icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

nalja
26. aug 2010

Tak dnes jsem sebrala odvahu zapojit se mezi vás 🙂 Doteď jsem si připadala spíš špíčkatá než těhotná a tvrdit všem že v lednu rodím my přišlo až nepatřičný, protože se mi každý hned koukl na bříško a tam nic 🙂 ale od té doby ( cca 14dní) co cítím pohyby drobečka už nějaký bříško neřeším a ono se opravdu zakulacuje 😀 . Taky nás čeká velký utz už 1.9. tak snad už budem vědět co to je. Všichni tipujou holku, ale my s manžou máme pocit že to bude kluk 🙂
Přeju všem hlavně zdravíčko 🙂

monulik0209
26. aug 2010

@ajkalc ja idem teraz 8 .9,ale uz sa tiez neviem dockat,lebo naposledy som bola na poradni zaciatkom augusta.UZ hadam aj ukaze ze co to bude,ci chlapec alebo dievcatko...uz sa vsetci tesime.

sjussi
26. aug 2010

tak sme doma a vse je ok 🙂 a cekame chlapecka 😀

monulik0209
26. aug 2010

@sjussi tak gratulujem!!!! nech je aj nadalej vsetko ok!!!

ajkalc
26. aug 2010

@monulik0209 ahojj. ja som bola naposledy 17.8. a to nase malle nechcelo ukazat svoje pohlavie.ale 5.9 idem na sono do nemocnice,tak som strasne zvedava,ake oblecenie budeme kupovat.vsetky baby tu pisu o nejakom velkom sone.a aky je rozdiel v sone co ti robi gyn v amb a co ti robia v nemocnici?

monulik0209
26. aug 2010

No tak to ja veru neviem,ja mam doktroku a ta ma aj 3d sono a to som uz mala,aj dvd mame doma s malickym...Do nemocky nechodim na sono,tak vobec neviem ani ja o akom sono pisu.Aj nase male malo v auguste spolu nozicky,tak sme nic nevideli,tak hadam teraz uz ukaze,lebo este nemame ziadnu vybavicku kupenu.len autosedacku som zatedy objednala z netu.

cufinka
26. aug 2010

@sjussi gratuluju k výsledkům a k chlapečkovi (přece ty holčičky naše musí mít ženichy 😀 )

kostri
26. aug 2010

ahojte!
velke gratulacie k chlapcekom aj k dievcatkam 😵 hlavne nech su vsetci zdravucki 🙂
@ajkalc ja som bola pri prvom tehu na "velkom"utz len u svojej gynekologicky a ta mi ho robila v 20tom tyzdni,trvalo to trochu dlhsie ako bezny utz pocas tehotnosti,akurat ze viac merala,sledovala..podrobnejsie skumala babatko.neplatila som za to nic.
teraz som bola na "velkom"utz v bratislave u dr.cunderlika,poslala ma tam koli veku,mala som v juni 35r.koli tomu,ak by sa nahodou zistili nejake vrodene vady..platila som 60euro! 😝 chvalabohu vsetko je v poriadku.
drzim palce vsetkym,ktorych este len velky utz caka,aby im cakanie rychlo ubehlo 🙂 vysledky budu v poriadku o to sa bat netreba 😉

kostri
26. aug 2010

@kinsli velmi chutna kombineza 🙂 ja sa utesujem tym ,ze aspon pre hanku mozem nieco kupovat,kedze pre druhu dievku uz mam vybavicku kompletnu 😉

kostri
26. aug 2010

@anthea6 su to pohyby babatka,co citis,teraz budu silniet,neboj o par dni sa ti uz aj brusko bude nadvihovat 🙂 ja ked sa tak zadivam na brucho,tak mi poskakuje pupok,ked sa male hybe 😀 potahuje snurku 😀

kostri
26. aug 2010

@lolittka malinke ti snad dozici napapkat sa aspon ked budes kojit 😀 😉 neskusala si tie homeo,co som tu minule pisala?coculine-mne velmi pomahaju.alebo cufinka tiez pisala,ze jej prestalo byvat zle,ked prestala brat vitaminy-myslim femibion brala 😕
@tetamon ja sice nemavam mykozy(myslim ze vtedy to aj svrbi a stipe,nie? 😕 )ale vytok mavam aj bezne,nie len teraz ked som tehu,no teraz ho mam mega silny 😒 a citala som o tom uz vselico,niekde pisu ,ze si s tym netreba robit vrasky,pokial to nesvrbi a nestipe a inde zas pisu,ze to moze vavolat aj potrat 😨 🤐 tak sa neviem dockat 30teho,ked idem na poradnu,co mi povie dr
aj ja myslim ze prave preto aj ten sex je bolestivy 😔 lubrikant sme skusali,tam problem neni,zvlhcovat netreba 😀 😉

kostri
26. aug 2010

inak vy tu jake smiesne sumy pisete za ten utz 🙄 a ja vyvalila 60euro 🙄

cara.m
26. aug 2010

Tak máme po kontrole. Miminko je v pořádku a je to kluk jak vyšitý 😀 Nešlo to přehlédnout, jak najel na pohlaví a zeptal se, jestli chceme vědět co to bude, tak mu říkám jo, ale já to vidím, je to kluk 😀

tetamon
26. aug 2010

tak jsem taky dorazila, gratuluju vsem k vysledkum.
Ten nas ozembouch neukazal, co je zac, ale ukazala se oboustranna dilatace panvicek ledvin, takze za tri tydny nova kontrola. Budu doufat, ze prcek "pujde s davem" a spravi se to samo v prubehu tehu 😕

