icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

zuzkaro
12. nov 2010

@albao no nohavickove vyzeraju tiez ako jednorazovka a potrebujes na ne vrch, je to vlastne lec cisto plienoka bez akychkolvek vkladaciek a tie tam das ak potrebujes len tak na volno a kapsove su take, ze maju dnu "kapsu" do ktorej das tu vkladacku aby lepsie drzala a babo ma na ritke vacsinou daky ten flis albo nieco ine prijemne co mu udrzi zadocek v suchu. nohavickove a a kapsove plienocky by mali lepsie schnut ako AIO, inak neviem ci si uz citala temu latkovky tu na koniku ale skus pozriet

a inak baby novych latkoviek sa bat netreba nie je to to o to byvalo, ja som si tiez myslela, ze pampersky su super ale ked somprvy krat videla tieto krasne plienocky tak som sa do nich tak zalubila, ze som sa rozhodla do toho ist, ale myslim ze je to na kazdej z nas 🙂 ja si rada trosku komplikujem zivot, ale myslim ze babo aj priroda mi budu vdacne a pravdepodobne by mali zostat aj pre druhe, tak aj celkom slusne usetrim 🙂, lebo je mi aj dost luto vyhadzovat tolko penazi do kosa s jednorazovkami 🙂 ale to len moj nazor :D

albao
12. nov 2010

@zuzkaro ooh, uz chapem! Dakujem krasne 😉

vikaki
12. nov 2010

@kinsli jaaaj tak to je super,ja som to asi zle pochopila a som myslela ze ma aj cez den plienky este 🙂

kinsli
12. nov 2010

@vikaki nene, to už nemá rok 🙂

Jinak holky v rizikovce to bylo o ničem. škoda času. Řekla mi jen, že velikost dítěte ovlivnit nelze,
že míň než 4 kg mít nebude a že mám hodně pít vodu, jíst 6-7x denně po malých porcích a výhýbat se sladkému.
Takže žádné ovoce nic, jen jedno jídlo může obsahovat cukry. Třeba svačina jogurt, ale když už si dám jogurt tak nemůžu jablko. Že mám chroupat mrkev , okurky, no veškerou zeleninu.

kinsli
12. nov 2010

a další týden ve čtvrtek si mám udělat glykemický profil a v pátek ho tam dovést.

neliq
12. nov 2010

@kinsli to ti teda príliš neporadili. Ja si myslím, že nejaké obmedzovanie sladkého na váhu dieťaťa vplyv mať nebude, teda ja nejem sladké skoro vôbec a drobec neskutočne rastie 🙂

kinsli
12. nov 2010

@neliq taky si myslím, prostě jeden se cpe od rána do večera a dítě má pod 3 kg, druhý jí normálně a dítě má 4,5 kg no co naděláš. Kdy jdeš na vážení?? Já snad 1.12.

vikaki
12. nov 2010

@kinsli clovece,to ta lutujem...mne zas dokino povedal ze mam jest hlavne vela kyslych jablk,lebo odvodnuju...no samozrejme tiez trosku obmedzovat sladke...a vela pit

vikaki
12. nov 2010

@kinsli a jak to vyzera? cisarsky mas isty?,ci nie?

kinsli
12. nov 2010

@vikaki o porodu se se mnou vůbec nikdo nebavil a myslím, že to stejně budou řešit až po 36tt podle váhy. Třeba se teď trošku přibrzdí. Přeci nemůže přibírat pořád po 300g 😀 😅
Třeba to nebude tak strašný. Uvidíme 😉

neliq
12. nov 2010

@kinsli no presne to si myslím aj ja. Na poradnu idem vo štvrtok a na prietoky asi týžden na to, uvidím, čo mi tam povie doktor, či ešte budem chodiť k nemu, alebo do nemocnice. Takže váženie asi ten štvrtok, ak to nebude mať môj doktor v paži ako obvykle. Lebo on mi ešte nikdy vahu drobca nepovedal, vždy len na sone v nemocnici 😒

kinsli
12. nov 2010

@vikaki hodně pit taky moc nechápu, to je kvůli čemu?? Přeci se budeme ještě rychleji zavodňovat a čím víc piješ tím máš větší hlad 😒

kinsli
12. nov 2010

@neliq a jakou máš velikost dělohy jestli se u vás měří???

