icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

ellahop
20. dec 2010

dakujem za drzanie palcii, manzel da na konika fotky a kratke inofo o nas.. na vianoce asi doma nebudem ale nevadi, aj tak to budu special vianoce.. 🙂 kupodivu nervozna som velmi malo a to musim este ukludnovat muza... klasika.... 🙂 a dufam, ze sa coskoro ozvem... ahojte

luuca1
20. dec 2010

@zuzkaro ani mne bruško neklesá ani sa neotváram a čakám dievčatko, 😉

ellahop
20. dec 2010

@sjussi gratulujem k babatku

luuca1
20. dec 2010

@ellahop ella ty ideš na cisársky spinálkou však?

luuca1
20. dec 2010

@cara.m myslíš že oni mi to tam vyvaria??? asi sa radšej na to nebudem spoliehať, či??

zuzkaro
20. dec 2010

Inak k tym klobucikom, my ked sme mali prednasku o kojeni tak laktacna poradkyna vyslovene az zakazovala ich pouzivat, ze babatko sa potom nevie riadne prisat na prsnik, a ze je lepsie ak ma baba ploche bradavky tak ich masirova dopredu. Takze ja som potom nad klobucikmi ani nezacala zhanat 🙂

neliq
20. dec 2010

@ellahop drž sa zajtra 🙂
Ja som bola dnes na kontrole a všetko je po starom. Stále je drobec vysoko a otvorená som len na špic prsta, ale už niekoľko hodín mám každých 10 minút kontrakcie. Ale stále je to rovnako, ani horúca voda nepomohla. Intenzívne sú stále rovnako a ani čas sa neposunul. Tak sa ani zatial nestresujem, možno to ešte prestane, keď je to stále rovnaké. Inak holky, ja som si teda tie kontrakcie predstavovala úplne inak 😀

kinsli
20. dec 2010

@stanulka551 shopaholic 😀 😀 jak se cítíš???
Já za to nemůžu já jsem fakt na ty hadry ujetá 😅 je to pořád ale lepší než frčet na alkoholu, cigeretách, atomatech či jiných rvoucích účtů zálib 😅

@luuca1 jasně svoje jsou lepší, ale oni to tak vyvářejí, ale určitě je lepší pocit když máš něco svého co nemělo stovky bab na prsách před tebou 😅 Já mám ty co na ně dávala odkaz Cram 😉
myslím, že je to značka medela 😉

@janettan člověče nevěděla jsem fakt jak správně vysvětlit tak volám mamce a ta říká: To to řešíš za ptákoviny, to používají jen puberťáci 😅
Když řekneš to je mazec, tak je to něco jako vo je skvělé, nemá to chybu je to prostě perfektní 😉

@martuska75 s kloboučky se kojí fakt moc hezky 😉 mám je vyzkoušené, oni ty prckové mají fakt strašný tah, takovou bolest by snad nedokázal ani dospělý chlap co dokáže to mrně. oni si to mlíčko tím tahe natáhnou do kloboučku a z něho těmi dírkami to teče do pusinky 😵 pro prcky je to asi pohodlnější, ale když se to zvládne bez nich je to asi lepší, není nad přímí kontakt 😉

@lavazza to nemám vůbec tucha, nikde nic jsem neviděla, jen hlásili, že do 23.12. mají prodlouženou otevírací dobu 😉

kinsli
20. dec 2010

@neliq no však počkej na ty porodní 😀 tohle to je prd 😉 já měla po 10 min. den před porodem. Tak uvidíš 😉

misag23
20. dec 2010

@luuca1 o křečích mi ani nemluv, mám je skoro pokaždé, když se zvednu z postele nebo ze židle ☹ Taky jdu zítra na kontrolu, tak jsem zvědavá, co mi na to řekne doktorka.

kinsli
20. dec 2010

@ellahop Tak zítra hodně štěstí 😉 Do vánoc to už asi domů nezvládnete, ale to nevadí 😉 oslavíte si je třeba o 2 dny později a s drobečkem 😵

kinsli
20. dec 2010

holky jsem zvědavá jestli některá porodíme na vánoce 😵

misag23
20. dec 2010

@neliq Čekala si, že to bude větší bolest?

luuca1
20. dec 2010

@misag23 no ja idem tiež zajtra do poradne tak sa ešte aj tam na to opýtam, ale minulý týždeň ked som bola ešte u svojej gynekologičky tak mi povedala že krčok mám zatvorený akurát že bábo má už veľmi nízko hlavičku, neviem čo to znamená a či je to dobré alebo zle..... povedala mi ioba to že mám ďalej brať magnézium ale ževraj by sa už po 36 tt nemal brať nevieš niečo o tom?

