Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@elzu Ono zase bude dobrý. Věčně to trvat nebude. Hlavně jestli jsi zkoušku udělala nebo ji budeš moc opakovat.
Také jsem měla pár krát při zkoušce okno, ale to jsem nebyla těhotná, takže mě nic neomlouvalo a brečet se mi mimochodem chtělo také, ale to se dalo ještě ovládnout 😉 Teď bych určitě řvala i před zkouškou. 😵
@cara.m Moc držím palečky, ať vše dobře dopadne a malý zůstane ještě co nejdéle u maminky v bříšku. Teda trošku si mě vystrašila, taky mi často tvrdne břicho, poslední dobou čím dál častěji a i mě občas pobolívá a píchá v něm. Ale u doktorky na kontrole jsem byla v úterý a říkala, že je vše v pořádku, že mám jen co nejvíc odpočívat.
@misag23 děkuji moc. Já četla na porodnici.cz, že když je čípek, který je změřen cervikometrií v pořádku a udělány kultivace - moč a stěr ok, tak to nevadí. Teď už bych si o kultivaci řekla před tím jsem si říkala, že když jsem pod kontrolou bude to ok. Tak pokud Ti doktor kultivaci nedělal, řekni si o ni at máš klid.
@elzu No, já u státnic byla úplně mimo běžný stav ve kterém se normálně nacházím. Nevnímala jsem nic jen to, že mě zkouší, takže jsem vypustila vše okolo sebe. Nevím, jestli bych to ale zvládla v těhotenství. Rozhodně to ale určitě zvládneš a mimčo bude hrdé na maminku ještě dřív než vykoukne na svět. 😵 Třeba bude pak v budoucnu prcek odolný vůči stresu. 😉 A co si budeme povídat, není to na škodu. Budu držet pěstičky a doufám, že pak dáš vědět jak jsi to zvládla. 😉
@elzu však táta jednou přijde na to, že udělal chybu, jen to třeba nepřizná, ale bude litovat, a třeba bude jednou pozdě, nevím jak to napsat nebo nazvat ale takový lidi mi přijdou povrchní, si vem že co všechno se děje, ale pokud si tu školu doděláš a je jedno kdy,tak jedině dobře, budeš mít vzdělání, držím palečky, protože to není jednoduchý
@ellahop verim, ze po porode sa to zmeni ako u teba, tak aj u mna 🙂 🙂 🙂 napr. ma mama vcera prekvapila, bo mi volala, ze je v obchode, ze sa jej velmi paci suprava osuska so zinkou pre babo, taka ta osuska s trojuholnikom na jednom rohu na hlavicku, ze nam ju chcela kupit, ale ze sa ide radsej opytat 🙂 🙂 🙂 som jej povedala, ze mam 3, tak teda, ze nie, ale ze nam kupi obycajne bavlnene plienky 🙂 🙂 🙂 takze verim, ze zmena prichadza pomaly s viditelnejsim bruskom a bliziacim sa terminom porodu 🙂 🙂 🙂
Ahojte dievčata no dnes v noci mi bolo hrozne.... zobudila som sa na to že ma pichá od chrbta až do pľúc a nemôžem poriadne dýchať, myslela som že mám nejaký infarkt...hrúúúza...... teraz sedím v práci cítim sa pod psa a som hrozne unavená....
už sa vám niečo také stalo???
