icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

luuca1
28. okt 2010

Baby dobré ránko aj vám sa stáva že máte taký zvláštny pocit že asi odpadnete??? taký čudný pocit v hlave.... fuj včera sa mi to stalo pri odchode s roboty a poviem vám nebolo mi všetko jedno. Sadla som do auta a modlila sa aby som došla domov.

neposedna
28. okt 2010

@janettan 🙂 🙂 🙂 nas riesila len moja starka..... ostatni sa nejak nestarali.....
my sme sa brali pred 1,5 rokom, to sme uz spolu konecne rok byvali, ale tiez sme na tom boli podobne, ako vy, skoncila som VS, chcela som mat prax a zamestnanie...... a vtedy som sa na mamu este necitila..... teraz to uz beriem ako mozne vyslobodenie z pracovneho stereotypu, bo uz ma to v praci nebavi, potrebujem zmenu, a aj roky idu..... tak sme sa dohodli, vypustili tabletky a za 2 mesiace sa podarilo 🙂 🙂 🙂 takze sa teraz tesime 😀 😀 😀

neposedna
28. okt 2010

@monalis ☹ ☹ ☹ ma mrzi postoj manzelovej rodiny
u nas sa pyta len moj otec, lebo sme kolegovia v praci, takze ma vidi kazdy den a cely den...... a vidi, ked som bleda, ked nejem...... takze sa pyta, ci mi nevadi dlhe soferovanie, ci nie som hladna alebo smadna..... ako dopadla kontrola.....
ani jedna mama (mama a svokra) sa tak nezaujimaju, este ani jedna neprisla, ze ci nieco nepotrebujeme dokupit, resp. len tak s nejakou malickostou, ze isli sme po obchode a toto sa mi pacilo..... neviem, ci sa boja, ze urieknu, ci cakaju, ze to bude skutocne dievca..... neviem a radsej sa nad tym ani nezamyslam, asi 2x sme sa o tom rozpravali s manzelom, obidvaja sme zaskoceni ich reakciami.... ale ved nech, my sa tesime o to viac 🙂 🙂 🙂 🙂
uzivam si manzelovu pozornost, uzivam so kazdy jeden kopanec drobca, kazde otocenie.... 🙂 🙂 🙂
a uz sa neviem dockat, kedy bude medzi nami 😉 😉 😉

neposedna
28. okt 2010

@luuca1 dobre ranko.... no obcas sa mi to stava, pomaha mi na chvilu si sadnut, pohar vody a relax, niekedy tak sedim aj 20 min kym som znova schopna vstat a chodit, bojim sa, ze odpadnem a ublizim babu..... takze ked ti znova pride zle na odpadnutie, posadit sa , ukludnit, voda a cakat..... urcite nesoferuj, je to nebezpecne hlavne pre teba!!! 😉

luuca1
28. okt 2010

@neposedna no ja sa vždy tak zlaknem že mi je potom uplne špatne lebo mám aj panickú poruchu a môžno je to aj tým...pretože zvyknem mať búšenie srdca a uzkostné stavy občas.... už nech porodím lebo neviem ako to zvládnem. pred otehotnením som brala aj lieky na PP ale musela som ich vysadiť, takže teraz bojujem s rôznymi psychickými stavmi....neprajem nikomu ☹

ellahop
28. okt 2010

@luuca1 ahoj, no musis to mat tazke, ale neexistuju nejake alternative prirodne lieky, viem ze je persen alebo deprim take bylinkove preparaty. cudujem sa ze ta lekari nechali len tak...pretoze tehotenstvo da zabrat a nie este zene co ma panicku poruchu... a teraz veru neviem ci skodia viac bylinky alebo stavy nepokoja, uzkosti a paniky.