sisna
20. dec 2010

@luuca1 Ahoj, len som Ti chcela poradit, ze som si kupila podprsenku na kojenie tiez v tescu, necakala som, ze ju tam budu mat, uplne nahodou, tak som si povedala, ze asi si ju mam kupit, ze je to osud🙂 A je tam najlacnejsia, 6- 7 eur.

luuca1
20. dec 2010

@neliq aké to je prosím ťa??? bože ty si si každých 10 min? ja už by som citila že ma pichne každú pol hodku a bežím hehehe, ja som taký posero...a voda ti neodtiekla??

annmarie
20. dec 2010

@luuca1 ahoj 🙂 celkom sa da...konecne po skuskach..co som stihla som stihla a ostatne jedine vo februari dako porobim...zdravotne som v pohode, len malinka je dost nizko a nenormalne mi tlaci na mocovy, cize v noci hadam stokrat na vecko 😀 ale uz to vydrzim...zajtra ozdobim stromcek, pobalim veci a idem k nasim...moja polovicka pracuje do vianoc kazdy den a takto aspon mame pomozem s pecenim a nebudu ma doma mrle zrat 😀

a co ty? vidim ze brusko ti tvrdne stale...hadam je vsetko v poriadku...daj vediet ako si dopadla potom na poradni...

luuca1
20. dec 2010

@sisna hej ? no ja ju už asi kupovať nebudem.... ved mluieko aj tak nebieha na 3-4 deň a to už možno nás pustia aj domov....snad prežijem aj s normálnou...

misag23
20. dec 2010

@luuca1 Já magnézium beru taky, jsem ale teprve v 35. týdnu. Zítra se chci na to zeptat, jestli už ho nemám pomalu vysadit. Myslím, že ke konci těhotenství by se brát nemělo, ale raději se na to zítra zeptej, když jdeš taky.

sisna
20. dec 2010

@luuca1 A o tom magneziu som sa pred 2 tyzdnami pytala na predporodnej ambulancii, ze ci mam este brat a doktor mi povedal, ze Bozechran, ze sa bere len do 36 tyzdna. Ze netvrdi, ze sa nieco ovplyvni,ale už proste nie.

luuca1
20. dec 2010

@annmarie no moj drahý tiež robí až do 23.12 tak tiež som teraz u našich síce moc nepomáham, lebo mám lekárov. mi sme s priateľom stromček vybavili včera lebo potom sa nechceme naháňať, a piecť no zatial mám iba medovníky a ešte by som chcela niečo ale neviem čo...niečo jednoduché a chutné 😀 😀

luuca1
20. dec 2010

@sisna fuuu no tak dobre že hovoríš, lebo mne sa hned nezdalo že ho ešte môžem brať, radšej ho vysadím a zajtra sa v poradni opýtam.

cara.m
20. dec 2010

@luuca1 mi ho vyvařili a pak přinesli, ale můžeš si je pro jistotu vyvařit doma raději ještě
@zuzkaro no mi nic jiného nezbylo, malý fakt ze začátku tu bradavku nebyl schopný chytnout a pil jen přes klobouček, ale doma už jsem to pak postupně odbourali a teď pijeme už bez. A přisává se hezky 😉

luuca1
20. dec 2010

@cara.m ty a nebolíta to ked kojíš bez tých klobúčikov???

annmarie
20. dec 2010

@luuca1 juuj medovniky, tie som vcera chutnala u svokrusi... 😀 😀 ja som bola este dnes vybavit dake posledne nakupy, akurat som nezohnala neterke nalepky na bycikel co jej davame a novorodenecke rukavicky...tie su v celom meste vypredane....no kocky z MK co su taktiez od nas zevraj v tescu maju...ale zakazdym ked som tam bola, aj tam bolo vypredane 🙂 tolko tehuliek asi...no skusim zajtra bo aj tak idem k nasim tak po ceste 😀 a ozaj ja si beriem do nemocnice taku rozopinaciu nocnu koselu a kamoska co rodila v oktobri mi poradila aj tu kojenecku.... 🙂

janettan
20. dec 2010

@kinsli Tak tie akcie v Tescu sú jednoducho mazec 🙂 ... aj sestra tam nakúpila tento týždeň pre jej synčeka oblečenie a dúfam, že sa tam dostanem ešte aj ja .....

luuca1
20. dec 2010

@annmarie a berieš si iba jednu košelu či dve??

annmarie
20. dec 2010

@neliq jemine 🙂 zeby sa malinky chcel vidiet este vianocny stromcek ??? 😀 😀 😀

annmarie
20. dec 2010

@luuca1 beriem si jednu a druhu mam nachystanu na kopke ze keby bolo este treba...vsak ked som vsetko pobalila, jak keby som sla niekam na dva tyzdne 😀 😀 😀 keby idem lietadlom tak si hadam aj priplacam na batozinu 😀 tak zajtra to asi este prekontrolujem a skorigujem 🙂

luuca1
20. dec 2010

@annmarie ože a čo si si všetko zbalila???