icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

louisiana
11. okt 2010

@knedluska mna v sobotu tiez bolelo brucho, ale menej ako na zaciatku tehu, tak som to tak nechala. dnes v noci mi prvy krat stvrdlo brucho 😒 tak neviem ci to s tym suvisi. moja dr. povedala ze brucho tvrdnut nesmie, takze ak by sa to opakovalo, zajdem za nou 😉

ver_broderie
11. okt 2010

@louisiana Mě břicho trvdlo při prvním těhu a tvrdne mi i teď. Při prvním těhu jsem měla streptokokovou infekci v ledvinách. Ten den co mi strašně tvrdlo břicho jsem šla náhodou do poradny a doktor mě hned poslal na kapačky do nemocnice. Mohlo to skončit pro mimi hodně špatně. Byl v tom ještě stres, spěch, hodně práce, málo spánku, takže tohle všechno to způsobilo dohromady. Naštěstí jsem se vyléčila a pak denně zobala tabletky magnesia 😉 Teď mi taky tvrdne břicho, taky jsem to konzultovala, infekce streptokoka, která se mi táhla od 18 let se nepotvrdila, a znovu beru magnesium, tak jsem zatím klidná. Chci tím říct, že by se to nemělo podceňovat 😉

knedluska
11. okt 2010

A už máme taky kočárek 🙂 Měli ho na krámu, tak nám ho tam rovnou schovali. 🙂
Řekli, že si máme vybrat z toho vzorníku, co tam měli, že prý už mají prodávat novou kolekci 2010, ale tam jsou fakt nic moc barvičky. A tenhle byl ještě ze staré kolekce, tak jsme ho vzali. 🙂
A taky je zeleno - černý. 🙂 I když tady ta zelená moc nevynikne.
http://kocarkydeniska.mimishop.cz/detail.php?zb...

louisiana
11. okt 2010

@ver_broderie tak aspon ze to dobre skoncilo a ziadneho streptokoka ti viac nenasli. a preco beries to magnezium?

vikaki
11. okt 2010

@knedluska ahoj,ja som tiez mala dva krat bolesti v brusku=akoby mi niekto do neho pichal nozom=take ostre pichanie,tak som sa na to pytala ....Vraj je to bolest v obdobi,v ktorom by som mala mat normalne menstruaciu...moc sa mi tomu nechcelo verit,ale kedze sa to o mesiac zopakovalo,zacala som ratat a naozaj.Mala som tu bolest prestne v obdobi,kedy by som mal mat menstruaciu...Po 2-och dnoch ma to preslo...A aj na sone bolo vsetko ok....Takze teraz sa toho uz nebojim 🙂

vikaki
11. okt 2010

@louisiana magnezium je dobre proti kontrakciam,kedze pocas infekcie mikrobmi je zvysene riziko potratu....ja beriem magnezium 3 krat denne,pretoze mam pootvoreny a makky krcok maternice,takze aby som nemala predcasne stahy

kinsli
11. okt 2010

@stanulka551 jsem otravná otrava, vím to ale jen se připomínám 🙂 Končí za 2,5 hodiny 🙂

kinsli
11. okt 2010

@monik1 probiotické kapičky 100% koupím, vím že je mají levné v polsku a na slovensku 🙂

macina_k
11. okt 2010

Hezké odpoledne všem, tak jsem taky prošla tím glukózovým testem, výsledky budou asi zítra. Měli jste pravdu, nebylo to tak strašné, tu sladkou vodu nám pěkně okyselili, a docela se to dalo vypít. Jen mne to asi trošku prohnalo 😀 . Úplně nejhorší bylo to čekání. Pořád jsem tam usínala 🙂 , protože malá mne nenechá moc vyspat. A když jsem už byla skoro doma tak jsem najednou cítila vnitřní třes a pot na čele a potom po cém těle. Mám obavy co to bylo, protože babi je diabetička a přesně takhle se projevuje hypoglykémie (nedostatek cukru) ☹ . když jsem do sebe dostala nějaké jídlo (přesněji müsli s mlékem) tak to po nějaké době přešlo. Tak uvidíme, jen aby to nebyla těho cukrovka ☹

