icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

babika02
23. máj 2011

ahojte baby, ja som sa tu chválila, že mne nič nie je a ako na potvoru mi dnes na obed zostalo tak zle, že keby som nedobehla do postele tak by som bola odpadla niekde medzi dvermi. Potom som spala dve hodiny ako zabitá a to som ,,ráno" vsávala o desiatej. Či to je tlakom, teplom, alebo až takou únavou - ktovie???

ribana2
25. máj 2011

@babika02 no ja dnes nemôžem z postele ani vstať...ráno som bola na odberoch krvi a odvtedy iba spím 😒 to teplo je ozaj strašné

babika02
25. máj 2011

baby, vie mi niekto napísať rozdiel medzi obyčajnou PN-kou a rizikovým tehotenstvom. Výhody a nevýhody,.....

nikita308
25. máj 2011

@dazdovka ahoj... aj ja mám 11-ročnú dcéru, ale tá mi naopak pomáha ako môže a hovorí, len nech sa šetrím... je v puberte, ale nie až takej hroznej... ja mám termín 13.12.... tak ti prajem pevné nervy... 😉

babika02
25. máj 2011

ak by som sa zle vyjadrila - od cca 20.6. sa idem dať vypísať od lekára a nemienim byť 24 hodín doma. Počula som, že na rizikovom nie sú obmedzené vychádzky a ani kontroly nechodia. Kto má viac skúseností za odpoveď vopred ďakujem.

anuliiik
26. máj 2011

ahojte 🙂 pridavam sa 🙂 my mame termin 17.12...zatial 🙂

anuliiik
26. máj 2011

@babika02 ---mas pekny nick...ja mam take priezvisko 🙂 mas obmedzene vychadzky od 10-12 a od 15-17 ale kontroly nechodia. moja kamaratka bola od 3 mesiaca a ani raz kontrolu nemala.

dazdovka
26. máj 2011

@nikita308 Seerus to je perfektne, ze sa Tvoja kocka snazi, aj moja sa vlastne tesi, ale nezaprie svoju divoku povahu, asi sme nezvladli vychovu a vyrastol z nej taky tyran... Inac ja mam termin 23.12., dnes som bola na sono, velmi sa tesim. Ak ma neslahne z pubertacky, tak budem najstastnejsia na svete a budem sa snazit hned pokracovat dalsim dietatkom, nech nie je z neho zas "jedinacik"... Pekny den zelam. D.

dazdovka
26. máj 2011

Ozaj, mam otazku, co u vas zabera na bolest hlavy? Ja som nikdy nikdy nedavala ruzove tabletky ani nic, len raz v zivote som mala migrenu (pred 6 timi rokmi) a na tu som dostala Qarelin. Bohuzial uz druhy den mam take priserne bolesti hlavy ako vtedy pri migrene. Moj gynekolog mi odporucil poldeci tvrdeho alkoholu, co mi pripada dost brutalne a myslim ze to ani moc nezaberie. Tak si teda uchlipujem ribezloveho likeru a dufam ze mi niekto da lepsiu radu. Dakujem 🙂

allure08
26. máj 2011

ahojte, tak mozem sa k vam pridat?🙂

akurat som prisla od doktora , mala som uz druhe spinenie..som v 10tt, som sa zlakla,poradnu som mala mat az o tyzden, ale pre istotu som zavolala a povedali nech pridem;) tak som o cosi kludnejsia..sice po 3 tyzdnoch PN mam znova vypisanu PN na dalsi mesiac..o dva tyzdne kontrola..
som videla ako krasne bije srdiecko a male sa tam rozhadzovalo;DD krasny pohlad;)
termin mi teraz vypocital na 29.12, ale podla tehu kalkulacky to malo byt 24.12..tak sa nechame prekvapit..v kazdom pripade to vyzera na december;)
ako diagnozu mi urcil hroziaci potrat..mam sa setrit a byt v klude, len u mna je to tazke;))))
len verim ze vsetko dobre dopadne nielen mne ale vam vsetkym;)))

