Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
6mesiac sa mi zda ak sa mi dobre zdá 😉 lebo to tiež večne pletiem sa začina po ukončeni 21tt tak som to aspon ja pochopila u dokiho 😉
@wieruss: My sme na tom tak isto, sono minuly tyzden a baby nechcelo oddelit nozicky, tak stale nevieme. Najblizsie sono az v 30 tt, tak premyslam, ze uz to mozno nebudeme ani chciet vediet a bude prekvapko 😉.
@blela ahoj, ja som mala tie pohyby minuly tyzden tiez slabsie,ale cez vikend sa rozbehla. a poriadne 🙂
dakujem, drzte prsty, kto je z kosic, na cesty radsej nevychadzajte po 17 hod 🙂 ty soferujes? inak ako je to s pasmi? pouzivate ich? ja ano, ale dost ma tlaci na bruchu...
no a ked je to tak ze ukonceny 21. tak potom ja uz som v 6. mesiaci 🙂 lebo tie tabulky co tu uverejnuju baby v albumoch, tak tam je napisane rozne. ja vobec tie mesiace neovladam. ked sa ma dakto spyta v ktorom si mesiaci tak ani neviem poriadne, ja viem len tyzdne 🙂
@swanqueen noo tak nejak presne že každy to inak hovori týždne a mesiace..ale ved to je jedno hlavne že sme ok a vieem aspon týžden presne 😉 ano ja šoferujem sice teraz mam zakazane od manžela strašne zodpovedne sa stavia k našej bambulky a kumne smaozrejme tak isto až ma to prekavpilo a aj s atešim aj niekedy zlostim nedovoli mi ani doobchodu ist ktorý mame vzdieleny niečo cez kilometer na aute 😠 ale zas na druhej strane mu to aj verim lebo tu u nas na dedine maju taky mlady faganiskovia vodičaki a strašne vela nehôd sposobili bud podnapitý alebo s frajeriny týchlej jazdy hovori mi stale že ja nemusim byt chyba a že sa može zle stať..no tak teraz tak menej som za volantom 😉 a pas si už nedavam tlači ma a celkovo viem že ked by sa aj nedajbože neičo stalo večšinou abbu ubližia pasy alebo airbegy..neviem ako to je s pasmi ale viem ž enieekdy fungovalo žetehotne ked maš tehu knižku tak policajti ospravedlnuju aspon kamoška to tak hovorila a robila neviem či to je aj teraz a či to je vibec niekde vo výhlaške..no stými pohybmi uvidime však možno bude lenivejšia ale ja to prikladam aj tej mojej vahe a aj tomu čo hovoril doki že ma dost miestečka zatim..aj ked smaozrejme niekedy postresujem ked ju necitim ☹ ale každy mi slubuje že po tom 22tt budu riadn ekopance tak sa už teškame..
juuj baby take hrozne počasie tu lejak za lejakom ..ja som si dožehlila akuratne a idem niečo na obedik spravit ked dojde mužik s prace ab ymal teple a tak kusok sa pomotkat lebo idem len na pol valca a ešte to počasie noo Ko som miestami 😒
ahojte baby môzem sa k vam pridat my budeme mat babatko okolo 30 decembra juchuuu sa tesime🙂))) ako pozeram vy niektore aj viete co cakate mne to doktor velmi nechce povedat ze az od nejakeho 25tt to je neskoro no nie hadam aj skôr sa da ale ja som taka nedockava ale tak môj vnutorny cit mi vravi ze asik to bude dievcatko uvidime ci sa to osvedci 🙂 a toto pocasie je este aj na nervy ani len pradlo nechce schnut kedy bude teplejsie do slaka ani na prechadzku no nic sa neda robkat ☹
ahojte kočky...aj ja by som sa k vám pridala...tiež mám termín na 3O. decembra ... toto bude naše druhe bejby a tiež este nevieme co to bude...moj doktor mi povedal, ze sa na to mrkneme pri dalsej poradni, ale v podstate je to jedno...hlavne, ze bude ;)
no a o pocasi sa nejdem radsej vyjadrovat lebo uz som totalne zufala, pretoze mi dochadzaju napady ako zabavit nasho maxa...takze tolko na zaciatok o mne
@karolina23 mame rovnaky termin...teda ja som mala najskor ze 31.decembra ale nakoniec mi to doktor posunul o den skor...tak som zvedava ako to dopadne pretoze to okolo tych vianoc bude asi celkom zaujimave...je to vase prve babo?
