icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

stanulka551
4. nov 2010

@neliq s tym jedenim je to u mna podobne, ked sa nenajem je mi tiez blbo, a ked sa najem tak mam pocit ze mam brucho 3x vacsie, mam strasny pocit plnosti a brucho mi akoby stvrdne alebo co. Male mi dost tlaci tam hore na zaludok a pluca tak asi preto. Casto mavam aj palenie zahy napr, vcera sa to nedalo vydrzat myslela som ze ma spali odvnutra.

stanulka551
4. nov 2010

@renatka100 ja myslim ze ked nakupujeme normalne v obchodoch tak by tam take vyrobky nemali byt a vobec na trhu by nemali byt ak su zavadne, teda aspon dufam. Niektore tie opisy mi pripadaju dost prehnane neviem

drobcok
4. nov 2010

@vikaki no lebo je to taka potvora,ze nechce byt sama,vymysla si ze sa jej v izbičke zle spinkaaaaa,len aby tam nemusela byt.no čo s nou narobiiim.

neliq
4. nov 2010

@stanulka551 tak presne také pocity mám aj ja. A to som si myslela po prvom trimestri strávenom len na suchých rožkoch, že to už mám konečne za sebou. No teraz mám pocit, že zlatý prvý trimester. Nechápem, ako môže niekto povedať, že tehotenstvo je krásne obdobie 😒 Niektoré momenty určite, ale tie bolesti a stavy, tak to určite nie

cara.m
4. nov 2010

@neliq Taky mi začíná být sem tam špatně od žaludku a sem tam se mi točí hlava. No já taky nechápu s krásným obdobím, mám skoro celé těhotenství nervy a počítám den za dnem ☹

vikaki
4. nov 2010

@drobcok ja v poslednom case spavam sama v 2.spalni,lebo sa furt budim,manzel chrape,okrem toho ho nechcem budit mojim hmyrenim,lebo rano vstava do roboty a aj sa a boji aby ma omylom nebuchol do bruska.A nasa Pia v noci jak nemoze spat= cupi cupi za ockom do spalne.No on v noci spi ako medved,kolkokrat si ani nevsimne ze si k nemu lahla...a to ja furt vstavam,aby som ju tam zakryla,aby nepadla a tak.Vravi,ze bud nemoze spat,alebo ze mala hrozny sen,skratka si furt volaco vymysli...No teraz ju kolkokrat odtial aj vyzeniem naspat do detskej,dam jej trosku medu=ona si mysli,ze to je ako tabletka na spanie...a potom hned zaspi aj v svojej izbe.Su furt koli tomu len ostrary...Tak sa nejak snazim ju od toho oducit,aby sa v noci nestahovala....No nastastie to nerobi stale....Neviem si predstavit vas ako spavate traja v jednej posteli a k tomu ty este aj s bruskom....ja potrebujem vela miesta,mam v posteli nafukovaci vankus,aby som si mala kde vylozit nohy..u nas vyrabaju postele medzi 153-max.160 cm sirka,takze sme radi ak sa dvaja bez bruska pomestime.A aj to manzelovi trcia nohy pri jeho 187 cm vyske 😀

vikaki
4. nov 2010

@stanulka551 aj ja som minule nad tym rozmyslala....vzdy ked sa najem,citim sa jak balon a zda sa mi ze mi tvrdne brusko......ale mam pocit ze to je skor z toho jedla,babo tlaci na zaludok,tak sa to zda vsetko nasponovane a tvrdsie....v poslednom case mamvam taky stav=boli ma brucho ako pri menstruacii az mam z toho strach a nakoniec to vzdy vyusti tym,ze mam hnacku...asi mi nejak to brucho uz aj na creva tlaci ,asi koli tomu ta divna bolest

drobcok
4. nov 2010

@vikaki heee ja uz som si na to uz zvykla.ked sa mala roztahuje tak sa manzel stahuje do jej izby.no vela sa budiim,presne preto,či je zakrytta,či nahodou nie je niekde pri kraji aby nespadla.ja by som bola najradsej keby bola vo svojej,ale čo uz s nou.počkame kym bude druheee vačsie a potom si tam pojdu pekne spoluu 🙂 duufam teda

