icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

dyba
18. dec 2011

@dualcore no veď práve v tej knihe sa dozvieš,prečo tak reaguje. ale to je len moja skúsenosť s ,,kolikami,, .tiež som nevedela prečo sa moja malá tak kŕčovito zvíjala a tam som sa to dozvedela 😉
no ale to bola len snaha o pomoc 😵 každá mama si svoje malé pozná najlepšie

dualcore
18. dec 2011

@dyba ja som vdacna za kazdu radu.a ty si sa v tej knihe dopatrala k akemu zaveru?dnes doobeda bol drobcek v pohode.hadam to vydrzi.

bibes
18. dec 2011

@dualcore u nas pomahal jedine Espumisan, bolo uplne jedno co som jedla.. tiez som skusala rozkovu dietu 🙂 , ale fakt o nicom... cokolvek som jedla, tak ju bolelo brusko. Davala som jej kazdy den Espumisan a bolo dobre, a teda masaz bruska a cvicenie s nozickami. Si myslim, ze to nie je velmi o jedle, ale o tom, ze babatko sa nehybe a ani creva sa mu nehybu, tak tazko sa mu travi. Pripadne este mozes skusit davat ho na brusko, ked nespinka.

dualcore
18. dec 2011

@bibes espumisan davam tiez ale ziadna slava to nieje ☹ nechavam ho kopkat nozkami nebalim ho na pevno a aj tak.az mi ho je luto anjelika mojho

janka3591
18. dec 2011

@dualcore ahojky...no my sme mali minuly tyzdne 2x za sebou taku riadnu koliku, ze sme skoncili na pohotovosti ☹ lekarka nam odporucila Sab simplex a Infacol, davame iba kvapky a zatial je celkom kludnuckavy 😉 musim ale priznat, ze sme skusali vsetko mozne tiez, cvicenia, masaze, davanie na brusko a stale bol hore a plackal a plackal ☹ teraz sme 2. den len na mlieku BEBA Sensitive a nemal jeden jediny krc, ak to tak bude pokracovat, prestanem kojit radsej ako sa pozerat na tie ukrutne bolesti ☹ Uz sme si dali priniest aj Gripe water z Anglicka, ale ak pomoze Beba a to ze prestanem kojit ani nebudem skusat Gripe 😉 ak nie tak si to asi len budeme musiet odtrpiet ako vsetky ostatne babatka 😒

lienocka1212
18. dec 2011

@lucylla veru ani sa nenazdame a uzlicky budeme mat pri sebe 🙂
to je dobry napad s najvacsim babenkom 🙂

bibes
18. dec 2011

Tak idem sa rozlucit, zajtra rano nastupujem do nemocky, ako dlho tam budem a co tam budem netusim... asi si zabalim aj vianocny stromcek 😝

bibes
18. dec 2011

@lienocka1212 @lucylla hlasim sa do sutaze 🙂 moja prva mala 4660g, tato druha ma odhad zatial 3800g, ale este si v brusku pobudne, tak mozno este porazi starsiu

dualcore
18. dec 2011

@janka3591 a mame to tu opat ☹ maly ma uplne krce.opat sme davali espumisan aj masaz aj rurku a teraz kojim a maly ma teply obklad na brusku.este stastie ze ten starsi uz v klude spinka a nebudi ho to plakanie.zajtra volam doktorke lebo toto nieje uz normalne ☹

hanahsuza
18. dec 2011

@dualcore Možno by pomohlo keby si ho po kojení vždy preventívne jemnúčko pomasírovala, moja suseda používala na to krémik Pupík, ale ja si myslím, že bude stačiť na premastenie aj detský olejček, a ešte by som ti poradila, ak máš nosič, alebo šatku malého si čo najčastejšie nos, veľmi to pomáha..a inak netráp sa a jedz normálne čo teraz jesť môžeš, niektoré detičky z toho potrebujú len vyrásť, nemôžeš za to, prajem ti veľa sily a trpezlivosti.

bibes
18. dec 2011

@dualcore daj potom vediet co ti na to povedala doktorka, zelam kludnu noc, nech mu to rychlo prejde a uz sa netrapi chudacik 😉

adunka73
18. dec 2011

holky,mam to za sebou 🙂 ,vcera 17.12. ve 22.25 hod a s nejvetsim prekvapenim v zivote-narodil se nam chlapec! Jmenuje se Martin, 3.490g 50cm.Porod byl rychly,ale nejvic bolestivy,zvladli jsme to bez epi. uz jsme doma,cekame az se spusti mlicko,boli me bradavky jak maly efektivne stale cuca,ale zatim nic netece...snad se brzy spusti. 🙄

dualcore
19. dec 2011

@hanahsuza na masáž používam pupik masť aj ja. obsahuje to silice na uvoľňeme vetrov.dnes ešte skúsime zohnať ten sab simplex lebo espumisan vobec nezabera.