kinsli
12. nov 2010

holky krásně jsem nakoupila weledu 😀 něco přes aukce a něco mi paní nabídla přes email. Třeba šampón co stojí 269,- mi nechala s ex 04/11 za 130,- a s ex 10/11 za 160. No nádhera 😀

neliq
12. nov 2010

@kinsli hmmm to netuším, či sa to u nás vôbec meria. Má to nejakú skratku v tehotenskej knižke?

kinsli
12. nov 2010

SF

neliq
12. nov 2010

@kinsli hmmm tak také niečo v knižke ani nemám :( mám tam nejaké FL a pod. ale SF nie :(
Inak dobre si nakúpila, ja akurát idem kuk do internetovej lekárne na nejaké vložky do pôrodnice a krém na popraskané bradavky

kinsli
12. nov 2010

holky byly tam s námi takové případky 😅 matka + 2 dcery
a bavili se tam nahlas měly potřebu se nechat poslouchat
matka co jsem pochopila měla 5 dětí z toho 1 tříměsíční chlapeček
3 dcery věk typuji 16 - 21 let a to další dítě nevím co bylo ale asi kluk, protože říkala, že má 3 dcery a všechny těhotný.
takže matka 3 měsíce kluk, jedna dcera s holčičkou v šestinedělí, té mohlo být tak 18 let další těsně před porodem,
tu jsem typovala okolo 20 let a ta třetí nevím, ale říkala, že další týden tam jde s nejmladší dcerou. NO fakt masakr 😀
Jeden kluk se jich tam ptal jestli nevykradly spermobanku 😀 😀 😀 😀

kamusek
12. nov 2010

@kinsli Tak to je fakt mazec 😀 😀 😀

neliq
12. nov 2010

@kinsli hahahaha tak to je moooc :D:D:D a ten chalan to zabil 🙂 a potom, že sa nerodia deti 😝

kinsli
12. nov 2010

@neliq já kupovala při kačence bepantem, ale teď asi dopředu nic kupovat nebudu. A bepantem má myslím doma mamča měla to asi na nějaké záděry, nebo nevím na co ji to předepsali, ale co jsem chtěla napsat, tak on docela smrdí a Kačka se pak nechtěla přisát.

kinsli
12. nov 2010

@neliq ,
@kamusek jo něco tam plácaly, že zachraňují hradeckou populaci 😀 😀

neliq
12. nov 2010

@kinsli ja som akurát pozerala ten avent . Ten sa nemusí umývať a je tam aloe vera a kokosový olej, takže hádam smrdieť nebude 😀

neliq
12. nov 2010

holky, aj u vás žiadajú do nemocnice doniesť Ophalmo septonexové kvapky? lebo absolútne netuším, prečo by som to mala mať v nemocnici 😨

vikaki
12. nov 2010

@kinsli ja neviem ako je to s tou vodou,ale ak som spravne pochopila,ak mam opuchy a odvodnujem,musim odplavenu vodu z organizmu doplnit..ono je to ine ked mas vodu v zaludku,ako ked mas vodu ulozenu v tele vo forme opuchov..Inak ja po vode nie som hladna...Moja maminka vzdy pred jedlom vypije 3 dcl caro kavy,aby sa jej potom do zaludku zmestilo menej jedla...ma to nieco ako formu diety=samovymyslenej 😅 ..inak nasla som clanok o vode v tehotenstve http://www.mojavoda.sk/pages.php?pID=38&CDpath=11

kinsli
12. nov 2010

@vikaki jo, jo při dietě se fakt toto dělá, že před jídlem se napiješ 😉 Kačka třeba strašně pije, ta je fak děsná, no a když ji dám vodu tak má hlad a jí, když ji dám čaj nebo šťávu tak hlad nemá. po vodě se asi rychleji vytráví 😉

@neliq: My ne, to jsou nosní kapky, ne??

neliq
12. nov 2010

@kinsli očné kvapky, práve preto nechápem, prečo by som to mala mať do nemocnice, to mávaju babatká po narodení nejaké problémy s očkami?

kinsli
12. nov 2010

@vikaki hezký článek, díky 😉

vikaki
12. nov 2010

@neliq my sme to detickam na novorodeneckom kvapkali hned po porode

kinsli
12. nov 2010

@neliq no hodně dětí mívá hnisání očiček, ale to snad není hned po porodu. Kačka měla určitě taky někdy v šestinedělí 😉