icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

albao
3. jún 2010

@bubush 😀 😀 😀 a ja tie nektarinky co spominas 😝 Uz sa daju kupit? 😅 Mnam!

bubush
3. jún 2010

a co cucoriedky obsahuju zelezo?

bubush
3. jún 2010

@albao hej v tescu mali - sice asi take umele kadejake ale tak som si povedala ze nech mam kadejake ovocie doma, tak som si kupila po dva kusy 😀

slniecko174
3. jún 2010

@albao ano brali mi krv v 6 tyzdni, na ten krvny obraz, krvnu skupinu, pohlavne choroby a na to hcg uz dva krat a zajtra treti krat

sova33
3. jún 2010

@albao Mně ještě krev nebrali,prý 18.6. udělají odběry.

zuzanabb
3. jún 2010

bubush presne, aj mavam chut presne na to, co doma nemame. a kvoli jahodam by som vrazdila 😀 😀 😀

mne brala gynekologicka krv vcera a 8.6. idem na kontolu tak som zvedava. Mne stiahli 4 skumavky a to poslednu uz zo mna zmykala 😅

majamat neviem preco som chudokrvna, ale s tym mam problem uz od strednej skoly. Ale na reumatologii mi hovoria, ze to asi z toho zapalu co mam na klboch a z tych liekov, ktore preto beriem.

bubush
3. jún 2010

boze 4 ampulky...z tohto mam este hrozu 😕

albao
3. jún 2010

@sova33 jasne, ja som tiez bola zaskocena tymi skumavkami co na mna vytiahla, myslela som ze to az v 12tt sa robi 😅 Ale zjavne kazdy lekar ma svoj postup. 😉

majamat
3. jún 2010

@zuzanabb , nemavas problem s travenim. casto to spolu suvisi.

majamat
3. jún 2010

@bubush , ja som zazila, ze sme mlademu chalanovi brali 18 skumaviek krvi - na zistenie jeho tazkosti.

zuzanabb
3. jún 2010

@slniecko174 mne brali zatial len raz to hcg a aj to v centre na potvrdenie tehu. Mozno vcera mi zobrali aj na to, neviem, lebo dufam, ze z tych 4 skumaviek zistia co najviac 😀
Ja som doniesla dokonca vysledky este aj z centra na HIV a ine veci co bolo treba pred umelym, tak mozno preto mi zobrali "len" 4 ampulky a nie 6 ako tebe albao 😉

sova33
3. jún 2010

@albao To jo, ale mám pocit, že tady spíš už všechny nějaké odběry měly, jenom já nic 😖
Ale jinak braní krve mi nevadí, chodila jsem darovat krev, takže jsem zvyklá 😀

zuzanabb
3. jún 2010

@majamat no ja mam problem s travenim, ale dako sa nad tym nepozastavujem. Horsie mi travi a vraj mam "lenivy" zaludok 😅 Z klobasky, cesnaku a cibuly grgam este aj na druhy den.... Ty si zdravotna sestra co? Tak po 18-tich skumaviek by mi museli dat transfuziu krvi 😝

bubush
3. jún 2010

kokoooos ze 18 skumaviek 😕 uuuuu....

slniecko174
3. jún 2010

@zuzanabb no mne na to hcg brali kvoli tomu, ze sa jej na sone nieco nezdalo, ale mala som to v poriadku, zajtra mi brat zas, tak snad to bude zas v poriadku, som na pn a len oddychujem

bubush
3. jún 2010

@sova33 ale vobec sa tym neznepokojuj...ani mne nebrali nic...ja som bola len raz na potvrdenie tehu - to len sono a na najblizsiu kontrolu idem o necele 3 tyzdne... 😉

albao
3. jún 2010

@sova33 nestresuj sa, ja si myslim, ze vacsine to beru az v tom 12tt na prvej velkej kontrole. Tak som si to apson pamatala od kamaratiek ...

zuzanabb
3. jún 2010

@slniecko174 aha, tak dufam, ze bude vsetko OK. ona asi zistuje, ze ci ti stupa tak rychlo ako by malo. mozno jej nesedela velkost bublinky na to aky si tt. ale videla uz bublinku nie? To je dobre ze oddychujes, aj ja som na PN.

majamat
3. jún 2010

@sova33 , kazdy lekar ma ine zvyky. jeho povinnostou je urobit niektore vysetrenia, ale nema presne urcene kedy.

