icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cigaretka5
4. sep 2010

dievcata ak by ste mala niektora zaujem zostal mi nejaky femibion pre 2 a 3 trimester a rada ho niekomu podarujem aj aktiferin ak by ste chceli. Nerada veci vyhadzujem a ak niekomu pomoze budem rada. Viem vam v to ba alebo v senici dat osobne

peach
5. sep 2010

Peknu nedelu prajem. Citala som si par stranok dozadu a vidim ze vela z vas bolo na velkom UTZ, to je akoze morfologicky? Boli ste tam na vasu ziadost, ako samostatne, ci vas poslal gynekolog? Lebo moj mi teraz v 21tt spravil UTZ asi minutovy, povedal ze vsetko ok, a bolo. Nesnazil sa zistit co to je, povedal ze to akurat nevidno. Tak neviem ci to bolo vsetko, lebo nauduce idem az o mesiac na cukrovu vodu. Platili ste si tie velke UTZ ako 4D u sukromnika? Dakujem

cara.m
5. sep 2010

@peach Ten velký utz hradí pojišťovna a provádí se aspoň co vím u všech těhotných. Zjišťuje se, zda má mimčo všechno co má mít a má to v pořádku. Počítají se mu prstíky, kontroluje srdíčko, všechny vnitřnosti, jestli nemá nějaký rozštěp, prostě vše, jestli má tak jak má mít. Trvá to určitě déle než minutu. Takže bych se na to svého doktora určitě zeptala. Pak se takový větší utz myslím děla cca kolem 30 tt pokud se nemýlím, to ještě nastudované nemám, ale myslím, že tak nějak.

vilca
5. sep 2010

Ahoj holky, už jste si pořídily nějakou podzimní bundu nebo kabátek? Už mám problém dopnout svoje podzimní sako a nějaké těhotenské nejsem schopná sehnat... 😕

lavazza
5. sep 2010

já se zatím vejdu do všech bund, naštěstí mám většinu sportovních a ty jsou volnější

tetamon
5. sep 2010

@peach jak rika cara.m, v tom 20. tt plus minus je pojistovnou hrazeny velky screening vyvojovych vad. Se mi nezda, ze byste ho na SK nemeli taky... 😕
A urcite, ja jsem tam lezela aspon 20 min.
A jj, vsechny 3 a 4D jsou soukr aktivita maminek, takze platime... 😉

lolelole
5. sep 2010

ahojky - délka vyšetření hodně záleží od zkušenosti doktora. Ja jsem byla ne velkym utz max 10 min ale nemám pocit zeby to nějak odbil. Zkontroloval a zapsal všechno co měl, konzultovala jsem to se ségrou, která je gyndařka. Ona mi taky říkala že jí jako začínajíci doktorce by to vyšetření trvalo nejméně půl hodiny ale tohle byl profík, který dělá v Thomayerce jenom ultrazvuky, tak už to má v oku 🙂)

monalis
5. sep 2010

Ahojky přidám svůj názor k utz. Určitě si myslím, že utz 10 min. je v pohodě. Mě dělali ve dvou dnech dva doktoři velký utz a každému to trvalo jinak dlouho. Hlavně mě doktor v nemocnici sám řekl, že délka prohlídky záleží na postavě matky, na poloze a aktivitě miminka atd. Takže je to u každé z nás jiné.
Jinak 3D ultrazvuk může být také hrazen pojišťovnou, ale musíte mít na něj doporučení od lékaře. Jinak si ho opravdu hradíme sami. Ale co by jsme pro naše zlatíčka my ženský neudělaly, že? 😉

peach
5. sep 2010

aha dakujem baby, mne len pozrel ze srdce, zaludok, stavce, ruka , noha, popozeral, ale on tak pre seba, mozno pocital prsty za 10 sekund, ale mne nepovedal ani jednu mieru dietata, a povedal ze vsetko je ako ma byt. Tak asi je to uz starsi pan, a uz sa mu nechce vsetko dopodrobna riesit. Pojdem este na to 4D tak potom sa viac dozviem asi. Hlavne pohlavie 🙂

lolittka
5. sep 2010

hurrááá!!! v stredu v noci som niečo výnimočné zažila-a teraz po opakovaniach môžem radostne a veselo svetu oznámiť, že už maminu kopkáme!!!! 😵 😵 😵

kostri
5. sep 2010

@vera1132 ja ti neviem,ale ty mas skor termin jak ja a ja som bola v 21tyzdni na velky utz 😕

kostri
5. sep 2010

@peach ahoj,ja som bola na morfologicky v blave u dr.cunderlika,poslala ma tam gynekologicka koli veku,trvalo to dost dlho,urcite nie minutu,pozeral kazdu kosticku 🙂
ale pri prvom tehu mi robila dr v jej ambulancii,no tiez to trvalo dlho..aj som trpla,ze co tam tolko kuka 😅 a pohlavie aj tak nezistila,zle bola otocena mala

kostri
5. sep 2010

@vilca nepodarilo sa mi zohnat zatial nijaky kabat 😠 ☹

@lolittka no super 🙂
cufinka,mne teraz nejak vynimocne prsia nerastu,pri prvom tehu ano,to boli az obrie 😠 po skonceni kojenia,sa mi trochu zmensili,ale nie na povodnu velkost 😀 🙄 a teraz len tak jemne vybrnkavaju z podprdy 😀

