icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

neliq
16. dec 2010

tak tomuto sa hovorí votrelec 😀
http://www.mojevideo.sk/video/b98f/tehotna_s_vo...

neliq
16. dec 2010

@albao presne, výnimky potvrdzujú pravidlo, aby si nám trebárs zajtra nepísala, že to už máš za sebou 😝 😀 😀 😀

albao
16. dec 2010

@neliq 😀 nestras! 😀

ellahop
16. dec 2010

mate tu niektora skusenost s byvanim so svokrou...? lebo my zijeme v dvojizbovom malom byte bez vytahu a daleko od mesta, za to blizko parku... a moja svokra od vtedy ako zistila ze som tehotna nehovori o nicom inom len aby sme sa prestahovali a dokonca nam uz nasla aj byt... priamo oproti jej bytu... 😒 ja tam nechcem ist aj som jej to povedala a povedala aj na rovinu ze preto, ze nechcem byvat pri nich.. ona v tom vidi len same vyhody. ktorych je nespocetne vela. ale jednu obrovsku nevyhodu to ma, stratila by som slobodu, lebo ona je akcna, vo vsetkom najlepsia, monutje sa do nas od kedy sme si kupili byt a ja by som to po dlhsej dobe asi psychicky nezvladla. co nezvladam uz ani dnes... koli tomu som od piatej hore. a teraz uz nehovori o tom byte mne, ale mojej sestre, mame, muzovi a tak.... uz hovorila aj o tom ze ved sa nemusime hned stahovat, ze staci v lete,,, len aby sme si ten byt zajednali... ja som z toho zufala. smutna. vyvrsujem sa na muzovi. a hlavne chcem aby bolo vsetkym dobre ale myslim ze v tejto situacii musim byt neoblomna.. a bojim sa toho aby som nevyrobila nejaky skandal v rodine. lebo to by som fakt nechcela. len chcem aby ma chapali... ☹ a aby uznali pravdu aj mne. ved nieje dolezitejsie spokojne si zit v malom byte ako zit cely zivot pod drobnohladom...

cufinka
16. dec 2010

@misha8 Gratuluju moc k Laurince 🙂 Hlavně hodně zdravíčka!!

Holky ty naše lednátka jsou nějaký moc zvědavý na ten svět že? 😀 začínám počínat stím že to bude třeba taky dříve 🙂

martuska75
16. dec 2010

@albao podľa toho popisu by to fakt ešte mohlo počkať, ale len aby neprekvapila 😉
Ale na to že bude spokojné bábo po tebe, by som sa už nespoľahla a uži si klídek kým sa dá 🙂 Toto som si myslela aj ja ked sa mala narodiť Rebeka, ale zákon schválnosti zapracoval a namiesto spachtoša po mne (spím kedykoľvek koľkovolvek sa dá) mám doma "duracelku nespavú" celý apa 🙂

neliq
16. dec 2010

@ellahop no moja svokra býva o tri domy vyššie od nás a našťastie sa do nás nejako nemontuje a rešpektuje naše súkromie, ale pokiaľ ty cítiš, že by to nebolo dobre, príp. že by si sa z toho mala zblázniť, tak si stoj za svojim. Keď ti už teraz vadí len tá predstava, tak čo to môže byť o pár rokov. Myslím, že potom by to nerobilo dobre ani vo vašom vzťahu. Byť tebou tak by som zostala tam, kde mi je dobre a tvoj muž by to mal tiež pochopiť. Najlepšie by bolo, keby to on nejako jemne vysvetlil mame, že chcete zostať bývať tam, kde ste. 🙂

martuska75
16. dec 2010

@ellahop včera som bola malú omrknúť v pôrodnici na poradni a zdá sa že my zatial držíme 🙂 Zatial pre istotu poležkávam a relaxujem - potom si už neužijem 😉

sova33
16. dec 2010

@ellahop Ahoj 🙂 Tak tuhle situaci ti moc nezávidím. Ale na druhou stranu záleží na tobě a na manželovi, ne? Co na to říká on? A pokud můžu z vlastní zkušenosti soudit, žít pod jednou střechou (případně přes ulici) s rodiči nebo tchány často nedělá dobrotu. Já jsem tak vyrůstala, mělo to spoustu výhod, ale taky obrovské množství nevýhod (jak říkáš, člověk je pod drobnohledem). Ale teď buď hlavně v klidu, zkus třeba větu: "Zatím nám to stačí a teď se chci věnovat malému a ne řešit stěhování. "

albao
16. dec 2010

@martuska75 jasne, som prichystana aj na maleho nervacika 😝 😀 Vsak uvidime, co z nej bude, hlavne aby bola zdravucka, ostatne je detail 🙂

