Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
no nasi neviem ako prijmu, ze svadba nebude v kostole velmi sa toho bojim. 😖 😎
@sova33 ja sa niekedy nestacim divit, preco rodicia chcu organizovat svadbu svojich deti. ved svadba ma byt pre tych co sa beru, aby bola podla ich predstav. ved rodicia uz svoju svadbu mali, nie? 😉 nas limitovali peniaze, teda hlavne mna, tak sme sa dohodli na malej svadbe. aj ked muz by bral aj velku, ale kedze sme platili pol na pol, proste ja a moja rodina by na "velku polku" nemala. tak sme povedali ze max. 25 ludi. nakoniec ich bolo 20 a zabavili sme sa dobre. ziadna siroka rodina. len najblizsia + kamarati.
ale neboj, nakoniec sa to utrasie, dohodnete sa. hlavne aby si mala na svadobny den pekne spomienky, o to ide.
hej bude to prve vnucatko 🙂 my zhruba tych 30 ludi, darjena hovoris, ze sa dobre zabavi aj tak malo ludi? tak sa tesim, ja som sa bala, ze sa tam stratia, ze nebude mat kto tancovat. nasi mali obrovsku svadbu vraj 150 a viac ludi. volakedy to tak bolo. na dedine. pomaly cela dedina tam bola. ani rodina neboli.
ahojte no uz vas asi ani nedocitam my sme sa s manzelom rozhodli ze si dame urcit pohlavie musim vyzistit kolko to stoji a ako na to inak sa mame fajn utekam vas docitat 😀
@babika0 ja som sa tiez bala ze bude nuda, ze nikto nebude tancovat, ale taki boli vsetci super, ze parket bol stale plny. vsetci chlapi ma vyzvrtali a vsetky zenske mladeho zenicha. potom mi aj hovorili ako sa super zabavili. dokonca aj moja kamoska, co bola vtedy v 8. mesiaci.bola hviezda parketu, jak sa tam vrtela s tym velkym bruskom 😉
moj muz je vychodniar, oni tam stale ficia na mega svadbach, bola som s nim na dvoch, akoze parada, ina bavenica, ale stoji to nenormalne prachy. myslim ze jemu to bolo trochu luto, ze si nemohol pozvat 150 ludi, ale uznal ze peniaze budeme potrebovat na ine veci. na zlatu svadbu si moze pozvat aj 200, ak to so mnou vydrzi 😀
@hawajcanka ja som to tiez pozerala na nete. od 12 tt sa to da, ale zdalo sa mi to dost penazi, reku to radsej vydrzim par mesiacov. ale lakalo ma to 😉
ahojky, jaký jste měli víkend ? My jsme se přáve vrátili z pozdniho obědu s rodinou a jenom jsme se svalili do postele a trávime 🙂 byli jsme v takové té restauraci "sněz co můžeš" - samé brazílské dobrůtky, steaky a podobně a jako dezert zmrzlina politá čokoládou. no mňamky 😝 Drobec dostal pořádně napapat 😉
Koukam že jste řešili tchánovce a svatby. Ja mám paradoxně mnohem horší vztah s tchánem, než s tchýni. Ona je dost submisivní a hlavní roli v jejich rodině hraje právě tchán. Není to špatný člověk, ale máme tak rozdílny pohled na život a způsob uvažování obecně, že když spolu musíme něco řešit, hned jsme na nože. Můj muž i jeho bráška to s ním mají podobný ☹ Došli jsme do stádia, že jsme se rozhodli nezatahovat ho do naších problému, pak nemá co řešit a je klid 😉
Ale bydlet s nimi (ale ani s mymi rodiči) bych nemohla v žádnem případě. uff. to by byli hrozný hádky.
Jinak holky co se budete vdávat, závidím vám 😅 Je to síce spousta nervů a starostí, ale pak ten den..to je krása. Ja bych si to dala hned znovu 😉 Hlavně se nenervujte, vždy se něco pokašle, to je jasný, nebazírujte na detailech - nemůže být všechno dokonalý, ale vaši blízci vám to rádi prominou, když budu vidět jak jste spokojný a šťastný 😀 Ja jsem měla to štěstí, že jsem si svatební den fakt hrozně moc užila, měli jsme obrad až ve tři, takže byla spousta času, ráno jsem si byla ještě zaběhat a provětrat hlavu, pak jsme si na přípravy udělali doma takový "babinec" s mamčou, segrou a kamarádkou. prostě pohoda. s mužíkem jsme se pak potkali až před obradní síni... jinak jsem si kytici dělala sama, abych trochu ušetřila ( ty 2000, které si běžně za svatební kytici berou je šílených)..nejsem květinářka, jenom jsem koupila kytky ve velkoskladu a zkusila je podle svého cítění svázat. Každopádně holky držím palce, aby vám šli přípravy od ruky 🙂
Čaute baby, tak asi som sa zle vyjadrila, myslela som taký ultrazvuk, ktorý sa robí v 10.týždni.(potom v 20.týždni a v 30.týždni)...samozrejme, že som už bola aj na potvrdení tehotenstva, aj druhýkrát na potvrdenie činnosti srdiečka...vidím, že sa tu rozprúdila debata....no ale to, že mi ešte stále nebrali krv, tak to ma trošku znepokujuje...
