Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
@fifi284 ahoj fifi, mna tiez od siesteho mesiaca pali zaha, niekedy dost brutalne, az mam pocit, ze sa s prepacenim povraciam... ☹ a niekedy vobec,asi to zavisi aj od toho co pojeme cez den, alebo budeme mat vlasatych pankacov 😀 , skus vypit pohar mlieka, ked pali, mne to niekedy pomaha...
@votaress dakujeme 🙂 , tak fajn, hlavne, ze sa citis dobre 🙂 ...., to robi aj mne niekedy maly, a najradsej v noci kope ako divy 🙂 ...., niekedy sa az zlaknem aku kopacku mi da 😀, ale ja sa vacsinou cez den dokazem dost unavit, vzdy si najdem nieco na robotu, tak dokazem zaspat, aj ked kope,...., teda zatial...
Nechystam sa nikoho zazmluvnit a ani epiduralku mozno..., no neviem aj mam niekedy dilemu, zevraj su v podstate vsetci doktori na antolskej ok..., ale pocula som, ze ked si zaplatis doktora, tak porodis skor, ako ked si nezaplatis, to ta nechaju trapit az kym ti male same nevylezie... No uvidim, mozno si to na poslednu chvilu rozmyslim.... 😕
A na prednasku sa chystam aj ja na antolsku.
@lucylla ahoj. Hm, od mlieka mi je ešte horšie. Najčastejšie mi pomôže fit drink alebo samaritán. sú to také šumivé nápoje na pálenie záhy. Ale aj ja poznám ten pocit, keď sa idem takmer povracať. Pred tehotenstvom ma nikdy ale fakt nikdy záha nepálila. Dokonca, keď ma začala páliť úplne prvý raz, tak som ani nevedal, čo to je :D Posťažovala som sa priateľovi a on mi povedal, že to je záha. Hm. Tak silno dúfam, že keď už bude malý vonku, tak ma aj pálenie prejde a už sa nikdy nevráti 🙂
@lucylla my cakame dievcatko 😲 tiez si ale myslim ze to bude skor ako 14.12 lebo uz si ani sama neviem predstavit byt takto do 14teho 😀 vsetko ma boli, krize lonove kosti nehovoriac tie sa musia brutalne roztahovat no hroza...a uz chodis na antolsku do poradne?? ja by som chcela ist 1krat tak o 2 tyzdne, dufam ze to nebude neskoro.
@adrianmama
@rajulko
Ahojte baby, aj ja som chcela taku koselu na rozopinanie s dlhym rukavom, ale nasla som na nete len s kratkym, je to original materska kosela a po bokoch ma gombiky, tak neviem tiez som chcela skor pyzamo al. s dlhym rukavom, ale zase ked si dam na to teply zupan... 😒
@fifi284 Aha, tak nic..., ja som mala to iste, pred tehotensvom nic, tiez som nemala ni tucha ako pali zaha 😀 a teraz sa mi to vracia, aj ja dufam, ze po porode to prejde...., kamosky co ich tiez takto palila zaha, porodili a preslo to, za to mali riadnych vlasacikov, tak som zvedava 🙂
@zuzana151 tak to poznam 🙂, ked si predstavim, ze do polky decembra sa este viac zvacsim, fuuuu, radsej na to ani nemyslim 🙂 ..., teraz sa uz neviem obut, ostrihat si nechty na nohach a pod. 😀, nikdy by som si nepomyslela, ze to bude taky problem... a maly sa nieky zvykne uz roztahovat v tom bruchu, tak ze mi kope hore do rebier a zaroven tlaci dole na mechur, vtedy by som ho najradsej vybrala 😀
Ja ani neviem od kedy by sa malo chodit na tu antolsku, ale 2-heho novembra idem k mojej gynke, tak potom ma asi uz posle tam..., chcela by som tam urcite ist pozriet na nejaku prednasku al. pripravu, musim zistit kedy a ako to tam funguje, dufam tiez, ze to nebude neskoro 😒
baby, chcem sa spytat aky je dobry kremik na zimu proti vetru a chladu, chcem kupit niveu, viete mi poradit ci je dobra? Moc maleho nechcem babrat kozmetikou, ale aspon tu tvaricku v zime by som mu mala natierat, ci? 😨
@lucylla no zevraj tam sa netreba objednavat ze tam len rano prides a sadnes a cakas 😖 a byva tam ze plnooo tehotnych tak sa uz fakt tesim...a pokial chces partnera pri porode alebo epiduralku tak tam ist musis a ja chcem aj jedno aj druhe, tak tam pojdem a aj kvoli tomu chcem, ze ako prvorodicka neviem ani co si mam zabalit do porodnice a som z tychto veci dost mimo 😅 😒 to poznam s tymi kopancami, mne tiez mala kope zaroven do rebra a do mechura to je dost neprijemne ale ked sa tak vystiera po bruchu ze robi az take hrbolceky to milujem 😵 uz aby tu bola 😲
@zuzana151 no pekne, staci, ked idem na antolsku na ultrazvuk, je tam plno tehotnych... a tu bude este viac asi...