vikaki
4. nov 2010

@drobcok no aj my rozmyslame co s izbami.Pia ma detsku izbu vhodnu tak akurat pre jedno dieta,pre dve by uz bola tesna.Mame sice dve spalne a tak by sme mohli jednu zrusit a mali by sme dve detske,ale to moc nechceme,kedze k nam chodi moja mama cez leto aj na mesiac,a okrem toho mavame dost casto hosti zo slovenska a aj z ciech=pribuznych,takze je mat dobre aj hostovsku....Takze budeme musiet stahovat izby...Z detskej spravime hostovsku=ta moze byt aj mensia a z vacsej spalne spravime detsku aby sa tam zmestili potom obe deti.Pia uz teraz narieka,ze chce svoju izbicku a ziadnu inu,ale co narobime...musi si zvyknut

neliq
4. nov 2010

@cara.m no mne sa hlava točieva tiež, pred tehu som mala vždy vysoký tlak, dokonca som sa naň aj liečila, tak som najprv nevedela, že to môže byť z tlaku, lebo v poradni som vždy mala skoro optimal, ale ked som si začala doma merať, prišla som na to, že mám odrazu nízky, takže u mňa to bude zrejme z toho, teda aspon myslím.

@vikaki no hnačku mám stále aj ja. Je zaujímavé, že všetky problémy, čo som mala pred tehotenstvom sa otočili. Dovtedy som mala stále zápchu, teraz je to hnačka, predtým vysoký tlak, teraz nízky, predtým som zjedla, na čo som sa len pozrela, teraz jem z dezertných tanierikov.

cara.m
4. nov 2010

@neliq taky si myslím, že to bude nízkým tlakem. Jsem posledně měla v poradně nízký a sestra se mě ptala, jestli to tak fakt mívám, říkám nevím, asi jo 😀

neliq
4. nov 2010

@cara.m mna s tým tlakom poslal dr. na interné vyšetrenie, tak tam v pondelok idem. Som zvedavá, čo mi povedia 🙂

stanulka551
4. nov 2010

@vikaki Samko tiez skusa vymyslat hlavne po vikende stravenom s tatikom lebo on ma len jednu postel a ked je samko unho tak spi s nim. A potom ked pride domov tak to skusa aj na nas ze ci moze spat v nasej posteli, ja som v tomto ale nekompromisna a nedovolim mu to, ide pekne naspat do svojej. Ked sa stalo ze mal naozaj zly sen a nie len to ze vymyslal tak som isla s nim k jeho postielke a bola tam kym nezaspal. Tiez si neviem predstavit ze by spal s nami, tiez tu maju akoze manzelske postele ale su male a ako vravis sme radi ze sa tam vyspime dvaja. A teraz tam uz fakt nie je ziadne miesto s mojim bruskom.

vikaki
4. nov 2010

@neliq ja to mam naopak s tym tlakom.Pred tehu som mavala skor nizzsi a teraz pocas celeho tehu mam zvyseny...Dokino mi nasadil ryzovu dietu,aj koli opuchom a aj som zredukovala prijem soli.Uz sa citim lepsie.Naozaj to bolo niekedy na mna s tym tlakom vela,ked som sa nastvala,srdce mi buchalo jak na infarkt...ale teraz vidim ze uz som kludnejsia....A vysledky na bielkovinu boli ok,takze som rada ze sa aj gestoza vylucila

albao
4. nov 2010

@neliq Ty uz si na MD? Aj ja od pondelka. Chcem sa spytat, musim ist osobne na socialku? Co tam mam zaniest? Alebo to staci poslat?

neliq
4. nov 2010

@albao no myslím, že musíš ísť osobne, teda aspoň mne tak povedali, keď som sa bola pred MD na to pýtať. Sestrička u Dr. ti vystaví materskú a tú im treba zaniesť. Do nej si ešte musíš dopísať, či ti majú peniaze chodiť na účet alebo poštou. Ešte ma sestrička u DR. upozornila, že je dobré si materskú ofotiť, lebo na sociálke to zvyknú strácať. Inak na sociálke mi dala podpísať ešte nejaké dva papiere, bolo to nejaké vyhlásenie a ešte niečo 🙂

