icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

dualcore
27. nov 2011

u mna doslo len k zvacseniu a bolia ma na tlak.sem tam kvapka kolostra ale to je vsetko.ale verim ze po porode sa to spusti tak isto ako pri prvom.inu variantu ani nepripustam 😀

lucylla
27. nov 2011

Ahojte, ja cakam prve babo, ale na moje prekvapenie som zbadala uz pred mesiacom, ze mi idu kvapky z prsnikov, najskor asi to colostrum, take zltkave a potom uz take biele ako mlieko...,som sa celkom cudovala, ze tak skoro, prsia sa mi zvacsili asi o dve cisla zatial, ale chvalabohu uz nebolia od siesteho mesiaca, dovtedy boleli ako fras....

lucylla
27. nov 2011

Sa tiez smejem tu na babach ako citam, ze fetuju rozne vone..., som si myslela, ze len ja som divna, ked mi vonaju take veci ako benzin, lepidlo, a tiez vona oprateho pradla, ked ho vesiam, tak kazdu jednu vec co vyberiem z pracky najskor ovoniam 🙂 ...
A co sa tyka tych vykyvov nalad, tiez prisli na mna teraz v deviatom mesiaci, doteraz som ani nevedela, ze som tehotna, ziadne nalady, ani raz som nerevala, a predvcerom to prislo, najskor ma vytocili v nemocnici, potom cesta domov busom a ohladuplni ludia v nom, a viac mi netrebalo, priatel po prichode domov sa ma pyta, co sa mi stalo, ze tak zle vyzeram, zachvat placu bol isty... , dvadsat minut som mu revala na ramene a ani za svet to zastavit..., ale tak sa mi super ulavilo potom, asi som potrebovala vyplavit z hlavy stres z porodu alebo co 🙂...
Horsie je, ze posledny tyzden hrozne opucham a zavodnujem sa, doteraz som to nemala, a teraz kazdy vecer mam nohy ako mamut spuchnute, aj ruky nemozem poriadne skrcit a celkom ma to aj boli... ☹

leeaa8
27. nov 2011

@lucylla
Ahoj , aj ja som s opuchanim na tom podobne, a kedy mas termin? tyzden pred porodom vraj je to normalne.
Ja zacinam 39t. od pondelka a tento 38t. uz zle spavam, tvrdne mi brusko, mam bolesti i nohy a ruky mi puchnuuu.Uz s toho zacinam byt nervoznaa 😠 i nestastnaa , najma s toho opuchu ☹

lucylla
27. nov 2011

@leeaa8 ahoj, ja mam termin 17-teho decembra, a ty? teraz som 37tt a od utorka 38tt zacinam...Tyzden pred porodom, hmmm, no tak uvidime 🙂 ... Mne tie opuchy zacali tuto stredu a pred tym nic, som na tom podobne, tiez som z toho nervozna, ledva sa hybem a este toto k tomu..., spavat este ako tak mozem, hned zalomim, len na vecko sa budim...a tiez mi brusko sem tam tvrdne a bolieva ma v podbrusku, na to beriem este magnezium....

lusja
27. nov 2011

@tatianka7 🙂 nooo, ja som sa na to pytala doktora - na to klesnute brusko, a ze to je v pohode, normalne...sice som mala prvy tyzden potom take divne pocity, ale uz je to zas OK... dokonca sa mi lepsie spi aj dycha... a vraj ide vsetko tak, ako ma. sice sa vraj netreba zbytocne natahovat a namahat, ze si mam viac oddychnut a polezat cez den, ale inak nic zvlastne.
tak si myslim, ze nemusis mat obavy...teda podla toho, v kolkom tyzdni si...ja mam o necele 3 tyzdne termin... takze uvidime 😉

fifi284
27. nov 2011

@dazdovka fakt milé s tým biliardom 🙂 tiež som v poslednom čase precitlivelá a a vedela by som sa rozplakať hádam na všetkom. Je to fakt divné, lebo predtým som bola skôr ako psí ňufák, len tak ma niečo nerozplakalo. No a k tým prsiam. Ja čakám prvé bábo, termín 19. 12. no vôbec mi nekvapká, ani necítim, že by sa mi prsia nejak plnili. Zväčšili sa asi o 2 čísla, bradavky vnímam citlivejšie, ale to je asi tak všetko. Tak dúfam, že sa to po pôrode nejak rozbehne, ani nemyslím na inú možnosť, aby som sa nestresovala.

