icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

superstarka
19. okt 2011

@nikita308 Tak môžme sa stretnuť kedykolvek. 😵

dendusa
19. okt 2011

ahojte, je tu niekto z NR?

janka3591
19. okt 2011

@dendusa Ahojky, ano ja som z NR 😉

fibus
19. okt 2011

@swanqueen ahoj, chystam sa rodit do novej, tam som rodila aj synatora, dnes som sa zastavila v zdravotnickych potrebach tak som si kupila uz nejake drobností, a minule som natrafila na akciu na plienky, pampers newborn 43 ks, tak hadam to bude stacit do porodnice, uz si absolutne nepamatam z prveho porodu ci treba viac, neviem, a aku vlastne vybavu treba do tej nemocnice, ale este je cas a ked ma poslu na prietoky tak zistim co este treba aj pre babatko 🙂

fibus
19. okt 2011

@fifi284 ahoj, no ja pri prvom som mala nakupene ale nebola som zbalena, tak to potom aj tak vizeralo ked to muz pobalil 😀

veronicka1901
19. okt 2011

Ja mam nakupenych zopar veci, este nie vsetko, ale od buduceho tyzdna som uz doma, tak to chcem dokupit a zablit. Ja si nemozem taketo veci nechavat na poslednu chvilu som hrozny stresak 😀. Premyslam, ci si mam kupit poprodne jednorazove nohavicky, pridu mi take neforemne, alebo klasicke cierne bavlnene 🙂 a vlozky do podprdy jednorazove, alebo take, co sa daju prat 🙂.

dendusa
19. okt 2011

@janka3591 jeeeej 🙂 ty si prapovodny obyvatel NR? Kde konkretne? My sme v Luziankach

dendusa
19. okt 2011

@veronicka1901 ja mam zatial len odporucaci zoznam od kamosky 🙂 taska pre babo, taska pre mna...ale uz citim ze je cas to zacat aj naozaj riesit 🙂 tiez mam podobne dilemy ako ty :D

swanqueen
19. okt 2011

@fibus prosim ta a kde si nasla akciu na pampersky??? lebo ja vsade pozeram a nikde ziadna akcia, tak uz som chcela kupit za tu normalnu cenu. a ktore si kupovala, tie zeleno-zlte alebo premium care? lebo oboje su newborn. do novej asi treba ine veci ako do starej. ja som sa pytala bab co rodili v starej ale opytam sa aj ja ked pojdem 7.11. uz do nemocky.

janka3591
19. okt 2011

@dendusa Klokocina 😉 hej, nie je nas tu myslim vela z NR ☹

fifi284
19. okt 2011

@fibus Noooo, verím, že stíham. Viem si predstaviť, ako by to dopadlo, keby ma balil partner :D už by ma hádam púšťali z nemocnice, kým by mi doniesol všetko čo potrebujem 😝 Tým že je toto prvé tehotenstvo som aj v strese, ale nechcem to ani preháňať. Hádam si to správne načasujem.

superstarka
19. okt 2011

@fifi284 Tak to nie si sama.Ja by som sa svojho vôbec nedožila. 😀

nikita308
20. okt 2011

@veronicka1901 ja mám aj bavlnené nohavičky aj jednorazové... uvidím, tie jednorazové som ešte nepoužívala, niekto si ich chváli, niekto nie... a vložky do podprdy mám tiež jednorazové, ale kojeneckú podprdu zatiaľ nemám... 😀 teraz cez víkend chcem nabehnúť do obchodov a všetko čo mi chýba si dokúpiť...

veronicka1901
20. okt 2011

@nikita308: Vidis dobry napad, mozno tiez kupim tie aj tie 🙂. Podprdu tiez este nemam a vcelku sa hrozim nakupovania, lebo mam dost velke prsia 😀.

nikita308
20. okt 2011

@veronicka1901 tie jednorazové nohavičky, v jednom balení sú 3, tak uvidím... niektoré baby tu písali (ale v inej téme), že sa dajú preprať a použiť znovu a že rýchlo uschnú... ale keď som ich bola kupovať, tak mali také čísla, že mi musela objednať v lekárni menšie, bo ja som taká útlejšia... 😀

monka9999
20. okt 2011

včera sme boli na poradni.stehenna kost 6cm vaha2kg dlžky40cm.

fibus
20. okt 2011

@swanqueen ahoj, minuly mesiac boli v akcií vysli nejak na 6e ,zlto-zelene 43 kus, 2-5kg, drogeria masa, myslim, ze tak sa to vola, na jazere 🙂, do porodnice ich vezmem ale tiez budeme pouzivat tie z DM-BABY LOVE, sogrin je snimi velmi spokojna, aj cena, super 🙂

swanqueen
20. okt 2011

@fibus a tie biele premium care newborn nie su dobre? lepsie su tie zlto-zelene? diky za rady! 🙂

fibus
20. okt 2011

to neviem, ci je tam nejaky rozdiel v kvalite, len ja z vlastnej skusenosti by som neodporucala pampers sleep and play maly pernamentne precural a mal zaparenu dupu.

adrianmama
20. okt 2011

ahojte, existuej niekde nejaky zoznam, co do porodnice? ja sa chystam na antolsku, a uz som citala , ze pomaly si uz pripravujete tasky.. 🙂 ja som si uz nieco pokupila, len netusim, ked pojdem kupit nocne kosele, aby boli dlhe, kedze december a mali aj dlhy rukav, a keby mali predny diel na rozopinanie, koli kojeniu....neporadite?
inak ja som kupila plienky huggies new born, podla mna su najlepsie, a potom prejdeme na baby love z dm-ka, s pampesrkami nemam dobre skusenosti, vela babietiek sa z nich zapari alebo vyhadze...

