Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@misag23 no na to by som sa nepoliehala ja mam iba 160 cm a maly mal 4kg a 53cm 🙂
@stanulka551 my o 2 cm víc 😝 😀
Teď je ale bych řekla " normální " ve 2,5 letech má 96 cm a 13,3 kg 😉
@kinsli no prave ze samka bol potom prave ze aj trochu mensi oproti ostatnym, ale teraz je v porovnani so spoluziakmi v skole upne rovnaky, takze ziadny obor 🙂 Sorry za tu ciapku este raz 😒
@stanulka551 Vůbec se neomlovej, fakt to nebylo nic akutního a jistě bude brzy jiná 🙂
Tuto koupím klidně i v ČR když budu chtít, máme sice bundu z té kolekce, ale myslím si že " debilka" by Kačence stejně neslušela 🙂
Večer na mě mysli, mám tam pro Kačenku dvoje botičky, jedny co jsem Ti posílala odkaz a druhé od nike 🙂
Máme je teď a Kačence se v nich hezky chodí 😵
Koukala jsem, že na kup teď jsou za 25 liber, to bych za ně nedala, to už se mi nevyplatí, v ČR stojí taky tak 20-25 liber v přepočtu. Za ty v menší vel. co nocíme teď jsem dala s poštou cca 14 liber, přesně si nepamatuji, kupovala jsem je na jaře. Ale už jí jsou malé ☹ nohu jí tam nervu ale podle stélky už by měly být o 0,2 cm menší.
ještě k tomu oblečení z porodnice, říkala sem si že připravím 56 i 62 velikost pro jistotu
ahojte ja som si citala co ste pisali okolo magnezia...ja uzivam 3 krat denne Trofocard=to je take kombinovane magnezko s dvoma++.Dospelym sa odporucuje max.3 tbl.denne........lebo hrozi predavkovanie=aritmia srdaca,ochrnutie dychacieho systemu,a poruchy svalovych nervov........no ,urcite pri velkom predavkovani,ale aj tak si treba davat pozor a tak je podla mna lepsie konzultovat velkost davky s lekarom,hlavne v tehotenstve kedze sme zodpovedne aj za babo
@albao Tatianka má tiež svoj režim .... Keď sa mi zdá, že ma už dlho nekopla, tak si ľahnem na bok, chytím sa za bruško a rozprávam sa s ňou a vtedy cítim poriadne kopančeky 🙂 Tú guču som už tiež zažila, keď som si natierala bruško olejom proti striám som pocítila niečo tvrdé pod rukou, až som sa zľakla, keď sa to stalo po prvý krát a potom nastalo uvoľnenie a dostala som poriadny kopanec 😉
@roniinka nasla som na nete jednu stranku o nepravych kontrakciach,pripravovanie maternice na porod,pricom brusko hlavne v oblasti zaludku na par minut tvrdne v intevaloch...neviem ci to je naozaj tvoj pripad,ale podla toho ako to popisujes by to mohlo sediet...posud sama http://www.mamicka.sk/article-tehotenstvo-nepra...
@roniinka Záleží také na tom jak a kde ti tvrdne bříško. Mě se malá často nasáčkuje celá na jednu stranu a břicho mi ztvrdne na té jedné straně. Nebo se sesune dolů a mám dolní část břicha tvrdou jako kámen 😉
Když tak to ale řekni lékaři, třeba to nic nebude a nebo ti řekne ať bereš magnézium 😉 ¨
Hlavně ať je vše v pořádku 😵
Ahojte nastávajúce maminky 🙂
ja som mala tiež termín v novembri, ale ešte v roku 2008 a keďže moja dcérka vyrástla a onedlho oslávi 2 rôčky, predávame kočík. Pokiaľ by ste mali záujem, tak sa nakuknite do môjho albumu. Kočík je vo vynikajúcom stave, pretože bol používaný iba rok. Dcérka od 10-mesiacov chodí a odvtedy nám v kočíku nechcela byť.
Želám všetkým maminám zdravé bábätko a rýchly pôrod.
Aďka
V prípade záujmu mi pošlite prosím IP, ďakujem 😉
@knedluska No mna boli chrbat v krizovej casti jak salk. Neviem co sa stalo ale posledny tyzden je to na nevydrzanie, ked si sadnem, tak ledva vstavam a to iste aj pri lahu. Dufam ze sa to zlepsi, tabletky nemozeme brat takze to mame tazke ☹
@cara.m mne tiez dost casto tvrdne brucho, tento vikend to bolo dost zle a to som ani nic nerobila. Asi je zly tlak, ked sa na to takmer vsetky stazujeme. Davam si magnezko a este mam taky tehotensky caj - teekane, sa mi zda, ze to tiez uvolnuje.
