icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

adunka73
10. dec 2011

@katkaking presne tak,myslim,ze konec tehotenstvi je prochazka ruzovou zahradou proti tomu,co nas ceka prvni cas po porodu.teda ja to takhle zazivam pokazde...hormony jsou potovry,ted je mame na vrcholku stesti a najednou pak spadnou pod bod mrazu 🙄 den ze dne.Takze holky,uzivejme si posledni dny stareho zabehaneho zivota,protoze uz nikdy to nebude jako drive 😉 ...ale bude to krasne,az si zvykneme a pozname se navzajem s novym clovickem. 😵

adunka73
10. dec 2011

@katkaking ...jak to zvladas s dvema malyma detma a do toho treti prijde?Ja tuto situaci zaziju poprve a mam docela nervy,jak vsecko pujde-nepujde 😕 ...starsi deti jsou narozene s velkym vekovym rozdilem,tak to bylo uplne o necem jinem.Ted mam doma 2,5 letou dcerku se kterou je stale velmi prace,no nejvic premyslim nad tim,jestli se navzajem nebudou v noci rusit?Ona s nama jeste spava v loznici,zrovna je nemocna a casto place a kasle.... a ted pribude jeste mimino...no ja do te porodnice fakt nespecham 😅

katkaking
10. dec 2011

@adunka73 jasne, uz nikdy nebude nic tak ako doteraz...niekedy neviem ako to napr. v noci zvladneme s tromi drobcami-manzel s 3 rocnou v detskej a ja s 1,5 rocnou a drobcekom v spalni...alebo take prechadzky von...no, zaciatky budu asi velmi velmi tazke, ale uz sa tesim ze budem moje drobuliatko drzat v naruci a vsetci sa s nim budeme radovat...🙂 uz si ani neviem predstavit zivot bez deti, co by som asi robila keby som ich nemala, asi by som sa strasne nudila 😀 😀 😀

katkaking
10. dec 2011

@adunka73 neboj, sa, to mas super ze 2,5 rocna, to uz je velka slecna. Mozno zo zaciatku sa zobudi ked drobec zaplace, ale zvykne si a casom sa len otoci na druhu stranu a bude spat dalej. Ako som vyssie pisala, neviem si teraz predstavit nemat deti alebo len jedno, ked mi niekto zoberie jednu von a mam doma len jednu, niekedy neviem co robit,zrazu mam tolko casu. A ked ich mam obe, musim vsetko stihat a aj sa s nimi hrat a venovat sa im. Teraz zacala ta starsia chodit do skolky, tak zase budem na tom istom, cez den "len" dve deti budem mat, to mam uz zauzivane a ked pride domov zo skolky, to uz bude pobede a do vecera to zvladneme...len tych noci sa bojim...ale viem ze si aj ta 1,5 rocna zvykne, ved presne tolko mala ta starsia ked sa tato narodila (vsetci traja budu po 1,5 roku)...tak som zvedava co budes potom pisat, ako si zvyknete... 😉

adunka73
10. dec 2011

@katkaking to si rikam casto taky,ze jak asi vyzera zivot bez deti...to uz si ani nepamatuju.No muj mm spava uplne sam,aby nepadal na hubu v praci 😀 ,ja to vzdycky nejak dozenu odpoledne s malou,jeste chodi spavat.S tim bude asi taky konec,no nejak to musime zvladnout,vzdyt ten cas taaaak rychle utece,ani se nestacime otocit a drobci jdou do skolky 😕

dazdovka
10. dec 2011

@dualcore @marthiana @lenulienkat gratulujem Vam, vsetky nove maminky, ku detickam a nech vam krasne rastu a robia radost. Aj ked to nebude vzdy bez problemov, nech sa vam dari ich vzdy vsetky zdolat, vela sily zelam a rychle zotavenie 🙂
@adunka73 presne, vsetky sa tu tesime ako male deti na Jeziska, no a pride maly nervozny uzlik, kvoli ktoremu sa nebudeme moct cely rok poriadne vyspat, ucesat, ponatierat telovym mliekom, budeme podrazdene na svojho roztuzeneho princa, ked bude cakat so vztycenou antenou na svoju viiilu zazracnu a ono nebude vysypany smetny kos, nakupene na dalsi den a upratane v kuchyni... Ja sa dam na jogu a meditacie, no hlavne aby sa nevyplavoval stresovy hormon do mlieka, co tam po zehleni :D
@lusja @lienocka1212 ked budu kontrakcie po 5, 4, 3 minutach, alebo zaplava plodovky, treba ist, ale to uz viete 🙂
Inac, ja si teraz hrooozne prajem este neporodit, predvcerom mi vybehol hemoroid, hnusny a bolavy, potrebujem este aspon dva tyzdne na preliecenie.