Partnera chcem pri porode urcite, takze tam pojdem, ale aj tak by som tam isla, len som sa o to este nejako nezaujimala 🙂 .... ja som si stiahla nejaky zoznam, ze co do porodnice, tak podla toho sa aj zbalim, ak chces poslem ti ho, tiez mam z toho misung a cakam prve.... a inak ty si ides niekoho zazmluvnit, mas vybrateho doktora?
Presne tak ako pises, niekdy ked prechdza rucickou al. nozickou po bruchu, to je super,az to stegli, alebo ked sa natlaci na jednu stranu a urobi kopcek , to su az tlaky, ale smejem sa a rozmyslam co tam robi 😀
@lucylla no veru to by bolo super keby si mi ten zoznam poslala nech uz dokupim vsetko co treba zabalim tu tasku a cakam. nie ja si nebduem zazmluvnovat lekara mne je jedno kto ma odrodi niekto ma bude musiet 😉 jedine co chcem je ta epiduralka, lebo sa strasne bojim bolesti..a nadstandartnu izbu chces?? ja ani to nie, lebo tam si sama ja budem chciet s niekym po porode aj pokecat :-
tak tak, doktor to za nas neodrodi a bolesti budeme mat tak ci tak 🙂 .... kamoska mala zaplatenu epiduralku a nevedeli jej ju napichnut a druhej pichli dako zle, lebo citila vsetko.... a izbu tiez nie, na tych par dni a aspon daka spriaznena dusa bude so mnou, hadam 🙂 ...
ok tak mi posli najlepsie e-mailovu adresu lebo si na ceskom konikovi a neviem poslat internu postu 🙂 .
@lucylla @rajulko dnes som nasla u mami na navsteve kosele ake hladam v jesennom katalogu zasielkoveho katalagu magnet, tusim tak sa vola, moja mama je nakupna maniacka cez katalogy, tak ich ma vela...
pripajam link
http://www.blancheporte.sk/nocna-kosela-2-ks
🙂
Ahojte,
chcela by som sa opytat na niekolko veci:
1.cvicite nieco pre tehotne? (ak ano, co?)
2. ak ste prvorodicky - chodite na nejaku specialnu predporodnu pripravu?
3. v akom pracom prasku ste vyprali/vyperiete veci pre dietatko?
4. ak nebyvate s rodicmi - pride k vam po porode mama/svokra/sestra pomahat? Hned po porode, Trosku neskor?
Dakujem za odpovede, su to otazky z rozneho sudka, ale nech tu nepisem zakazdym nieco, ked mi napadne, tak som to spojila 🙂
Dakujeme za radu, ohladom plienok, kedze i mna to caka s nakupovanim plienok, len som nevedela, ktore su dobre, kedze je taka siroka ponuka plienok. Pekny den 🙂
AHOJ ALENKA,
3. ja som vyprala vecicky v prasku LOVELA a BUPI, kedze i mydielka mam nakupene Bupi, vraj su dobre na prvy mesiac kupania, aby dietatku nebola sposobena alergia alebo vysusanie pokozky, to som dostala radu , uz od mamiciek co porodili v lete... tak uvidime.
4. ja som hovorila mamine aby si zobrala v decembri volno ked sa male narodi 😲 a prisla ku mne aspon na dva dni, tak uvidime, ci si to bude moct v praci zariadit... 🙂
1. a 2. som este neabsolvovala
@alenka600 ahoj, 1. - 2. necvičím ani neabsolvujem prípravu, 3. bavlnené vecičky periem v Persil Sensitive a ostatné jemné v Dreft Baby & Sensitive (t.j. gel, tiež pre bábätká), všetko bez aviváže, 4. síce mám druhé, ale keď som mala prvé, chcela som si všetko robiť okolo malej sama, aj keď som mala len 21 r. a bývala som so svokrou... 😉
@alenka600 áno dá sa to, ale zasa zabudla som dodať, že ja mám o dosť starších bratov a vlastne s ich deťmi som vyrastala, a pri švagrinej som sa vlastne tak "potichu" priúčala... a to mi dosť pomohlo... aj tak si najradšej všetko robím sama, čo sa rodiny a domácnosti týka... a keď som ozaj niečo nevedela, zdvihla som telefón a volala mame... 😀 boli aj také chvíle... ale neboj, zvládneš to a rýchlo si zvykneš... ono, keď teraz na to len myslíš a nemáš to bábätko pri sebe, tak si to poriadne nevieš predstaviť, ale keď sa narodí a dajú ti ho do ruky, už s ním budeš musieť niečo robiť... 😀 😀 😀 prebaliť, nakŕmiť, umyť... po čase to už bude taká pohodička... 😉
@nikita308 Ved to ved to.....ja som sa dost vela venovala sestrinmu synovi, este som bola studentka, casu som mala dost, takze aku taku predstavu mam, co sa tyka dietata (od kupania, cez obliekanie, krmenie, davanie spat, atd). Len co netusim ake je - pred porodom, porod, po porode, kojenie. A pravdupovediac skor sa clovek docita katastroficke scenare, kolegyna mi tento tyzden hovorila, ze mamu k sebe na 6 tyzdnov (ona ma uz druhe dieta teraz akurat cerstvo a prvych 6-8 tyzdnov sa u nej striedala mama a svokra). Tak uz som z toho zmätena, neviem co mam ocakavat, ci sa pripravovat na to, ze 3 tyzdne z postele nevstanem, ci to ze to nie je taky "horor" 🙂 A hlavne - ja zijem v zahranici, nemozem mame zavolat - dojdi, lebo som unavena. A je to na nic, ze to bude prave v case vianoc a letenky uz su za astronomicke sumy pomaly ale isto a ja neviem na kedy a na ako dlho kupit letenku pre mamu.