fifi284
27. nov 2011

@tatianka7 mne včera poobede zrejme kleslo bruško. Cítila som aj také trocha bolesti, akoby poslíčkov, no a priateľ mi hovoril, že mám bruško trocha iné. Ja to na sebe nevidím. No ale večer, keď som šla spať, tak som zistila, že asi má pravdu, lebo tak dobre sa mi nedýchalo už veľmi dávno. Nevedela som si vynachváliť, koľko mám zrazu vzduchu a ako sa viem aj zhlboka nadýchnuť 🙂 Posledné týždne som už aj pochrapkávala, bolo to dosť hrozné, ale včera som vyslovene cítila, zmenu. Bola som si takmer istá, že žiadne chrápanie nebude. No a ráno mi to priateľ potvrdil. Po dlhom čase som sa celkom fain vyspala 🙂 a aj on 😀

tehulka21
27. nov 2011

@tina1982 to je v pohode ja som zjedla v lete asi 3 tony nektariniek a zimnym favoritom su len velke mandarinky ktore podotykam neznasam za normalnych okolnosti 😀

bibes
27. nov 2011

Ahojte, tak ja vobec na sebe nevidim, ci mi kleslo brucho alebo nie, ale ani pri prvej som nic nevidela, tak neviem. Z prs mi nic netecie, ani pri prvej netieklo, takze to neriesim, mlieko prislo tusim az 3. den po porode a vtedy zacalo tiect az tak, ze som mala komplet premocenu nocnu koselu. Dufam, ze teraz to bude trosku miernejsie.

A baby ako casto vam tvrdne brucho? Ja to teda neratam, lebo ked napriklad sedim, tak mi to nevadi a citim to len trosku, ale ked stojim alebo idem, tak ma to klati 🙂 A v noci vzdy ked sa otocim, tak stvrdne... minimalne 20x denne ho mam ako kamen. Aj na ctg som mala jednu taku paradnu 3minutovu kontrakciu, co sa vysplhala az na 100. Ale inak ma nic neboli ani nic, takze porod to nie je.

sue226
28. nov 2011

Ahojte,tak s tym kolostrom si uzivam aj ja 🙂 .Na noc nenosim podprsenku(citim sa tak lepsie) a rano pozorujem male fliaciky na pyzame.Inak sa mi to tvori od siedmeho mesiaca.Teraz zacinam 38 tyzden,prsty na rukach mam riadne opuchnute,hlavne rano ich nemozem poriadne pokrcit,nohy mi zatial neopuchaju.Citliva som teraz dost,hlavne posledne 2 tyzdne,priatel pracuje v zahranici a som na to sama,tak este viac bulim 🙂 Ale ked pride a stihne porod,uz budu len slzy neskutocneho stastia a radosti,ze uz je mala na svete 😀
Chystam sa do porodnice,kde maju rusit gynekologiu a odkial vraj posielaju rodicky do inych nemocnic,ale ja si to nepripustam,uvidim co mi povedia teraz v poradni,ci si mam vybavovat inu porodnicu.S tym strajkom lekarov sa nezaoberam,odrodit ma musia,tak sa snazim mysliet POZITIVNE!!!
Tak aj vam mamicky prajem pevne nervy,uzite si posledne tyzdne a prajem vam,aby vam vsetko dobre dopadlo 🙂 Nech vam stale svieti slniecko aj v tych najhorsich chvilach 🙂

dazdovka
28. nov 2011

Niekde v "novembrovkach" som citala, ze zacinaju s masazami bradaviek, aby stimulovali porodny proces, tak som sa zlakla, ze ja ho uz stimulujem vyse mesiaca, ked si takto fajn odcvrknem uz mlieka kus kazdy vecer. Prislo mi to cudne, lebo pri prvom dietati sa mi mlieko pustilo az na 4.den po porode, tak som hned spokojnejsia 🙂

barborkac
28. nov 2011

Ahojte, tak mne už tiež kleslo bruško, a v noci som mala bolesti už. Tak som bola dnes u doktora a povedal, že sa začína niečo diať, že ak sa to bude stupňovať do večera, že mám ísť rovno do nemocnice.. Takže možno už čoskoro budeme 3 🙂 Kolostrum nemám vôbec... asi je to individuálne u každej mamičky, či?

lucylla
28. nov 2011

@barborkac jej, tak vy to uz mate za par 🙂 , kazdu chvilku mozes cakat... Podla mna je to u kazdej mamicky ine, kazda sme uplne ina a aj telo mame ine, ale to vobec nevadi po porode mozes mat tolko mliecka ako mliekarne 😀 ...Drzim palce nech je vsetko ok a co najrychlejsie, drzte sa 🙂.

dualcore
28. nov 2011

@zuzmor002 tak to v skalici maju vyhrate.ja som zvedava ako to dnes dopadne...Bojnicka nemocnica v ktorej mam rodit je uplne v haji,zatvaraju gynekologicko-porodnicke.som zvedava kam pojdem ked ma to chyti...budem cestovat hodinu do najblizsej nemocnice.katastrofa,uz mam toho lekarskeho strajku plne zuby! 😠

zuzmor002
28. nov 2011

@dualcore Tak to Ti nezávidím! Ja som sa toho bála doteraz, lebo ja by som mala rodiť v Skalici, a doteraz to vyzeralo dosť blbo aj tam, takže si viem predstaviť čo prežívaš! Držím palce, nech Ti to dobre dopadne! 😉

karin0401
28. nov 2011

ahojte.mam termin 27.12 hrozne mi tvrne bruško.