adunka73
10. dec 2011

@dazdovka 😀 😀 😀 tak jestli budes mit prostor na jogu a meditace,tak prosim napis mi podorbny navod,jak to delas 😵

superstarka
10. dec 2011

@lusja Ahoj.Tak ako?Ešte sa gulate?ja mám 16tého ale možno budem aj skôr lebo nakoniec to bude cisárskym. ☹

adunka73
10. dec 2011

@katkaking no doufam,ze to tak bude v noci a starsi si zvykne na mensi.Taky mame skolku od zari,ale muze tam byt jenom 2 hodiny dopoledne,takze nic moc...zbytek dne se nudi doma se mnou.Nudi,to je super slovo,jeste par tydnu si ho uzijem 😉 Gratuluji,ze se vam zadaril chlapecek do tretice,muj sen 😵

katkaking
10. dec 2011

@adunka73 skus si ich hned po narodeni naucit pobede tak, aby spali obaja naraz a mozes aj ty...aj ja som si tak baby naucila a bolo to super, ked som si mohla pobede aspon na chvilu lahnut a zdriemnut...

adunka73
10. dec 2011

@dazdovka ...ja mam zas hnusne krecove zily po cele prave noze,kazde mimino mi lezi v brusku vice na prave strane a po tech ctyrech tehu mam uplne zdevastovanou nohu.Asi ji vymenim....nevite o nejakem dobrem chirurgovi 😅 😅

adunka73
10. dec 2011

@katkaking zkusim to,jen dcerka uz pomalu prestava potrebovat odpoledni spanek,tak nevim,jak dlouho to bude fungovat 😔

adunka73
10. dec 2011

@superstarka proc bys mela rodit cisarskym?Casu mas jeste dost,v pohode muzes prenaset i tyden 😕 😕

katkaking
10. dec 2011

@adunka73 mne chodi mala od rana (mm ju zavaza okolo 7-7.30) a ja chodim pre nu okolo 15. Takze super, cas ma vyplneny, venuju sa jej a hlavne sa uci vzdy nieco nove...je velka sikulka a ked je nahodou doma ze nejde, len sa tmoli a nudi sa, nevie co so sebou...🙂 tak jej vselico vymyslam, len to chce hned aj ta mladsia robit, a jej napr. fixky nemozem dat, alebo plastelinu...tak je to vtedy tazsie...

superstarka
10. dec 2011

@adunka73 mne sa zhoršil zdravotný stav

adunka73
10. dec 2011

@superstarka tak to chapu,snad vsechno dobre dopadne.Co mas za problemy?

adunka73
10. dec 2011

@katkaking no super mate se skolkou,tady v cizine nema narok na vice skolky nez 3 hod.dopoledne,protoze nejsem v praci,straaasne se pak nudi doma zbytek dne,moje nervy. 😢 Chvilku se pak zabavi se strasi dcerkou jak dojde ze skoly,ale vetsinou se hadaji a mala ji taky ve vsem napodobuje,vsecko chce do ruky co ma starsi,at je to mobil nebo fixy,no vidim,ze ten vekovy rozdil zas nehraje takovou roli 😉

dazdovka
10. dec 2011

@adunka73 nevadi, ten tvoj miluje tvoje nohy, najrychlejsie asi zamaskujes samoopalovacim mliekom... Inac este ta bude lamat na dalsie a dalsie ditko? Kym budes vladat chodit 😀 A inac musim povedat, Paulina je prekrasne meno, velmi dobre ste vybrali, vsetky Paulinky co poznam su uzasne bytosti, vazne 🙂

