Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
@leeaa8 Ahoj, ja som už otvorená, magnézium už ani neužívam, lebo bruško mi tvrdlo tak isto ako keď som ho brala... bolesti mávam tiež, takisto zátka mi odišla, takže ja už len čakám či pôjdem sama al. ma pošlú do nemocky... Prsty mi takisto puchnú, na rukách hlavne ráno mám opuchnuté a nohy mávam opuchnuté večer... ale inak je to v pohode, akurát sa cítim ako slonica... 😀
@dazdovka Bola som u lekara a ten ze nemam ziadny zapal a hotovo. Ze je vsetko v poriadku. Ale preco ma picha mi nepovedal. A tak som si myslela, ze to tak ma byt. Vcera som mala kontrakcie a potom ma bolelo brucho cez 5hodin a isla som radsej do nemocnice. Pekne ma vysetrili a ze mam prist hocikedy, ze su tam pre mna 24hodin. Ze mimino je v poriadku ale mam zapal v moci. A dva dni predtym som bola s bolestami u lekara a nebol tam ten zapal???? A este ze som aj trochu otvorena. Dali mi antibiotika a mam prist na kontrolu. Som rada, ze som bola v tej nemocnici a to som tam ist nechcela, ze budem trapna, ze mi nic nieje. No keby som neisla, tak.... Neviem co by sa stalo. Brucho ma odvtedy neboli, asi ma telo iba chcelo poslat na vysetrenia 😀 Takze ak mas este tento problem, urcite chod k lekarovi, radsej nech ti povie, ze je vsetko ok, ako nieco zanedbat.
Ja mam dalsiu otazocku... Mozeme sexovat, ked som uz trochu otvorena????? 😅 Neviem co znamena trochu, ale tak mi to povedali 🙄
@odabinka Dakujeeem 🙂 ja teda pojdem pri najblizsich potiazach rovno tiez do nemocnice, mam pocit ako keby si pisala o mojom gyndosovi, ten tiez stale pise ze mam krcek 3cm a v nemocke som bola hospitalizovana, lebo bol skrateny na 1cm a som otvorena na volny prst uz od septembra doteraz... Doteraz mi ten krcek neskontroloval, zanedbava tolko veci, ze porodim a odchadzam od neho definitivne. Nam zakazovali sexovat, fakt citim ze som otvorena, babo je dole, ale uz je zivotaschopne, dostatocne vyvinute, tak sme zacali po dvoch mesiacoch abstinencie znovu sexualne zit a celkom fajn, nic sa nedeje.
@dazdovka Citis, ze si otvorena???? To sa da citit??? Fiiiiha 😅 Moj lekar je uuuplny debilecek a uz ku nemu vobec neidem. U nas sa chodi k lekarovi do 35tyzdna a potom uz do nemocnice na kontrolu. A tusim, ze ked pojdem najblizsie, tak sa opytam ci mozeme "spasovat" 😀 Vsak som chudaka manzela pred tyzdnom odstavila, lebo som uz bola nejaka unavena 😅 Teraz ten zapal... Nieze mu to udrie na mozog 😀
@bibes ..napodobne,nikdy necitim,ze jsem otevrena,to snad ani nejde citit,nebo?Ziju v cizine a je az neuveritelne,ze tady se v prubehu bezproblemoveho tehotenstvi neprovadi ani jedina vaginalni kontrola,takze se vlastne nikdy nedozvim,jestli jsem otevrena nebo ne.Naposledy jsem prifrcela do porodnice na posledni chvili,otevrena na 10cm,ale to uz jsem rodila cestou v aute.Par dnu predtim me obcas pri chuzi vyrazne bodalo v trisle,pozdeji jsem se dozvedela,ze to je znamka "otvirani" se.Trvalo to asi 3-4 dny pred porodem.
@odabinka tak sa mi zda teda ze citim otvoreny krcek, zrovna prave ked sa milujeme, drahy sa vtrepe zrazu nejako prilis hlboko do miest, kde ho este nepoznam 😅 no ale neni to nijako prijemne, skor to picha... Pri prvom tehotenstve som mala rovnake pichanice az niekedy tesne pred porodom. Inac uz som mala aj poslov predvcerom, presli po dvoch hodinach, uz som aj zabudla ze ake su kontrakcie neprijemne...
