Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
@flowerfairy presne, nastastie to dobre dopadlo 🙂 Ta cukrovka by mala byt naozaj len tehotenska, predtym som nemala ziadny takyto problem, tak sa utesujem, ze to po porode zmizne. Len sa bojim o malinkeho, aby bol ok. Tebe moc drzim palce, nech mas vysledky v poriadku 🙂 Co sa tyka CR, tak sa nejako psychicky pripravujem na to, ze tie prve dni budu asi tazke, ale tak hadam to nejako zvladnem 🙂
@cecil36 Urcite zmizne a urcite to zvladneme v pohode 🙂 Malicky by mal byt v poriadku, neviem presne, ake su tam rizika, ale tusim len to, ze moze byt v termine trochu vacsi.
Fakt sa uz neviem dockat, kedy to budem mat za sebou. Ja sa obavam aj toho, ako moj maly maznacik prezije tyzden bez maminky, ked budem v nemocke a co to bude, ked prinesnieme babatko, s ktorym sa bude musiet delit o moju pozornost. 😒
@flowerfairy hej, myslim, ze babätka byvaju väcsie a potom maju problem so zltackou a hladinou cukru, ale zas budeme v nemocke, tak hadam na to daju bacha. Inak ja som tiez zvedava ako to nas 12 rocny maznacik zvladne ked prinesieme babätko 😀 , ake zas ona ma rada deti, tak hadam ta ziarlivost nebude az taka velka. Ty mas ake velke prve dietatko?
@cecil36
ako píšeš o tom pôrode ,ako keby si písala o mne s rozdielom ,že mne po tých 24 hodinách ten cisarák naozaj museli urobiť,takže okrem tlačenia som si svoje užila a som tiež teraz po IVF /6 transfer,podaril sa nám KET/placentu mám nízko a vpredu ,tak tajne dúfam,že ma automaticky doktor odporúčí na sekciu.Ja som s tým vtedy problém nemala,jazva síce bolela,ale rýchlo sa to zahojilo .Idem utorok na poradňu ,tak hodím s dr.reč čo a ako.Bola si na amnio?JA som mala dobré testy a iba kvôli veku sme nechceli riskovať ,lebo ja som 5 razy potratila ,tak som sa bála,boli sme na morfologickom utz,všetko bolo o.k.,tak veríme ,že čakáme zdravé bábätko
@alenka600
magnezium berem šumivé tbl.a na začiatku tehotenstva som krvácala tak to som užívala 3 razy denne ,ale na nohy mi to veľmi nepomohlo
@vika34 ahoj, super, ze ti ho nakoniec spravili. Ja som rodila v Poddunajskych Biskupúiciach a to bola fakt mäsiareň, tam sa cisaraky robili len prominentom 😠 Na amnio som nesla, presne pre to co si napisala (nizko placenta, krvacanie atd.) a tak som nechcela riskovat.. Mala som dobre vysledky prvotrimestralneho aj AFP testov a boli sme aj u Cunderlika na morfologickom uzv, tak aj ja verim, ze snad malinky bude ok. U nas vyslo tretie ivf. A kde sa chystas rodit?
@cecil36 ja som tiež rodila v Podunajských a asi práve preto ,že som nebola prominentný pacient rozhodli sa až po 24 hod.,mňa rodil Taborský a Demečko.Kam pôjdem teraz ešte neviem ,lebo ten môj gyndoš je pôrodník,ale dočítala som sa na nete ,že robí nočné u Kocha a tam veru rodiť nechcem,myslím,že 1200 eur v zľave a 300 za výber lekára sa mi ozaj zdá trochu veľa ,uvidím ,lebo čo som opäť vyčítala na nete ,tak rodil aj v Ružinove,uvidím čo povie v utorok.
A kde si bola na IVF?Ja som na 1ivf a jeden KET boli v GF A DALšIE dve IVF a KETY vp FERTI.
