icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

katkaking
7. dec 2011

drzim palce...a nevies ci sa uz otvaras?

smalova
8. dec 2011

@katkaking no v poradni pred dvoma týždňami diktoval sestrička, že branka otvorená na jeden prst. Odvtedy ma nepozeral zo spodu. Ale niekedy mám taký pocit ako keby mi malinký tam dole tak riadne zatlačil - taký nepríjemný pocit. Sa snaží asi predierať a nejde mut 🙂

smalova
8. dec 2011

@marthiana ahoj ete ťa tu nájdeme? Ako si natom?

marthiana
8. dec 2011

@smalova Ahoj.Nič,ale v noci som sa budila na bolesti brucha,ale momentálne som OK.Ani vy asi nič 😒

smalova
8. dec 2011

@marthiana mňa tiež včera pobolievalo brucho ☹ ale tiež nič ☹ ooooooh

dualcore
8. dec 2011

no tak prva noc doma za nami 🙂 dani ma otoceny den s nocou tak taham pri nom nocne,kazde 1 az 2h sme hore na kojenie a cez den non stop haja.aspon sa mam cas venovat starsiemu 🙂 krasne nas privital a vobec neziarli-zatial 😉

tehulka14
8. dec 2011

@fifi284 ahoj mna čaka vyvolavanie zajtra ale neviem či mi daju tabletku alebo mi len prepichnu vodu

marthiana
8. dec 2011

@tehulka14 Aj mna čaká vyvolanie zajtra a spomínali niečo o tablete.No uvidíme.Niekto prenáša týžden a mne to vyvolajú po 3-och dnoch.

janka3591
8. dec 2011

@fifi284 Ahojky, ja som mala vyvolavacku, tabletku, Bo malému sa nechcelo samemu, postupne prichádzali bolesti, ktoré neviem ani ako opísať a nakoniec po 6 hod. Mi aj tak museli spravit cisarsky, Bo som sa vôbec neotvarala :( môj názor na vyvolavacku nikdy VIAC!!!!!

marthiana
8. dec 2011

@janka3591 ahoj.A bola si aspoň trosku otvorená?Ja som na prst a hovoril,že chýba 4-5cm.No moc si ma nepotešila a okrem toho mám panvu 17 a to už je hranica medzi normálnym a cisárakym ☹ Každopádne to už nejako dopadne.Hlavne nech je malá v poriadku.

fifi284
8. dec 2011

@janka3591 Ďakujem za názor a skúsenosť. Ešte mám 11 dní do termínu, takže nie je vylúčené, že sa malý pohne aj sám. Strašne by som nechcela byť cez sviatky v nemocnici, ale nechcem kôli tomu nejak ohroziť malého.Bojím sa, či by kôli tomu nebol nejak viac ohrozený alebo neskôr chorľavejší. Tak dúfam, že tých 11 dní mu stačí na to, aby sa rozbehol 🙂

fifi284
8. dec 2011

@tehulka14
@marthiana obom vám zajtra držím palce, aby pôrod šiel rýchlo a bez žiadnych komplikácií. Ozvyte sa, ako ste dopadli! Tíško vám aj závidím, že už budete mať drobcov v náručí 🙂

marthiana
8. dec 2011

@fifi284 Ďakujem.Potom dám vediet.Síce ešte sa to môže do zajtra rána narodiť 🙂 Mne kázali,že mám íst umývat okná,že večer budem utekať rodit 😀 Možno sa ti to do sviatkov narodí.Švagriná má 2 deti 10 dní pred termínom 🙂

katkaking
8. dec 2011

@janka3591 mozno preto to tak dopadlo, lebo ked chcu vyvolavat, musis byt aspon trochu otvorena, lebo inak to dopadne ako pri tebe. Najskôr sa davaju tablety na otvorenie a ked si otvorena tak na vyvolanie kontrakcii...len si predstavte, ako to moze dopadnut, ked nie je zena otvorena a zacnu kontrakcie...a neotvara sa, mam s tym osobnu skusenost, ani mne nechceli vyvolavat - pri druhej, kym sa nezacnem otvarat, zato viem aky je postup... 🙂

katkaking
8. dec 2011

@fifi284 ja mam termin 20.teho, a presne toho sa bojim...mam dve malinke bambulky doma, tak chcem byt cez vianoce doma, ale nechcem zase nahlit maleho v brusku...no, hadam sa tym nasim drobcom bude chciet rychlo ist von... 🙂 a vsetko stihneme...

