icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cufinka
8. dec 2010

@lavazza ahojík já volala do práce učetní a ta říkala že na pojištovně nic vyřizovat nemusím že jsem jako že pořád vedená pod firmou tak teda ted nevím ... 😕

vilca
8. dec 2010

@lavazza já myslím, že ten papír o přihlášení mimi na pojišťovnu je potřeba vyplnit, až se narodí, ne? Nebo už teď? Mně totiž zaměstnavatel řekl, že stačí, když dám jemu žádost o mateřskou a on už to pošle, kam je potřeba... 😕

cufinka
8. dec 2010

@vilca takhle mi to přesně řekli taky v práci 🙂 a nahlášení miminka na pojištovnu až z rodným listem 🙂

sjussi
8. dec 2010

@knedluska presne tak aj my mame jen lezet at vydrzime aspon 14 dni 🙂 ale dr mne vcera tak prostourala ze to citim jeste dnes 😒

cufinka
8. dec 2010

@knedluska
@sjussi holky jen pěkně odpočívejte ,musíme nechat odrodit prosincové a nepředbíhat 😀

vilca
8. dec 2010

@cufinka přesně tak, už jsem začala mít pocit, že je normální rodit měsíc před termínem 😀

sova33
8. dec 2010

@vilca
@cufinka Mně ve zdravotní pojišťovně řekl, že automaticky je dítě u pojišťovny matky a pak záleží na nás, kam ho dáme. Takže až je rodný list, teprve pak se to řeší.

sova33
8. dec 2010

Ještě jsem se chtěla zeptat, jaké pleny berete do porodnice?

vilca
8. dec 2010

@sova33 jo, tak nějak to bylo i s naší Evičkou 🙂

vilca
8. dec 2010

@vilca já už mám koupené jedno balení Pampers New Baby, je to myslím na 2-5 kg...měla jsem je i poprvé do porodnice a aspoň do nich to mimi tak úplně nezapadne 😅 no a pak už asi budu kupovat ty trošku větší

vilca
8. dec 2010

@sova33 to patřilo tobě, já už odpovídám sama sobě 😀

sova33
8. dec 2010

@vilca POchopila jsem to a moc dobře to znám. Už párkrát jsem si takhle taky popovídala sama se sebou 😀

lavazza
8. dec 2010

@vilca to mě personální taky říkala, že stačí dát papír o mateřský do práce, ale radši sem si zavolala a paní na pojišťovně mi řekla, že musím vyplnit formulář a pak až se mimčo narodí, tak donést rodný list, ještě, že sem si zavolala,pak aby měl člověk ještě nějakej průser

vilca
8. dec 2010

@lavazza tak já nevím...před mým prvním porodem jsem na pojišťovně určitě nebyla...možná ty papíry posílají poštou těm, kteří tam nepřijdou osobně...

knedluska
8. dec 2010

@sjussi - a ty už jsi otevřená jo? Mě o tom teda dr. nic neříkala, tak nevím. Prostě mě prohlídla a ležet.

@cufinka - kdepak, já se rodit nechystám. Ještě jsem se na to nepřipravila. 😀

@sova33 - já plenky do porodnice neberu. Byli jsme se tam podívat a sestřičky říkali, že je tam mají, tak že je brát nemáme. 🙂

neliq
8. dec 2010

ahoj holky, tak toto bola prvá noc po dlhom čase, čo som spala normálne 11 hodín, už si ani nepamätám, kedy naposledy som sa tak dobre vyspala 🙂 inak my to máme dnes za 22 dní do termínu, tak som zvedavá, či si už drobec konečne nedá povedať a nezačne sa tlačiť trochu dolu, predsa len už by aj bolo na čase 😀

kinsli
8. dec 2010

@vikaki sorry jsem natvrdloň co je posestonedie ??? Obávám se, že na hru se budeme max tak dívat 😀 😀
připadám si jako hroch tak na žádné hrádky není nálada 😅

knedluska
8. dec 2010

@kinsli - já myslím, že to mělo být po šestinedělí. 😉

kinsli
8. dec 2010

@ellahop polož monitor na stůl a zapni, odejdi od něj pryč, klidně do dalšího pokoje 😉
má to docela velký dosah 😉 my máme angel care a když jsem ho dala na postel a sedla si o cca 80 cm dál tam mě pořád snímal 😉 a to je fakt malá destička 😉
zkukový signál by měl vydávat po max 20 sec. ale mě ten angel care pípal určitě tak od 10 sec. jako že pípne, pak třeba 2x pípne a nakonec začne ječet 😀

kinsli
8. dec 2010

@knedluska no jo vidíš to jsem natvrdlá 😀 díky 😉

kinsli
8. dec 2010

jinak jak jste tu psaly o pojišťovně tak je to fakt, že automaticky má dítě pojišťovnu jako matka a nahlašuje se myslím do 8 nebo 10 dní po porodu. Možná dýl, protože já byla s Kačkou v nemocnici 15 dní. nebo je to od propuštění z nemocnice do té doby. No prostě až po porodu 😀