ahojte mamičky,chcem sa vás opýtať,je tu niektorá z vás na PN?ja som od dnes vypísaná a tak by ma zaujímalo,či aj chodia kontroly...jedna pani na úrade mi povedala,že tehotné moc kontrolovať nechodia,ak ma niekto nenahlási...hoci nemám moc ani kam chodiť a ešte aj toto počasie...ale chcela som ísť s malým na pár dní k babičke,tak neviem či mám alebo radšej nemám riskovať...tak dakujem za každú radu....papa
@swanqueen jasneee 😉 budem pridavat vsetko co najdem... Ano s prerabkou je to tak, treba poriesit byvanie 😉 My zase riesime kupu pozemku, resp. ak by sa nam zapacila nejaka novostavba tak by sme chceli kupit, ale nakolko je architekt, vsetko nechavam nanho, bo ja sa tomu vobec nerozumiem ☹ on uz pride len ze toto by bolo vhodne a ja len schvalujem alebo zamietam, prip. dam nejake napady, on je v tomto doma...a koniec koncov byvat mame kde a ked by sa kupil pozemok tak sa uz realne zapojim 😉
Jazdenie je ako plavanie alebo korculovanie...neobavaj sa nicoho 🙂 zvladnes to, lavou zadnou ...
24. tyzden by mal zacat 6. mesiac aspon podla mna a mojho lekara 😉
@karolina23
@melpomene
ak by si chcela uz vediet resp. chceli by ste, urcite by som odporucala 3D sono, treba sa tam len objednat a zaplatit si to, nakolko to nie je hradene poistovnou a berie sa to ako nadstandardny proces ☹ tam ti urcite povedia, ze co cakas 😉 resp. cakate a spravia ti aj nadherne fotecky a dvd 😉
@janka3591 ahoj janka...ja viem ze sa to da na tom 3Dcku zistit...mne ho robil pred dvomi tyzdnami ked som bola na tripple testoch tak to kukol aj cez to 3Dcko ci je male ok a tak som sa spytala ci by mi to povedal...no a teda povedal mi nech pockam do dalsej kontroly...a tak som si povedala, ze vydrzim...pri maxovi sme to vedeli na 99% az v osmom mesiaci 🙂
@melpomene super 😉 ja som bola v 20tt. na sone v nemocnici a tiez mi lekarka nechcela povedat a povedala, nech sa objednam na 3D, ze urcite mi to tam povedia a spravia aj fotecky 🙂 bo dalsie sono by som mala az v 30tt. Tak sme sli do Hlohovca a boli sme vysoko spokojní s profesionalnym pristupom lekara, taktiez vsetko pomeral, pozrel a potvrdil, ze je vsetko v najlepsom poriadku 😉
@janka3591 no ja mam nastastie tu vyhodu, ze moj lekar ma v ordinacii aj 3Dcko a pri svojich pacientkach vie aj obcas prizmurit ocko...dufam ze som ho teraz neprechvalila :D no a mne napr. robi ultrazvuk na kazdej poradni...tak som to mala aj pri prvom...vraj aby sme si boli vsetci isti, ze je vsetko ok ;) takze som fakt rada, ze mam takeho doktora ;)
december 2011??? zilina?????