@ellahop ja som tiez tip cloveka, co potrebuje mat svoj priestor. A sice so svokrou dobre vychadzam, musela som jej uz par razy dat razne najavo hranice jej vplyvu. A to by mal chapat aj tvoj muz - ste nova generacia so svojim zivotnym postojom a potrebujete slobodu a priestor, nie kontrolu 😉 Ja by som trvala na svojom a isla prec. Ale mam kamaratku, ktora je doslova "splachovacia" a jej nevadi, ze ma svokru cez zahradu. Mne by to ale vadilo.

skubanekka
16. dec 2010

@haniula Tak to jsem ráda, že nebudu sama🙂 - i když tíha toho zavazadla musela být děsná🙂... Děkuji moc za info!!

skubanekka
16. dec 2010

@sova33 no já vím u vás v Praze je to děs... to tady žádnou registraci nepotřebujeme🙂, jedině snad kdyby se malovalo, tak bychom museli jinam... Ale beru to, že když Ti odteče plodovka a už fakt není vyhnutí, tak snad ještě platí u nás, že Tě vezmou i jinde🙂, alespoň ještě natolik našemu zdravotnictví věřím i když kdo ví...

martuska75
16. dec 2010

@ellahop ja som bývala skoro 3 roky s mojou svokrou v jednom dome takže myslím, že mám v tomto smere dosť skúseností 😉 . Podľa mňa to ani tak nie je o tom či bývate spolu ale aké si dohodne pravidlá. Moja svokra je veľmi super, ale je jasne že nie vždy sa musíme zhodnúť 😉 ide o to aby sa manžel zastal vždy teba. POzri pokým má tendenciu sa do teba starať tak to bude robiť - nech budete bývať kdekoľvek. A možno ked bývate ďalej tak ju tam budeš mať viac nasťahovanú ako ked by ste boli niekde oproti. A musím povedať, že mne sa pri malej jej pomoc veľmi zišla a doteraz som rada ked mi ju vyzvihne zo školy a postráži. Je to fakt na nezaplatenie - uvidíš. Ak je ten nový byt fakt pre Vás omnoho lepší ja by som to brala, ale určite za jasných pravidiel.

skubanekka
16. dec 2010

@misha8 Moc velké blahopřání mamince i miminku!!! Moc přeji hlavně zdravíčko a aby se vám jen a jen rařilo!!! To je ale fofřík!!!

sova33
16. dec 2010

@skubanekka Já naštěstí nebydlím v Praze, ale u Benešova, takže já jsem to měla jasné a jisté. Ani jsem to neřešila. Ale někteří známí sem do porodnice nechtěli a museli se zaregistrovat v Praze snad už ve 12. nebo 14. týdnu (to já jsem o porodu ani nemluvila, abych to nezakřikla). Ale máš pravdu, když se to rozjede, snad by nedělali drahoty. Otázka je, jestli by tě druhý den nenutili (třeba i sanitkou) k převozu. Ale to nevím.

kamusek
16. dec 2010

@misha8 Taky se přidávám ke gratulantům a přeji oběma hlavně zdravíčko 🙂 Ty brďo, měla jsi stejný termín jako já 😲 Začínám se bát, leden ještě daleko a tolik miminek už na světě 🙂 A to když já řeknu před někým, že to čekám už za 3 týdny, a že už se musím šetřit a tak, tak se každý diví, že kde plaším, že ještě tak dlouho....Ale jak píšou některé holky, asi se těm ledňátkům opravdu chce rychle ven 😀 Ještě jednou hoooodně zdravíčka 🙂 a ať vám malá dělá jenom radost!

sova33
16. dec 2010

@misha8 Blahopřeju a jenom žasnu, jak se to rozjelo. Měla jsi termín až po mně. Začínám si uvědomovat, jak je to blízko.