@luuca1 ano,mavam to casto,picha ma na lavej strane pod lopatkou a bolest prechadza az dopredu do okolia srdca a zle sa mi dycha.....ale neboj,nie je to infarkt,je to od zataze...Mavam to ked dlhsie stojim,od unavy a vahy a obcas aj ked mam nachladnuty chrbat,ak ma niekde prefuklo a tak,vtedy nevydrzim stat ani 5 minut,hned ma picha v chrbte...A ta dychavicnost je tiez od unavy,babo tlaci na pluca...Ja ked sa dostanem do takeho stavu,hned si lahnem,je mi jedno ci mam robotu,ci nie,lebo sa mi to zda dost nebezpecne,sa mi zda ze mi stupa vtedy aj tlak .Inak tu ostru bolest v chrbte som mavala uz aj pred tehu vacsinou v praci,musela som stat hodiny na nohach a behala z tepla do zimy,z vonku do vnutra kde sa kurilo,pritom som sa vnutri vzdy dopotila a vonku ma prefukol ostry mraz...obcas sa mi od prechladnutia chrbta nedala ani hlava nastranu otocit..potom som to nedoliecila,,,,,doktorka mi tvrdi ze su to stare a nedoliecene prechladnutia ,ktore sa mi vzdy pri zmene pocasia a pri zatazi ozyvaju
@vikaki no ja som ale spala a o 2 v noci som sa na to zobudila že ma bolí na hrudi ako keby som mala v krku zemiak ktorý nejde prehltnúť a bolí ťa bránica a chrbát, musela som zobudiť priateľa chudáka aby mi pomohol tak bol so mnou chvílku hore a masíroval mi chrbát....zlato moje....ani vyspať ho nenechám.... asi som fakt mala ísť na tú PN
@luuca1 ja som prisla na to,ze nase pocity netreba ignorovat,lebo doteraz sa mi zle predtuchy vzdy potvrdili.....vzdy ked som sa citila zle a mala zlu predtuchu,mi doktor potvrdil ze nieco nie je ako ma byt....Lucka,ak sa necitis dobre,chod radsej na tu PN,ono to neni sranda.....Ja mam 2 dni nejaky blby pocit,bojim sa ist aj na zachod,ci zas nahodou nebude papier cerveny.....Ostalo nam uz len par tyzdnov,ja byt tebov tak to neriskujem koli pocitu,ze sa budes doma bez prace nudit....Skus si predstavit ako by si to prezivala,keby sa s babom nieco stalo....Fakt,ja byt tebov tak to neriskujem....Ja som prestala pracovat uz v 3.mesiaci ....mala som zly pocit,bala som sa uz aj vedro so smetami zdvihnut.....a dobre som spravila.Lebo keby som z prace neodisla,uz by som tu s bruchom nesedela
Ahojte baby tak ja by som sa k vam tiez chcela votriet, babo cakam zaciatkom januara a veeeelmi sa nan tesime 🙂 Ja som uz tiez asi mesiac doma na PN, bo sa mi nechcelo dochadzat do roboty v tomto pocasi hod. autobousom tam hod. naspat a stresy v robote, tak to mi teda za tych par supov nestoji a radsej som doma v klude nech sa malemu nic nestane 🙂 tak vam vsetkym zelam uspesne nosenie babatka 🙂
@luuca1 moze to byt aj zlcnik
Ja som mala vcera hlupi den, bolelo ma brucho a aj v krizoch tak akoby som mala mat menzes. Tak si vravim ci sa uz nepyta na svet, ale nic sa nestalo nastastie. Ale do postele som si lahla uz o siedmej a snazila sa relaxovat. No co by sme uz chceli, uz to bude stale takto asi, uz to musime nejako vydrzat a hlavne babatka nech sa este neponahlaju von 🙂 Pekny den vsetkym
@vikaki cauko mam taky problem s mojim malym, vobec mi nechce rozpravat po slovensky. Taky zlom velky nastal ked zacal chodit do skoly, to uz len anglicky. Ja nanho po slovensky a on mi stale odpoveda po anglicky. Moja mamka s nim minule uz ani nemohla rozpravat cez skype lebo mu nic nerozumela, dokelu. Ked mu poviem Samko rozpravaj sa so mnou po slovensky tak povie ze nie lebo on je english. Ja viem ze je to prenho tiez tazke, vsade anglictina dookola, ale zase ja chcem aby rozpraval po slovensky.
@stanulka551 Ahoj, s těmi jazyky je to těžké...to samé začala dělat sestřenka, když žili v Holandsku, najednou přestala mluvit česky... Ale chce to čas, musí si to srovnat v hlavičce. Určitě bych ho zatím nechala, ať mluví, jak chce, ale občas bych třeba zkusila dělat, že mu anglicky prostě nerozumím-třeba když bude něco chtít-tohle zabralo na sestřenku. Nechci tě strašit a je mi jasné, že to není váš případ, ale učili nás na psychiatrii, že když rodiče na dítě moc přísně a neoblomně tlačí ohledně toho, jak by mělo mluvit, může u něj vzniknout takový rozpor, že se rozvine až do schizofrenie.