@martina28p
ahoj ja som na PN od úplného začiatku čiže už od konca marca a už mi prišli dve kontroly.Ja som sa pýtala obvodnej lekárky a ona mi hovorila,že ona kontroly neposieloa ,s roboty mi určite neposlali,takže neviem z akého dôvodu si ma sociálka už druhý raz vybrala.Raz prišli v čase mojich vychádzok /mám od 11-15 nepretržite na doporučenie gynekologa,lebo normálne vychádzky sú od 10-12 a od 14-16/ a pani na socialke ked som jej volala,bola veľmi neprijemná ,že kto mi dal také vychádzky,že ked sa môžem pol dňa flákať ,môžem chodiť aj do roboty,ani som jej nevysvetlovala z akého dôvodu som na PN/na začiatku som krvácala,bola som aj v nemocnici a mám za sebou už 6 potratov a hlavne som rizikový pacient kvôli veku/poslala som jej čo chcela a myslela som si svoje ,za tú almužnu čo posielajú zo sociálky sa nebudem hádať s niekým cez telefon a to bola nepríjemná hned od začiatku a to ešte nevedela o mne vôbec nič ani meno,ja som z BA tak potvrdzujem ,že u nás chodia kontroly
A prečo ťa dali na PN?
mna moj drobec dnes okopava ako zahradku 🙂 najradsej by som zalahla a mala dnes pokoj ale kedze moje prve dieta je dnes az moc akcne a odmieta spat tak mozem len snivat 😖
@veronicka1901 no presne, bobatko malicke ani za svet sa otocit, este aj tvaricku si schovavalo ... a navyse ma po vysetreni pobolievalo brucho ako mi ho sonoval, takze kaslem na to, aj na 3D - babatko je v poriadku a zdrave a obzerat ho budem moct aj ked bude na svete, v brusku mu necham sukromie a mozno v 30tt alebo 36tt (tak mi budu este robit sono) sa ukaze 🙂 a ked nie , bude prekvapko - aj mm povedal, ze ved je to jedno.... teraz kukam vecicky hlavne neutralne a bielunke (milujem bielu ) a kocik 😀 vy uz mate vybrany ?
@dualcore ti verim 😉 ja som prelenosila skoro cely vikend a az tak fajne, drobec je teraz tiez lenivejsi a skace len trosku 😀 a tak treba unavit starsie dieta, nech je klud - daj mu upratovat 😀
@wieruss: Ja presne to iste, bude to prve babatko, takze uz som trolinku zacala nakupovat a vyberam biele, bledunko zelene a zlte vecicky, aj cervene sa mi vcelku pacia. Kocik uz mame teraz vybraty z druhej ruky, baby sa aj tak narodi v decembri a potom radsej poriesime nejaky sportak - tiez neutralne farby - seda s bledo zelenou. Takze neriesime 🙂. Ale tvaricku schovavat to som este nevidela 😀, to je ale zlate 😀.
@veronicka1901 a aky kocik mate vybraty ? 🙂 mne je jedni ci novy ci z druhej ruky, ak trafim dobru akciu tak sa rozhodnem. A jj tvaricku malo zakrytu rucickou jedna vec a druha ked sme ho zbadali tak posunulo hlavicku dozadu a uslo zo zaberu 😀
@wieruss: No teda, z neho teda urcite nieco vyrastie 😀. Kupili sme tento prave minuly tyden: http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=10976663, dufam, ze sa ti to zobrazi. Ja som pomerne nenarocny clovek, takze na tu chvilu bude stacit, v lete kupime asi buginku alebo sportak 🙂.