Chtěla jsem se zeptat. V noci ze čtvrtku na pátek jsem dostala křeč do lýtka, myslela jsem , že to ani nerozmasíruju, ale povedlo se. Jenomže od té doby mne to lýtko přesně v těch místech hodně bolí, ani nemůžu moc chodit, kulhám. ☹ Nemáte některá nějakou podobnou zkušenost. Magnesium beru.

kinsli
11. okt 2010

@macina_k já beru proti křečím magnezium, jinak bych asi umřela ☹ Pokud Tě to jinak v těhu netrápí tak zkus jen pít magnezku. Tu jsem pila na začátku tak do 16tt pak už mi nestačila, křečovala jsem i s ní tak jsem si koupila přímo prášky a normálně si dávat ty 3-4 denně a když začnou zase křeče tak 6

vikaki
11. okt 2010

@macina_k to vyzera na obycajne vedlajsie ucinky tehotenstva=krce do noh...vacsina zien to mava...skus si dat pod nohy vankus alebo ich na nieco vylozit=na fit loptu alebo tak..mne to pomaha...Ja som na zaciatku mala dokonca zapal sedacieho svalu a to som nemohla ani sediet,masirovala som to alpou,drvalo to vecnost,ale trpezlivost ruze prinasa

vikaki
11. okt 2010

@kinsli ja sa pokusam obist bez tabletiek,v mimoriadnom pripade si dam jeden paracetamol,ked mam prechladnute krize a nevydrzim od bolesti,alebo ma boli hlava na zblaznenie

stanulka551
11. okt 2010

@kinsli nikto neprihadzuje neboj bude to ok

kinsli
11. okt 2010

@stanulka551 aby někdo nepřekvalip u konce 🙂 Konečně jsem našla IP musím se přihlásit na koníka sk a pak už mi to jde 🙂

kinsli
11. okt 2010

@vikaki Já bych to bez tabletek nedala, mám křeče i mimo těhu ☹

v těhu je důležitý hořčík, vápník a jód, ještě něco???

hořčík beru, jód také a co se týká vápníku tak hodně piju mléko a jím sýry tak snad to bude ok 🙂

macina_k
11. okt 2010

@kinsli Díky, já jsem ale spíš myslela, že mám starost, že to lýtko kde byla křeč mne pořád v tom místě bolí a brání mi to v chůzi 😒
Bojím se jestli není ten sval natržený nebo pohmožděný.
Hořčík jsem brala 2x1 tabletu, ale na tvoji radu zvýšíém dávky. Dobrá rada 😉 díky

Co se týká minerálů a stopových prvků, důležitý je ještě zinek a železo, ale železo způsobuje zácpy takže opatrně, já ještě přidávám omega nenasycené kyseliny (pro rozvoj mozku naší malé), aby byla chytrá😀

macina_k
11. okt 2010

Ještě holky dotaz. Používáte něco proti celulitidě a proti tvorbě strií?

monik1
11. okt 2010

@macina_k Maci, já mám toto https://www.modrykonik.cz/fotoblog/monik1/album... a pak ještě olej na bříško z DM, tu jejich značku.. Ale kdybych řekla, že mažu denně, tak bych kecala 😀 😀

stanulka551
11. okt 2010

@kinsli tak to mas za 0,99£ a 0,75 je postovne 🙂 nikto neprihodil Ja som to uz aj zaplatila, tak uz len cakat kedy to pride, happy?

