icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

sirenita
27. okt 2010

@elzu to jsi mě uklidnila...byla bych ráda...přeci je to lepší, když je hlavičkou dolů...

vikaki
27. okt 2010

@neliq ja som si stiahla zumbu z internernetu,lebo u nas take nerobia,len aerobic....tak potom budem doma cvicit pri dvd

kamusek
27. okt 2010

Zdravím. Tak se hlasím z kontroly z poradny. Ode dneška jsem na nemocenské. Maličké je moc nízko, tak musím být v klidu a odpočívat. Není to prý nic hrozného, ale pro klid duše 🙂 No co, stejně bych už šla za 3 týdny na mateřskou, tak jsem si to prodloužila 🙂 Dostala jsem hořčík a klidový režim a za 14 dní kontrola. Tak držte palečky, ať je všechno OK 🙂 Děkujem.

lolelole
27. okt 2010

my jsme taky jeste prdelkou napred - ale holky neplašte - prckové mají jeste spoustu času se otočit 😉 dyžtak kdyby nekdo chtel - doporucuje se cvicit indicky most (date si paty co nejblíže k zadku a pomalu zvedate panev až nahoru) - je to poloha ktera je miminkam nesympaticka a nuti je pry k pohybu - tudíž k pretočení 🙂

vikaki
27. okt 2010

@sirenita ja som mala babo otocene dolu hlavickou uz v 5.mesiaci a som rada ze po dlhych dnoch stravenych na posteli s vylozenymi nohami sa babo otocilo a je hore....nech tak este ostane,nechela by som predcastne porodit

vikaki
27. okt 2010

@kamusek pekne oddychuj,mne to pomohlo

vikaki
27. okt 2010

@sirenita podla mna je tiez este trosku zavcasu.....mne ak sa otoci hlavickou dole,asi rovno porodim.....mam pootvoreny krcok tak sa bojim

vikaki
27. okt 2010

babatko by vraj do 32.tt malo zaujat stabilnu polohu,ak sa do porodu neotoci hlavickou dole,vraj je dobre cvicit 3 krat denne po 5 minut macaci chrbat

aninulka
27. okt 2010

Ahojte dievcata. Ste tu niektora z BA, prip. blizkeho okolia? Uz ste rozmyslali o porodnici? Viete dat nejake referencie? Vobec netusim, ktoru si vybrat. Kazdy vravi nieco ine...Viem, ze este mam trosku casu, ale rada by som mala aspon v tomto jasno 🙂

sirenita
27. okt 2010

@vikaki tak to jo... já vím, ale příští týden mi začíná už 30. a stále je prdélkou, tak mě to zajímalo....vím, že je ještě čas, že se klidně může přetočit u porodu 🙂 ale informuji se už teď 🙂

cufinka
27. okt 2010

@sirenita já jí mám prdelkou dole taky 😉

sirenita
27. okt 2010

@cufinka 😀

neliq
27. okt 2010

@vikaki a odkial z netu si to stiahla?

janettan
27. okt 2010

@luuca1 tak to mi je ľúto, že si na všetko sama ☹ dúfam, že Ti bábätko všetko po pôrode vynahradí 😉

ellahop
27. okt 2010

@neposedna no ja som si dala prihlasku a zrazu som otehotnela. potom nasi aj svokrovci trvali na svadbe a popravde poviem vacsina penazi co sme dostali ako svadbony dar isla na moju skolu 😒 citila som sa aj blbo ze pre babatko nezostane, ale na druhej strane velku podporu som nasla v rodine jednej i druhej a tak som sa na to dala. horsie bude nasporit na druhy rok, z toho smiesneho rodicovskeho prispevku....

janettan
27. okt 2010

@neposedna po piatich rokoch od svadby čakáme aj my bábo 🙂 Tiež tomu viacerí nerozumeli, že si dávame pozor a určite si mysleli, že máme problémy s otehotnením, ale ja som končila VŠ, chcela som aj nejakú prax, riešili sme aj bývanie, brali sme si hypotéku a manžel pracuje v zahraničí .... ale cez posledné vianoce sme si uvedomili, že už aj my chceme bábätko a po 4. mesiacoch sa nám zadarilo 🙂

lavazza
27. okt 2010

@neliq nakonec sme v Pardubicích v baby-centru koupili Tako Warrior-barva modro-šedá, hluboká korba + sporťák a je k tomu, taška na přebalování a slída, původně jsme ani o takovém nepřemýšleli, a máme zrovna i s větší korbou, prodávají se i s menší