nikita308
26. máj 2011

@dazdovka no to ťa obdivujem, že chceš ďalšie dieťa po tomto, ktoré sa narodí... keby som bola mladšia, aj by som ešte chcela viac detí... ale dúfam, že toto naše druhé sa nebude cítiť ako jedináčik... aj keď ja som tak vyrastala... bratov mám o 13 a 14 r. starších... s ich deťmi si lepšie rozumiem, resp. sa máme o čom baviť... a to som si povedala, že taký veľký vekový rozdiel medzi deťmi nechcem... 😀 😀 😀 no a tu ho mám... 😝

dazdovka
26. máj 2011

@nikita308 neverim 🙂 ja mam tiez bratov, o 11 a 13 r. starsich... Ja som chcela dieta mat hadam uz v 17-tich, citila som sa ako jedinacik, chybal mi niekto na objatie, pohadanie, aj doverne rozhovory.. v 18-tich som teda otehotnela, rodinne rady zasadli a museli sme skusit manzelstvo. Uplne som bola zaskocena tym, co vsetko okolo maleho dietata stale treba, ze to nieje ako babika na hranie, tazko som sa spamatavala zo soku 😀 Teraz viem ze deti treba aspon dve v kratkom casovom rozpati, aby mali partaka na vystrajanie... cisty kalkul 😀

glee
26. máj 2011

Ahojte decembrovky, chcem sa vas opytat, ci planujete letnu dovolenku? Hlavne tie, ktore sa chystate k moru. Kam sa chystate a akym dopr. prostriedkom? Nemate obavy? DAKUJEM za kazdu odpoved

glee
26. máj 2011

@anuliiik aj ja mam taky termin 🙂

anuliiik
27. máj 2011

@glee tak ono sa tie terminy este 10x zmenia🙂 ale tak ja hlavne dufam ze uz na vianoce budem doma 🙂

co sa tyka tej letnej dv tak my sme ju tento tyzden rusili...mali sme ist do chorvatska na prelome jul/aug. ale nemali sme odvahu bo ked som si uvedomila ze uz budem v piatom a bohvie aka budem velka tak predstava ze sediet 12 hodin v aute+ vysoke teploty ma odradili...a este nedajboze aby nastal nejaky problem...a este mame doma zajka a neviem komu by sme ho supli :( ale mna nepocuvaj...keby nebolo zajka tak sa zrejme sama ukecam 🙂

kacenka1166
27. máj 2011

Ahojteeee 🙂
Mozem sa k vam stastnym pripojit?..., nam to vychadza na 4.12 😀 Tento tyzden som mala druhu kontrolu 13+3, na sone uz bolo babatko krasne vidiet, nostek, nozky, rucky, joooj, kukam na fotku kazdy den 😝 (naše prve)
My planujeme dovolenku o necele dva tyzdne, taku svadobnu cestu, do dominikanskej rep., trosku sa bojim, dufam ze s dlhym letom nebudu komplikacie, ale doktorka povedala ze nevidi problem preco by som nemala ist, vraj je vsetko v poriadku, akurat opalovat sa nemam 😒

luppita
27. máj 2011

@glee mi tento rok neplanujeme dofcu, ale keby som si planovala v tehu, tak isto niekde v okoli max 8hod (taliansko, chorvacko) a isto autom, vies si tam regulovat pocet prestavok aj dlzku oddychu.... alebo potom lietadlo, rychli let a hotovo, no na to by som sa ja musela velmi velmi ukecavat 🙂

glee
27. máj 2011

@anuliiik
@kacenka1166
@luppita
Tak my uz mame davnejsie zajednanu dovolenku :( Do Bulharska, povodne busom, ale kvoli tehu sme sa to rozhodli zmenit na let. Pytala som sa dokiho, nemal ziadne vyhrady, akurat ze si mam dat pozor na upal. Ale som zneistena. Nie sebou, ja sa citim dobre. Ale mama do mna rype, ci som normalna atd ☹ ja si myslim, ze ak sa daco ma stat, tak sa stane ci budem doma alebo niekde mimo. Velmi sme sa na tu dovolenku s manzelom tesili. Ma to byt nasa prva spolocna dovolenka a ak vsetko dobre dopadne, tak zjavne aj posledna. Preto by sme tam chceli ist.

nikita308
27. máj 2011

@dazdovka no aj mne chýbal seberovný súrodenec... a najviac ma fascinovalo, keď som bola u kamarátky, tí boli 5 a bili sa... to bol pre mňa zážitok... 😀 😀 😀 lebo ja som také nič nezažila... aj teraz ma baví pozerať sa na netere a synovcov ako sa medzi sebou hádajú a bijú... 😵 😵 😵 ale iba v medziach normy samozrejme..

