Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
@mgk111 hej Macka, zatial je vsetko ok, aj ked som este stale nepocula srdiecko babatka, lebo ta moja midwife povedala, ze ona ma len taky maly rucny doppler a s tym sa v prvom trimestri nemusi zachytit akcia srdiecka.. proste je slaby.. povedala, ze ak chcem tak mozem prist popocuvat srdiecko, ale ze ma nechce zbytocne stresovat, ak sa jej nepodari pohladat nim babatko.. tak som sa rozhodla, ze teda pockam na prvy ultrazvuk v 12.tom tyzdni, ktory by mal byt niekedy okolo 12.6
no snad budeme vporiadku s babom 😝
a bolo by super sa stretavat aj v inej teme 😉
@chirabell daj mi potom vediet prosim ta cez zavinac alebo IP, ci mozem k vam do temy.. kujeeeem
Ahojte baby, chcela by som sa opytat, ako vam tieto prve tyzdne ubiehaju? Mne sa zda, ze sa nenormalne vlecu.. Som zatial na mesiac vypisana na PN, mam mat kludovy rezim- takze hlavne lezat, a mam pocit, ze dni su strasne dhle. Ako si ich kratite vy, co nechodite do prace? Uz aby sme boli v druhom trimestri, budem snad potom kludnejsia 😉
no pekné spory takto zo začiatku tehotenstva...tak ja len tak pozitívne..videla som ručičky, nožičky mojej fazuľky 😎 a veľmi sa teším v stredu idem na krvné testy. Takže pomaly to pekne plynie. Nevolnosti ešte stále netuším čo sú 😀
Ahojte. Tak to, ze mame v sukromnej teme konflikty, to je jedna velkaaaaaa blbost. Ta tema ma zapisanych uz asi 106 stran a ani jeden konflikt tam nikdy nebol. Zakladatelka nikdy nikoho do nicoho nenutila. A diskusia je taka pestra a ziva, ze sa niekedy neda nereagovat. Chapem ludi, ktori nemaju cas ...ale ked niekto napise ze nema CHUT, tak naco sa do tej temy hrabe. Ved ho nikto nenuti. A neverim, ze ten co to cita, ze nema na co reagovat. Ved tam je tolko roznych veci, o ktorych diskutujeme, ze kazdy by si nieco nasiel. k premazavaniu neaktivnych som sa vyjadrila asi tak, ze mi je to jedno. Ale ked tu citam tieto posledne veci, tak mi je z toho smutno a asi budem coskoro ZA vymazavanie a hlavne tych co nemaju CHUT. Asi sme pod ich uroven, tie ktore mame chut prispievat. Tiez nie som konfliktny typ ale uz co je vela to je vela. Ved ked niekto nechce, tak ho nikto nebude nutit. A chirabell si to nezasluzi, lebo prave ona je ta, co sa snazi kazdemu odpisat a poradit hned ako sa da ako jej to cas dovoli. Takze neobuvajte sa do zakladatelky temy. Ona nikomu nic neprikazuje, len chcela poznat nas nazor na vymazavanie.
Fuuha, tak to som trošku znepokojená, čo sa to tu deje... veď sa máme spoločne tešiť a radiť si a nie sa tu osočovať a zdúvať...