kostri
26. aug 2010

@cara.m si rychlejsia jak doktor 😀 😀 😀
@tetamon hanka sa narodila s podozrenim na zvacsenu alebo zdvojenu oblicku,chodili sme na kontroly,postupne sa to upravilo.nam to ani doki nezistila pri utz,az na sone ktore robia po narodeni.ono sa tieto veci zvyknu upravit,tak drzime palceky 🙂 😵

lavazza
26. aug 2010

@sjussi gratuluju 🙂

tetamon
26. aug 2010

@kostri diky, tim se utesuju, ze je to docela casty (pry je to velice casty problem hlavne u "muzskych plodu", ze by? 😀 ), tak doufam, ze prtavec bude z tech hodne, kterym se problem nejpozdeji plus minus jednoho roku zivota sam upravi. Asi mi to zatim jeste poradne nedoslo 😕

kostri
26. aug 2010

@tetamon je tu aj tema o tom na MK.pozerala si?

tetamon
26. aug 2010

@kostri jj, ale radsi jsem moc podrobne necetla, protoze se tam sesly i maminky, u kterych ten prcek mel fakt problem potom, operace a tak. Ja budu radsi zatim tise doufat, ze do pristi kontroly se to trosku spravi, a do dalsi jeste vic, az k porodu pujdem uplne zdravi 😉
I kdyz jak se znam, tak se tam nekdy zase proplizim, pac ja jsem proste typ, ktery musi znat ty nejhorsi scenare, aby se uklidnil, paradoxne 🙂

cufinka
26. aug 2010

@tetamon očem je řeč? že jsem tak zvědavá?

cufinka
26. aug 2010

@cara.m jéé gratulace k chlapečkovi 🙂

cufinka
26. aug 2010

@tetamon ted jsem si to přečeta ,jsem si nevšimla ,že jsou nahoře nové příspěvky.Hele doporučuju nečíst! a věřit že to bude v pořádku 🙂

cara.m
26. aug 2010

@tetamon určitě se to upraví, četla jsem o tom něco a ve většině případů se to upraví samo!

tetamon
26. aug 2010

@cufinka no, jestli jsem to dobre pochopila, tak mimcum se obcas stane, ze se jim zvetsi cast ledvin. Vetsinou je to o tom, ze se proste obcas stane, ze neco vyroste trosku rychleji nez to druhe, otazka jake jsou duvody, ale v podstate se to hodne casto dalsim vyvojem srovna. Ale obcas se stane, ze je tam opravdu nejaky fyziologicky problem, kdy ledvinam se nedari odvadet moc do mocoveho mechyre (kdyz je to hodne vazny problem, tak se i moc vraci zpatky do ledvin a nasledne je muze poskodit). A to se potom hlida mimco, resp. i ted me budou hlidat, jestli se to nezhorsuje. Kdyby se to zhorsovalo moc, tak to muze vest az k predcasnemu ukonceni tehu (pocitam, podle toho, jak se tvarila dr, ze takhle vazny problem je uz asi u starsiho tehu, a ne uplne ted jak jsme my), aby se mrneti mohly zachranit ledviny (v tom pripade by i tomu drobkovi hrozila operace, protoze nekde bude nejaky problem, prekazka, ktera brani v odvodu moci)... Ale podle dr. to by byl opravdu katastroficky neprilis pravdepodobny scenar, ze mnohem castejsi a pravdepodobnejsi je, ze se to samo srovna (segra si ted vzpomnela, ze vlastne synovec s tim taky valcil, dokonce ani pri utz na to neprisli, az po narozeni, a v pul roce na kontrole uz to bylo ok, a jak jsem tak matne zkousela kolem, tak to fakt neni asi nic az tak neobvyklyho. Tak doufam, ze ani my nebudem neobvykly pripad s komplikacemi...)

tetamon
26. aug 2010

@cufinka ja jsem typ, ktery potrebuje vedet ;), me to az tak nedesi, radsi vedet, co hrozi, ale pocitat s tim, ze nejak z toho vybruslime bez potizi 😀

cufinka
26. aug 2010

@tetamon dopadne to dobře ! mimíška sou bojovníci přeci 🙂 držím pěstičky a hlavně NEČTI všechny možný články o tom ju?

tetamon
26. aug 2010

@cufinka neboj, ja jsem si uz nacetla, co bylo potreba, abych vedela, co to zhruba znamena, a vic nepotrebuju. Vic uz si za tri tydny pockam, co mrne vymysli s ledvinama. Doufam, ze mu zustane jenom to zvetseni, co mel uz ted 😉
A hernajs doufam, ze uz i ukaze vybavu 😀

kostri
26. aug 2010

@tetamon ja tiez citam vsetko a potom mam prdy a potom to vzdy vsetko dobre dopadne 😵 darmo mi kazdy hovori-necitaj!!!ja aj tak musim 😔 😅

tetamon
26. aug 2010

@kostri kdyz me to fakt uklidni 🙂 Proste znam varianty prubehu, ale pocitam s tema lepsima az nejlepsima 😀 Ono ted stejne nemuzu nic vymyslet, protoze uvidim az za tri tydny, jestli se to zlepsilo nebo zhorsilo nebo zustalo stejny 😕

kostri
26. aug 2010

no,my sme cakali u hanky5tyzdnov 😖 kazali nam aby mala vela pila,sak aj tak bola stale na prse 😀 takze kontrola bola uz o pat tyzdnov ok 😉