Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@monik1 Ahoj 🙂 Ano, sova už porodila slůně 😀 Jmenuje se Jáchym a měl 3750g a 52cm. Voda mi praskla 13. v jednu v noci a v 6.54 byl sloník na světě. Dal mi sice zabrat, takže jsem sešitá, kde se dá, ale na tom prd záleží, protože je úžasný 🙂 Tatínek byl u porodu, tak pak hodím i nějakou fotku čerstvě vylíhnuté sovy 🙂
@cufinka Blahozelam, tak si sa konecne dockala 😉 Vela zdravia tebe aj malej, radosti a veeeeela krasnych chvil 🙂
@monik1 Tiez to uz chcem mat za sebou. Dnes to mam za 12 dni, ale najradsej by som uz teraz rodila. To cakanie je asi najhorsie, i ked stoji to za to, ked to malicke budeme drzat v naruci 🙂
@mimirinko Já to mám dneska za 9 dní a už bych ten porod brala všemi deseti.. Co děláš na "vypuzení děťátka" ven?? My chodíme na procházky, piju maliníkový čaj a snažím se doma hodně hýbat a pořád něco dělat - máme tu uklizeno jako nikdy 😀 😀 😅 ale ono to člověk asi neovlivní a prcek si sám řekne, kdy chce ven 😉
Ale už nás tu těhulí zbylo fakt jen trošku 😎 😎
@monik1 Vies co, ja nerobim preto nic. Jednak manzel je v praci cez tyzden, uz o 5tej rano odchadza, takze sama doma som tak do 15tej a volno mu nedaju, lebo iba 3. ledna nastupil. A este som nevybavila u doktora, aby bol muz pri porode (potrebujem razitko), tak mrnuskovi hovorim, ze vo stvrtok ideme na poradnu, vybavim razitko a cez vikend sa moze narodit, aby aj tatinko bol pri porode 🙂 Ja sa snazim hlavne este odpocivat, lebo teda ak dlho nieco robim, namaham sa, potom ma bolia dost krize a to je neznesitelna bolest, takze uzivam si este odpocinku, zakial mozem, lebo potom si uz neodpociniem vobec. Ale tiez uz by som to chcela mat za sebou. Ked to tu tak vidim, ako vsetky uz rodia.... No ale musime asi este chvilocku pockat 😉
@monik1 Ja mam narodeniny 4.2., bol by to nadherny darcek, keby sa narodil zrovna v tento den, ale to by som este dlho cakala. Najviac sa bojim toho, ze nepride na svet do terminu a potom budem musiet cakat dalsie dni navyse az kym bud nevyjde alebo mi porod nevyvolaju. Toho sa nejako bojim. Ja som bola minuly tyzden na poradni a stale som zatvorena, nic sa nedeje. Ty kedy ides na poradnu a ako si na tom?
@mimirinko No přenášení se taky hrozně bojím a navíc ten čas se už teď fakt vleče.. U nás nechávají přenášet max. 10 dnů - což je u mě do 5.února - hrozné pomyšlení - být ještě tak dlouho těhotná 😒
Taky ti narozeniny vyšly tak hezky okolo porodu 😉
Jinak já chodím na poradnu každou středu a pokaždé mi Dr. řekl, že to na porod nevypadá (ale že je příroda nevyzpytatelná), jsem taky zavřená a kontrakce na monitoru skoro žádné ☹ Teď jdu zase ve středu, snad bude nějaká změna, ty jdeš kdy?
@monik1 Ja idem vo stvrtok, chodim uz do nemocnice. Tiez mi robili CTG (ozvy srdiecka), nejako mi nehovoril o nejakych kontrakciach, iba ze malickemu pekne bije srdiecko. Aj mne povedal, ze teraz som zatvorena, ale prejde par hodin a moze mi prasknut voda a idem rodit. Ja teda neviem, kolko nechavaju u nas prenasat, ale asi tak tyzden pocitam. No ale zda sa mi to strasne vela. Ja len dufam, ze malicke sa umudri a vyjde von same do terminu alebo tesne po termine. Mne povodne vychadzal termin 1.2., ale na poslednom UZV mi to skocilo na 29.1.
@lavazza takze uz ides na vyvolacku. moc drzim palce, to cakanie je hrozne, ze? navyse ked sa nic nedeje. Zaujimave je, ze teraz co vidim, tak kazda ma nejake bolesti a tym sa postupne otvara az teda doktori zistia, ze uz je otvorena docela dost. Ja som vzdy myslela, ze najskor praskne voda a potom zacnu bolesti.
@lavazza tak ti moc drzim palce, aby to uz bolo ono a aby si to mala cim skorej za sebou! Sa bojim, ze to nebudem vediet rozoznat, co a ako. Ja som mala bolesti minuly tyzden, ale to ma bolelo na lavej strane tak dolu v podbrusku a vystrelovalo to do nohy. Ale ked som bola na poradni, tak nic sa nedeje, stale zatvorena. Takze neviem.
@macina_k hej tak ako pisala haniula ja kupem malu hocikedy, ked treba ked napriklad grcne mliecko tak pekne do boku ze ma este aj vlasky spinave, tak ku okupem aj rano.
@cufinka gratulujem, a prajem vela zdravia pre obe 🙂
@lavazza drzim palce, nech uz to mas rychlo za sebou a malicke pri sebe 😉
@lavazza Taky přeju ať je to už ono a porod se ti rozběhne dneska a ne zítra na vyvolání, držím pěsti 😉
A musí být před každým porodem poslíčci? Já je totiž ještě neměla... Sem tam mě píchne v podbříšku a mám sem tam bolesti jako před MS, ale to se dá v klidu vydržet..
@mimirinko Mě bude můj Dr. předávat do nemocnice až po termínu, jak vidím všude je to úplně jinak.. Ale jak koukám na fotečky z UZ, tak tam taky vždy vyjede nějaký termín.. tak na jedné fotce z 16.tt mám dokonce termín 13.1., pak v tom 32.tt na obrazovce monitoru u Dr. vyjel termín 24.1. Ale oficiální v průkazce mám 26.1.
@monik1 mne tam podla tych jednotlivych merani vychadzalo hlavicka - 22.1, brusko - 8.2, nozicka - 1.2. a ked to spriemeroval, tak vyslo 29.1. toto bolo v 35 tt, pokial si to teda dobre pamatam. a vahu malo malicke 2300 g. Ja neviem, co budeme mat, ci chlapec alebo dievcatko, nechame sa prekvapit 🙂

@haniula zatím nechci plašit a jet do nemocnice když nemám bolesti v kratších intervalech, zatím se to dá vydržet, ale budu ráda když to bude za mnou
Jinak Cufinka psala v noci, že jí daly vyvolávačku na urychlení, že byla otevřená na 8prstů a že byly kontrakce pěkně silné. Nakonec odrodila ještě dřív než měla termín.