Ja som osobne strašne rada, že je tu táto stránka... Lebo ako prvorodička mám toľko otázok a pocitov, že tu sa všetko dozviem a dokonca aj zistím, že moje prípadné obavy nemám len ja atď. :o)))
@miriem ja som bola teraz 2 týždne PN, ale nie kvôli bábu ale kvôli tomu, že mám zápal dúhovky v očku. No a môj deň sa skladal z ranného vracania, následného spánku, napapania, spania a potom som sa nejako premohla trošku niečo spravila doma, a potom večerné vracanie a ďalší spánok :o))) tak si vyber :o))) Ale veľa som spala, to je fakt pravda :o)) No a čo také nejaké knihy??? Alebo sudoku, alebo krížovky a tak??? Keby som nemala zapálené očko, tak by som si kúpila vlnu a začala si pomaličky štrikovať výbavičku - teda ja by som sa len učila.... :o))) starká by mi robila dozor :o))) veľmi sa mi páčia také štrikované vecičky a tak budem chcieť, aby ma to starká naučila.... hlavne také teplé svetríky sa mi budú hodiť, keď budem mať decembrové mimi :o))))
@veronika002 jejda štrikovanie..to som robila za mlada...ale taraz by som si asi netrufla :D
@ribana2 no aaa?? tak pokazíš raz alebo aj viac ale potom máš z toho istý výsledok :o))
@veronika002 No mne strikovanie nikdy neslo, niekolkokrat som to skusala ale viac ma bavi sitie- lenze za masinou treba sediet, takze v posteli asi len nejake male rucne sitie. Tiez vela citam, ale 10 hodin denne to cloveka nebavi. Mne nastastie nebyva velmi zle, teda mininalne nevraciam a spat sa mi cez den takmer vobec nechce 😒 Asi som nejaka divna, lebo skoro vsetky tehulky tu pisu, ze su unavene a len by spali. Uz len vzdy tuzobne ocakavam kedy bude 17.00 a moj muzik sa vrati z prace- jediny clovek, ktoreho cez den vidim..
@simi251 Ja sice este v sukromnej diskusii nie som, dala so si "request" tak cakam, ale tiez si myslim, ze tato stranka by mala byt o zdielani pozitivnych pocitov z tehotenstva, pripadne otazok a starosti, ktore nas trapia. Ziadna z nas tu predsa nesla s tym umyslom, aby si robila stres a na niekoho sa hnevala. Takze baby, nechat vychladnut hlavy a sustredit sa na naozaj podstatne veci- a to su nase deticky a vsetko okolo toho 🙂 Mnohym z nastavajucich mamiciek je denne tazko a nevolno, berme tento priestor ako odreagovanie a pozitivny prinos do tehotenstva...
@munu @mgk111 @ribana2 @zuzmor002 @veve7 @miriem @veronika002 @katkapapacova
Ahojte zienky, tak som vam prave dala pristup do sukromnej skupiny decembroviek. Najdete ju medzi sukromnymi skupinami v menu vo fore alebo priamo link ...mame tam aktualne 4 temy...cajovna sluzi na volny pokec o comkolvek sa vam ziada....tema tabulka, tak tam prosim nevedte bezne debaty, aby to bolo prehladne, len mi tam nechajte odkaz, ak mate nejaku aktualizaciu udaju alebo chcete ako nove pridat svoje udaje o sebe...toto samozrejme nie je povinne vsetko, ako uvidite, ale aspon nieco by bolo vhodne aby to bolo fer voci nam ostatnym tam. Potom je tam este jedna otazka, aktualne riesenie situacie, nakolko nas je tam 100 cleniek, v tabulke tak cca70 a prispieva tak mozno polovica z toho...kludne sa vyjadrite, aj ked ste nove clenky...ja to cez vikend nejak zhrniem a urobime zaver. No a este tam je tema pre mamicky s viac detickami...ak sa vas tyka, kludne sa zapojde...a ak chcete vytvorit specificku temu o nejakom probleme, ze by sa to nestracalo v diskusii, kludne ju tam zalozte 🙂