aha1
16. dec 2010

@misha8 gratulujem prajem veľa zdravíčka obidvom 😀

skubanekka
16. dec 2010

Děvčata - pls mám prosbičku - berete si do porodnice i zavinovačku? Nebo to se nemusí? Začínám asi plašit, jak vidím že se leďňáčkům chce už nějak ven🙂

sova33
16. dec 2010

@skubanekka Já si ji neberu. Myslím, že na mimčo tam věci erár bývají.

kamusek
16. dec 2010

@skubanekka Já taky neberu. Nejdřív jsem chtěla, ale v Opavě mají takové klasické bílé peřinky, tak nebudu zbytečně nosit svoji 🙂 Máš pravdu i já začínám plašit 😀 Zrovna jsem volala manželovi, že se narodila další holčička, která měla přijít na svět stejně jako ten náš bobek. Tak že má mít radši pořád u sebe mobil 😀 Tak se smál 🙂

sova33
16. dec 2010

@kamusek Já mu to radši ani nevolám, protože pokaždé, když volám, plaší, jestli už rodím 😀

annmarie
16. dec 2010

@janettan šikovnú polovičku teda máš 😀 a máš pravdu, takéto prejavi nám ozaj ulahodia, teda tomu nasemu rozcitlivenemu srdiečku :D

annmarie
16. dec 2010

@misha8 velke gratulácie k dcérke 🙂 najma vela zdravicka 🙂

majamat
16. dec 2010

@misha8 blahozelam. drzte sa. nejak sa vam to tu rozbieha s porodmi. deticky po sebe asi opakuju a pytaju sa skor na svet. mozno chcu byt uz na prve vianoce mimo brusko. v sukromnej teme je to stale len to jedno babatko.

annmarie
16. dec 2010

@skubanekka ja si zavinovačku beriem, pretože k nám do porodnice radsej zobrat vsetko, nic vám tam nedaju len ta 😒
@ellahop aj ja som bývala so svokrou a aj napriek tomu že je to super ženska a na svoj vek ozaj čiperna, ma za sebou toho mnoho, aj tak som si vydychla ked som zistila ze som tehotna a uz sme tam nebyvali...mam ju rada, ale okrem tej svojej nechcenej vlastnosti sa starat do toho do coho jej nic, tak ma neskutocny problem ovladat sa pri detoch...svagrinka je slobodna mamka a ozaj by som bola nerada keby vychova nasej malej bola ovladana svokrou...takze ak aj ta tvoja sa lubi starat, pri dietati nielen ze pomože ale aj dost zasiahne do vychovy urcite...videla som to na vlastne oci a ozaj som teraz rada ze byvame v inom meste a len tak lahko vplyvat nebude....zalezi to na tebe ci si vies zariadit pravidla medzi vami a ci ich ona bude vediet akceptovat....

zuzkaro
16. dec 2010

@misha8 gratulujem k babatku, nech je maminka aj dcerenka zdravucka a nech mate krasne spolocne vianoce 🙂

vikaki
16. dec 2010

ahojte dievcence...teda to bolo dnes rano...zobudila som sa o 6 hod a isla som zaviest manzela do prace...a kukam vonku snezi 😨 teda tento rok,prvy krat co sa nam tak riadnejsie nachumelilo.....a tak sme sli 4 km na jednotke 😒 No a potom,reku idem zaviest Piu do skoly...nechala som ju tak ako vzdy pred branou skoly a isla som domov....po ceste kukam,ze svetla v skole zhasnute,podozriva vec,tak som sa vratila....a uz vidim Piu ako si cupka v tom snehu naspat domov....zavreli skolu koli snehu 😀 Boze Greci!!! aby sa nepotentovali 😵 Asi maju sok zo zimy....A tak sa Pia poobliekala do oteplovaciek=esteze sme jej doviezli zo slovenska...tu nedostat...a isla sa von pohrat s kyblikmi 🙂

neliq
16. dec 2010

Práve mi volala moja ségra tak som sa zabavila. Zdvihnem telefón a namiesto pozdravu že - Nerodíš ešte?, tak som sa zasmiala. Inak mne sa v noci snívalo, že som začala rodiť a v nemocnici mi povedali, že to budú dvojičky 😀 a my sme nemali vymyslené žiadne meno a potom ešte sme doma zabudli sobášny list a bez toho nás nechceli ani odrodiť, no proste už mi to asi začína kapať na mozog 😀 😀 😀 😀

vikaki
16. dec 2010

@haniula 🙂