Ale inac obaja rodicia s tym rataju a vedia sa uvolnit tak na dva tyzdne - najskr dojde mama a potom dojde niekedy oco ked ho budem potrebovat (on sa staral o sestrine deti, lebo vtedy nepracoval, takze on bol dedko na materskej 🙂Takze teoreticky mi pomoc pride, len som trchu v strese z toho na kedy si ich mam objednat.
Takze si ma povzbudila v tom, ze nie je uplne bezvyhradne nutne, ze zena po porode musi ostat v postely a nic ine nestihne a nevladze robit (je mi jasne, ze stat sa moze vsetko, a nic sa neda vopred garantovat, ale aj tak si ma povzbudila🙂
@alenka600 Človek keď musí, tak to dokáže... a to čo tu čítaš, niektoré tie "katastrofické scenáre" ako si napísala, nemusíš ty zažiť, ale zasa nehovorím, stať sa môže všeličo... je pravda, že zo začiatku ide tá domácnosť a všetko ostatné bokom a človek sa snaží len okolo toho bábätka motať... to je len o zvyku, ako si ty a bábo na seba zvyknete a nadstavíte si určitý režim... potom to už pôjde samo... ja idem rodiť po 12-tich rokoch a tiež mám určité obavy, lebo viem čo ma čaká a hlavne tie prvé 3 týždne, možno mesiac, budú také len o zvykaní si... ale to ubehne veľmi rýchlo... a ja mám ešte výhodu v tom, že mne dosť pomáha aj manžel (ale iba výlučne s bábätkom, navariť nevie, iba kávu vie urobiť... 😀 ), no a mám 12-ročnú dcéru, kt. sa veľmi teší a chce pomáhať aj ona, len neviem koľko ju to bude baviť... 😀 😀 😀
@alenka600 ahoj, myslim, ze ak ti pride pomoc aspon na prve dva tri tyzdne, velmi to pomoze...uz len to, ze ti niekto navari, aby si sa rychlo zotavila, a budes aj mat cas si oddychnut, ked ti babo povaruju cojaviem na hodku doobeda a hodku pooobede....ja budem mat doma mamu, urcite nie az 6 tyzdnov, ak bude vsetko OK...prveho syna som mala v lete v maji, tak mama bola kocikovat ako doobeda tak aj poobede, a ja som zatial spala...Obavam sa vsak zimy, ak sa mimi narodi, asy nebude moct ist von, ked budu mrazy, navyse mam 2 a pol rocneho syna, tak budem rada, ak sa mu bude moct aspon niekto venovat a ist s nim von, aby sa doma uplne nezvlcil....;) ostatne si budem musiet pomaly zaobstarat sama....a nakupy budem riesit zoznamom, co napisem manzelovi, aby nakupil 🙂
@alenka600 Ahojkaj, takze moje odpovede:
1. chodim na cvicenie pre tehotne + plavat
2. predporodna priprava u nas spociva v obhliadke nemocnice a ukazke ako dychat pri porode - co zas viem od duly, ze je zbytocne lebo najlepsie je dychat tak ako sa citis a pripadne ak pride panika tak sestricka / doktor povedia , takze nechodim
3. prala som v Persil Sensitive + Silan avivaz a dala to este raz preplachat, aby sa vymyl pripadny zbytok prasku
4. mamca byva od nas 5 minut, sestra 10... takze ak budem potrebovat len cinknem a pridu pomoct, ale nebojim sa, zeby to bolo take dramaticke ze by som niekoho potrebovala nonstop pri sebe 😉
Ahojte. Chcela by som vás poprosiť o radu. Bola som v lekárni, nakupovať popôrodné nohavičky a vložky a tak. No a práve pri tých vložkách som sa zasekla, lebo mi ukázali 3 rôzne veľkosti, rôzne značky a nevedela som, aké a asi koľko kusov ich mám kúpiť. Baby, kupovali ste už tieto vložky? Aký typ? Nechcem presne centimetre 😀 , len značku alebo názov výrobcu. A ešte jedna otázka. Budete si kupovať alebo máte už skúsenosť s niečim, čo pomáha hojenie rán po pôrode? Či už po cisárskom alebo normálnom. Myslím konkrétne to šitie? V stredu idem do poradne, spýtam sa aj lekára. No už by som chcela mať aspoň akú takú predstavu. Ďakujem za odpovede 🙂