@stanulka551 ja tu mam tiez kamosky cudzinky co im deticky nechcu rozpravat...tam vsak bola chyba v tom,ze nezacali hned odnarodenia na deticky rozpravat rodnym jazykom.Kamoska je ukrajinka a jej manzel grek.Maleho planovala zacat ucit neskor po rusky,vraj nech sa mu to nepletie...a prave to je ta chyba,ak by to pocul od maleho babatka,osvojil by si to viac.Teraz ma 5 rokov a uz sa po rusky ucit nechce=je z neho grek.Ja som Pii rozpravala oboma jazykmi,ale velmi velmi sa snazim osvojit jej vsetko slovenske,vela citame po slovensky,nahravam jej slovenske dvd=cka,rozpravam jej o zivote na slovensku atd.A stale jej pripominam,ze sa musi snazit zit ako slovenka..nechcem ohovarat grekyne,ale deti vychovavat nevedia,ani ich neucia si rodicov vazit a potom sa deti len flakaju a odmala hresia a papuluju...Ja Pii hovorim,ze nechcem aby bola ako grekyna,protivna a drsna....vysvetlujem jej,ze mna rodicia viedli k poslusnosti,nehresili predomnov,ani ma nenechali flakat cely den po vonku.Pia je naozaj poslusnejsia s porovnanin k detom tu v grecku,vsetci mi hovoria,ze kde ju oprem,tam stoji.ze ani nevedia,ze je na ihrisku,lebo je poslusna a pekne sa hra s ostatnymi,beztoho aby vyvadzala...Ako fakt ju nechcem chvalit,pretoze to je moja dcera....Ale ked niekedy zacne nervovat,hned ju vyhresim,ze ten grecky styl si ma nechat pre grekov a nie pre mna,lebo ze ja som ju tak nevychovala....Inak tiez nerozpravame cisto slovensky,raz tak,raz onak,,,,podla nalady a situacie.tiez mala obdobie kedy len po grecky hundrala,ale potom k nam prisla na mesiac moja mamina a zas sa do toho v pohode dostala....A ked vidim ,ze zas zacina viac po grecky,snazim sa na nu len po slovensky rozpravat...niekedy ak mi odpoveda len po grecky ju trosku nutim,inak jej vraj neodpoviem ak sa nespyta po slovensky...Aj jej uz odteraz vravim,ze na babetko budeme rozpravat len v slovencine,aby sa odmala ucilo,lebo po grecky sa nauci tak,ci tak...Neviem,ci je deti dobre nutit rozpravat nasilu po slovensky,zalezi to od dietata,niektore fakt moju mat koli tomu stres a trak,ale niektore prebojnejsie to beru s rezervou.Len viem,ze to chce vela trpezlivosti a hlavne snahy mamicky...mamicka sa musi zatnut a rozpravat len rodnym jazykom,ked vidi ze dieta straca zaujem o jej rec.Alebo v krajnom pripade zacat dieta nenapadne motivovat formou hry,za kazdu spravnu odpoved nejake odmeny atd.
@stanulka551 @vikaki ja vas obe uplne obdivuju,nevim zda bych v cizi zemi dokazala sama vychovat dite(protoze ikdyz se budu snazit byt co nejvice samostatna porad budu vedet ze mi nebo manzelovi rodice jsou blizko a kdyz budu potrebovat pomohou)natoz tak ho jeste ucit jiny jazyk... 🙂
ozaj babky bola som na trhu a kupila som si 2 nocne kosele po 7 euro,su take peknucke moderne,mali aj take super trendy s vackami a kapucnou,ale len mensie cisla,tak nabuduce este dokupim.A kupila som pre malu aj take krpceky=ako mal pacho-hybsky zbojnik,v ruzovom...a este dudku od NUKu=priesvitna,bezfarebna s malou cervenou lienkou...ked mne sa tak lubia priesvitne bezfarebne....

@monalis Chi chi 🙂 jako bych viděla sebe 🙂 přítel se mi už za to fakt směje-něco mi vypráví, já přikyvuju a on se mě pak na to zeptá a já odpovím něco úplně mimo 🙂 A vůbec nejlepší to bylo teď na zkoušce-doktor se mě ptal na úplně základní věc a já jsem si nemohla vzpomenout, tak jsem se rozbrečela... 🙂