joici29- začínam 10.týždeň
joooj baby - ja sa vam cudujem ze mate nervy na svadbu pokial ju nemate podla svojich predstav...do toho by ma nedostal nikto...ale ja som v tomto ina - ja nemam rada svadby...take tie klasicke...myslela som si ze vekom sa moj nazor zmeni ale nie...ja mam rada ked si urobi kazdy podla svojho a nie ako sa "patri"...celkovo spravanie ako sa patri nemam rada
a miyya s tou znamou-ja som myslela ze sa akoze vytesovala na nestasti inych...ale aj tak je to take naozaj neprijemne ked vedia tvoju taku dost sukromnu vec...no a ked si povedala mamine tak ona co? ako reagovala?
babeny, mozem jednu otazocku? kedy ste mali prvy UTZ? ja idem az o cca 2 tyzdne, ked budem v osmom tyzdni... sa mi to zda dost neskoro... som si myslela ze prvy sa robi skor aby sa vylucilo mimomaternicove, alebo potvrdilo viacplodove a tak... co vy na to?
@hawajcanka ahoj, ja som sa o to tiež zaujímala, že čo to stojí. Vyšetrenie stojí okolo 70€ a dá sa urobiť od 12.týždňa, tak ako napísala darjena
Zdavím po víkendku,
Petulka 😀 dobrá historka s slovenštinou
Sova33 a BabikaO, přeji vám oběma krásnou svatbu. Já jsem od mala snila o takové velkolepé události a naštěstí jsem si sny splnila do puntíku. Jen jsem se řídila jedním pravidlem a všem vřele doporučuji, udělejte si to tak jak chcete a na nikoho nehleďte. Já například nechtěla na hostině x příbuzných, o kterých se očekávalo, že budou pozváni, chtěla jsem tam jen někoho a přátele. A i když na to například tchýně reagovala dost nelibě, tak jsme si to prostě udělali po našem a naprosto nelituji. Kdo za to stojí, nechá si to vysvětlit - např. že příbuzní, s kterými se vídáme pětkrát do roka jen při formálních akcích se prostě účastnit nebudou, protože na to nemáme atd. Dohodli jsme se s manžou, kdo si co přeje a na zvyklosti jsme nedali a vůbec nelituji, vše vyšlo na 100%. Doporučuji pečlivou přípravu, ale pak v ten den D nelpět na detailech a prostě si jen užívat! Uznávám, že to mám asi lehčí v tom, že prostě svatby miluji a tak jsem je pak organizovala i dalším kamarádkám. Nicméně to jediné podstatné je, že si berete muže, kterého milujete a to je to co bude mít po pár letech význam, né to, co se jak vydařilo, či pokazilo!
A jinak k těm vícegeneračním soužitím. My žijeme v domě s tchánovci, jsou to normální lidi, né ve všem si rozumíme, ale dopředu jsme si dohodli pravidla, s kterými všichni souhlasili a dodržují je a klape to. žijeme tu takhle už sedm let a neměnila bych. Určitě mám štěstí, že se všichni chceme domluvit, protože jak říkám, nikde to není ideální. Právě třeba zrovna kvůli svatbě jsem měli dost rozporů, ale nesnažím se říkat bude to tak a tak a přesto vlak nejede, ale mám pro to ty a ty důvody...no ale má to samo podmínku, že ty důvody chtějí poslouchat. No uvidíme, jak to bude teď s narozením vnoučat. Vím, že si zase budeme muset udělat nějaký režim, ale věřím, že to půjde. Jo a taky to hlavní je fakt, že máme oddělený vchod a nelezeme si do bytu jen tak, ale vždy na pozvání. Všem co mají těžkou situaci přeji, ať se to co nejdřív zlepší.
No a jinak jdu holky zítra na sono, tak mimo to, že na to nejsem schopná přestat myslet, se ve mě pere velké nadšení s velkým strachem.
Dobrou Flo
gabulka82 dobry pocit ze?Ale lepsi bude ked zacneme 13tt
My sme mali svadbu malu.Na obed k nam domov som pozvala najblizsich surodencov s rodinami,potom bol obrad (dost neskoro po 18-ej).Odtial sme isli na veceru roducia ,svokrovci a svedkovia.A potom sme isli do jedneho podniku k znamim kde sme sa s kamaratmi bavili do 7-ej do rana.Ja som si svadbu nesmierne uzila,nemali sme ziadne stresy.Keby som ju mala robit znova spravim ju znova tak isto.
