icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

majamat
31. máj 2010

@luculele , tehotne maju narok na preventivnu zub. prehliadku 2xza rok.

luculele
31. máj 2010

@jankakkk mas recht, zajtra tam zavolam a vyzistim 😉

luculele
31. máj 2010

My by sme chceli dievcatkoooo. Moj brat ma styroch chlapcov a je to armageddon 😀

janettka
31. máj 2010

já ani nevím co bych chtěla,ale asi to bude kluk... 😀 manžel má už 2 syny...

jankakkk
31. máj 2010

@luculele potom mi daj prosim Ta vediet, aby som bola v obraze... 😉

luculele
31. máj 2010

@jankakkk jasne

suzane26
31. máj 2010

caute baby 🙂 tak sa k vam pridavam aj ja, objavila som to tu az teraz...Sme momentalne 7+2, a kedze som v stvrtok zacala krvacat tak som cela pos...bezala na kramare...tak teraz lezim doma slahli mi duphaston a ascorutin a 2.6. sa mam dostavit k dr. tak uvidime :-/ dufam ze bude ok lebo ma ide porazit...akosi nedokazem doma obsediet..

jankakkk
31. máj 2010

@suzane26 len sa setri a hlavne nech je dietatko v poriadku... 😉

suzane26
31. máj 2010

no snazim sa vegetit 😎 tie dva dni do kontroly ma zabiju...som zvedava ako opica...zatial som bola u dr. len raz ked som si spravila test aby mi potvrdila ze je to tak, baby je to normalne ze som kazde rano o 7 hore? predtym som sa ledva z postele vyhrabala a teraz neviem co so sebou 🙂))

majamat
31. máj 2010

@suzane26 , aj ja ti poradim, aby si sa setrila a ozaj, vitaj medzi nami. mozes byt na konikovi, ked sa budes nudit. aj sa ti to krvacanie zmiernilo po liecbe? ja osobne vstavam tiez skoro, niekedy aj o 6 hod. neviem spat. cez den ma chyti utlm a trochu sa natiahnem, ale vacsinou nespim.

cathushka
31. máj 2010

@jankakkk
mali by sme radi doma parik, ale keby je to druhy chlapcek, tak je to zas jednoduchsie lebo by sme na prve obdobie nemuseli prikupovat ziadne nove vecicky.
takze v podstate vsetko ma svoje pre a proti. vzdy som tuzila po dcerke ale celkovo je hlavne ze je moje dieta zdravucke a pre mna najkrajsie na svete a tak to proste je. ak si na facebooku posli mi spravu ktora si a mozes si nas pozriet.

florentina
31. máj 2010

Suzane vítej!

jinak tu někdo vzpomínal zubní prohlídky. Mám také info, že opravdu by měly těhulky dbát na zvýšenou zubní hygienu, protože jednak v pozdějším stádiu těhu je větší náchylnost k zánětům dásní a hlavně záněty dásní mohou vážně poškodit plod. takže by se mělo jít v prvním trimestru, aby doktorka zkontrolovala stav ústní dutiny a nařídila případná opatření a pak v třetím trimestru, protože v tomto období se nejčastěji zhoršují a vyskytují záněty dásní.

suzane26
31. máj 2010

hej odvtedy chvilu nic a chvilu trocha spinim a takto to mam na stridacku..nezalezi co robim..ale vraj to moze byt aj to ze sa krpana uhniezduje...ja tiez nespim cez den, sice som unavena ale nezaspim..ale vecer chodim spat so sliepkami 🙂)) obcas je mi to samej vtipne 🙂)

crazybabenka
31. máj 2010

@cathushka Ďakujem skúsim niečo s C-čkom

jankakkk
31. máj 2010

@cathushka u nas je to tak isto...radi by sme mali teraz dievcatko, ale ked to bude chlapcek - vobec nam to nebude vadit. Aspon bude mat ten nas cert kamosa. Hlavne ze su deticky zdrave... 🙂

jerryjanka
31. máj 2010

ahojte
ja som si zo zufalstva lahla a ked som vstala tak som mala ešte horšiu migrenu
dala som si 4 paraleny ale detske - teda ako by som si dala jednu 500vku
a zabralo ale isto to ešte pride - ja ked mam migrenu tak to je aj tyžden
ale volala som s dokim a povedal že si v klude môžem jednorazovo dať aj ibalgin 400 tak som rada aspon budem vedieť

majamat
31. máj 2010

ja som obmedzila vitaminy B-komplex forte a uz citim prejavy. na pere herpes a v ustach afty. neviem co budem robit. ci to mozem uzivat, lebo podla prejavov mam urcite nedostatok tychto vitaminov. ked som ich neuzivala, mala som riadnu krizu.

