Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
tak jsem dneska začla prát věci pro prcka, měla sem toho 5 praček, ještě něco mi zbývá vyprat, ale vůbec se mi nechce do žehlení těch titěrností, už se nám to pěkně krátí, začínám se bát
@luuca1 tak to maš asi lepšiu formu ja beriem lieky aj teraz. 😎
@jerryjanka ty si tiež v 31 tt??? aké berieš lieky a od ktorého mesiace???? no ja sa cítim veľakrát tak že len plačem a plačem takže neviem či som na tom lepšie.... ale chcem to už do pôrodu vydržať potom mi to už bude jedno...ked sa malinká narodí zdravučká...
@luuca1 beriem serlift - od 13 tt - dlhšie som nevydržala
ale je to liek ktory sa dava aj malym deťom takže je najbezpečnejší z tých liekov prvej volby SSRI 😉
po pôrode ak chceš kojiť tak tiež by si nemala brať ja som viacmenej dohodnuta s lekarkou o doporučení zastaviť laktaciu hned po pôrode - riziko popôrodnej psychozy s následkami je u nás ludí s PP ovela ovela vyšší ako u zdravých ľudí.
mala by si sa porozpravať s lekarkou čo ti doporučí - ale ak si si istá že to zvládneš skus to - ja už viem teraz že ked som nezvladla tehotenstvo tak kojenie vôbec nie - a to preto lebo laktácia je pre telo horšie zvladnutelna čo sa tyka psychiky ako tehotenstvo - hlavne z hladiska hormonov.
🙂
no ale zasa radšej ako tak zdrava a v pohode maminka a dieťatko na UM ako chodiaca mrtvola a kojené dieťa...
@luuca1 jo a tiež som januarovka ale skôr chodim do sukromnej temy sem zavitam len občas
😵
@jerryjanka no ved uvidím ako mi bude.... ja by som to do pôrodu chcela vydržať a ak to potom to kojenie nezvládnem tak si dám nasadiť znovu moje lieky a malinka bude musieť byť na umelom mliečku ale nec´hcem hned myslieť najhoršie môžno to bude také krásne to kojenie že tie hormony porazím....
@luuca1 strašne ti držím palce - mne to nevyšlo a som z toho hrozne smutná ale tak nič neurobim musim sa snažiť na tom hladať aspon tych málo pozitív 😔
@jerryjanka ja som sa snažila hlavne kvoli tomu že moja psychiatrička mi lieky počas tehu nedoporučovala a stále je toho názoru že ak sa dá treba to vydržať už po 34tt sa v pohode môžu aj lieky nakoľko sú aj plúca vyvinuté dovtedy je to stále na hrane... takže mne to strach nedovolil a snažím sa to prekonávať...
ja mam asi tu tehotensku nadchu, soplim cez den, ale ako nahle pride vecer tak, sa mi nos upcha.. dnes som mala celu noc upchate obidve dierky a to uz bola sila. nemozem koli tomu spat,. davam si dva vankuse a to sa mi v jednej dierke aspon trochu ulavi, ale zas, ma y toho boli chrbat. a manzel si spokojne odfukuje.... a inac som prestahovana na druhu stranu postele lebo mne uz vadi aj to ze manzel trosku chrape a ze si dava vankus na moju polovicu... a lytka tak tie mam napate stale... staci ich zle ulozit a mame tu krce....ale dnes idem na kontrolu a dostanem papiere na matersku dovolenku, tento tyzden som si vybrala este par dni starej dovolenky a tak som uz oficialna zena v domacnosi...ktovie kolko mi ta radost z toho vydrzi....sestra sa uz nevedela dockat ked bude moct ist do prace, ale to si odkrutila statocne tri roky. momentalne sa z toho tesim lebo si oddychnem a mozem sa ucit...
Dobré ránko holky, ja mám dnes upratovací deň. Cez víkend sme maľovali kuchyňu, takže budem umývať ostošesť. Dnes si konečne idem už zbaliť aj kufor do pôrodnice. Predsa len vo štvrtok mi začína 35 týždeň, takže je už asi najvyšší čas. A čo vy, ako ste prežili víkend?