Inac moj mily bol odstaveny skoro 2 mesiace, kazde rano ma budil s napriamenou antenou, chudatko moje, ale jemu staci malo, zopar dotykov na spravne miesta a bolo fajn 🙂
@bibes teda ja som dosla do nemocky v 24. tyzdni, mala som nejaky divny vodavy vytok a pichanie hlboko v suske, neprechadzalo len tak, citila som sa ako keby mam stale vtrepany penis v sebe az nadoraz, isla som si len dat potvrdit, ze mi neodteka plodova voda, to pichanie som neriesila, ale hned ma hospitalizovali po vysetreni doktorom - otvorena na volny prst, lezat hore nohami, infuzie... Po tyzdni v nemocnici ma poslali domov, citila som sa lepsie, po dvoch tyzdnoch sa to zas vratilo, ale uz som vedela ze radsej vylahnut a vyvysit zadok, prakticky mesiac a pol som prelezala doma...
@adunka73 ja som tiez este v tomto tehotenstve nemala vaginalnu kontrolu, len vyter na streptokoka, ale este tak pred mesiacom mi doktor meral krcok cez ultrazvuk, teraz uz sa neda, lebo babo ma hlavicku uplne dole vtlacenu.
Ja som prenasala 8 dni, tak som musela ist do nemocky, a tam ma doktor vysetril a povedal mi ze som otvorena, inak by som este urcite spokojne sedela doma.
@dazdovka taketo pichanie mavam zvycajne pri dlhej chodzi, ked idem domov z prechadzky, tak mam pocit, ze to babo snad vypadne po ceste 😀 ale ked si sadnem a oddychnem, tak zase vsetko ok. Nijak to neriesim, lebo neverim, ze by som mohla mat take stastie a porodit skor ako po termine 😝
@bibes tak to jsi me potesila,citim se tady trochu zanedbavana 😉 dokonce tu stacil jediny ultrazvuk v 19tt. skoro vam zavidim vsecky ty kontroly a ultrazvuky a 3D ... 😎 Jinak hlavicku jeste nemame zafixovanou,to mi naposled sestra mackala bricho a snazila se zjistit polohu tak silne,ze jsem tam malem porodila.Nejmladsi dcerka nemela hlavicku vtlacenu dole az do posledni chvile,mozna pri ctvrtem diteti tam mam uz tolik prostoru,ze mimi nema potrebu se nekam presovat,kutali se stale jak na diskotece 😲 .Zaha me pali jak blazen,no uz bych klidne sla rodit.Vidim,ze mame spolecny den porodu,to budou letos vesele vanoce 😵
@adunka73 ultrazvuky su fajn, aj ked teraz uz mam problem rozoznat na co sa vlastne pozeram 😀 nasa mala tiez nema este idealnu polohu, je trosku sikmo, a to uz vazi cez 3kg, tak som zvedava kam to az dotiahne
Prva dcera nezostupila hlavickou ani pocas porodu, tak som skoncila CS, uvidime ako sa bude chciet tejto druhej.
Rodit by som isla rada aj hned, ale ani nedufam, ze by to tak skoro mohlo prist, este som sa ani nezacala balit 😝 Ked si predstavim, ze este na Vianoce sa tu budem gulat... ved ani pod stromcek sa uz nezohnem 😀
@bibes 😀 😀 😀 nojo,sikmo taky mala byla,drzela ji tahle poloha jeste dlouho po porodu,mela problem otocit hlavicku na jednu stranu,cela byla nejak do obloucku.Casem se to spravilo i bez cviceni,nechtela jsem ji trapit nejakym natahovanim.Jinak ja vzdy rodim par dnu pred terminem,i ted si myslim,ze to bude drive.Podle vsech vypoctu na netu mam termin 18.12. ale ten jediny utz ukazal Stedry vecer.Preju to i Tobe,je to fakt mazec takhle se kutalet poslednich par tydnu,tehu by mohlo klidne koncit v 35tt.Kdo se s tim ma tahat tak dlouho... ☹ 3 kg mate ted,tak to bude urcite 4kg za dalsi mesic.I kdyz vypocty pres utz se casto pletou i o 0,5kg.Ja jsem pribrala 18kg a jeste neni konec 🙄 🙄 🙄
@adunka73 ja mam podla netu termin 15.12. 🙂 ale utz tiez ukazal az vianoce, ak by som to pocitala podla prveho porodu, tak rodim 23ho, no uvidime. Ja uz som na poslednej poradni hovorila doktorovi, ze uz by mi aj stacilo tehotenstva 🙂 Vahou urcite prekoname 4kg, ... pri prvej som pribrala 20kg a mala vazila 4,6kg. Teraz som pribrala zatial 12kg, tak dufam, ze to bude len mierne nad 4 a hlavne cim skor 😀
@bibes jeeeee tos mela poradnou babu,prvni dite a takovy macek 😵 😵 bud rada,ze jsi skoncila na SC,taky bych vyzkousela,ja se trapim pokazde prirozene a jeste jsem ani epidural nezazila.Tak nad nim vazne premyslim tentokrat,jestli to ovsem stihnu,posledni porod byl hotovy za 1,20 hod od prvni kontrakce.Mala vazila 4,1kg a ja taky nabrala 20kg.Podle posledniho porodu bych mela rodit taky 23.12. 😕 Nemam nic pobalene,dokonce ani vyprane,az se stydim.V lete jsme se prestehovali do starsiho domu,ktery spravujeme a vsecko je stale jeden chaos.No snad to stihnu,stale si rikam,ze je jeste cas...beru denne 500mg Magnezia,kvuli krecim v lytkach,tak ten mesic jeste vydrzim.
