icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

bubush
20. jún 2010

kuk 🙂

majamat
20. jún 2010

@bubush , uz si aj tu? ja som ti v sukromnej teme pisala.

bubush
20. jún 2010

@majamat 😀 😀 😀 aj tu aj tam a zas som zmizla - kukala som cudzie fotoalbumy tak som sa zahladela do ostatnych zivotov 🙂 a nabrala inspiraciu

janettka
21. jún 2010

ahojík holky hezké ráno při pondělku!!! 🙂

janettka
21. jún 2010

a naskočil mi další tt 🙂

majamat
21. jún 2010

@janettka , ahoj, kedy ti naskakuje novy tt. mne v nedelu. uz mam 12tt. musela som si zmenit Tp, lebo DR. mi vypocital na 11.1, ale ako ratam tak ratam, vychadza mi presne 40tt na 9.1. v tabulke mam stary termin a bude sa upravovovat este podla velkosti babatka. mozno mi to aj zostane na tom povodnom, lebo babo je vzdy pri sone mensie o 1 -2dni ako by malo.

zuzanabb
21. jún 2010

@mitta ahoj citam, ze mas problemy s migrenou. Tak ja som cely vikend s nou bojovala a nakoniec som si musela dat tabletku. dufam, ze dieta nebude narkoman, lebo aj minuly vikend som mala migrenu a tiez len tabletka zabrala. Ja neviem ci to je z pocasia alebo z coho ale uz ma to dost otravuje. Pred tehu som mavala tiez migreny, ale kedze nebol problem s tym, ze si mozem dat tabletku, tak ma to az tak nevytacalo, ale teraz je to horsie.
Inak aj ja som chodila do MT ku Krjkovi 😉 ale ja som po IVF. Ja tam uz nechodim, lebo mi je to daleko.

majamat
21. jún 2010

@zuzanabb mna minuly tyzden bolela hlava niekolko dni. boli ma vzdy trochu aj zahlavie a krcna chrbtica, takze to bude z toho. musela som si dat tabletku a preslo to. vcera mi tiez nebolo dobre, ale dnes je to lepsie. asi to bude tym pocasim. pocula som, ze mame mat uprsane leto.

zuzanabb
21. jún 2010

@majamat no, aj mna tak bolieva, ze aj zahlavie a krcna chrbtica. Len s tymi tabletkami ma to trosku desi, lebo ja chodievam aj na neurologiu kvoli migrene a vyslovene zakazala tabletky, ze radsej mam ist na pohotovost ked budem zvracat nech mi pichnu infuziu. No fasa, ale zda sa mi to horsie, ked sa vytrapim cely den so zvracanim a bolestami ako ked si dam tabletku este pred takym riadnym zachvatom. Tiez si myslim, ze to bude asi pocasim. Dufam, ze to naozaj nebude tak cele leto 😝 😅

majamat
21. jún 2010

@zuzanabb , ake lieky si davas?

zuzanabb
21. jún 2010

no, mne moja zenska povodne dala voltaren rapid (vraj sa moze prvy a druhy trimester velmi vynimocne) na artritidu, kvoli bolestiam, ale ucinkuje mi aj na migrenu. Lebo mne ibalgin a paralen v zivote nezabral. Takze kvoli klbom si uz voltaren nedavam, ale v poslednej dobe na migrenu. Tak mam vycitky svedomia.... ale neviem co mam robit.

majamat
21. jún 2010

@zuzanabb , ano, moze sa uzivat, ale nie je dobre to prehanat. ja som sa tiez vcera obavala, ze si budem musiet dat tbl. dnes ma hlava neboli, ale je mi nejak blbo od zaludka a naduva ma. dufam, ze som nechytila niekde crevnu chripku. ani hladna a ani prejedena nie som.

denne73
21. jún 2010

ahoj majamat dnes som sikuplila calibrum baby plan pre prvý trimester myslíš že ho môžem vziať? nevyvrátim ho? pred týždnom som dobrala femibion 800 ale bolo mi po nom nejak blbo od žaludka

majamat
21. jún 2010

@denne73 , co ti poviem, uvidis. tvoj zaludok je teraz citlivy. hadam to uz dlho trvat nebude. mne zacali ustavat nevolnosti tak v 9 - 10 tt. este mi je obcas zle, ale uz to nie je take strasne.

