Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
@monka9999 A to je kde zrusene na SK alebo v rakusku? Lebo ja som vo Viedni. A tu som isla s bolestami brucha pred dvoma dnami vecer o 19tej do nemocnice a tam mi povedali, ze su tam pre mna 24hodin, aby som hocikedy prisla. Dali mi lieky a mam tam prist na kontrolu a tak sa ich opytam co dalej. No ak musim ist znova k mojmu lekarovi tak to uz radsej zacnem tlacit 😀 Je to hlupak. A pokial uz naozaj k nemu nemusim ist, tak uz k nemu ani nepojdem!!!
Mne kamoska povedala, ze MUSIM spavat s manzelom, lebo TO pojde hladat inde. Skoro som odpadla 😀 Ona este tehotna nebola, som zvedava ako bude sexovat mesiac pred porodom 😀
Ja som asi fakt mimo, ale co su to PRIETOKY????? 😅 To slovo som este ani nepocula...
tak uz sedim u gyndosa v cakarni.dufam ze budem vidiet aj drobca na sone.bolo by to pekne zahajenie dna 🙂
...tak a mame vraj cca 2800g a prietoky v poriadku...maly je pekne nastelovany hlavickou dole takze sme obaja ok 🙂
baby k tým prietokom moju skusenost kamoški tiež a čo ty ma š dakeho divneho doktora ani na prietoky ta nepošle a o mesiac maš prist ja som už chodila každe dva týždne a tak a ja už v strese či niečo nezanedbal tak som pred dvomi týždnami naneho vyrukovala stym a on že ved už vam treti krat kontrolujem prietoky mam už vybene toto zariadenie tak že vam to skontrolujem ja a nemusite čakat po nemocnici no až som sa zahanbila ale zas mohol mi to povedat že je to ok a bola by som vedela že mi to kontroloval ale tolko osm tým teda chcela povedat že možno aj uniektorej s vas to je takto že skotnroluje všetko ok tak vam to ani nehovori..zajtra ideme aj mi do poradni tak sa tešime že čo noveho a verime že všetko ok 😉
baby, ja som bola dnes na poradni, a sestricka ma sokovala, ze vraj posledny mesiac tehotenstva poistovna poradnu nepreplaca a bude ma to stat 20 eur. je to normalne? co som ja banka, alebo co? na prietoky idem o tyzden, do nemocnice, dufam, ze tam nebudu odomna pytat dalsie peniaze.
@adunka73 jéj to som rada, že je tu niekto kto tiež čaká 4 bábo, môžem sa spýtať na vek? ja mám 38 a termín 11.12. ale už ma chytá panika, ešte som sa tak nebála ako to zvládnem ako teraz. Pre mňa bol tretí pôrod pred štyrmi rokmi najhorší. mám troch chalanov /15,14,4/ a teraz by to malo byť dievčatko.
@quappa77 To ja zasa si všetko študujem na nete a keď čosi, tak sa aj sama pýtam doktora... napr. NT sono, nie je povinné, ale chcela som to absolvovať, tak som sa ho na to pýtala a dal mi aj doporučenie, aby som nemusela za to platiť poplatok, lebo ak idem bez doporučenia, tak sa za to platí... a keď čosi zabudne, tak sa ho opýtam, ale stane sa, že aj zabudnem... 😀
@jana661973 Tak to ťa obdivujem, 4 deti, z toho 2 puberťáci... budeš to mať doma veselé... ale zasa radšej 4 deti ako žiadne... tak sa vám podarilo dievčatko, budeš ako Victoria Beckham... aj tá má po 3 chlapcoch dievčatko... 😉
@julie1412 Moze to byt tim, ze je to soukr. doktor - me sestricka rikala, ze poistovna proplaci tehotnym jednu poradnu mesicne, aj me podle toho vzdycky objednavala, napr. kdyz jsem sla 2.6. tak pak az v 7. mesici, ne treba jeste 30.6.
Ale urcite ti to mohl tvuj doktor rict na zacatku, kolik te co bude stat do konce tehu, a ne tedka takto...Vsak to se vi od zacatku, ze na konci bude vic poraden.