katkaking
8. dec 2011

...a mimochodom, aj mne niekto kazal umyvat okna a zevraj sa to pohne...ale ked uz manzel umyl, tak ja nemam co 😉

lusja
8. dec 2011

@fifi284 ahoj. skus sa dr. opytat na ten Hamiltonov hmat – mechanické odlúčenie dolnej časti vaku plodových obalov pri krčku maternice počas vaginálneho vyšetrenia. Cieľom je naštartovať vylučovanie hormónov pomáhajúcich skracovaniu krčka. Ale iba ak by si moc chcela... https://www.modrykonik.sk/forum/porod/pomohol-vam-hamiltonov-hmat/
neviem, ci je lepsie toto alebo nejaka vyvolavacka... ja som na 2 cm otvorena, termin mam bud. tyzden, moj dr. mi povedal, ze ten hmat mi moze urobit but. tyzden, ked budem chciet, ale zo potom uz pojdem do porodnice, bo ze do 4-6 hodin by som mohla porodit... tak neviem...

marthiana
8. dec 2011

Babenky chcem sa vás spýtať.Začínajú sa mi objavovať tupé bolesti v okolí brucha a idú do krížov.Myslíte,že už to týmto začína?Ono to príde,ale za chvíľu odíde.Ale teraz na večer je to častejšie...

tehulka21
8. dec 2011

@marthiana ahoj no ja mam nieco podobne zatial nato uzivam magnezium a tepla sprcha mi este zabera..na poradni mi povedala lekarka ze je to tym ze sa pomaly zacinam otvarat a chystat na porod..ty si vyssi tyzden ako ja takze to moze byt aj tym ze onedlho to pride tak drzim palce 😉

tina_telekova
8. dec 2011

Po dnesnej poradni nemam dobre spravy ☹ Zapalila sa mi krcova zila na pravom predkoleni. Vzhadom na to, ze neviem ani poriadne ohnut nohu, tak som dostala penicilinove antibiotika a musim si pichat Fraxiparin do bruska. Mate s tymito injekciami niekto skusenosti? Nie som si ista, ci zvladnem pichnut injekciu do bruska ....

yuyka28
8. dec 2011

@marthiana ahojky ja dnes to iste...no a pred chvilou mi pravdepodobne odisla zatka alebo trochu zatky s krvou...
myslim ze nas to ochvilu caka 😉

tatianka7
8. dec 2011

@marthiana A mas to prvy den,alebo uz dlhsie? Ja som zazila pred desiatimi dnami uz aj original kontrakcie,ale presli a som na jeden cm otvorena.Uz zacinam tak isto citit trosku bolesti v podbrusku,ale to sa s tymi kontrakciami neda porovnat 🙂 .V nemocke mi povedali,ze mam dojst,ked mi bud odtecie voda,alebo budem mat bolesti kazdych 5 minut,takze ja som este "kludna" 😀 .

yuyka28
8. dec 2011

@tatianka7 a zatka ti uz odisla? teda mam aj ja cakat i ked tam uz bola krv? 😒

martuska00
8. dec 2011

baby ako čítam tak každá by to chcela mať už za sebou, aj ja každý den čakám že už to bude a stále nič malej sa nechce 😀

tatianka7
8. dec 2011

@yuyka28 odisla,ale bez krvi a nie cela..lebo mam pocit,ze este odchadza..Ale ked som si to vsimla prvykrat,tak sme radsej bezali do nemocnice,lebo som netusila,co mozem cakat.Pozreli ma a poslali domov,ze mam dojst,ked budem mat pravidelne bolesti kazdych 5 min.,alebo ked mi odtecie plodovka.Ja by som povedala,ze asi uz mozes cakat.Aj ked mna naplasili,ze do par dni porodim a toto bolo pred desiatimi dnami 😀 .To som ti pomohla,ze? 😅

martuska00
8. dec 2011

a čo je to tá zatka 😲

yuyka28
8. dec 2011

@tatianka7 😀 no to teda pomohla...uvidim asi podla tych kontakcii...nevies ako dlho ma jedna kontrakcia trvat? mne to trva asi 15 sekund...

tatianka7
8. dec 2011

@yuyka28 no moja,to si mi dala..to teda netusim 😀 😀 ...vyguglime niekde? 😎

yuyka28
8. dec 2011

@tatianka7 ok idem na to

tatianka7
8. dec 2011

@martuska00 no to je taka kopka hlienov, ja som to mala take priesvitno-biele,hustejsie,moze byt s kuskom hnedastej krvi,ale ja som mala bez..Mame to vlastne ako taky stoplik v krcku maternice a ten ked odide,tak je to par hodin az par dni do porodu. 🙂