icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

superstarka
10. dec 2011

@adunka73 Dakujem,aj ja tebe nech všetko prebehne hladko. 😵

katkaking
10. dec 2011

@superstarka aj ja drzim paste 🙂 nech je vsetko OK 😉

superstarka
10. dec 2011

@katkaking Ahojky dobrú noc.

katkaking
10. dec 2011

zienky, idem ja do perin, uz nevladzem ani sediet, vsetko ma boli najma odspodu, asi mi uz hlavicka tlaci...a brucho a krize ma neskutocne bolia ako na men... tak dobru noc vsetkym 🙂

adunka73
10. dec 2011

dobru noc kocky 😔

dazdovka
10. dec 2011

@adunka73 Dobru nocku i Tebe-Vam 🙂

slniecko2011
11. dec 2011

Ahojte baby 🙂
sice som sem moc neprispievala, no vzdy som citala ci uz tu v decembrovkach no i v novembrovkach ako sa spustil porod, tak by som sa rada podelila o moj zazitok, kedze to uz mam za sebou a maly sa vypytal na svet na MIKULASA 🙂
o 11 vecer som si lahla a zacala mat 4 min kontrakcie, no ziadna plodova voda neodtiekla, a to sme s manzelom tyzdne cakali ze to zacne prave tak...cize v danu dobu sme vobec nevedeli ci ide o falosne kontrakcie alebo ozajstne, tak sme cakali ako sa to bude vyvijat..no zrazu mi odtiekol krvavy hlien tak hovorim IDEME, vtedy som mala kontrakcie kazdych 4-7 min..o 2.30 sme prisli do nemocnice, vysetrili ma a ze som uz otvorena na 6 prstov, tak ma porod asistentka odviedla do miestnosti napojila na ctg..kontrakcie sa ustalili na kazdych 5 min a kedze som bola tak strasne vycerpana tak verte neverte mne sa pocas tych 5 min podarilo aj zaspat 😀 , kazdu hodinu ma kontrolovali ako sa otvaram a vzdy to bolo o 1 viac, najprv mi bolest vrazala do krizov, neskor do noh (co bolo ozaj neznesitelne ) a potom do zadku ☹ o 7 mi zacala odtekat plodova voda..o 7.30 na moje prosikanie ze to chcem mat za sebou zavolali doktorku, a o 8.16 bol maly uz na svete 🙂 😉 manzel bol so mnou pri porode a mozem len odporucit, naozaj mi bol velkou oporou 🙂 v nemocnici som bola 4 dni a som rada ze sme uz doma 🙂
drzim vam vsetkym palceky co to mate este pred sebou, vsetko sa da zniest a potom pride ten neopisatelny pocit, pocit byt mamou 🙂

lucylla
11. dec 2011

@slniecko2011 ja sa tak tesim, ked citam, ze je dalsie babatko na svete 🙂 ... moc gratulujem k malinkemu batozku a samozrejme vela zdravicka a stasticka prajem, nech vam robi len radost...., je krasny 🙂 ... Inak vdaka za popis tvojho porodu 😀.

tina_telekova
11. dec 2011

@lienocka1212 ja mavam uplne rovnake pocity, ale vacsino az vecer. Cez den som uplne v pohode a mam pocit, ze porod je este na mile vdialeny .... Kazdopadne prajem peknu tretiu adventnu nedelu 🙂

fifi284
11. dec 2011

@slniecko2011 🙂 krááásne chlapčiatko. Gratulujem a aj ja želám hlavne to zdravie, aby bolo všetko v pohode. Určite je super byť doma. Držte sa a sem-tam, keď bude čas napíš, aké sú prvé dni s mimísom 🙂

martuska00
11. dec 2011

@slniecko2011 gratulujem aj ja to chcem mať už za sebou 😀

lusja
11. dec 2011

@superstarka 🙂 ahoooooj 😉 jasne, este sa vlacime! aj ked chvilami mam pocit, ze uz to pojde...stale nic... termin mam teraz v utorok - a dalsi mi dal iny dr. na 18.12. - tak som zvedava, kedy sa malemu uraci ukazat sa 😀 a ty? kedy mas ist do nemocnice nakoniec?