rajulko
20. okt 2011

@adrianmama Ahoj ja mam zoznam, ak chces poslem mailom. Chodila som na kurz, plus kamaratka, co rodila na Antolskej a chodila tam na pripravu-mi ho poslala. K tym nocnym koselam, ak nejake take zozenies-daj prosim vediet-tiez zhanam. Plienky Huggies nam nasa porodna asistentka na kurze prave neodporucovala kvoli tomu, ze jej sa mala z nich vyhadzala, ale to je asi individualne...

adrianmama
20. okt 2011

@rajulko ahoj, dakujem za poslanie zoznamu..... 🙂 asy je pravda s tymi plienkami, ja som mojmu malemu neskor kupovala uz len alana plienky z Dm-ka, a s tymi som nemala vobec ziadny problem, lenze on bol chalan, a ti su menej haklivy, navyse su to aj ekologicke plienky, tak som mala aspon lepsi posit, ked uz produkujeme tolko vela plienkoveho odpadu, ze sa aspon rychlejsie zlikviduje...teraz by sa nam malo narodit dievcatko, a tie su udajne ovela citlivejsie na plienky, tak uvidim 😒

rajulko
20. okt 2011

@adrianmama Ahoj posli mailik do posty.A dobre vediet o tych plienkach z DMky, kedze cakam tiez dievcatko a som sama silny alergik, tak ocakavam, ze tento problem budeme asi musiet riesit.

adrianmama
20. okt 2011

@rajulko v dm ku sme fungovali na bodoch, a ked sme kupovali plienky tak len s 15 alebo 25 percentnym kuponom na zlavy.. co sa celkom oplatilo, ale ked sa maly naucil na zachod, bolo to velke oslobodenie... 🙂

rajulko
20. okt 2011

@adrianmama Tak to verim 🙂)) Ja sa skor bojim o tie alergie a ekzemy, kedze som na to velmi nachylna. Pojdem to kuki-od zajtra som na materskej, tak bdue konecne cas 🙂

adrianmama
20. okt 2011

@rajulko ja co som odpozorovala, ze dievcatkam sa stale musi oplachovat ricina po kazdej vymene plienky, co som pri malo riesila iba cez kupanie, teda raz za den a to vecer.....a mozno treba najst ten spravny krem na ritku, ci uz rybaci, alebo nejaky iny, je ich velmi vela, neviem ci davaju este balicky, ale tam boli aj vzorky, co sa naozaj aj oplati vyskusat, a ked nebude -asy je dobre si vypytat vzorky v lekarni, nech nemusis kupovat cele kremy, ked este nevies ako babo zareaguje...a tak isto je to aj s mokrymi utierkami, treba vyskusat viacere, na ktore bude mimi reagovat pozitivne...takze ja este nekupujem ziadne velka balenia, pokial neviem, ci sadnu.. 🙂

bibes
21. okt 2011

Ahojte baby, tiez mam termin v decembri. U nas co sa tyka prebalovania, tak najlepsie sa mi osvedcili Pampers Active baby (zelene) a Huggies, striedala som ich, lebo obcas sedeli lepsie jedny obcas druhe. Ostatne Pampersky mi precikala, este som obcas ked mala zaparenu ritku davala aj latkove plienky, to bolo super, len treba castejsie menit.
Krem je podla mna uplne naj od Weledy nechtikovy, da sa kupit aj take malicke balenie ako vzorka.
Utierky na zadok som mala Nivea Pure, ale tie uz nerobia, tak dobre su aj Soft and Cream. Pampersky su o nicom malicke a Huggies sa mi trhali ako papier. Tolko moje skusenosti 🙂

leeaa8
21. okt 2011

Dakujeme za radu, ohladom plienok, kedze i mna to caka s nakupovanim plienok, len som nevedela, ktore su dobre, kedze je taka siroka ponuka plienok. Pekny den 🙂

alenka600
21. okt 2011

Caute, vedeli by ste mi prosim poradit ohladom pohybov babatka? Som v 31tyzdni, pohyby boli doteraz viac menej pravidelne, niekedy klud a niekedy kopaniee a mala vcera kopala od rana do vecea v kuse, som mala pocit, ze ide "vyskocit z koze". Dnes zase klud. Neviete cim je to ovplyvnene? Aj vy mavate taketo nepokojne dni? Nejeedla som nic drazdive, nemala som nejaku namahavu aktivitu alebo nepohodlnu polohu alebo nieco take, proste stale neviem co to vcera bolo a ci je vsetko OK. Dakujem,

fifi284
21. okt 2011

@alenka600
Ahoj. Nebudem ti presne povedať, čo a ako ovplyvňuje pohyby drobcov, ale môžem ti len napísať moju skúsenosť. Mám niekedy dni, keď malý kope takmer bez prestania, vlastne ich je viac. Raz ale prišiel deň, keď sa takmer nepohol. Dokonca ani večer, keď som si ľahla. Takmer celú noc som nespala, sledovala som si bruško, či sa pohne, či niečo zacítim. Celú noc nič. Do rána som si vyrobila takú paranoju, že som šla do nemocnice, kôli pohybom. Poriadne ma ani nestihli napojiť na pístroj, už sme počuli srdiečko a pár minút na to som aj ja zacítila pohyb. Bola som strašne šťastná, až mi slzy vybehli. Lekárka mi na základe záznamu o tlkote srdiečka povedala, že je všetko v poriadku, malý bol len proste lenivší ako predošlé dni. Odvtedy som si povedala, že nemôžem stále sledovať, lebo ten malý potrebuje oddych, asi si pospí, alebo iba tak je :D A áno, aj ja mám dni, keď je tých pohybov menej a sú dni, keď sa mi vlní brucho častejšie.