@renatka100 ja mam casto problem s bolestami chrbta,doktorka mi vravela ze to mam zo starych nachladnuti,ktore som nedoliecila.,ked som pracovala v baliarni na kiwi a spargle=bolo tam otrasne zima a vlhko......teda uz aj pred tehotenstvom som casto ani sijou od bolesti z chrbta nemohla otocit...svokra mi davala na chrbat prisavky=tam pekne vidiet ci je to z prechladnutia alebo nie...no pocase to uz rozpoznam podla bolesti...inak pri prvom tehotenstve ma chrbat bolieval aj z vahy,som velmi pribrala a samozrejme v tehotenstve je to aj hormonalne podmienene...nakoniec ako to riesim teraz v tehu,kedze nemozem tabletky=napustim si do vane teplej vody a prijelem alpu,tam si chvilu polezim,az v nose citim tu mentolovu vonu...vzdy sa mi potom ulavi...ak to celkom neprejde,zopakujem na druhy den a je dobre
@renatka100 já si teď volala doktorce, jestli si můžu zvednout dávku magneska, tak říkala že jo a že mám ležet a pokud mě to nepřejde pošle mě ležet do porodnice. Tak snad to přejde ☹ Mám taky nějaký těhotenský čaj, tak si ho půjdu za chvíli udělat.
@cara.m kolko magnezka beries?
původně jsem brala 3x 2 tablety, byla jsem ok tak mi to snížila na 3x1 tabletu a teď budu brát zase3x2 tablety
Holky, to je mi líto, že máte problém s tím tvrdnutím břicha, já to ještě nezažila.. nevím, jestli bych to vůbec poznala..
@cara.m Já myslela, že už jsi OK, zase se to nějak zhoršilo? ☹
Jinak mě taky bolí pekelně záda, ale horkou vanu jako @vikaki bych měla strach si dát, já se celé těhu jen sprchuju a přitom jsem vždy milovala ležení ve vaně, ale v nemocnici mi říkali, že to není dobré si ani sprchovat břicho horkou vodou, takže to dodržuju.
Jo a těhu čaj piju pořád 2x denně už skoro 2 měsíce 😉
@cara.m tak lež a odpočívej, určitě se to zlepší 😉 V dnešní době mít bezproblémové těhu je fakt zázrak! Já mám tetu zdravotní sestřičku v nemocnici na gyndě a ta mi vždy popisuje, kolik ženských tam musí ležet celé měsíce 😲 😲 Já tam ležela týden a dodneška je to nejhorší zážitek ☹ Primář mi při propouštění řekl: třeba vás tu budeme mít zpátky už zítra nebo se uvidíme až u porodu... Takže strach mám taky pořád 😔
tak vsetko ok, maly ma 1.680g. a vsetko tak ako ma byt... som v 30tom tyzdni a doktor ma pochvalil ze pekne rastieme,, to by mohli pocut vsetky tie tetusky ktore maju problem s tym ze som nepribrala.... 😒 a o mesiac ma vypisu na matersku... jaj a maly uz nema obtocenu pupocnu snuru okolo krku.... 🙂sa z toho vymotal... 🙂 🙂
jaj a este k tym krcom v nohach, vraj to moze byt z nedostatku magnesia alebo aj zeleza a tak mi nakazala jest tehotenske vitaminy kazdy den... mam femibion ale davala som si ho len obcas....tak opat zacnem, len je drahy ako slak u nas..
@ellahop Ahoj, kolko si zatial pribrala? Ja zatial 6 kg (zajtra zacinam 31 tt - patrim k decembrovym maminam 🙂 ), ale tiez mi to vsetci vytykaju a mam z toho poriadny stres... Babo malo 1400 - 1600 g minuly tyzden na ultrazvuku a podla doktora bude vraj malinky pri porode ☹
@ellahop gratuluji, že je vše OK 😉 malý už má krásnou váhu a stou pupeč.šňůrou je to super 😉 A u vás žádná pojišťovna nic neproplácí? Moje 205 (bývalá Hutnická) dává 1500Kč pro těhotné... Jo a představte si holky, že loni ta samá pojišťovna (205) proplácela 4tisíce, kámoška si loni koupila i odsávačku a proplatili jí to.. Letos to všecko zkrouhli 😖
Já beru denně ten CALIBRUM mami a piju ten těhu čaj, možná to je k něčemu dobré 😉
@kakaovyrez ja som pribrala tak 7alebo 8 kilov... ale neboj, on to moze teraz dobehnut teraz nam zacinaju deti priberat..

@cara.m ja beru magne B6 3x1 tabletku
@knedluska se mas 🙂 kalhoty a matraci taky mam ale s bundou je to problem tu si musim teprve koupit.ty zada to mne boli taky a asi nam nezbude nic jineho nez vydrzet,a lepsi uz to asi nebude 🙂