lienocka1212
11. dec 2011

@tina_telekova a najlepsie na tom je,ze vsetky by sme to chceli mat uz za sebou a podelit o rodost 🙂 .ze uz aj ja konecne drzim ten svoj uzlicek stastia v naruci 🙂
ja som si vcera povedal,ze najlepsie urobim ,ked na to vsetko nebudem az tak intenzivne premyslat,ze teraz ma nieco zabolel a mysliet na to 😔 a tak , chcem si posledne chvilky uzit v pohodice a nestresovat seba aj manzela,ze ideme nejdeme 😉 🙂 tak som sa nastvala sama na seba ☹ a dost ,s manzelom sme sa vybrali vecer na prechazku na kupelny ostrov,pozriet vianocne trhy, peknu veceru vo dvojici 🙂 vsetky pochmurne myslienky co a ako som hodila za hlavu 🙂 a je mi ovela.ovela lepsie 🙂 babenko kludnejsie 🙂 a to je najdolezitejsi ,kazda sa zachovame v danej situaci uplne inak ..... 🙂 🙂

martuska00
11. dec 2011

@lienocka1212 ešte nevieš čo čakáte či sa chceš dať prekvapiť

slniecko2011
11. dec 2011

@lucylla
@fifi284
@martuska00
dakujeme krasne 🙂 malinky je zdravucky, len ma nieco s ockom, hnisa mu, ale vraj je to normalne...prve dni s babom su naozaj krasne, no i zlozite...bolesti po porode ako tak prechadzaju teda skor si ich neuvedomujem, no teraz ma velmi stipu bradavky, vcera sme uvazovali s manzelom ze zacnem prikromovat no nechali sme to tak, no dnes som uz prikrmila pretoze som bola tak vycerpana ze som v sprche az odpadla, no chvala bohu manzel bol pri mne 😕

nikita308
11. dec 2011

@lusja Ahojki, tak sa v pôrodnici nestretneme, ja som sa dnes vrátila, 7.12.2011 sa nám narodila Emka, 3200g a 49cm, nakoniec som rodila spontánne, pomocou epidurálky... a rodil ma samotný pán primár... 😉

superstarka
11. dec 2011

@lusja Ahoj no ja mám termín 16tého,pýtala som sa kedy mám prísť do nemocnice tak toho 16tého.Ale malá pôjde možno aj skôr lebo zajtra idem na anesteziologiu potom na pôrodný príjem sa dohodnuť na cisársky tak som zvedaváa ešte na prehliadku pôjdem.Budem to mať ubehané. 😀 Držím ti palce a daj vedieť ako si dopadla. 😵

katkaking
11. dec 2011

@slniecko2011 gratulujem k malemu krasavcovi 🙂 chcem ta povzbudit ohladom kojenia, vyskusaj vsetko co bude v tvojich silach-napr. klobuciky alebo odsavanie, ja som tak fungovala asi 2-3 mesiace, som odsavala a mala to pila z flase a aj svagrina v podstate pol roka len odsavala...samozrejme, ak to bude mozne. Ja som skoncila s malou - nemala este ani 6 tyzdnov na pohotovosti, pretoze vygrckala krvave, nakoniec zistili ze to z mojich ragadov, mala som take strasne rany a nic mi nezaberalo, ked som odsavala tieklo tmavo ruzove mliecko...ale zvladli sme to a kojili sme sa potom este rok... 😉

adunka73
11. dec 2011

@slniecko2011 moc gratuluji a pridavam se k nazoru @katkaking ,nedokrmuj UM z flase,muze ti to pokazit cele kojeni,ted jsi na zacatku a to je nejdulezitejsi vse dobre nastartovat...pak uz to pujde moc tezko napravit,mam s tim sama bohate zkusenosti.Jestli nemas popraskane bradavky,ale "jenom"boli,tak vydrz,ono to casem prejde,me to bolelo strasne cele 3 tydny,nez si prsa zvykly na vecne cumlani.Mazej Bepanthenem po kazdem kojeni. 😉