@vika34 este mozno skus pozriet tuto temu, ja som tam nasla rady pre seba. Ale mozno Ti to proste nezabera :( https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy-a-lieky-pre-dospelych/syndrom-nepokojnych-noh-ako-to-prekonat/
@vika34 😀 😀 😀 😀 pozeram, ze sme na tom veeelmi podobne 😀 Mna rodila Hupkova a ta to pohnojila, potom sa menili sluzby a nastastie prisiel Taborsky a ten sa vytocil, ze preco uz nie som davo po cisaraku. Inak Taborsky bol super 😵 Ja som bola na ivf v Reprofite v Brne, najskor som mala ist do ferti, ale rozhodli sme sa nakoniec pre Brno, lebo tam robili aj minimalky 😉
@zuzana151 ale toho sa neboj... ja mám zdrav. problémy iného charakteru a mohli by nastať komplikácie s tým ochorením, takže ak si zdravá, tak sa niet čo báť... samozrejme, že aj zdravá žena môže mať nejaké komplikácie, ale nemôžeš na to myslieť... opýtať sa podľa mňa môžeš, veď po "hube" ti doktor/ka nedá... 😀 ale ja by som, nebyť tých mojich problémov, určite radšej rodila spontánne...
@alenka600
dakujem skúsim pozrieť ,lebo ozaj je to únavné prechádzať sa po byte 6 hodín v kuse,vieš aká som nachodená? 😀
@cecil36
Taborsky robí stále niekde v Podunajských /ale nie v nemocnici/,ale už nie je pôrodník.
My sme boli v GF Ivf s Pigd /lebo okrem tých potratov som mala aj mimomaternicové /a už som nemôohla otehotnieť prirodzene,ale aj tak som potratila ,boli sme aj na konzultácii v Brne ,ale v Repromede,ale tam sme mali pocit,že im ide iba o prachy a nie o to ,aby som konečne donosila,tak sme išli do FC ,kde mi doktor otvorene povedal,že nádej ,že znovu nepotratím je tak 10%,ale že mám nárok na ešte dva pokusy cez poisťovňu,ja som stimulovala tými najlacnejšími liekmi a dobre som reagovala,zostali mi vždy aj mrazáky,tak sme do toho išli,ale už som neotehotnela ,až teraz predposledný pokus/mám ešte dve zamrazené embriá/,myslím,že je to aj tak zázrak,že po toľkých pokusoch ,nervoch ,psychickom vyčerpaní sa to konečne podarilo.NáS VšETKY TIE POKUSY VYšLI ASI TAK CCA NA 150 TISíC KORUN,tAKžE TI SI BOLA VžDY NA SOFTE?Na Slovensku si nebola?
@cecil36 To je uz ine, ked ma 12 rokov, to sa bude tesit a bude ti pomahat 🙂 Nas ma 3 rocky, prave je obdobi vzdoru, co je dost zabavne 😉 Ale pripravujem ho na to, ze mi bude pomahat, tesi sa, vkuse mi pusinkuje a stekli brusko a pyta sa, ci sa babatko tesi, zlatusik 🙂 A najvacsiu radost ma, ze bude velky brat a bude babatku vselico zakazovat 😀
@zuzana151 To mas fakt milu doktorku, toto som zazila ked som bola raz na sono v nemocnici pri prvom, tiez mi ani monitor neotocili a bavili sa o mna, ako keby som tam nebola. 😒
@nikita308 Aj nas maly sa z profilu podoba na braceka, dufam ze bude taky fesacik, ako on 🙂 A mozno su vsetky babatka na ultrazvuku rovnake...
@flowerfairy aj moja 12-ročná dcéra mi hladká bruško a počúva, občas aj pusinkuje a hrozne sa teší... a to už sa pýta, či môže bábätko kúpať, prebaľovať a tak... dokonca chce ísť k pôrodu... 😀 čož ani manžel si netrúfa...