dualcore
19. dec 2011

@adunka73 super veľmi vám obom gratulujem a prajem veľa zdravicka 🙂

dazdovka
19. dec 2011

@adunka73 fantazia 🙂 srdecne gratulujem a zelam vsetko najlepsie do zivota

martuska00
19. dec 2011

@adunka73 gratulujem všetko naj naj naj

martuska00
19. dec 2011

@adunka73 ahojko nečakala si náhodou dievčatko 😀 😀

lienocka1212
19. dec 2011

@adunka73 gratulujeme 🙂 🙂 🙂

marthiana
19. dec 2011

@adunka73 Gratulujem 🙂

marthiana
19. dec 2011

@fifi284 Gratulujeme a prejeme len to najlepšie do života 🙂

dazdovka
19. dec 2011

@fifi284 fifiii, gratulujem i ja, krasne menko ste vybrali 🙂 pekne vyrastajte, budte zdravi a spokojni

janka3591
19. dec 2011

@dualcore to ti verim, my sme vcera vecer mali, take mensie bolenie bruska, boli sme 4 hodinky v kuse hore, ale chvalabohu krce (nejake extremne) nemal 😉 nasho ukludnuje ked ho drzime zvislo dole bruskom otocenym na moju hrud! Tiez neviem co uz robit, je to fakt hroza, ze neexistuje nic proti tomu utrpeniu ☹ My ideme v piatok na poradnu a tiez to idem riesit s lekarkou, i ked taky riadnykrc uz dlhsie nemal, ale bolesti su stale ☹

lucylla
19. dec 2011

@bibes si mala riadnu babulku, asi si aj isla cisarskym, ci nie? A aj si prenasala? Myslim, ze ten moj krpcek v bruchu sa tej vahe uz aj vyrovna, aky je tam napratany 🙂.... Som zvedava teda na tvoje druhe, ale mozno nestihne mat ani 4 kila 😉 ...

lucylla
19. dec 2011

@adunka73 gratulujem, nech sa dari a vela zdravia a stastia do zivota zelam 🙂...

jedna_iva
19. dec 2011

@tehulka14 ano moja ešte sme domka a cela 2v1...do rana mi vyšla zlata žila,tak bojujem s inou bolesťou..mna už nič neprekvapí..ty ako?? už ste aj domka,že???

lienocka1212
19. dec 2011

@lucylla ahoj ,tak co este nic ☹ ja som bola dnes na prietokoch a zajtra rano idem na prijem babenko sa este nepyta na svet,tak nam budu musiet pomoct ☹ aj ked rozmyslam,ze vyvezim sa na 8 a prejdem si to schodoch 🙂 uz som ozaj zufala ☹ ☹ ☹

jana661973
19. dec 2011

@adunka73 , tak to som šťastná, že vám to tak krásne vyšlo, nech máš dosť mliečka a radosť zo všetkých detičiek a manžela.

lienocka1212
19. dec 2011

@bibes no ja som dneska ostala poriadne prekvapena,ked mi doktor na porodnic oznamil vahu 3123g a gyn.6.12.3600g a terz akoze pozeram na lekara ,ze prosim?
tak som strasne zvedava ci sa nahodou nebudem musiet menit aj vybavicku? 🙂

mirkita
19. dec 2011

ahojte kocky
neda mi nenapisat...moj krpec sa narodil takto pred rokom a riesila som to iste co vy v Decembrovciatkach 2010 🙂 - koliku 😔 je to strasne obdobie ked babatku nevieme pomoct...my sme skusili naozaj vsetko, pri nekonecnom kojeni som mala v jednej ruke mobil a hladala info na nete a vzdy ked som nieco nove objavila uz sme to mali a skusali...
skoncili sme s tym ze sme skusili vsetky kvapky, rozne probiotika, nakoniec aj sirup na reflux a jedneho dna som si povedala dost, vsetko som stopla ...lebo takto by sme ho stale dacim dopovali..kvapky zabrali vzdy len na chvilu, pupik sem-tam, teple obklady malokedy....
jedine co fakt ako-tak pomahalo, aspon na ukludnenie boli rurka (fakt sme ju pouzivali casto a bez akychkolvek nasledkov) a kojenie - to maleho ukludnovalo a myslim ze sa mu tak aj ulavilo
no a uplne nam to preslo medzi 8. a 10.tyzdnom...to si doteraz pamatam ze zo dna na den proste maly cely den bol kludny, bez placu, uplne ine dieta...zrazu som ani nevedela ze ho mam
tak vam drzim palceky nech to rychlo prejde a nemusite mat starosti s bruskami
potom zase pride obdobie ze babatka nebudu par dni kakat... 🙂 my sme robili tance radosti na kazdou pokakanou plienkou po dlhych 4 dnoch 😀

lucylla
19. dec 2011

@lienocka1212 no pekne, ale nas ty nasi drobci trapia, asi nam chcu spravit vianocne prekvapenie 😉 a aj Vianoce stravene v nemocnici 😒 , co sa mi vobec nepaci... Tak ti asi zajtra rovno pichnu vyvolavacku co? Ja idem tiez zajtra do poradne, tak som velmi zvedava co mi povedia... Radsej by som inak rodila prirodzene bez vyvolavacky, ale ked to nepojde inak, tak si nepomozem...
No a s tou vahou babatka sa netrap velmi, zalezi aj od toho ako s tym vie doktor narabat a aj podla plodovej vody, niekedy sa trafia a niekedy vobec nie..., aspon co som citala 🙂