kostri
5. sep 2010

inak,musim napisat,ze tie bolesti,co som mala piatok mi presli,jak som si oddychla,malu som zamestnala hrackami a ja kukala novu seriu mojho oblubeneho serialu"Vypravěj" 😵
ale sobotu som si dala na frak,jelikoz som zletela zo schodov a podvrtla som si nohu,na ktoru som si nasledne celou vahou sadla 😒 takze ma pohotovost neobisla 😒 no bol tam velice "mily "doktor,z dialky sa na mna kukol stylom"co tu chces?!"a kedze som nesuhlasila s rentgenom,ani sa so mnou nebavil,lebo ze on mi do nohy inak nevidi a isiel prec 😠 potom mi sestricka velice sucitne zacala rozpravat,jaky obklad si mam na to dat a ze si mam nohu vylozit a tak oddychovat.no ukrutansky ma to vcera bolelo,nakonec som si supla jeden paralen 😔 bo som uz nevydrzala a to ja znesiem inu bolest!nastastie cez noc mi bolest ustupila a neska je to uz ok.sice chodim o palici 😀 ale aspon ma to uz neboli 🙂

tetamon
5. sep 2010

@kostri jezkovy zraky, zeno, opatrne... 😕 Zvrtnuty kotnik je sice blbost, ale umi potrapit i dlouhodobe. Jsem si to takhle "vyrobila" na dovci, jsem se kochala jak pan doktor ve Vesnicce me strediskove a necumela pod nohy, a zhucela jsem do takove decentni asi dvaceticentimetrove jamky, ale na zvrtnuti to stacilo... Jauvajs 😒 No jeste stesti, ze jsi nic neudelala vazneho nic sobe ani brisku... Fouky, fouky.

kostri
5. sep 2010

@tetamon dik 🙂 mala kopcuje jak diva,tak hadam je ok 🙂 a veru bolest horsia jak zlomenina 😖
no,vidis a to ja som sa ani nekochala krasnou prirodou 😀 a aj tak som sa zrubala 🙄

tetamon
5. sep 2010

@kostri tak priste zkusit bez toho rubani 🙂

kostri
5. sep 2010

@tetamon jasne sefe 😉

tetamon
5. sep 2010

Achjo, drahous mi pred chvili psal, ze mu dnesk umrel tatinek. Sice mel nejaky problemy se srdcem, ale nevypadalo to nejak az takhle vazne 😒 Achjo.

sjussi
5. sep 2010

@tetamon uprimnou soustrast,to mne mrzi ale hlavne se moc nestresuj a mysli na miminko

cufinka
5. sep 2010

@kostri ježíš mamino co to čtu? co děláš? opatrně máme učit chodit naše robátka a ne že budou učit oni nás 😀

haniula
5. sep 2010

@peach já byla na velkém utz přes půl hodinu... určitě to jen odflák...

@kostri opatrně, mamčo!!

@tetamon upřímnou soustrast!! my ted pohřbívali manželovu babičku... na pohřbu jsem nebyla, přišla jsem po, nikdo mi to nevyčítal!! drž se!!!!

cara.m
5. sep 2010

@tetamon Je mi to líto!

@kostri Dávej na sebe pozor!
I když holky řeknu vám, že mám trochu obavy ze sněhu. Bude to boj.

tetamon
5. sep 2010

@haniula tak pro me by to znamenalo letet, takze fakt tohle nehrozi 😒
Ale jsem zvedava, jak se s tim drahou popere, je to takovy muj introvertik, z toho nedostanu ani fn 😕

@sjussi ja se snazim, jsem rada, ze jeho tatka aspon vedel o tom, ze mimco bude. Muj tatka se hrozne trapil tim, ze nebude mit ani jedno vnouce 😔

tetamon
5. sep 2010

@cara.m jo, to mi povidej, dneska jsem (konecne!) uklizela botky na podpatku a pri tom obhlidla zimni, ktery mam, tak fakt nevim, jestli si nerozbiju hubu pri prvnim kroku 😕

cara.m
5. sep 2010

@tetamon tak to já už podpatky dávno zavřela do skříně. Sice jsem malá, takže by mi bodly 😀 ale vzhledem k tomu, že jsem si sama sobě teď nebezpečná i bez podptaků, tak ty opravdu teď neberu. 😀

tetamon
5. sep 2010

@cara.m no ja je nebrala, jen zavazely v botniku 😀

cara.m
5. sep 2010

@tetamon Jéééé já jsem si až teď všimla, že máme stejný termín 😀 Teda tenhle je u mě podle MS, tak uvidíme, který se bude přibližovat reálu 🙂

sjussi
5. sep 2010

@cara.m no ja sem zvedava jak to zmaknu v sobotu cely den na podpadcich 😀 😀 no uvidime 😀

tetamon
5. sep 2010

@cara.m jj 🙂 I kdyz ja porad nejak cekam, ze mrne se mi zvladne narodit uz pred koncem roku na Morave, at jsme usetreni aspon jedne cesty s mimcem 😀 No, uvidime, co si mrne usmysli.
Kamoska s terminem 11. planovala, ze to do nedele stihne, zatim nepsala, takze pocitam, ze porad jeste kindervajcuje 🙂