@vika34 ja teraz k taborskemu aj chodim 🙂 , jeho pristup sa mi pozdaval, skoda, ze prisiel az do nocnej, vsetko mohlo dopadnut lepsie. Fuu, ale pozeram, ze ty si si tiez "uzila" kym sa babätko podarilo. Ale dobre ste si vybrali Ferti, Pindo bol v pohode, ked sme sa s nim bavili. My sme boli tie tri pokusy vzdy na softe, lebo na klasiscke ivf som nemohla kvoli vysokym davkam hormonov. Tak mne ostali vsetky pokusy cez poistovnu. Neviem, ako to bolo v Repromede, my sme boli v Reprofite nadmieru spokojni. Uzasny pristup 🙂 Kazdy pokus nas vysiel cca do 1000 eur. Na Slovensku som nebola, lebo tu sa soft nerobi (aj ked som sa pytala nikto nam ho nechcel spravit), A tam som vobec nevyuzila 3 hradene cykly... noc co uz. Hlevne je je sa malinky zadaril 🙂
@flowerfairy jej tak to budes mat super rozdiel medzi detickami. Ja som tiez chcela mensi, ale nedarilo sa. To je krasne ako sa pyta na babätko a pusinkuje brusko. Moja dcera si brusko obcas chyti, aby citila kopanceky, ale skor rozprava o tom ako bude kocikovat (som zvedava na realitu 😀 ) a ako drobca nauci sebaobrane, aby ho nikto v skolke neutlacal 😀 Ale inak sa tiez tesi, lebo postielku chce dat do svojej izby hned k jej posteli, aby pocula kedy maly place. Ale toto ju prejde po par nociach 😀
nikita308 ..presne tak,hlavne nech ste obaja zdraví ako má byť..ale prajem ti necvh je to chlapček a nech máš doma párik....už mate nachystané pre malého všetko???
vika34 ..ja ti ani neviem prečo sa mi nedsalo riadne spavať....boli to aj stresy že som tehotná,lebo sme to nepplanovali a potom dosť ma bolieva brucho už od začiatku...nevedela som si najsť vobec polohu tak zrejme asi aj tym......a kolko že máš rokov,ked si myslíš že si tu najstaršia??? neboj toto sa zabudnuť neda a určite sa do toho čo najskor dostaneš...no mne teraz ani tak velmi nechutí v tomto tretom tehotenstve jedavať ako predtým...z druhou dcerou som pribrala 25 kilov a teraz mam na sebe zatial 9...a veru nechcem vela pribrať....xixix
@nikita308 To vies, pre nu bude babatko ako ziva babika, co moze byt lepsie ako ozajstna babika, co sa da kupat, krmit a prebalovat. Dokonca chce ist k porodu? A zoberies ju? Asi radsej nie, aby si ju neodradila do buducnosti 😉
My sme chceli aj trosku mensi rozdiel, ale nevyslo nam to. Tak snad sa budu vediet spolu pohrat. Kazdy vekovy rozdiel asi ma svoje vyhody a nevyhody....
@cecil36 To je zlate, ze chce mat babatko vo svojej izbicke, ale tiez si myslim, ze ju to prejde 🙂 Ale urcite ti rada bude pomahat s malickym 🙂
@jedna_iva zatiaľ nemáme všetko nachystané, lebo prerábame, takže všetko tak napoly... zatiaľ neperiem vecičky ani nič, pretože všade máme kopu prachu... od budúceho týždňa už budem doma (budem čerpať dovolenku a potom už nástup na MD), tak snáď sa to všetko začne kryštalizovať akosi... 😉
@flowerfairy nie, nezoberiem ju k pôrodu, lebo včera mi práve odporučili cisársky, tak nie... ani manžel nechce ísť k pôrodu, ani pri malej nebol, keď sa na to necíti, nútiť ho nebudem... stačí, keď prídu za mnou po pôrode pozrieť... 🙂
@jedna_iva
ja si nemyslím,že som tu v téme najstaršia ,ja to viem 😀 ,lebo ked sa robila tabulka ,kde sme písali aj vek tak som si to prečítala a kedže mi termín posunuli na november bola som v tej tabuľke prvá
prečítala som si tú tému o nepokojných nohách,ale nič nové som sa bohužiaľ nedozvedela,dnes som napr.spala 2,5 hodiny od pol 4 som sa prechádzala po byte .
hádam som naozaj nezabudla starať sa o dieťa ,ani plávať sa nedá zabudnúť 😀 ,nejako sa do toho dostanem
@cecil36
aj ja som počula na reprofit len to dobré,ale v repromede sa nám to vôbec nepozdávalo.