julie1412
28. nov 2011

@karin0401 Ahoj, ja mam termin 29.12. a brusko mi tvrdne od 16.tyzdna, od 25.tyzdna beriem lieky a musim lezat. Dnes mi lekar povedal, ze uz sa nie je coho obavat, lieky mozem vysadit, ze uz mam brat len magnezium a porodim pravdepodobne pred Vianocami. Ak nie je tvrdnutie pravidelne a bolestive, este nerodis🙂 Pre istotu zavolaj svojmu lekarovi, ten ti povie co ako. Drzim palce🙂

nikita308
28. nov 2011

@karin0401 Ahoj... mne tvrdne bruško asi od polky tehotenstva, pred mesiacom som sa otvorila a hrozilo, že porodím, pred 2 týždňami mi odišla už aj zátka a stále som 2 v 1... je to individuálne... takže viac odpočívaj, polihuj a keď prejdeš do 38. tt tak to už bude v pohode... prajem veľa šťastia... 🙂

tatianka7
28. nov 2011

@adunka73 No mna zaha nepalila vuobec-niezeby mi to chybalo..Vcera mi odisli hlieny a tak sme radsej bezali do porodnice a povedali,ze som otvorena na jeden cm a hlavicka je natlacena dole. 😕 ak sa mam priznat,zlakla som sa,lebo 14.december a 27. november je rozdiel..

tatianka7
28. nov 2011

@fifi284 no ja som dnes bola na kontrole a dr.mi povedala,ze malicky ma hlavicku strasne nizko,a som na jeden cm otvorena,takze neviem,ci to suvisi s klesnutym bruskom..som z toho jelenica. 😕 ale rozhodne uz mozem cochvila rodit,lebo hlieny mi uz odisli..A ja som zo pat noci nespala,lebo ma nicili horucky..neviem,ci je to z anginy,alebo mi rastie zub mudrosti-no jedno lepsie ako druhe pre tehotnu 😖

tatianka7
28. nov 2011

@lusja no,len ja neviem,ci mi kleslo ,alebo nie.Termin mam 14.dec. ale vcera mi odisli hlieny a uz som otvorena na jeden cm..takze to uz asi velmi riesit nemusim 😅

fifi284
28. nov 2011

@tatianka7 mala som cieľ, vydržať do konca 37. týždňa, ten som splnila, a teraz sa už bude diať čo sa má. Nechcem sa zbytočne stresovať, aj tak bude určite všetko úplne inak, ako si predstavujem 🙂 Držím ti palce, aby ťa už horúčky obchádzali, aby ak je to zub múdrosti, tak nech je múdry a nerobí neplechu. určite veľa oddychuj a naberaj sily na pomaly ale isto blížiaci sa pôrod 🙂 nech je všetko ok!

adunka73
28. nov 2011

@tatianka7 jej tak to bych se radovala,kdybych uz mohla rodit a mit vsechno za sebou...dnes jsem si skoro myslela,ze uz praskla voda,tahla jsem domu nakup a strasne se mi chtelo cikat...jak jsem si doma drepla abych vybalila tasky,tak jsem se trochu pocikala 😠 😠 😠 par kapek slo skrz nohavice az na podlahu a me v ten moment napadlo,ze HURAAAA uz je to tady,normalne jsem se tesila....ale zbytecne.Moje starsi dcerka byla u toho,chytla paniku a hystericky behala po byte,ze mama uz rodiiiii... 😀 ale tak jednoduche to nemuze byt,takze si jeste pockame nejake 3-4 tydny.

adunka73
28. nov 2011

@barborkac ano je to individualni,tak jako je nejake mamicce nevolno hned oz zacatku tehu a jine ne,takze zadna panika.Jestli uz kapka mlicko pred porodem,tak to ma vyhodu v tom,ze detatko pak nemusi cekat par dnu na mlicko,dostane hned plnou davku a je klidnejsi.Me se podarilo odkojit jen prostredni dcerku 9.mesicu a mlicko se mi zaclo tvorit az 3-4 den po porodu,pak ho bylo dost.Jenom jsem psychicky nezvladala kojeni kazde 2 hodiny,nevydrzela nikdy dele,ale tak to ma asi byt.Ted pri ctvrtem tehu jen tezko vymacknu 2 kapky z jednoho prsnika,no jsem zvedava,jak se to rozjede po porodu...jsem cetla,ze s vyssim vekem matky ubyva mlecnych zlaz,takze si nedelam zadne iluze 🙄

andrea_v
Odpoveď bola odstránená
cukruska1920
29. nov 2011

Ahojte v bazari mam v ponuke teplucke overaly na zimu...ak chcete pozrite

lusja
29. nov 2011

@tatianka7 no teda 😉 ja mam termin 13.12. a zatial pohodicka. vo stvrtok mam poradnu, tak sa dozviem viac. Vela stasticka nech ste zdraviiiii 🙂 drzim palce!

karin0401
29. nov 2011

@nikita308 ahoj.dakujem za odpoved 😉 ved aj mne tvrdne od polky tehotenstva.ale uz sa nam to blyži...nakedy mas termin?