Hm...co este...aha...k prispievaniu...nieco ste mozno uz pochopili, nieco si precitate v sukromnej teme...ako sa to uzavrie uz bude za vasej ucasti, tak to zatial nechavam otvorene. Verim ze si medzi nami najdete kamosky a budete sa tam citit fajn 🙂
@chirabell ďakujem pekne :o))) a ja budem prispievať :o))
@veronika002 ja radšej vymyslím dačo iné ako štrikovanie :D
ahojte tehulky, ako sa to tu rozbehlo 🙂
inak, mne praveze vobec uz nie je zle, ani nic take, ani nie som velmi extra unavena, ako som, ale to asi tak ako obycajne 🙂 nezavidim tym, co su odkazane na postel a wecko :(
a ozaj, buduci tyzden idem na prve echo🙂
@erique12 Ahoj, no to nám ani nemáš čo závidieť :o))) je to strašné... dnes som sa ráno ponáhľala a už som bola oblečená, namaľovaná, navoňaná, jednoducho pripravená na odchod a vrátilo ma k mise :o)) a statočne... takže som už bola mokrá - spotená, a mascara rozmazaná.... :o)) no ale čo nesrpavíš pre milované bábo?? :o)) Len aby to hlavne už skončilo, lebo už mi to fakt prekáža... :o))
@veronika002
no to vazne nezavidim ☹ a to este stale mas take nevolnosti? nemali by uz ustupovat? aj mne inak bolo nevolno po-tom, ako som sa najedla a to vtedy, ked som sa najviac ponahlala... potom som si len lahla na gauc, nech sa to ukludni a preslo to. nezavidim a dufam, ze ja uz ziadne nevolnosti nebudem mat, ved uz by to malo pomaly odznievat. len potom, ze ci je vsetko v poriadku, ked vlastne ani priznaky nemam...
@erique12 ahoj, neboj sa, istotne bude všetko v poriadku 🙂
ja tiež nemám takmer žiadne príznaky, len mávam večer napuchnuté brucho ako balón, chodím menej na veľkú a častejšie aj vnoci na malú 😀 no a keď mi na pár dní ustúpili aj tieto príznaky, začala som panikáriť - no tak dnes sa mi to vrátilo aj s úrokmi a som nafučaná celý deň, pobolievajú ma vaječníky, ťažšie dýcham, som unavená ...asi to mám za to, že som sa sťažovala, že mi nič nie je 😀 😀
@chirabell dakujem tesim sa...
@erique12 @veronika002 nevolnosti ustupuju az v 2. trimestri a ten konci 13tym tyzdnom...no niektorej skor, inej neskor, ale v principe po 15-17 tt by uz kazdej malo byt lepsie...ale su aj pripady, ked je zle cele tehu...tak si len zbozne zelajme, ze by sme patrili k tym stastnejsim a uderom 2.trimestra to skonci 🙂
Ahojte, mam druhe tehotenstvo v zivote a je to katastrófe, prve dieta je uz v puberte a to teda uplne hroznej. Skusa kolko vydrzim, provokuje ako vie. Chuda moje malicke, uz takto odzaciatku musi znasat moje stresy, fakt pubertacka ma nesetri, zblaznim sa z nej. Tak vela stastia vsetkym maminam 🙂 drzme sa a budme zdrave.
zdravim dievcata, ja som mala prvy TP 8.12., ale postupne sa to zmenilo na 30.11., verim ale, ze ma nevyhodite odtial, december sa mi viac paci, tak verim, ze to bude ten december 🙂
@chirabell ahoj :o) Hej hej máš pravdu.... No ja sa cítim lepšie už 3. deň.... síce som včera aj zvracala, ale je to lepšie... iba som sa vy... a bolo super :o)))) Tak hádam mi to už takto vydrží :o)))
@lowike
tak ja sa uz radsej nebudem stazovat 🙂))
mna trochu pobolievalo vcera, fakt nemozem dvihat tazsie nakupy :((
a este ma aj zo dva dni bolel lavy bok, akoby pod rebrom...
zajtra uz idem prvy krat na poradnu a budu mi robit asi aj prvy ultrazvuk, tak dufam, ze vsetko bude v poriadku 🙂

@chirabell ahoj, mozem poprosit o pristup do sukromnej temy???rada by som pisala s kockami co budu mat pekne vianoce...dakujem