icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

denne73
17. máj 2010

dievčata neviete niečo o dobrovolnom nemocenskom pripoistení?? už som sa pýtala asi vovšetkých forach

melli17
17. máj 2010

ahoj holky
taky řešim táhání malé..občas se jí nechce chodit a chce na "koníka"...ale já to na rozdíl od vás ještě nemám jisté a vůbec to neutíká 😠 ..dnes se mi zdálo,že jsem to dostala,no hnus!!
jinak jsem vás dočítala a já jsem taky zatím pod jiným nickem.pod svým bych se tu ukázala až kdybych věděla že to je jisté a oznámili jsme to rodině.

miyya
autor
17. máj 2010

no denne viem, ale ked si už tehulka,tak sa ti to neoplatí začať platiť. a kamoška natom aj zle pochodila.
Musíš platiť 9 mesiacov minimálne pred tehu. kamoška pekne platila a ked porodila,tak jej automaticky všetko pozastavili ako má byť a aj sa informovala,či to potom nemá zrušiť, že už si nebude prispievať,ked jej začne materská,ale jej vraveli, že to netreba. No lenže to pravda nakoniec nebola a po polročnej materskej mala podla všetkeho posielať peniažky znova a až teraz po roku jej prišla upomienka aj s penálmi,že neplatila. tak bolo naštvaná, chudátko. musela to všetko spätne zaplatiť. 🙄 🙄 🙄

kacerka
17. máj 2010

Dobré ránko,

já jsem včera dopoledne taky lehce špinila, ale od odpoledne je to už zase dobrý, tak si s tím hlavu nelámu - u prvního těhu už bych pomalu mastila na pohotovost 😝 Teď to fakt moc neprožívám, na miminko se těším, ale přesně si říkám, jestli to tak má být, tak se prcek udrží 😉

My jsme na týden osiřeli - manžel nám odjel do Německa na hokej a podle vývoje se vrátí buď v pátek nebo v neděli a ráno, jak jsme vstali, tak jsem to málem obrečela - asi hormony, jinak taková měkota nebývám 😀 😀 😀 Ještě ke všemu Karlík včera večer začal hicovat, tak jsem s ním doma - měla jsme jít dneska do práce a Káju odvézt k babičce, snad bude brzy v cajku, jinak se doma unudíme 😝 😝 😝

sylvia21
17. máj 2010

Denne - a to si mala UPT v 5mesiaci kvoli genetike? Na zaklade akych vysetreni Ti to takto museli prerusit?

Denne - ja si platim DNP. Najlepsie info Ti daju v socialnej poistovni. Je viac moznosti. Jedno pravidlo Ti viem povedat i ja. Ak chces mat vyssiu matersku, tak si treba platit DNP minimalne 270 dni. DNP Ti plati len na matersku, da sa vyuzit i pri PN. Ale uz pri rodicovskom to uz neplati. Ja uz teraz si to platim dlhsie kao 270 dni a teraz, ked som na PN, tak nam to velmi pomoze, lebo v podstate dostanem asi tolko peniazkov ako keby som bola i v praci.

Adrous, tak specialne pre teba jedna specialna fotecka 🙂

branki
17. máj 2010

Denne - no aj ja si platim DNP, mam tiez take info ako sylvia 21. Skus si viac precitat v teme dobrovolne nem.poistenie, tak ti baby urcite poradia, a najdes tam kopu info ohladom DNP, ako a kedy sa ti oplati platit

denne73
17. máj 2010

sylvi ja som chcela vedieť vieš či sa to oplatí aj mne . teraz som približne v 3.t tehu. A predpokladám že ma doki hned hodi na rizokové čiža PN. Ak by som tam šla dnes a začala odo dnes platiť tak kedy by mi potom začali priplácať napr. k PN?? A vyšlo by mi vôbec aj na matersku??

denne73
17. máj 2010

ano genetika dala záver. Vtaj sme obaja uplne vpoeriadku a to čo sa nám prihodilo no hotová tragédia. ☹

denne73
17. máj 2010

sorry tie chyby ale píšem rýchlo

adrous
17. máj 2010

sylvi:díky mooooooc krásný 😵 😵 😵

miyya
autor
17. máj 2010

už sa nás tam začína pridávať viac 🙂

anitta
17. máj 2010

jj je nás dost

s pytlem cementu jsem se teda zasmála 😀 tak to jsem ráda že v tom nejsem sama jsem sice po konizaci čípku ale udržel první dítě tak udrží i druhé věřím poprvé jsem rodila císařem jelikož byl malej koncem pánevním a ted asi taky podle dr bude císař ale to neva hlavně at je ok 😉

silvy krásná fotečka já ji ještě nemám ale příště vyžádám určitě 🙂 jsem tak štastná mít v sobe toho drobečka 🙂

kaceenka
17. máj 2010

Ahoj baby, dúfam, že sa ešte neuzamknete. ja už som sem písala, ale teraz ešte moc nechcem, ked to nemám isté a k doktorovi sa chystám na budúci týžden. Myslíte, že ked budem 5+2 (predpokladám budúci týžden), že by doktor už niečo videl?
sylvi utz je krásny...gratulujem
denne: ty si 3tt? Prosím ta to si kusok odo mna..možeš mi prosím napísat, či už maš úplne silnú čiarku na teste. mne silnie, ale neni to ešte úplne ono...

