Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
No my už sme na svete 🙂 Narodila sa mi 9.12. o 0:10 hod.a volá sa Giulia.Má 48 cm a 2700g.Za 4 hod.bola vonku 🙂
@fifi284 asi to bol len plany poplach aj ked do vecera je este daleko 🙂
@tina_telekova 🙂 aj ja som sa potesil,ze uz 🙂 a neviem ,neviem citim sa aj celkom dobre 🙂 hlavne ked nieco robim ,uz som aj obed navarila 🙂 pradlo vyvesala 🙂tak ja fak netusim ? mam take zmiesane pocity 🙂 😒 😀 aj by som zvracala ☹ ochvilku je dobre potom tlak na konecnik 😲 zasek to prejde a tak sama v sebe sa nepoznavam,som ako knizka popisana 🙂
@marthiana gratulujeme 🙂
@martuska00 No a toto som uz aj ja pocula,akekolvek natahovanie sa do vysky..
No ja neviem baby,ale tu sa to nejak rodi.. 😀 😀 😀 A mna doktori strasia uz tri tyzdne,ze ved vy ste otvorena,hlavicka je nizko,krcek mate makky,za chvilku rodite... a stale nic 🙂 Tusim si to nas malicky nechava na nejaku fakt prihodnu chvilu 😎
@lienocka1212 No ako? este nic?ci? 😉
@dazdovka Ďakujem. Veľmi pekne si to napísala. Musím priznať, že mi to aj pomohlo. O čosi menej sa bojím 🙂 Ale bojím. Fit loptu v nemocnici majú, takže ju určite použijem. No a ten zvyšok uvidíme. Možno, keď nič nebude zaberať, poviem priateľovi, aby rýchlo na tel. pozrel modrého koníka, téma pôrod v decembri 2011 a dazdovkin príspevok na str. 106 a znova si ho budem čítať 😎
@tatianka7 nic 🙂 ☹
@lienocka1212 Ahoj 🙂 no dufam, ze sa to uz blizi. a myslim, ze mam presne take este pocity ako ty 😉 strasna boles krizov, chrbta, taha ma brucho - obcas ma aj v boku pichne... dufam, ze nam ten cas rychlo ubehne a budeme mat krasne deturence s co najmensou bolestou pri sebe 😉
@tatianka7 dobre som tusila, hned v noci m odtiekla plodova voda, rychlo do nemocky okolo pol 3 rano, okolo 8 prisli kontrakcie, ktore som predychavala do pol 2, potom mi pichli oxitocin na urchlenie a zosilnenie kontrakcii no a o 3 poobede sa mi narodila krasna hviezdicka Stellinka 🙂 50 cm a 3000 g... najkrajsi pocit na svete priviest dietatko na svet a byt maminkou... rychlo sa zabudne na boslet... drzte sa
@lusja ja mam len dilumu,ze kedy je ten spravny cas ist do nemocnice 😒 jasne, ze ked odtecie plodova voda to mi je jasne 🙂 ale nechcem sa zbytocne sterovat v nemocnici a caka ,najradsej by som si tak doma pianecko 🙂 pohodicka no uvidime 🙂
@lenulienkat dalsia maminka 🙂 , gratulka, vela zdravia a stastia zelam 🙂
@lucylla dakujeme pekne 🙂
vidím,že niesom sama čakatelka netrpezlivá 🙂
@lenulienkat gratulujem a všetko dobré prajem 🙂 ako tak sledujem, zatiaľ asi prevažujú dievčatká 🙂
@mirka200 tak to určite nie 🙂 ja mám ale taký pocit, čím viac chcem aby to už prišlo, tým menej sa niečo deje. Dnes som sa takmer celý deň nezastavila, upratala som, prala, upiekla vanilkové rožteky a ešte teraz dopekám perníky. Okrem toho, že ma trocha bolia kríže mi nič nie je... Jaj už.
@lienocka1212 mas pravdu, ze je lepsie byt asi co najdlhsie doma... ani ja netusim, kedy bude ten spravny cas vyrazit 🙂 ale zas ... predpokladam, ze to velmi lahko obe zistime, ak nie kvoli vode, tak to budu kontrakcie, co nas tam poslu 🙂 ale tiez som v napati, ze co a ako ... kedze vobec netusim, co mam cakat... ach jaj.
musim se smat,jak se tady vsechny netrpelive tesime,aby uz mimino bylo venku...a pak prijde tooolik chvil,kdy si rekneme,jake to bylo super prakticke mit ho v brusku,kde potichu spinkalo,samo papalo,v pohode jsme stihly upratovat,napect,nakoupit,pozehlit...takove banalni veci,ktere se po prichodu mimina stanou nedosazitelnym cilem 😀
@adunka73 presne, kazda to uz chceme mat za sebou, mozno tak trochu preto, ako sa citime a boli nas uz hadam vsetko co moze, ale ked sa babatka narodia, bude vsetko omnoho zlozitejsie a niektore veci asi aj nedosiahnutelne ako pises 🙂
Gratulujem vsetkym maminkam, prajem rychle zotavenie a babatkam najma vela zdravicka, mliecka a co najlepsi spanok 😉

@fifi284 treba si to uzit, je to zazitok na cely zivot. Podoba sa to velmi na menstruacne bolesti, len s tym, ze tieto nemas vkuse a daju sa prijemne odburat kruzenim panvy. Fitlopta je na to ako stvorena, fakt genialna vec! Tlaky su tiez v pohode, pridu po kontrakciach a ak si vo vertikalnej polohe, nic neboli, len citis ako sa sustreduje energia celeho tela do jedneho bodu a telo sa same snazi tlacit (ked si lahnes, alebo sadnes dost to ubrzduje postupovanie porodu, castokrat aj tlaky miznu) pre mna to bol najuzasnejsi pocit, vtedy som precitila ze naozaj je uz babatko blizko a musi von, no ak mas pocit ze to dobre nepostupuje, pomaha kruzenie panvy ako pri tanci a babo sa pomaly poposuva na spravne miesto. A jedina dost neprijemna vec je to palenie ked prechadza hlavicka otvorom posvy, tam sa treba riadit tym ako povie lekar/porodna asistentka, lebo ty tam na to nevidis a oni mozu usudit, ze kde na ktorej strane sa da hradza ponatahovat, resp. ci ju uz treba strihnut a aj to citit len ako slabucke stipnutie, oproti tej palave co vyzaruje ked sa hlavicka prediera posvovym vchodom. Ja sa na svoj porod ozaj tesim, je to prichod niecoho velkeho do zivota, neviem ci existuje nieco tak silne, co zivot tak fatalne zmeni ako narodenie dietata 🙂