Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Nazdárek těhulky, tak sem byla dnes na dalším těhu cvičení. Měla nás jina asistentka a to sme si užily 😖 Procvičovaly sme břišní a hrudní dýchání a přídechy a teda sem zvědavá jak to u porodu vydejchám. Prckovi se to asi moc nelíbilo, protože pěkně vyváděl. Dost sme cvičily na zádech a já myslela, že bolestí nestanu.
No ale asi to k něčemu bude.
Co je u vás nového?
Tak jsme se dneska byli podívat na kočárek, ale v obchodě, kam jsme mířili hlavně, bylo zrovna dneska zavřeno ☹ Tak jsme šli ještě do jednoho, ale tam kočárky nebyly, jen oblečky a tak. Tak jsem koupila aspoň 3 plenky s obrázkama a taky bílý mantinel do postýlky 🙂 Mám radost, aspoň něco. Zítra pojedme asi pro postýlku 🙂 No jo, letí to letí 😀
@lavazza já jdu na první předporodní lekci ve čtvrtek, jsem taky zvědavá, jak to zvládnu!!!!
@kamusek my budem postýlku kupovat v říjnu, kočár už mám koupený a odložený u mamky... 😀 v neděli jdu do ikey pro prostěradla a přebalovací podložku http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/1014......
Ahojda holky,
já jsem dnes měla hnus noc, vůbec se mi nepodařilo usnout, k ránu přišla migréna, jdu se nasnídat a pak zas zkusím zalrhnout.
Holky koukala jsem na lehátka do vaničky, je bud látkový nebo z umělé hmoty, ale tvarované anatomické,jaké budete kupovat vy?
@beryk Já mám umělohmotné po první dcerce,ale teď ho ani používat nebudu.Příjde mi,že si prcka umyju lépe jen tak na ruce 😉
Dobre ranko vsetkym 🙂 Tak sme sa dohodli na menach pre nase babo. Konecne !!!
Ahoj, mně kamarádka půjčila vaničku, která je tvarovaná, takže tam lehátko není potřeba.
Dneska se mojí sestřence v Opavské porodnici narodila holčička Jůlie, 6dní po termínu, 3kg a 49cm. Tak tam jdeme zítra s manžou na návštěvu. Jsem mu říkala, že to bude mít jako generálku než tam budu ležet já 🙂
@haniula No to cvičení je celkem fajn, můžeš se tam zeptat na cokoliv. Doporučovala nám sestra ten maliník a lněné semínko.Mluvila taky o masáži hráze. Ukazovala polohy na správné otočení mimča.
Byla tam s námi budoucí maminka, která je ve 23.tt a říkala sem si co tam dělá, protože neměla žádný břicho. Sem se divila, když řekla, že je ve 23.tt. Já už mám takové břicho a ona nic.
@beryk Já sem kupovala tvarovanou vaničku a pak sem si vzpoměla za nějakou dobu na lehátko a tak sem šla koupit takové to látkové co bylo za nás. No a tchyně mi říká a vejde se tam? Tak sem to šla zkusit a ouha, nenapadlo mě že to bude problém.Naštěstí sem měla lístek a lehátko bylo zabalené a tak sem ho vyměnila za umělé a vejde se tam úplně super. Ještě mi nabízely takové pěnové, ale to je takové nic moc.
No fakt by mě nenapadlo, že to nedělají podle vaniček.
A tak sem rovnou koupila i košilku na patentky, velikost 62, ale zdá se mi malá, spíš jako 56.
Chci pár košilek objednat z netu, ale přemýšlím nad velikostí, jestli taky 62 nebu raději 68, aby to nebylo zas moc velké.
@stanulka551 Tak to ti závidím, na holce sme se domluvili, ale na kluka se nemůžem domluvit, teda manžel 😀 Sice vím, že to bude asi kluk, ale musíme napsat i holku, kdyby náhodou.
@lavazza no tiez nam to trvalo, stale som toho mojho uz nahanala nech sa uz konecne dohodneme. Dufam ze nezacne vymyslat ze to chce este zmenit
ozaj baby, periete babenkovske veci v specialnom prasku pre babetka? lebo ja som si kupene vecicky poprala a vyzehlila v normalnom prasku. A potom sa ma maminka spytala, ze akym praskom periem. vobec som nevedela ze existuje nejaky specialne pre miminka... ☹
@louisiana Já ještě taky neperu,ale chystám se příští měsíc,jestli bude ještě hezky,ať to pěkně proschne na balkoně 😀 Pro Karolínku jsem prala v Lovele,ale ta je na prd,pozdější fleky od mrkve a ostatní zeleniny nevypere.Takže tentokrát jsem se rozhodla pro Persil sensitiv 😉 A aviváž používat nebudu,malá měla od malička ekzém,takže raději nee.
@blondi2 v 16tt? tak to je superlekar 😉
@kijonkova.k ano, aj persil sensitiv je je alternativa. hmm, tak to musim preprat vsetko, lebo som samozrejme pouzila aj avivaz 😠

@meduliacik tak dnes som sa bola pytat v sp a rata sa to do porodu, takze by som to mala stihnut samozrejme ak sa maly nepoponahla co by som nechcela. ... takze zatial to vyzera okej 🙂