@adunka73 ja by som si zase rada skusila ake je to rodit normalne, po cisarskom to je ako by som pri tom ani nebola a druhy den total neschopna sa postarat vobec sama o seba, nieto este dieta. Epidural som si tiez nedala, stale som mala pocit, ze to este nie je take zle, aj pri oxytocine sa to dalo vydrzat. Zavidim rychly porod 😉
Prave dnes som konecne upratala aspon vyprate a pozehlene vecicky, tak uz sa moze diat co chce 😀
@bibes ..ten treti sel rychle,ale porody predtim trvaly nekolik hodin.Prvni byl uplne nejhorsi a to mela dcerka jen 3kg.I ten rychly byl dost bolestivy,ale skocila jsem rovnou do treti faze porodni,takze nejake dlouhe otvirani a hodiny cekani neprobehly.Urcite je fajn aspon jednou v zivote zazit klasicky porod,snad se ti tentokrat postesti 😎 .Ja mam jeste vsecky oblecky nekde ve sklepe v pytli,ale uz se na to opravdu chystam 😵 😵
ja sa vam tu trosku votrem, rada si precitam vase zazitky a podelim sa aj o tie moje. ja som rodila normalne, prirozeny porod, bolo to super dala som si epiduralku. cisarsky som nemala tak neviem napisat ake to je. rodit by som sla len s epidurakou, je to super vec, ja som tiez citila bolest ale myslim ze sa to neda porovnat s tym co preziva zena bez epiduralky. mne stacila ta bolest co som zacila a prezila, maly mal omotanu pupocnikovu snuru cez plece a dost som sa musela trapit. vo februari ma Alex 2 roky. 🙂 cisarsky podla pocutia sa da tiez, kamaratka rodila a hovorila ze prvy den je najhorsi a potom je to ok. drzim vsetkym mamickam päste aby to bolo co najviac bezbolestne 🙂
@dazdovka Hmmmm a mozeme sexovat ked mam zapal v moci???? 😖 Nejake chute ma chytaju 😅 Ja som mala poslickov dva krat a sranda to teda nebola 🙄 Raz ma to chytilo v obchode, aj nakupy ma prestali bavit 😀 Taaaak velmi by som chcela porodit pred vianocami... Boze, to by boli krasne Vianoce 🙂
tak to ja už mám pobalené všetko-už len ísť,ibaže sa nič nedeje,dúfam,že to bude pred termínom,tak strašne by som to už chcela mať za sebou🙂
@odabinka no moc sa neteš že budeš chodit mesiac pred porodom do nemocnice.je to zrušene.ja som si to tiež myslela,aj ma moj gynekolog poslal na prietoky a ešte mi tam ten doktor vynadal!!!a to som na rizikovom.že či moj lekar nevie,že až do porodu mam chodit k nemu a nie do nemocnice.pritom som opuchnuta mam v moči bielkoviny špinenie.a že no a čo .a pokial maš daky zapal tak ma manžel smolu.počkaj kym ti to neprejde.moj ma celibatr od oktobra ako mi začalo špinenie a vraj počka po šestonedeli.ako chce,lebo mam už take brucho,že keby do mna pichol špendlikom tak asi vyfučim. 😀
ahojte maminky.tak prave sme dorazili z chaty a teda prehriate miestnosti kurenim kachlami veru uz niesu nic pre mna.pekne krasne ostavam v civilizacii uz az do porodu...ziadne chatovacky 😎 AJ vas baby tak strasne bolieva brucho v noci?ja normalne neviem ako sa pregulovat z jedneho boku na druhy a k tomu neskutocne simranie v chrbtici 😒
Ahojte, kedy vam robili poslednu ultrazvuk? Ja som bola naposledy v 34 tyzdni a odvtedy vlastne neviem kolko krpec vazi ☹ V porodnici mi dali termin na ultrazvuk az o 2 tyzdne, co mam par dni pred teminom porodu. Je to normalne?

baby kedy sa dietatko povazuje za komplet donosene...ukonceny 37.tt alebo 38.tt? Ked sa narodi napr. 37.tt +3 dni je uz donosene?