@vika34 jej dik,no to si ma popravde moc nepotešila,mám kamošky,aj sestru,čo im kontrola vôbec nedošla,tak som sa upokojovala,ale náhoda je blbec....ja som na marodke skôr na vlastnú žiadosť a na radu pani z ÚP 😉 vdaka Bohu,komplikácie nemám žiadne,som rada hlavne kvôli synčekovi,lebo by sme to bez seba asi nezvládli 🙂
@martina28p
možno vo vašom okrese ,nechodí,ja som ti napísala môj zážitok,tiež ma to vôbec neteší,lebo popravde sa teda vychádzkami neriadim 😖
@veronicka1901 vyzera dost spoko aj ta vanicka na prenasanie je super prakticka vec, minule som v tom videla babatko ako niesli 🙂 ja kukam pouzity kocik tiez preto, ze sa mi to nezda ako nutna vec,ktora musi byt nova - navyse chcem poriesit aj nosic pre babatko, kedze mame hafana a chcem ho chodit vencik ako doteraz normalne na luku... babo bude pri mne, navyse na cerstvom vzduchu, takze kocik bude skor tak, ze ked budem mat naladu sportovat, alebo mi bude kocikovat niekto iny 😀 😀 (mam to v plane, heh nech si aj ja oddychnem)
@melpomene to je super ze mas taky isty termin ako ja no ved uvidime ako to bude okolo vianoc mozno aj novorocne babatko to bude hlavne nech sa to narodi bez komplikacii a zdrave, je to nase prve babatko, tesime sa velmi🙂))
@janka3591 hej rozmyslali sme ale mm je toho nazoru ze si na male pockame ako bude vyzerat a taaaak ze tie peniazky pouzijem na vybavicku , aj si skusim pockat na môjho doktora ze co mi povie hadam v piatom mesiaci ked idem do poradni tak mi nieco naznaci 😀
inak baby citili ste niektora v 17tt prve pohyby??? ja uz hej neni to skoro akoze som stastna aspon viem ze to malinke sa prevracia, kotrmelce robka je to len take motyliky ale je to nieco krasne🙂))
http://www.e-kociky.sk/?871,tako-captiva-turbo-... baby mne sa hrozne paci tetno kocik ten kôn a ta ceveno cierno biela kombinacia je proste uzastna hadam ho budu mat aj za tri mesiace ked si ho objednam🙂))
no teda vy ste u popisali za chvilku tohooo..vítam nových členov 😉 k tej PN ja osm tiež na PN zatim kontrola nebola a aj celkovo hovoria že tehotným nechodia ale presne ako si hovorila nahoda je blbec...ja tiež dost riskujem nechce s ami byt stale doma ale dufam teda že s ami to nevypomstí..
no aj naš abambulka si zakrivala tvaričku ked sme boli na sone a dost nas stým potrapila lebo jej chcel doki odmerat nosnu kostičku nakoniec sa podarilo a aj foto mame dokonca tak ako si drži hlavku 😉 vraj su to nadane deti 😉 hihi to žartoval doki ked som bola na tom sone 😉 🙂
kočik tiež davame do uvahy či použity či novy teda ja mužik nechce o použitom ani počuť ale ešte uvidime moc sa tým ešte netrapim myslime si že času je ešte habadéééj 😉 ja si chcem pripravy a všetko nechať ako sa hovori na poslednu chvilu aj ked by som to už všetko mala najradšej doma ešte musime vydržať 😉
@wieruss no teda tak to ptootm s nositkom budem musiet aj ja poriešiť lebo mam dvoch hafanov takých do 60kg a veru aj kočik aj ich to bude zložite to ma ešte nenapadlo 😉 dik za nápad 😉 teraz som sice prechadzy snimi sama obmedzila lebo su horzny tahači a tak s abojim aby nam neubližili tak chodim len s mužikom ked vyjde čas ale maju velku zahradu takže bez problemu s pohybom 😉 len nejdu pochopiť prečo sa panička tak zmenila a už sa snimi tak nemazna 😒

ahojte..no to mate uplnu pravdu stými cenami sice ešte babetkovske a tak nepozeram len niekdy tu na fotoblogoch ako som aj pisala ale inak jeto tiež užas 😠 😠 ☹ skusim ja niečo natom ebay vymysliet dufam že sa tam nejak zorientujem 😉 už som sa zaregistrovala len čakam na potvrdzujuci email zatim mi včera nedošiel tak uvidim..a stými pohybmi no tak mi budeme mat asi lenivejšiu babu lebo aj som ju citila viac minuly týžden jeden den až dost som si myslela a teraz len tak slabučko občas ale doki hovori že to je v pohode že ma dost miesta zatim kedže mi bruško dost narastlo tak uvdime ale samozrejem suhlasim s vami su to tie najkrajšie pocity ake som zatial zažila 😅
@swanqueen veru veru treba vodičak oprašiť teraz sa ti určite zide 😉 takdržim palce dnes nech to je na výbornu 😉