vikaki
11. okt 2010

@macina_k ja od zaciatku tehu beriem aj tekute zelezo,je na tom zaujimave,ze do 3.mesiaca som z toho mavala zapchy,potom od 3.-5. mesiaca kazdodenne hrozne hnacky..teraz sa to strieda...3 dni zapchy a 2.dni hnacky...Doktor vravi ze na kazdeho to posobi inak,vacsina zien ma zapchy...u mna to je ako pocasie,raz tak raz inak,ale vraj ak sa zelezo berie v inej ako tekutej forme,ma to byt bez problemov

vikaki
11. okt 2010

@macina_k ja si brusko a boky natieram babatkovskym telovym mliekom=bebe.Pri prvom tehu som si kupila specialny krem na strie=znacky fissan,ale musim povedat,ze moc nezbral,Toto bebe mliecko sa mi zda lepsie,pekne zmakcuje pokozku.Doktor mi radil nepit bublinkove napoje,lebo vraj zvysuju riziko tvorenia strii.Ja som totiz v tehu strasny maniak na sodu a mineralky s bublinkami.

vikaki
11. okt 2010

zvykla som si pouzivat psyllium http://biocare.sk/eshop/produkt/psyllium-vlakni... upravuje travenie a je ucinny jednak na hnacky ako aj na zapchy.A okrem toho je povoleny pocas tehotenstva pretoze to je prirodna vlaknina

kinsli
11. okt 2010

@stanulka551 šikulka, happy to je slabé slovo. Mega, mega happy 🙂 To je úplně zadarmo 🙂
moc a moc děkuji 🙂 do ČR do bude asi 1,21 liber 🙂 Prostě fakt paráda 🙂
Když tak mi pošli svůj email pro paypal účet ať Ti to zaplatím 🙂

kinsli
11. okt 2010

@vikaki železo je dobré na tvorbu červených krvinek, že??? A k čemu se bere v těhu??? Já ho brala po porodu.

kinsli
11. okt 2010

@macina_k mě už se to stalo také ale asi po půl dni jsem to rozchodila. Měla jsem v noci 3x po sobě křeč do lýtka a ráno jsem se fakt nemohla ani postavit ☹ za dopoledne jsem to postupně rozpajdala.

macina_k
11. okt 2010

@kinsli železo se dává když jsi v těhu chudokrevná, je lepší, když ti ho předepíše gynekolog, ale je obsažené i v těhu vitamínech

kinsli
11. okt 2010

@macina_k já chudokrevná jsem, tedy alespoň mě to tak kdysi říkali. Po porodu to byla fakt noční můra. Stratila jsem hodně krve, týden jsem téměř nespala, první tři dny vůbec a pak tak po hodině denně. až po tom týdnu jsem začala spát cca 6h denně. Musela jsem pořád pít, ( vodu ) když jsem se třeba jen 15 min. nenapila tak jsem se dusila, nemohla jsem dýchat. Fakt to bylo hodně hodně krušný než se mi krev dostala na nějakou normální hranici. Když mě brali krev cca 3 dny po porodu, tak vím ,že jsem měla 78 červených krvinek. Je to asi v ml. neví jak se to značí a normální je 120. Teď fakt moc doufám, že epino zabere a moc ztrát nebude. Kdyby se to mělo opakovat tak to už bych asi fakt nedala ☹ Ale já už bych každopádně nebyla tak blbá a vyřvala bych si hned infuzi.

macina_k
11. okt 2010

@kinsli to je mi líto, že jsi na tom byla takhle. Prosím tě ty píšeš o epínu, jaké máš s tím zkušenosti? Já jsem o tom dost četla, ale zatím jsem nečetla žádné osobní zkušenosti. Díky

kinsli
11. okt 2010

@macina_k já žádnou, už ho mám doma, ale začnu trénovat až od 34tt 🙂
Teď už musím začít mazat jizvu aby povolila 🙂

kinsli
11. okt 2010

@macina_k jinak já na epino slyšela samou chválu, tak snad se budu moc s chválou k dalším maminkám po porodu přidat 🙂
Kámoška dala porod na dvě zatlačení 4 kg holčičku jen s malinkou trhlinkou na jedešn steh 🙂 Jinak co mají holky 3-3,5 kg mimča tak bez poranění 🙂
tak to by se mi fakt líbilo 🙂