drobcok
4. nov 2010

@vikaki tak tak vidis super ste to nakoniec vymysleli.my máme 3 izbovy byt taky normaaal,ale spalnu mam taku mini neviem kde tam napchaaam postielku,to bude len tak tak.mala ma izbu velkuu ale menit to nebudeme určite.to by sme mohli za take 2 roky znova presuvat na povodneee.takze tak

drobcok
4. nov 2010

@vikaki bud rada ze si este domka.ja som posledny mesiac pri malej lezala koli tomu ze som mala vysoky tlak.nič moc teeeda,teraz je to zatial ok,ale vidis zas mame ineee problemy

louisiana
4. nov 2010

@albao ahoj, ja chcem ist tiez na predcasnu MD - teda tych 8t pred TP. Od pondelka si vyberam este 6dnovu dovolenku a potom chcem na tu MD. Najskor musis ist k svojej lekarke, ta Ti vypise tlacivo a to zanesies do prace. To by malo byt tusim vsetko. prestup z MD na rodicovsky este neviem ako sa to robi...

cara.m
4. nov 2010

Já mám pocit, že papír na MD stačí poslat zaměstnavateli nebo ne?

drobcok
4. nov 2010

@cara.m mne to tiez povedala ekonomka v robote ze ked ma dr vypise ma md tak mam doniest papier do praace a ona to zannesie do soc poistovne

albao
4. nov 2010

@neliq no prave aj mne tak hovorili, ze tam mam ist. Co sa mi nehcce, lebo v Bratislave je to masaker a enchce sa mi tam tehotnej v 33 tyzdni tam stat v rade na nohach 2 hodiny 😠 Ale aj mne tak hovorili, ze mi este z prace daju potvrdenie o prijme a to na socialku. Len som dufala, ze to staci poslat 😖

neliq
4. nov 2010

@albao no ja som si privstala a čakala som tam 20 minút pred otvorením, aby som bola prvá. Síce nie som z BA, ale aj u nás bývajú pekné rady.

vikaki
4. nov 2010

akurat som si kukala tu vo fore v kolonke bazar niektore veci na predaj.....skoda ze byvam tak daleko,urcite by som si tam vselico povyberala

albao
4. nov 2010

@neliq inak nasla som, ze v mnohych pripadoch to vybavi zamestnavatel. Ty si bola zamestnana?

albao
4. nov 2010

Aha, uz som to nasla:
http://deti-ako.sk/prava-rodicov-po-narodeni-di...
Takze zamestnavatel moze, ale nemusi tu matersku poslat. Ale ja sa dohodnem, ze poslu, lebo na Socialku sa ani neodstanem, nie je kde tam parkovat, a byvaju tam strasne dlhe rady. Ale vraj je lepsie si to odfotit, lebo socialka to rada straca.

neliq
4. nov 2010

@albao no ja som si to radšej vybavila sama osobne, u nás im to na sociálke hrabe a nechcela som, aby sa mi stalo, že mi materskú vyplatia po dvoch mesiacoch, alebo tak. Ale keď je normálny zamestnávateľ, tak sa dá určite dohodnúť

aha1
4. nov 2010

@albao určite si ju ofoť a daj potvrdiť SP naozaj rada stráca doklady a potom to od teba žiadajú.

luuca1
4. nov 2010

baby taktže čo všetko treba pred pôrodom vybaviť????

ellahop
4. nov 2010

dnes prvy sen o babatku.... samozrejme sa tam odzrkadlilo to coho sa najviac bojim. snivalo sa mi ze sme nastupovali do auta a ze som zle drzala maleho ze mu kvackala hlavicka, muz mi hovoril ze ako ho drzis a co mu chces ublizit. a tak... ☹ ja sa na malinkeho velmi tesim, ale bojim sa tej prvotnej starostlivosti o to male krehke zlatucke, ked mala sestra maleho chytila som ho prvy krat na ruky az ked mal asi 3 mesiace, a teraz uz ako tehotna som bola pozriet kamoskinho jakubka a ked som ho chytila na ruky tak sa tak rozplakal. citil zo mna ze som nervozna a v krci.....tak toto je moja najvacsia trauma z toho byt mamickou. lebo ja sa o novorodencov velmi bojim, ze im ublizim. vraj to pri vlastnom prejde lebo mi nic ine nebude zostavat .... ale aj tak....