Pinto bol v pohode aj ked povedal čo povedal,ale asi som sa momentálne zmestila do jeho 10% úspechu.Sestričky bolki úžasné ,dobrý prístup aj ked ja si veľmi na to nepotrpím,ale bolo to milé
Ja som vždy veľmi dobre zareagovala a mala som vždy veľa vajok,takže aj mne by určite stačil soft ,myslím,že aj tak by som zo seba vysúkala min.4 ks.My sme do umeleho oplodnenia dali asi cca 150 000 a to som mala všetky tri cykly hradené,už je to za nami ,hlavne ,že sa zadarilo a verím,že už ma nič neprekvapí a v pohode si donesiem zdravé bábo z nemocnice
@nikita308 No cisarsky, to je ine, tam ani manzela nepustia. Aj ked niekde mozno aj hej, ale to by som nechcela. Staci, ze tam na chodbe vychodi brazdu ako minule, ked sekcia trvala dlhsie ako mala a sestricky mi slubili, ze mu povedia, ze som v poriadku a ukazu mu maleho a zabudli na to 😒
@dualcore Ahojte sparing partnerky 🙂 Ako tak citam vase temicky,rozhodla som sa k vam pridat. Mozem ?? 😉 Ja cakam svoje tretie babenko a pani doktorka mi odporucila cisarsky rez nakolko sa jej nas "drobec" pozdava na "big bossa". Ja som totizto aj predosle deti mala velke a rodila so ich spontanne. /dcera 4100g a syn 5100g/ No nakolko by aj to tretie malo mat svojich "par dobrych kil" odporuca CR. Kedze s tym nemam skusenosti velmi sa toho obavam. Ale z vasich spomienok dedukujem, ze je to fakt individualne 😖 Chcem sa vsak opytat, ako je to potom s laktaciou po cisarskom?? ☹
@nathy77 Ahoj 🙂 Fuuuha 5100g si rodila normalne??? Obrovsky klobuk dolu! Tak po takom niecom bude pre teba cisarsky uplna malina 🙂
Co sa tyka laktacie,my osobne sme mali na zaciatku trosku problem, mliecko sa pustalo pomaly, ale vacsi problem bol, ze hladosko sa nespravne prisaval, takze som mala bradavky ako reseto 😖 Potom sme sa rozkojili a kojili sme skoro 2 roky. A u ostatnych mamiciek, co so mnou lezali, to bolo tak 50:50, niektore boli na tom ako ja a niektore kojili od zaciatku vo velkom 🙂 Ale hovorim, problem bol skor s prisatim.

@cecil36 Fuha, tak to znie dost hrozne, cim si si musela prejst, ale hlavne je, ze malu zachranili a ze je v poriadku. V dnesnej dobe je asi jednoduchsie nahovorit ich na CR. Aj ked viem, ze chcu drzat statistiku na co najnizsich cislach. 😒 Mrzi ma, ze mas tehu cukrovku, ale to je len tehotenska,nie? To by sa malo po porode upravit, podla toho, co som citala. Ja este nemam vysledky z glukozovej vodicky, tak dufam, ze to bude ok....
Po CR som mala bolesti prve dni dost, ale to je asi normalne, hlavne, ked nam dali infuziu, co sposobuje rychlejsie zavinovanie maternice, tak to bolelo fest. Ale predsa len je to operacia, takze sa to dalo cakat. Kazdym dnom to bolo o dost lepsie a ked som odchadzala z porodnice po tyzdni, tak to uz bolo v pohode. Mala som stastie, lebo jazva sa mi hojila ukazkovo, dokonca teraz po tych 3 rokoch ju ledva vidno.
@dualcore No, my sme ani poriadne nevedeli, co v tych infuziach je 🙂 Kazdopadne si drzme palceky, aby to aj druhy raz bolo take bezproblemove 🙂
Ozaj, pozeram, ze same chlapciska sa nam tu chystaju 😀