monalis
27. okt 2010

@neposedna Koukám, že nejen u nás to není úplně tak růžové co se týká čekání miminka. Moje mamka je naštěstí nadšená a moc se těší. Bohužel ze strany manžela je zcela chladno. Od začátku těhotenství se mě ani jeho mamka nezeptala na to jak se třeba cítím nebo jak roste malé. Je jim to zcela jedno. Ještě, že mi to vynahrazuje má mamka. Akorát mi to přijde líto vůči manželovi. Jeho mamka se ozvala jen tehdy když ji manžel řekl jaké chceme dát jméno pro holčičku. To nám řekla, že se chceme holčičce pomstít. Jinak se nikdy na nic nezeptala.
Hlavně že se těším já i manžel a že už se nemůžeme dočkat až malé bude mezi námi 😉
Takže se také těšte i nadále společně 😵

monalis
27. okt 2010

@sirenita Já měla v pondělí malé hlavičkou dolů a dnes ráno my mohlo rozkopat močový měchýř. Takže se stále točí. Doktor mi říkal, že otočit se do správné polohy může klidně pár dnů před porodem nebo i v den porodu 😅

lavazza
27. okt 2010

@sirenita když sem byla před 4 týdny na kontrole, tak mimčo bylo hlavičkou dole, ale ještě má místo, tak si myslím, že to tak nezůstalo, uvidíme co mi řekne doktor v pondělí na prohlídce

lavazza
27. okt 2010

@sirenita nás i na cvičení učili polohy na otočení miminka

vikaki
27. okt 2010

@neliq JA ZTAHUJEM Z "ULOZ TO" trvalo to sice 5 hodin kym sa to stiahlo,ale stoji to za to...pokusim sa ti poslat link

lavazza
27. okt 2010

@monalis koukám že u nás je to podobné akorát s tím rozdílem, že u nás je to tak, že máma se nezeptá, ptá se jen táta a ze strany manžela se tchýně může uzajímat, tchýně se hrozně těší, ale moje máma nemá zájem, chodí jen když něco potřebuje, manželova máma se ptá jestli něco nechcem koupit na prcka, ale od mojí mámy nepadla jediná otázka, taky mě to moc mrzí

vikaki
27. okt 2010

@neliq ja som stiahla to skoro dole tu-cardio party a este aj cosi ine pre zaciatocnikov

vikaki
27. okt 2010

@lavazza moja svokra sa sice tesi,ale skor by chcela chlapceka.....inak dava to divne najavo,vraj,sak este si neporodila,co uz kupujes veci,mozno sa dovtedey nieco stane atd....a ze ona na roliach pracovala ked bola tehotna a ja len oddychujem...nechape asi vyraz=rizikove tehotenstvo...A moja maminka mi kazdy tyzden telefonuje chuda,sa boji ci je vsetko ok s babom a stale mi nieco kupuje,a aj moj ocko...Svokor bol vzdy tichy,ten sa nejak nevyjadruje,ale tiez ho asi nenadchlo ze zas bude dievcatko,lebo dufal ze chlapec by nosil jeho meno,inak ma totiz v rodine len dievcata....

monalis
27. okt 2010

@lavazza Naprosto tě chápu. Asi bych byla ještě víc zklamaná, kdyby se má mamka nezajímala. ☹ U tchyně už jsem si zvykla tak nic nečekám. Vlastně, dostali jsme od ní 500Kč aby jsme malé něco koupili. Raději bych uvítala nějaký zájem než tu pětistovku. To ani nebudu psát, co už moji rodiče investovali do prcka. A rozhodně jsem si o nic neříkala, prostě se jen těší 😵

vikaki
27. okt 2010

dnes som zurila nad greckym systemom......nemohla som zohnat glukozu na test...u nas sa totiz vsetko musi vyzdvyhnut v lekarni,este aj ockovacie latky pre deti atd..Nakoniec som tu glukozu aj tak nezohnala,vraj si mam kupit v potravinach...sranda,ale vraj to tu fakt v obchode dostat...takze pojdem to nakoniec kupit tam,pouziva sa to tu aj do zakuskov.......No a hladala som na nete nejakeho schopneho porodnika,co by mi pomohol pri porode,citala som v jednom fore rozne nazory na roznych doktorov,.....ale ked som sa docitala kolko beru do obalky,az mi zle prislo=600-1000 eur normalne uplatok v nemocnici,pritom som poistena>A kto si nepriplati,moze ratat so vsetkym.....No neviem,na klinike sa plati 1600 eur,som z toho hotova 😝

luuca1
27. okt 2010

@janettan nie som sama mám priateľa ale mám pocit že on sa moc netrhá aby išiel so mnou nakupovať...takže asi to budem musieť zvládnuť sama......

luuca1
27. okt 2010

@vikaki prečo nejdeš rodiť na slovensko???