ellahop
28. okt 2010

@neposedna dakujem a ja ti zas zelam nech sa to v rodine utrasie a nech prejavia radost aspon ked sa to narodi ked uz teraz nie. ale aj moj svokor je zlaty zaujima sa o babo a boji sa velmi o neho hoci este nieje na svete. toto ma vzdy dojima. lebo od zien teda maminiek sa to caka, ale od chlapa? 🙂 moj ocino taky nieje, ale ten zas odvezie, donesie ovocie a tak. u nas sa vsetci tesia na maleho tomaska 🙂

luuca1
28. okt 2010

@ellahop no beriem homeopatické lieky ale tak ono to moc nepomáha vieš ked raz berieš normálne lieky na to tak už alternatíva nieje taká silná....

renatka100
28. okt 2010

@cufinka tak sme na tom podobne, vcera som uz sla lekarovi, lebo mi zacalo tvrdnut brucho aj v noci, viac krat aj som sa na to zobudila. Tak som doma zatial na dovolenke, mam sa setrit a potom mi da PN. Dostala som aj magnezium, 3x za den 500 mg. Uvidime ci to pomoze. Este mi zobral aj vyter, ci tam nie je zapal.

renatka100
28. okt 2010

@monalis ja som sa pytala doktora, ze ci mam brat aj vapnik, ked pri magneziu sa mozu jest mliecne vyrobky iba 2 hodiny pred a dve hodiny po uziti. Povedal ze v ziadnom pripade nemam brat vapnik v tablezkach, lebo ho mam v tele dost a zvysny sa budem potom usadzovat do dietata.

cara.m
28. okt 2010

Ahojky holky, tak já byla od pondělí v nemocnice 😒 Včera už jsem mohla domů a na kontrolu jedu zítra, sand se nic nezmění a bude to ok. Ale ty dva dny byly krušné ☹

renatka100
28. okt 2010

@cara.m a co ti bolo?

cara.m
28. okt 2010

@renatka100 zkrátil se mi děl. čípek a tím pádem hrozil předčasný porod. Čekalo se na výsledky kultivací a zda se ještě nezkrátí. Včera jsem měla nález stejný ale v kultivaci nalezeny bakterie, nasazeno atb a snad to bude ok. Zítra jdu na kontrolu. Každopádně si myslím, že kdyby se kultivace udělaly dávno ... Takže holky, kterým hodně tvrdne břicho, vyžádala bych si vyšetření kultivací. Píše to i na porodnici pan doktor, že když je cervikometrie v pořádku a výsledky z kultivací v pořádku, tak je to ok. Ale musí se udělat, což mi bylo provedeno až teď. Při příjmu to udělali okamžitě.

cara.m
Odpoveď bola odstránená
cara.m
28. okt 2010

@renatka100 zkrátil se mi děl. čípek a tím pádem hrozil předčasný porod. Čekalo se na výsledky kultivací a zda se ještě nezkrátí. Včera jsem měla nález stejný ale v kultivaci nalezeny bakterie, nasazeno atb a snad to bude ok. Zítra jdu na kontrolu. Komu hodně tvrdne břicho a chtěl by podrobnější info, můžu napsat IP

renatka100
28. okt 2010

@cara.m tak dufam ze budes v poriadku. Ocividne netreba to tvrdnutie podcenovat. ALe ako citam, tak dost vela bab to ma.

monalis
28. okt 2010

@neposedna A to je nejdůležitější. Hlavně, že se těšíte vy dva a že si to pak budete vše užívat spolu 😵 . Rodiče bohužel nezměníme. Má mamka říká, že mi alespoň nikdo nebude moci nic vyčítat a říkat, že jim musím za něco být vděčná. Hlavně, že se tě ptá taťka. Je hezké, když na tobě někdo vidí jak ti je a zeptá se jestli je vše v pořádku 😉
@renatka100 Sice nejsem lékař, ale koukám, že každý doktor říká něco jiného. Mě už dva říkaly, že na hořčík musí přijít dvě dávky vápníku. Při užívání hořčíku se z těla vyplavuje velké množství vápníku a tělo ženy ho má pak hrozně málo. Je to základ pak pro osteoporózu a další. Hlavně trpí velké klouby. A přesně tohle, co mi říkali si osobně pamatuji z vysoké školy, že nám to docentka říkala, když nás učila somatopatologii. 😵

kinsli
28. okt 2010

@monalis ty jo tak to jsem vůbec nevěděla ☹ Skočím si ještě pro vápník 🙂

elzu
28. okt 2010

@kinsli No, to věřím... Víš...chápu přesně proč a čeho se táta bojí, ale i kdyby cokoli-lidé se nedají házet do jednoho pytle... Přítel se od patnácti živí sám, protože mu umřel tatínek a maminka to nesla hrozně těžce, k tomu studuje, pomáhá lidem...ale nic z toho nestačí, prostě je napůl Rom, takže veškerá debata je předem uzavřená...a tohle mě mrzí...