Dnes jsem byla na tom plicním, myslela jsem si, že je to nějaký zátěžový test a to bylo kvůli TBC, že se nepíchá už v porodnici, ale až mazi 7-9 měsícem po hexe 😉 Takže dobrá zpráva pro holčičky 😀 že můžou mít píchnutá ouška dřív.
I když je to asi podle toho jak kde. Co jsem chodila do květňátek 2008 tak tam už jedna holčina přišla v naušničkách z porodnice. My jsme třeba mohli nechat píchout až po prodělané reakci na TBC a tu jsme měli fakt dlouho někdy na 4m.

sjussi
8. dec 2010

@knedluska no ted na kontrole mi rikala ze na dva prsty sem otevrena,jeste mi ukazovala ze kdyz je zvedne a da k sobe tak je tam v pohode da 😀 a ze pokud vydrzim tak mam za 14 dni dojit na kontrolu ale pry si mysli ze uz neprijdu 🙂 ale tak budu se snazit vydrzet 😉

kinsli
8. dec 2010

@sjussi já jsem jela na 3 prsty rodit 😀 Kámoška dnes byla na ko a je taky na 2 prsty a tak ji řekla, že ji dává max 14 dní.

sjussi
8. dec 2010

@kinsli to mi radsi ani nerikej 😀 uz tak se porad hoodne hlidam a sleduju a taky se zacinam bat 🙂 ale to je asi normalni 😀

kinsli
8. dec 2010

@sjussi proč bát za 14 dní by jsi to měla úplně akorát 😉
Osobně bych chtěla taky rodit mezi 37-38tt. abych měla alespoň šanci na nějaké normální mimi 😀
Třeba mě by max vyhovovalo 3,5 kg. to je akorát, není malé, neví velké a těch 52 cm. Aby to nebylo jako Kačka, která po porodu vypadala jak šestinedělní neli víc 😀

sjussi
8. dec 2010

@kinsli kdyby to bylo za tech 14 dni tak to by bylo v poho ale treba jeste dnes se mi jet nechce 😀 a bat se myslim spis jako ze se bojim jako prvorodicka porodu 🙂

luciemar
8. dec 2010

Holky, všechny vaše pozdravy jsem Caře.m a Adámkovi vzkázala!!! Moc vám děkují !!! 🙂 😉

luciemar
8. dec 2010

@sjussi
@kinsli Tak já tedy nevím, jak to ti doktoři s těmi prsty myslí 😀 Já byla v pátek na kontrole a řekla mi, že mám už zkrácené hrdlo na 1,5cm a otevřená na špičku prstu a taky mi řekla, že mi dává tak těch 14 dní...Tenhle týden mám ještě ale brát magnézko a pátek jdu zas na kontrolu, tak se uvidí, jestli se to nějak hne. Osobně bych to také viděla na ten 37 - 38tt, páč mi změřila, že mám nějaké menší rozměry pánve, takže bude fajn, když malej nebude tak velkej 😀 😉

kinsli
8. dec 2010

@luciemar vidíš to nad tím jsem nikdy nepřemýšlela 😕 když rodíš tak jsi na 10 prstů, tak jak to poznají, že jsi na deset. Já byla na 3 prsty pak na 8 a pak na 10 je to rozmezí cca 4 hodin. jak mě chodili kontrolovat 😉

@sjussi porodu se nedoj 😉 má ho stejně každý jiný a i kdyby nebyl nebyl ok, tak za dva dny si už nevzpomeneš jaký vlastně byl 😉

luuca1
8. dec 2010

ahojte baby tak dnes som bola prvý krát na tej psychoprofylaxii, učili sme sa dýchanie v 1 a 2 dobe pôrodnej, poobede som išla ešte na prednášku o epidurálnej analgézii takže už aj to mám vybavené.....