superstarka
10. dec 2011

Epilepsiu malé záchvaty sa mi spustili.Možno tým že chodím často na wc a tým je prerušený spánok.ked ma malá kopne tak aj vtedy sa zobudím,ked sa otáčam na druhu stranu aj to ma zobudí. 😔

adunka73
10. dec 2011

@dazdovka 😀 😀 on uz moje nohy dlouho nevidel...no me uz ani samoop. mlieko nepomuze,snad cerne neprusvitne puncochy 😀 na posledni dve deti jsem ho musela znasilnit ja,mame to doma asi obracene co se tyka "techto" veci 😉 nekdy mam pocit,ze tu antenu mam v bruchu ja a on je gravidni 😝 Diky za Paulinky,jake mate nachystane jmena vy?

katkaking
10. dec 2011

@adunka73 ked uz fakt nevie co so sebou, dam jej plastelinu co som jej uvarila - eko plastelina vyrobena z potravin a hlavna prisada je vinny kamen - najdes to aj na nete, da sa objednat alebo vo vacsich mestach kupit. Je to super zabavka, k tomu jej dam podlozku, maly valcek na cesto, nejake vykrajovacky a s tym sa velmi dlho prehra...vyskusaj, urcite ju to bude bavit a je to neskodne, keby aj ochutnala, nic sa jej nestane - len je to dost slane, takze jej to asi ani chutit nebude. Mozes to aj potravin.farbami zafarbit, no super, odporucam ked nevie co so sebou 🙂 alebo si z toho moze rôzne postavicky modelovat, zvieratka...alebo len tak sa hrat. Ked sa dohra, das to do uzavretej nadoby a vydrzi to tam niekolko mesiacov makucke a poddajne...🙂 a je toho vela, hadam aj 1 kg 😀

adunka73
10. dec 2011

@superstarka to je neprijemne se zachvaty,snad ti zmiznou jak se male narodi.O spanku se neda mluvit na konci tehu,asi kazda jen prezivame noc a tesime se na rano,sem tam zavreme oci a cekame na dalsi otocku na druhy bok,mezitim se jdem vycikat,napit... 😲

adunka73
10. dec 2011

@katkaking k plasteline jsme se jeste nedopracovali,urcite zkusim hned zitra,vim o cem mluvis,maji takovou ve skolce a ten recept jsem uz slysela.Vinny kamen nevim co je,ale je v ni nejaka prisada z lekarny a sul jako konzervant.Hlavni ingridience je myslim hladka mouka?No super,snad se tim zabavi dele nez 10min. 🙄

katkaking
10. dec 2011

ale ja celkom dobre spim, v porovnani s tym co bolo cele tehu, kedy som nemohla spat-neviem preco 😀 😀 😀

superstarka
10. dec 2011

@adunka73 Mne sa to zhoršilo v 7 mesiaci lieky sme zvýšili a po týždni to ustúpilo. A zas včera sa mi to zhoršilo ranné som zvýšila tak som zvedavá.

katkaking
10. dec 2011

@adunka73 ak budes potrebovat, mozem ti poslat cely recept-ale dnes uz nie 😒 a urcite sa zabavi na viac ako 10 minut, to ti mozem garantovat 😀

adunka73
10. dec 2011

@katkaking fiiihaaaa ty jsi statecna zena,dve malicke deti doma,ty pred porodem a dobre spavas?poklona 😎

superstarka
10. dec 2011

@adunka73 Na večer už nepijem a aj tak idem na wc 😀 Minule som sa ráno zobudila a šla som na wc a ked som zalahla pod perinu zas sa mi chcelo.Ale nechcelo sa mi postaviť tak som ležala dalej . 😵

adunka73
10. dec 2011

@superstarka ten cisarsky by byl asi nejlepsi reseni,kdyz je to s tebou takove vselijake.Drzim palce 😵

katkaking
10. dec 2011

@adunka73 kym mam mala Kika v noci nezobudi, tak spim...a rano mam problem vstat 😎 to som uz z celeho dna asi tak unavena, ze dobre spim...ale takmer cele tehu som velmi zle spala, az teraz poslednych par tyzdnov si to v noci uzivam (aj ked idem na wc niekedy aj 10 krat za noc, ale lahnem a hned spim)