@alenka600 Ahoj Alenka 🙂 co sa tyka pohybov, tak ja som uz ako na hlavu padnuta, stazujem sa ze maly sa vypuca stale, prehadzuje ako v pracke a potom ked ma nejaky utlm pol dna, tak ho stucham, kde je, ci je ok, musi sa pohnut, lebo som z toho uplne na nervy, cely bude dostuchany ked vyjde von 😀
Odpoved na to, ci budes potrebovat pomoc na par tyzdnov kym sa zmatoris z porodu Ti nikto neda, lebo nevies ako budes na tom po fyzickej stranke. Ja som potrebovala hlavne psychicku pohodu, to aby ma mangel neotravoval varenim aspon tyzden a aby k nam nikto cudzi nechodil. Este nebola par tyzdnov v poriadku kvoli dozuzlanym bradavkam (mala mi ich v porodnici este stihla do krvi dozuzlat, musela som si mliecko odsavat, aby sa zahojili), bolo chripkove obdobie a mala som hrozny kasel, kazdym zakaslanim som citila bolest po siti v rozkroku. Mala som stastie, moj porodnik bol urcite kuzelnik, uplne krasne ma zasil a rychlo sa to hojilo, no teraz idem kupit EPI-NO a cvicit roztahovanie hradze, lebo tu kam sme sa prestahovali lekarov nepoznam a ani im neverim. Ale to co som naozaj potrebovala doma po porode, bol hlavne ten klud, aby nikto po mne nic nechcel, aby som si nasla doma system v tom, co kde chcem mat poruke, aby sa co najlepsie robil servis okolo dietatka, aby som si oddychla a nabrala sil. Ked sa mozes opriet o manzela, uplne to staci.
@fifi284 ja som mala po porode uplne obycajne vlozky ako predtym, nic extra a nebol problem, na hojenie ran po porode pomaha caste umyvanie, vetranie rany, jest vitaminy a este viem, ze pomaha potierat si rany vlastnym mliekom, moja znama (magistra v lekarni) mi povedala ze rovnake vysledky v hojeni su aj s pouzitim calciovej maste, aj bepanthenu ci takeho niecoho, ze vlastne mlieko je the best.
@alenka600 Este odpovede...
1) som na rizikovom a doteraz som musela lezat, v utorok idem koncit marodku, nastupujem na matersku a ked nebudu problemy, zacnem si obnovovat kondicku (rychlymi prechadzkami) aby som mala sily a vydrz pri porode
2) mna sa netyka, ale moje zname niektore chodili na pripravu, ktoru organizuju porodne asistentky z nemocky, pochvalovali si to pri porode, uz tie porodne asistentky poznali, mali ich pri porode a boli velmi spokojne
3) periem s gulou co ma v sebe tie gulicky keramicke a k tomu davam stvrtinove mnozstvo prasku - moj brat mava odjakziva alergie na primesy v pracich prostriedkoch, ma velmi velmi citlivu pokozku a jedine co mu nedrazdi je Lanza, takze aj my sme presedlali na tuto znacku a avivaz nepouzivam
4) hned po porode som prisla do vyriadeneho bytu, kym som bola v nemocke, maminka prisla na dva dni - donutila mangela aby s nou vsetko vsetko poriadil tak, aby ani kusocek prachu nebol, poprat zaclony, poutierat aj prach na garniziach, vydrhnut kazdu kachlicku v kupelke, tusim aj vymalovali stropy, prisla som do vygruntovaneho bytiku. Po prichode domov z porodnice ma cakala cerstva slepacia polievka od maminky, aj zamrazena a dve-tri domace jedla, ktore som si mohla kedykolvek ohriat ked som vyhladla. Ty si sikovna, uz som citala tu, ako si sa zasobila potravinami, inspirovala si ma aj 🙂 Pekny den zelam

Ďaľšia z nocí, keď som takmer oko nezažmúrila kôli páleniu záhy ☹ a bolesti chrbáta... ☹ Máte aj vy takéto noci????