@martinaxx
@nikita308
@quappa77 Ahoj holky,s dovolenim vstupuju do vasi diskuse,casto vas ctu,ale nepisu,protoze ziju v zahranici a tady kontroly tehotenstvi v poradnach probihaji uplne jinak.Rada bych vam napsala,ze jste pod mikroskopickou kontrolou,at uz v Cesku nebo na Slovensku,protoze ja budu rodit treti dite ve Svedsku,kde ziju 10let,v zemi,ktera se dava prikladem celemu svetu co se tyka porodnictvi...ale z meho pohledu to probiha vypada jako na bezicim pase.pokud ma zena bezproblemove tehotenstvi,tak se v podstate nechava svemu osudu-prirode...ultrazvuky se delaji pouhe dva a to v 11tt a pak v 19tt,nabidnou amniocentezu pokud je matka starsi 35let,ani jednou behem trech tehu jsem nezazila vaginalni kontrolu,nejake mereni vahy ditete pred porodem nebo 3D ultravuk... 😕 o tom si muzu nechat jen zdat.Takze vam i trosku zavidim,jaka je vam poskytovana dokonala pece,mozna az moc...na jednu stranu je to i byznys,sbirani bodu za pocet pacientek.Tezko rict,ktery system je lepsi.Ted ke konci chodim do poradny kazdych 14 dnu (moc,krevni tlak,ozvy,moje vaha).doktora tady nepotkate za cely cas,vse se odehrava u zenske sestry,vcetne porodu,ultrazvuk,siti po porodu atd.Lekar je vzacne stvoreni,ktere se zabyva jen nemoci-takze sehnat vcas anesteziologa k epiduralu je taky velika nahoda.Preju vam pohodovy prosinec a rada bych se zeptala,co je to mereni prutoku?Diky 😵
@adunka73 Ahoj, tak to si ma docela prekvapila,co sa tyka starostlivosti o tehotnu zenu vo Svedsku. Obcas mi to aj tu pride ako na beziacom pase, ale vzdy lepsie mat bezproblemove tehu, normalne sa vyvijace mimco a nezaujimat az tak lekarov, ako mat problemy a stretavat sa s nimi castejsie. Meranim prietokov sa vyšetruje ultrazvukom prietok krvi placentou a pupočníkovými cievami. Od prietoku závisí dostatok kyslíka a živín pre plod. Pri zníženom prietoku je dieťa ohrozené, je to vyšetrenie, ktorým zisťujú, či k bábetku ide cez púpočnú šnúru všetko čo potrebuje. sú tam určité hodnoty a takisto rozmedzie, v akom by sa mali pohybovať... ale nic viac o tom neviem.....aj toto len z fora. Ked budem po vysetreni, napisem nejake nove info 🙂
@adunka73 Ahoj, no ja keď čítam čo píšu mamičky, ktoré žijú a rodia v zahraničí a aká je tam starostlivosť, ja neviem, mne sa to zdá málo... predsa, ak sú nejaké problémy, kt. sa dajú zistiť len vyšetrením, ktoré sa v danej krajine nerobí, proste neviem si to predstaviť... takto mám aspoň istotu... ale zasa nepoznám tie pomery v tých krajinách, takže nič nechcem odsudzovať... 🙂 a prajem rýchly a ľahký pôrod... uff 4. dievča, ale nevadí, hlavné je, keď bude zdravé... moji susedia majú 6 chlapcov, lebo chceli strašne dievča, nakoniec museli prestať kvôli problémom mamičky s chrbticou...
@adunka73
mame sice velmi vyspele zdravotnictvo, ktore ale patologizuje aj fyziologicke stavy-tehotenstvo a porod..
vela žien na Slovensku by si taku starostlivost o zdravu tehotnu želalo aj tu...nevieš si predstavit, kolko zbytočných stresov zo skreslenych vysledkov, kolko zbytočných amniocentez , zbytočných vyšetreni zažiju tehulky tu ...a ako negativne tieto pocity vplyvaju na ich psychicke zdravie a v neposlednom rade na psychiku dietatka...zažila som už mamičku, ktora sa z toho po porode psychicky zrutila..
velmi pekne je tento fenomen opisany vo filme The bussines of being born ...
Aj na Sk su zdrave ženy, ktore si želaju nevyšetrovat vaginalne, neželaju a odmietaju ultrazvuky ,želaju si porodit s PA a nie s lekarom- bohužial sa stretavaju s nepochopenim..snad sa raz situacia zmeni..
držm ti velke palce..
zdravim vsetky maminky 🙂 tak my uz len 9 dni, zajtra pravdepodobne posledna poradna u primara, ktoreho mame pri porode 😉 som zvedava co nam povie, bo brusko islo riadne dolu a malinky uz v brusku kopka tak, ako keby chcel uz dnes ist von 🙂

@quappa77 A v 36 tt si nebola na prietokoch??? Aj tam by ti povedali váhu bábätka...