elzu
28. okt 2010

@luuca1 Ahoj 🙂 mně se tohle stalo ve škole, zrovna když jsme byli na ambulanci a vyšetřovali jsme paní...musela jsem si jít sednout a pak dokonce lehnout, myslela jsem totiž, že padnu...

kamusek
28. okt 2010

@cufinka No, já jsem kvůli nedostatku hořčíku od včerejška na nemocenské ☹ říkala doktorka, že to chce hlavně klid a odpočívat, že nestačí jenom brát to Magnesko 🙂 Nejlépe nějakou dobu ležet.....tak poslouchám 🙂 Sice je to pěkná nuda, ale co bych pro to kuřátko malé neudělala že? 🙂

luuca1
28. okt 2010

@elzu ale asi nemáš panickú poruchu...či???

monalis
28. okt 2010

@kinsli A zeptej se, co na to říkají v lékárně. V úterý nám to říkal i doktor v porodnici. 😉

kinsli
28. okt 2010

@monalis On byl přítel zrovna na nákupu když jsem si to přečetla tak jsem mu volala, aby mě ho koupil. Takže v lékárně se už nezeptám 🙂 Jedině zítra. Každopádně vápník rozhodně neublíží. Kámošce v těhu zařvalo 11 zubů, to bych se asi zbláznila. Ale mě se naštěstí zuby nekazí. U Kačenky jeden, teď snad žádný.

@elzu: Však spolu na pivo chodit nemusí 🙂 Ale být na straně přítele tak asi bych se moc dobře necítila, kdybych věděla, že se na mě pohlíží skrze prsty.

kinsli
28. okt 2010

@monalis máme stejné TP tak jsem zvědavá na tvůj odhad na 30tt. Kdy jdeš?? Já 10.11.

elzu
28. okt 2010

@luuca1 ne, to nemám...

elzu
28. okt 2010

@kinsli To nemusí, no...ale když já o něm ani s tátou nemůžu mluvit, ani nemůže nikdy přijet k nám domů, protože otec s takovým člověkem pod jednou střechou prostě nebude...takže nevím, jak to bude jednou vypadat...budu jezdit s Johankou za našima sama a Jakub bude zůstávat doma v Praze...a protože děti nejsou vůbec hloupé, brzy jí dojde, že něco není vpořádku...a fakt si nedokážu představit, jak jí vysvětlím, proč tatínek nemůže jezdit s námi...všichni mí říkají, že se to změní, ale otec je už tři roky zaražený na stejném bodě, takže nevím nevím...

baska259
28. okt 2010

mozem sa aj ja uspesne k vam zapojit 😀 mi mame termin 23 januara a uz sa nemozme dockat...ma tu niekto bodobny termin???a chysta sa do trnavskej nemocnice?? 🙂

kinsli
28. okt 2010

@elzu hlavně, že spolu vycházíte alespoň vy dva.

baska259
28. okt 2010

@cara.m mne tiez zistili skrateny krcok...som este len v 7 mesiaci a meria uz len 1,5 cm a som pootvorena na spicku prsta.....v nemocnici si ma zatial nenechali, vdaka bohu...ale chodim kazdy tyzden na kontrolu...bojim sa aby neprisiel skor...treba lezat a vylozit si nohy...a byt v klude...drzim ti palceky aby vsetko dobre dopadlo 🙂

vera1132
28. okt 2010

ahojte, prekonala som sa a navštívila som zubárku, a je všetko vporiadku, všetky zuby bezproblémov 😉
vy ste boli už všetký? ? ?