den čakám že už to bude a stále nič malej sa nechce 😀
@yuyka28 odisla,ale bez krvi a nie cela..lebo mam pocit,ze este odchadza..Ale ked som si to vsimla prvykrat,tak sme radsej bezali do nemocnice,lebo som netusila,co mozem cakat.Pozreli ma a poslali domov,ze mam dojst,ked budem mat pravidelne bolesti kazdych 5 min.,alebo ked mi odtecie plodovka.Ja by som povedala,ze asi uz mozes cakat.Aj ked mna naplasili,ze do par dni porodim a toto bolo pred desiatimi dnami 😀 .To som ti pomohla,ze? 😅
a čo je to tá zatka 😲
@martuska00 no to je taka kopka hlienov, ja som to mala take priesvitno-biele,hustejsie,moze byt s kuskom hnedastej krvi,ale ja som mala bez..Mame to vlastne ako taky stoplik v krcku maternice a ten ked odide,tak je to par hodin az par dni do porodu. 🙂

drzim palce...a nevies ci sa uz otvaras?