miyya
autor
17. máj 2010

neboj Kaceenka tak skoro sa hádam tema nezamkne. bola by to škoda. Asi by bolo najlešpie počkať, kým ukončíme trimester. ale pamätám sa ,že do novembroviek nám prišli aj super babizne trošku neskôr a naopak niektoré stálice prestali písať ku koncu tehu. 😒

denne73
17. máj 2010

sylvi nie nemám uplkne silnu ale vidno ju ? no najprv nebolo vidno nič až po 10 min

bubush
17. máj 2010

ahojte, aj ja som za temu este neuzamknut 😉
kaceenka a robila si si viac testov, ci len jeden? lebo ak viac tak ci ciarocka silnie, ak hej tak je dobre, nemusi velmi ale nech silne 😉
denne baby ti uz povedali o rtg - neviem presne ale celkovo rtg je skodlivy takze by som do toho tiez nesla a myslim ze pred rtg sa zvyknu pytat ci nahodou nie si tehu 😉
sylvi pekne machulky 😵 a kedy si bola na utz?
tabulka pekna 😉 je nas teda pozehnane 🙂 ked budes upravovat dnes tabulku tak je tam damiana a myslim ze si jej napisala damina alebo tak nejak tak mozes potom upravit 😉

denne73
17. máj 2010

Jasné téma sa zamykať nebude. prečo by sa aj mala. ved sa pozrite ako sa to tu pekne rozbehlo. no darmo máj lásky čas. 😉 😉 😉 😉 😉

lenka47
17. máj 2010

ahojte babulky
ja dnes rano nic moc snazim sa v sebe udrzat aspon jogurtove mlieko 🙂

sylvi, krasna fotocka 🙂

a ako sa mozem dostat do tabulky? 🙂

bubush
17. máj 2010

ano 😉 my sme sice makali v aprili ale aj to sa pocita 😀

bubush
17. máj 2010

lenka tabulka je "januarovky" hned aj na tejto strane - to je miya ale pod tymto nickom a vo fotoblogu 🙂

lenka47
17. máj 2010

denne, DNP si musis platit min pol roka aby ti prispievali k PN, ja si to platim uz dlho, lebo som myslela ze otehotniem ovela skor, a tak teraz kekd som na PN tak budem dostavat tu plnu sumu hned od zaciatku

bubush
17. máj 2010

lenka a preco si pn? mozno si to spominala ale uz mam gulas 😉

kaceenka
17. máj 2010

Tak to som rada, že sa tak skoro nezamkne.
denne u mna tiež pri prvom teste nebolo skoro nič vidiet, iba slabulinky duch . na druhy den bola čiarka silnejšia. urobila som už asi 5 testov a čiarka silniem, len nie tak ako by som chcela ja. myslela som že po 3 -4 dnoch, test namočím a bude tam okamžite dialnica.ale to si ešte asi počkam. testovala som hrozne skoro asi 9-10 DPO.tak si musím ai počkat.
babush...silnie. ale strach tam je....snažím sa byt v pohode.
Je nás tu fakt dost. želám,a by sme to všetky dotiahly do konca 🙂

denne73
17. máj 2010

aha no apotom by mi to spätne nevyplatili?? keby som si to dala dnes.myslím to pripoistenie

lenka47
17. máj 2010

bubush, ja som na PN lebo som maserka a uz sa mi ked som dlhsie masirovala tocila hlava a nevladala som a okrem toho aj tym ze som sa bala nejako sa prepinat, tak som nemala uz odbry pocit z tych masazi... plus pouzivaju sa tam aromaticke oleje a to mi nerobilo dobre 🙂

tija28
17. máj 2010

ahojte bambulky............kontrolu mame uz za sebou - srdiecko nam krasne bije 😉 😉 😉 😉 😉
..........o dva tyzdne ideme znova na sono 🙂

pozdravujem vsetky 🙂

lenka47
17. máj 2010

denne, myslim ze spatne nie, ale chod sa spytat na socialnu poistovnu, oni ti vsetko vysvetlia... aj ci sa ti to este oplati zacat kvoli materskej, lebo tam by mala byt splnena podmienka tych 270 dni

lenka47
17. máj 2010

tija, jeej gratulujem k srdiecku 🙂 aj ja uz by som chcela ho vidiet, ale este si pockam 2 tyzdne-a to sa mi zda dlhooo 🙂

kaceenka
17. máj 2010

tija: tak to moc moc gratulujem. to je krásne ked už vieš, že je tam srdiečko..moc ti to prajem...