awe
31. máj 2010

ahojte kocky,
par dni som ani PC nezapla, som totalne odpisana 😒 v piatok som zacala slabo spinit, tak mam nariadeny kludovy rezim, utrogestan, ascorutin, guajacuran....a zacali aj prve nevolnosti, rano sa zobudim na to, ze mam zaludok ako na vode a to trva az do vecera....zajtra idem so spravou z pohotovosti k svojej lekarke a uvidime, o par dni by mi mala spravit kontrolne sono...vcera vyzeralo vsetko ok, sme podla mojho vypoctu 5tt+5, bolo vidno na sone plodovy vacok, zatial bey embryska.

awe
31. máj 2010

do tabulky januaroviek sa pridam po najblizsej kontrole, nech mi dr. vypocita termin 🙂

majamat
31. máj 2010

@awe , ako to tu sledujem, mam picit, ze si spinenie uzije skoro kazda z nas. ja som s tym mala tiez problem a od vtedy ako som PN, tak uz nic a to ani lieky nemam. robim aj bezne domace prace a nevyhybam sa ani priatelovi. asi je to fakt casty jav.

awe
31. máj 2010

@majamat veru...ja mam tiey pocit, ze to trapi kazdu druhu 😔 no, ja som sa tvarila, ze ved vsetko robim, ako keby som nebola tehu a zrazu spinenie, tak som sa zlakla, ze az....radsej budem na PN, len nech je babulko v poriadku 🙂

awe
31. máj 2010

uz spinim 4 den 😠

jerryjanka
31. máj 2010

baby dnes je špinenie už akysi fenomen.
ja to mam na striedačku od začiatku ale povedali mi že kym to nie je čerstva krv tak to je uplne v norme
samozrejme ani vela toho nesmie byť. ale sem tam fliačik...

dnes sa mi muž smial že si uživam tehotenstvo plnymi duškami
som myslela že ho zabijem

nikinka1981
31. máj 2010

Ahojte dievčatá, tak som tu od lekára a som sklamaná a trochu nesvoja z toho... Ja som od oplodnenia 4t 5d a z lekárskeho hľadiska je to + 2 týždne t.j. 7tt. Lekár mi povedal, že je to zatiaľ malinké tehotenstvo, ale, že je to normálne vnútromaternicové a také ako má byť. Bábatko nenameral, lebo bolo vraj veľmi malinké, bola tam zatiaľ len dutinka. Je to možné, že to nevidel??

bubush
31. máj 2010

@babika0 pytala si sa preco a ako dlho som pn...vlastne som hned od 6t 4d - som bola na 1.kontrole a tam som povedala dokymu ze chcem pn - nepytal sa ma nic, ze preco, kde robim,ako, ....jednoducho mi vypisal pn...ja som pn chcela lebo ma praca nervovala, ani vztahy na pracovisku neboli podla mojich predstav a povedala som si ze uz to nepotrebujem-chcem oddychovat doma 😉 na najblizsiu kontrolu idem ked budem daco vyse 12 tt - ak nebude robit problem tak sa dam vypisat...uz nechcem do roboty...je sice menej penazi ale ta pohoda mi stoji za to...neviem ci je to tym ze mam klud ale mne nie je nic, ani raz ma nenadrapilo, nezvracala som, nic mi nie je 😉 ale ako sa poznam z roboty by som bola zas mimo tak by mi bolo urcite zle

cathushka
31. máj 2010

nikinka myslim si ze je to mozne, je to nieco podobne ako som mala ja minuly stvrtok, ver svojmu lekarovi nezavadzal by ta zbytocne! kedy mas znovu prist?
nikde nie je napisane ze si pocala zrovna vtedy kedy si myslis, mozno to prislo o par dni neskor.
a vela zalezi aj od kvality jeho pristroja. kamoska mi vravela ze v prvom tehu jej lekarka doporucila prist az v 10tt lebo s jej pristrojom skor nenajde nic, zmenila potom gynekologa a u noveho uz v 7tt bolo vsetko vidiet.

bubush
31. máj 2010

@nikinka1981 a si si ista kedy doslo k oplodneniu?

jerryjanka
31. máj 2010

nikinka - v tom pripade budeš mať TP o tie dva tyždne neskôr
ak si dnes 4+5 tak jasne že ešte nemohol nič vidieť
ja som bola 4+6 a bola tam 3 mm dutinka 🙂
len hovorim budeš mať tp neskôr kuknem ti to presnejšie

jerryjanka
31. máj 2010

nikinka tak ti to vyjde ten TP na cca 31.1. 🙂

cathushka
31. máj 2010

ja teda zatial nespinim a nespinila som ani pri Matovi (klop klop). co to spinenie vlastne sposobuje?