denne73
21. jún 2010

Tak ja ešte počká máme sice týždnovu pauzu bez vitaminov myslím femibion ale snad to ešte počká

denne73
21. jún 2010

@majamat kedy žena citi prvé pohyby?? u mna to bude asi iné lebo je to štvrté tehu tak asi skôr

majamat
21. jún 2010

@denne73 niekde som citala, ze v 20 tt, ale neviem ci prvorodicka, alebo viacrodicka. prvorodicka citi neskor.

olienka12
21. jún 2010

@denne73 ja som citila od 16tt 😉

denne73
21. jún 2010

@majamat fuha to si ešte počkam

majamat
21. jún 2010

@olienka12 , moze byt. teraz som citala co napisala jedna prvorodicka. skopirujem to. je to zlate.

Cítite pohyby dieťatka? – pýta sa ma lekár. Som v poradni a akurát začal 20. týždeň.

Myslím si, že áno, no nie som si celkom istá,- hovorím.

A čo cítite? – pýta sa ďalej.

Akoby som mala v bruchu rybičku,- opisujem svoj pocit.

Akoby mi tam niečo jemnučko žblnkalo. Nejaká bublinka. Ale len raz či dvakrát, – snažím sa opísať to, čo sa slovami asi ani nedá.

O pár dní budete vedieť naisto, či je to dieťatko,- konštatuje lekár.

denne73
21. jún 2010

@olienka 12 ahojki moja ani som ti nestihala napisať. Štátnice fajn. zajtra o 8.h prijimačky na mgr. Nič neviem a ani sa neučím. Chytila som črevnu virozu v piatok. Som myslela Oli že sa vyblinkám z podoby . 6h v kuse som blinkala ale prudom . Skončila som v monobloku na 9.p pichli mi torecan apustili nás. Mimi skontrolovali je to malá bojovnica. 😉 stale mi je ťažko od žaludka. asi si pôjdem lahnuť. Dnes som fičala v školke. Inak tu virozu mám od deciek z triedy a ich nezodpovedných materí. Doniesli a nechali mií dieťa ktoré celu noc vracalo no uznaj. na druhy den nas vypadlo 17

olienka12
21. jún 2010

@denne73 ciii ja by som take riadne nabila...vrr davaj si pozor na seba moja.
k tym pohybom mne kazdy vravel nie je mozne ze v 16tt ako prvorodicka citis,ale citila dalsie tyzdne ukazali,ze to bolo ono 😀 prvy pohyb bol kopanec,ked som sa zohla a pritlacila na brucho az som sa zlakla 🙂) potom bublinky a potom to uz boli zretelne pohyby
drzte sa kocky

majamat
21. jún 2010

@olienka12 , mas dobre vlasy. uplne ta fotka svieti. si tiez januarovka?

denne73
21. jún 2010

Jasné oli budem dávať pozor a stou matkou s tou si to vydebatujem. Dnes poslala dceru so synom.

majamat
21. jún 2010

@olienka12 , ja si myslim, ze je to individualne. zalezi od toho ak velmi sa babo hybe. ked robi prutke pohyby a naraza do brucha, tak mozes urcite citit aj skor.

denne73
21. jún 2010

@majamat jej to je fakt milé

denne73
21. jún 2010

@majamat olienka je od nás z Prešova má malého synčeka 😉

denne73
21. jún 2010

nejako sme tie témy s tymi @ pokombinovali 😀

zuzanabb
21. jún 2010

@majamat na zaciatku tehu som si dala 3 x ten voltaren kvoli klbom, potom som mala mesiac pauzu a teraz som si dala po tyzdni tabletku, ze minuly vikend jednu a tento dalsiu. Myslis, ze je to vela?
inak super, ze si tu, lebo si nasa externe lekarnicka a doktorka v jednom 😀
mna tiez dnes hlava nastastie neboli a je mi presne tak od zaludku ako popisujes.... moja kamoska zacala zvracat az od 11tt a tak, ze schudla 20kg a skoncila v nemocnici na infuziach. Chuda ale uz ma zdraveho chlapceka 😉

majamat
21. jún 2010

@zuzanabb , tiez neviem vsetko. obcas ma niekto aj zaskoci, ale je tu viac sestriciek.