@cara.m ja som mala pred mesiacom ten istý problém a doktorka na krčnom mi povedala, že môžem kľudne brať tamtum verde, Síce je na ňom napísané, že sa v tehotenstve nemá, ale ved ona hádam vie, že čo a ako. Inak u mňa je to jeden z mála liekov, ktorý mi zaberá na hrdlo okrem antibiotík.
Holky děkuji, já se prolívám čajem a ležím a dneska je to už trošku lepší, tak snad se z toho brzy dostanu.
K tomu balení do porodnice, kolik si kupujete těch jednorázových kalhotek? Prodávajíc se po kusech nebo v balíku?
@cara.m ja som si tiez kupila balik je ich tam 5ks
tak ja sa pridavam k tehulkam, ktore nemozu spavat. Do teraz uplne v poho som spavala, ale uz asi tyzden je to hroza, zapim na chvilu, ale za hodinu som zase hore, potom mam taky spanok ze vlastne vsetko vnimam a budim sa uplne na kazde suchnutie. Poslednu dobu ma pobolieva brucho dost casto, v stredu idem k midwife, len ako to mi tu mame tak sa zase nic nove nedozviem. Neviem ako ju mam presvedcit ze by ma pozrela od spodu, ci som este uzatvorena, lebo niekedy mam velke tlaky tam dole. Uvidim skusim velmi prehanat tak mozno to zoberie vazne a skusi ma aj vysetrit.
ked tu tak citam, ako pisala hanulka ze uz bude za chvilu rodit, tak to si fakt clovek uvedomi ze za chvilu tu mame tie nase babatka 🙂. Len nech vydrzime do toho 35 tyzdna vsetky 🙂. Pekny den
Inak my sme dnes boli na kontrole, merali mi prietoky a brali krv a vzorku na streptokoka. Hanicka sa zda ze dost podrastla, ale nemeral ju presne, ze nabuduce. A to nabuduce uz bude posledna kontrola u neho 😅 Musim sa rozhodnut pre porodnicu!
tak poradna dopadla super,malicka vazi uz 1500g,sme o tyzden popredu a zatedy to vizera na sekciu,lebo malickej sa nechce prehodit,asik sa jej dobre sedka na ritke 😀 Ale ved hadam este dostane rozum a budeme rodit normalne.Uvidime ako to bude v decembri,ako sa pani doktorka rozhodne...
@cara.m Mně na chřipku a hlavně bolest v krku pomohly cucavý tabletky Septisan - to jsou taky snad jediný, co se můžou v těhotenství. Nejsou zrovna nejchutnější, ale zase tak hrozný taky ne. Tak hlavně odpočívej, ať je ti brzy lépe 😉
Kalhotky do porodnice mám dva druhy. Nejdřív jsem si koupila balíček (5ks) těch Canpol Babies, ale pak jsem si tady přečetla, že nejsou moc dobrý, tak jsem ještě dokoupila ty s nohavičkama (3ks). Tak asi využiju spíš ty. Viděla jsem je prodávat po balíčkách i po kusech.
O víkendu jsme dávali dohromady pokojíček - malovali, kreslili obrázky, stavěli postýlku, ... Tak už to má Filípek skoro všechno připravené 😀
@monulik0209 Jej a v ktorom si presne? Ja mam zaznam z minulej poradne 1540g a to sme vraj boli podla MS 30tt+3 a podla velkosti babatka 30tt+4. Tak sa mi tych vasich 1500g zda aj tak akurat, hm. Mozno ma kazdy gynekolog trosicku ine tabulky 😀
@albao ahoj,mrkni na to :
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=35
moje babo malo v piatok na 27tt. 1089g

@cara.m tak to jsme na tom stejně, drží mě to od minulého týdne, na rýmu mám nějaky homeopatický kapky do nosu a protože mě bolelo v krku a začla sem dost kašlat tak mi manžel koupil Stodal, začlo se mi ulevovat, je to taky homeopatikum, na to že to beru od včera ráno,tak je to lepší, jinak na bolest v krku je dobrý Septisan nebo jak se to jmenuje a můžou to i těhotný