tina1982
27. máj 2011

Ahojte mozem sa aj ja kvam pridat?Termin mam asi na mikulasa.A tesime sa ako kazdy na take darcekove babetko.Prajem vsetkym nech nam to vyde.

tina1982
27. máj 2011

Chcela by som sa vaz zien spytat ci niekto nema po porode taky malicky nadorik na krcku matenice lebo ja ho mam a ked som sa spytala doktora co teraz povedal ze som na to mala mysliet skvor ako som otehot.A ze sa tym teraz namam zaoberat tak prosim o radu vas.Diki

allure08
28. máj 2011

@glee...ja tiez planujem dovolenky..ale neviem ci vobec poletim..pretoze mam mesiac PN zatial do 23.6..kvoli spineniu, a 26.6 by som mala letet do turecka a v juli by sme mali s priatelom zas autom do francuzska a koncom mesiaca zas letecky na mallorcu a v auguste sme este dakam chceli..ale vseetko to ostava otvorene, pretoze samozrejme babo je prednejsie..aj ked som sa na tu dovcu fakt tesila, pretoze na normalnej dovolenke sme kvoli praci neboli asi 3 roky..ale na babo sa tesime viac;) ale tiez sa bojim toho letu..lebo su to tlaky..mali sme ist poovodne do mexika..ale dr.povedal ze neodporuca taku vzdialenost pretoze je to namahave pre telo..ze max tak 3hodky letu..no sama uvidim ako to vlastne s nami bude...BABO je prvorade;)))

simi251
28. máj 2011

Ahojte. vidim, ze vsetky sa tesite niekde do zahranicia. To je normalne. Ja zase naopak uz sa neviem dockat nasej dovolenky na SK. Tak strasne nam to tu chyba. A strasne sa tesim na slovensku kuchynu. Odkedy som tehu tak len o tom basnim ako si dam halusky a obycajne rozky, tresku, zavinace a podobne pre Vas urcite bezne veci. inak budeme cestovat autom 1800 km ale tak snad to bude OK. V prvom tehu som to zvladla uplne v pohode asi v 17 tt. Teraz budem asi v 15 tt tak snad bude vsetko OK.

simi251
28. máj 2011

@allure08 ahoj. Kde sa chystate do FR? Teda ak vam to vyjde.

allure08
28. máj 2011

@simi251 ahoj;) priatel je francuz..ale zijeme tu na SR, lebo ja odmietam zit tam;)))) hlavne kvoli jazyku;)
planujeme trip po francuzskej riviere...sa utesujem ze to je autom a ze to sa zvlada;)skor a bojim lietania..len uz sme mali tolko planov na dovolenky ze buhvi ci nam to vyjde;)
ty kde zijes vo FR?

simi251
28. máj 2011

@allure08 Ta riviera za to stoji. Nadhera. 🙂 My teraz zijeme v Nantes necely rok, pred tym 2 roky v Montpellieri a este predtym 7 rokov v Tours. Ale juh mame najradsej a chceme sa tam coskoro vratit. Odkial je tvoj priatel?

allure08
28. máj 2011

@simi251 neviem ci vies kde je DAMMARTINm kusok od Pariza..no to je moj sen vidiet tu rivieru..len si to planujeme uz par rokov..;) rezervacky uz mame..len nastastie sa daju zrusit..vsetko bude zalezat na tom co povie dokturek;)
tvoj priatel-manzel je tiez francuz alebo je tam kvoli praci?

simi251
28. máj 2011

@allure08 MM je slovak a je tu kvoli sportu. je profesionalny sportovec. to je jeho praca. 🙂 Jasne ze je dolezite co povie lekar . Babetko je dolezitejsie. Aj tak by si si to neuzila ak by si mala mat problemy alebo stresy ze ci e vsetko OK. A kde presne chcete ist?

allure08
28. máj 2011

@simi251 no chceli sme Cannes, Nice, Monaco, St.Tropez...ved sa uvidi;)

simi251
28. máj 2011

@allure08 Ak by ste teda ozaj isli, vezmite to cestou, ktora vedie tesne popri mori, nie cez hory. Je dlhsia a klukatejsia ale ten vyhlad... 🙂