@florentina takto sa mi to paci 🙂 nekecat si do svojho a da sa potom dohodnut s kazdym...je ale super ze vsetci pochopili ako svadbu chcete a takisto aj byvanie..horsie by bolo keby sa nasiel 1 clovek co by robil problemy a ked pride novy cloviecik tak si zas vsetci zvyknu a bude dobre 😉
@cucuriedka nerob si starosti na prvy utz je to tak akurat 😉 vacsinou sa baby ponahlaju ale ty sa mozes spolahnut na to ze machulka bude uz vacsia a srdiecko bude uz urcite bit 🙂
a este ste tu spominali brat krv...ono staci najskor v tom 12tt ked sa robi vysetrenie na vsetky mozne choroby..dovtedy je to aj zbytocne ak je tehu uz potvrdene utz 🙂
Ještě k té svatbě, já nelpím na detailech, svatby moc neprožívám, těšila jsem se na to spíš kvůli rodině, že se slezeme a bude to fajn, ale začaly to provázet takové nepříjemné komplikace, že jsme se pomalu těšit přestala ☹ Ale to přejde. Jsem teď celkově nějak vykolejená, takže je to se mnou jako na houpačce, jednou v pohodě, podruhé je mi pod psa.
@sova33 si proste typicka tehotnica naladova 😀
boze jak som sa ja dnes nasr.la na toho mojho pana tvorstva. uz dlho som tak nezvysovala hlas. az som vydesila malu, tak som sa musle ukludnit. o 8.15 vypadol z domu, po 16tej sa vratil na desat minut aby vypadol znova, siel si zahrat basket a prisiel az po 20.00 hod miestneho casu. a to som ho prosila aby sa ponahlal. o pol osmej kupeme malu aby uz o stvrt na devat bola v posteli. uz vcera som ju kupala sama lebo bol mimo. a je to na nervy, lebo nemame vanu, iba sprchovy a ona sa tam boji, tak jej stale napustame malu vanicku v kuchyni. tam ju to bavi sa clapkat. akurat vzdy narobi taku potopu az hruza. potom je to pre jedneho narocne obriadit malu, nachystat mlieko, upratat kuchynu, ulozit dieta. a to uz nehovorim o tom ake je pre mna teraz tazke tu vanu plnu vody vziat a vyliat. no strasne nervy. a dnes mi urobi to iste! som ho skoro prizabila. akurat som sa uz s tou vanou netrapila a pockala som na neho. tanca mala predlzenu vecierku, ale uz bola taka unavena a nervozna ze spravila nenormalny hysak. vyhadzala vsetko z postielky a musela som ju 15 minut upokojovat aby sa konecne ulozila a dala dobru noc.
gabulka82 pribrala som asi 1,5 kg mozno aj viac.Zacalo mi viac chutit 😀 Asi islo vsetko do brucha ,je uz dost velke,nato ze mimi ma nieco cez 2 cm.
ahojte zienky
mne brali krv hned na prvej poradni, len neviem presne na co, zajtra si idem po tehu knizku tak tam to snad bude napisane
a ultrazvuk mi robili pri potvrdeni tehu,to bol este len vacok,, a na dalsi idem az 21.6., tak sa tiez neviem dockat
Zdravim baby, ja doteraz len citam, nepisem, neni ani co tak preto. Zajtra idem prvy krat k doktorovi hned ako si vyzdvihnem zdravotnu karticku poistenca. ( akurat sme sa prestahovali po rokoch naspat na SK). Chcem sa spytat som asi v 9tt, aky ultrazvuk mozem cakat, vaginalny ci cez brusko? Ide manzel bezne dovnutra so mnou? On by tiez chcel vidiet srdiecko ak ho bude vidno, dyfam ze hej 🙂
@bubush hruuuza a ked som mu este vysvetlovala ako to posral, (mala spi, tak sa mozeme povadit trosku) tak sa tvari urazene, ze co stale riesim, ked sa mi uz ospravedlnil. no nic neriesim, len sa potrebujem vykecat 😠
@peach tazko povedat. moj doktor robi stale vaginalne sono. pri tanci tusim az v 21 tt mi robil cez brucho a vtedy tam mohol byt manzo. ale neviem ci je to tak vsade. asi skor nie...

@sova33 tak u nas este ten poriadny chaos este nezacal, lebo este nikto o tom nevie 😀 ale asi sa tomu tiez nevyhneme a stresovat sa v nasom stave..? 😖 🙄
@ darjena dakujeme. akurat nahanam nejake obrazky na vinety, si myslite, ze sa mi dari? 😀 esteze ma otec napalenu palenku, bude menej vydavkov 😀 ale asi ich dobre sokujeme, tak mili rodicia, /pri obede/ zasnubili sme sa, a budeme sa brat a cakame babo. 😀 no ti aj zinfartuju 😀