adunka73
11. dec 2011

@nikita308 Srdecne gratulace k dalsi princezne,at se vam dobre dari 😵 😵 😵

hanahsuza
11. dec 2011

@slniecko2011 nádherné babätinko, gratulujem, nech sa vám všetkým darí ako rodinke, buďte zdraví.. 🙂

tatianka7
11. dec 2011

@lenulienkat No to je naadherne,kocka,blahozelam 😀 .A krasne meno-ako moja svagrinka buduca.Tak sa len drzte,nech ste co najskor doma.. 🙂 A nase drobciatko vzdy tak demonstrativne kopka,ked citam,ze dalsie decembrovca je na svete. 😎 😎 a vela,prevela zdravia prajeme..

tatianka7
11. dec 2011

@slniecko2011 No ten je zlatucky 🙂 🙂 ,zelam najma vela zdravicka obom.A ten datum si pekny vybral 😎

tatianka7
11. dec 2011

@katkaking No aj ja som si dnes vsimla take tlakyodspodu-ako keby fakt ta hlavicka tlacila,uz brusko pobolieva castejsie,,ach jaj..asi sme blizsie k pohladu na nase vytuzene babatka 😀

tatianka7
11. dec 2011

@fifi284 😀 😀 😀 😀 no to bolo dobreee..Hihihi.. Ja uz tiez ochkam,kade chodim 🙂

dualcore
12. dec 2011

@slniecko2011 aj ja ti velmi gratulujem 🙂 ak ti mozem poradit na tie bradavky je super mast z dm drogerie.ja ju pouzivam po kazdom kojeni a mam bradavky v pohode.nezmyva sa a obsahuje oliv.olej.

martina28p
12. dec 2011

dobré ránko všetkým...tak gratulujem maminkám,čo pri pribudli a my čakatelky na ten správny okamih-tak už len trpezlivosť,ja som si takstrašne želala už porodiť,termín mám tento štvrtok ale teraz dúfam,že termín nepredbehneme,dnes muž odišiel do roboty,čo sme si mysleli že už do vianoc nepôjde,tak som z toho nervozna a k tomu ma deptá ešte aj to,že drobec ochorel,dnes ho nepôjdem dať ani do škôlky,nasadíme lieky a k tomu od rána kýcham aj ja,tak mi to na nálade nepridáva... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ a stále myslím na to že ako zákon schválnosti sa bábätko vypýta na svet...no ale na tie vianoce by som doma byť chcela,ale ved uvidíme,je mi akosi smutno zo všetkého až by som si poplakala 😢

tina_telekova
12. dec 2011

Ahojte, ja mam dnes naladu uplne pod psa... Rano som si mala volat do nemocnice kvoli kontrole u primara. Dnes mi mal povedat termin cisarskeho. On tam dnes nieje!!!!! A mam si zavolat zajtra, ci tam vobec bude! No je toto mozne????? Mna asi porazi, som uz uplne zufala. Moja zapalena krcova zila strasne boli, lieky vobec nezaberaju, dokonca sa zacina zapalovat uz aj zila na druhej nohe .... a oni ma stale a stale nehavaju cakat. Keby sa aspon to male zacalo pytat same na svet - a to tiez nic. joooooj,mam chut si normalne poplakat......

martuska00
12. dec 2011

tina telekova kde ideš rodiť

lusja
12. dec 2011

@nikita308 Ahoooooooooooj 😉 tak blahozelam ku krasavici! uz ste doma tri 🙂 pekne ti to vyslo, som rada! takze konecne mas uz klud 😉 a epi a primar - vsetko v poriadku, ze ano? juj, som rada, ze ti to tak pekne slo! a uz ste doma!!!
ja som bola dnes na tom CTG hore...akurat sa nejaky drobec narodil. v tom zmatku som si tam zabudla aj tehot. knizku, tak sa musim ist este dnes pre nu prejst. termin mam zajtra, ale ze maly sa moc neponahla...tak je mozne, ze pojdem este na jednu kontrolu o tyzden...uvidime.
ale MOOOOOOOOOOOOOC GRATULUJEM k malickej!!!