slniecko174
3. jún 2010

@zuzanabb ano ako som doma, tak ani take bolesti nemavam 🙂

majamat
3. jún 2010

@zuzanabb , aj ti travenie vysetrovali. moja kolegyna mala dlhorocny problem a chudokrvnostou. imala alergicke reakcie na zelezo v injekcii a v tabletkach jej nepomahalo. obcas mala take kriticke obdobia, ze jej museli davat transfuziu. po rokoch, ked uz bola na tom velmi zle, zistili, ze ma celiakiu. od vtedy, co drzi dietu ma krsny krvny obraz.
ano som zdrav. sestra.

sova33
3. jún 2010

@bubush
@albao
@majamat Díky za uklidnění. Naštěstí se vůbec nestresuju, rozhodla jsem se, že moje dítě rozhodně nebude takový nervák jako já 😀 tak to zatím beru všechno v klidu 🙂

zuzanabb
3. jún 2010

@majamat jezisi, tak zle som na tom este nebola, aby mi museli robit transfuziu. chuda kolegynka.... mne pchali tu hadicu cez usta do zaludka, ze ci nemam vredy, ale nic nastastie nezistili, len to, ze ho mam lenivy. Neviem ako sa to odborne vola. Vraj su na to lieky aby sa nastartoval, ale ucinkuje to len pocas uzivania, ze potom sa to zase dostane do straych kolaji, tak som sa vtedy rozhodla, ze dalsie lieky navyse brat naozaj nemusim. Na celiakiu mi vysetrenia nerobili. Ale je pravda, ze to zelezo co uzivam mi velmi na anemiu nepomaha, furt mam rovnake vysledky. Uvidim ake budu teraz vysledky a co na to gynekologicka. Lebo reumatologicka nad tym zvdy mavla rukou, ze pri mojej diagnoze je to normalne, obvodak mi dava vzdy zelezo ked tam raz za 2 roky pridem 😅 a zenska mi este doteraz asi ani nezistovala krvny obraz.

majamat
3. jún 2010

@zuzanabb , moze to byt aj z reumatickeho zapaloveho ochorenie a aj z tych liekov co sa pri tom uzivaju. mne zistovala protilatky na celiakiu alergologicka. da sa to vysetrit aj z krvi, ale aj ked si bola na hadicu, tak by snad videl naznaky a vzal by ti vzorku. celiakia nemusi byt tvoj pripad, ale vyskytuje sa pri nej chudokrvnost na ktoru maloco zabera. aj ine potrebne latky sa zle vstrebavaju.

jerryjanka
3. jún 2010

ahojte
ja som dnes ležala až do 4 poobede
to je otras sa zas citim jak vygrcnutý slíž 🙄

zuzanabb
3. jún 2010

@majamat dakujem za vysvetlenie. aj ja som bola rada, ze mi pri tom gastro neviem co (pri hadici) nic nenasli. Nerada by som tam chodievala castejsie 😅 Stacilo mi raz. A ja ma tu artritidu tak preto asi ta anemia. Ved na to beriem uz 13 rokov lieky nonstop, tak niekde sa to musi prejavit. Ale vobec mi to nekomplikuje zivot. Neviem ako to bude cez tehu.

jerryjanka
3. jún 2010

@zuzanabb berieš lieky aj teraz v tehu?

majamat
3. jún 2010

@zuzanabb je to gastoenterologicka ambulancia a robia gastrofibroskopicke vysetrenie. to len tak pre info. nemusis si pamatat. su to dost narocne slovne spojenia.

zuzanabb
3. jún 2010

@jerryjanka beriem len prednison (to su kortikoidy) to sa vraj moze pocas tehu. Ale proti bolesti a zapalu som musela vypustit po potvrdeni tehu. Len mi dali nejake setrnejsie co sa mozu v tehu ale len obcas - vynimocne, tak tie som zatial vyuzila 3x inak sa snazim vydrzat.

majamat to je dobre ze si tu, aspon nam budes radit co mozme a co nie ak budes vediet 😉 😵

majamat
3. jún 2010

my uz take starsie maminy, uz nas vselico postretlo. ja mam roky krc. zily, som alericka a kaslem uz 15r., rovnako dlho mam pravdepodobne plucnu chlamidiu, tiez mi obcas zle travy, za co si mozem sama.