Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@verca84 vsak v pripade ze nebude chciet prsnik,mozes skusit pouzit silikonove klobuciky na bradavku,to sa potom lepsie kombinuje s flaskou....kedze silikonovy dudlik a silikonovy klobucik su podobne...alebo preco neodsavas a nepodavas materinske mlieko vo flaske,ked musis dokrmovat vecer flaskou?To by bolo asi najjednoduchsie,hlavne babo by v tom nemalo taky zmatok
@cufinka moc gratuluji k narození Nelinky. Císař je nejbolestivější první den, pak se to dá. Neboj na další den nebudeš vědět že si ho měla. Jen to prostě člověk musí rozchodit nesmí se to nechat jen tak.. Já už po císaři mám jen jizvu, bolesti už nejsou. ted jen aby ta jizva se zmenšila a zmizel hematom. V po jsem byla vytáhnout stehy a to bylo taky něco. Někde se to tam šprajclo, a tak mi říkal, že jestli to nepůjde tak to tam nechá a bud to bude dělat neplechu nebo ne, kdyby jo tak se to musí vystříhnout. Tak pořádně zatáhl a vyškubl to, ale bolelo to teda pořádně. no tak už snad mám pokoj. a budem si užívat malé.. Jen kdyby mi pořádně spala. Nakrmím ji a nespí.. chjooo ☹
@verca84 ahooj 🙂 vsimam ze malinkej sa dako nechce z prsnika...ale vsak postupne sa to podda 🙂 tak drzim palce...a ani u nas este nie je tip top vsetko..napriklad sama ju este nevladzem okupat, tak kupe mm...od SC mam problem s krizovou chrbticou (mam ju posunutu a asi je operacia neprospela) tak sa neviem zohnut poriadne...ale na to aby som ju prebalila a tak ostatne porobila fajn, len to kupanie trva dlhsie a to uz mam kropaje potu od bolesti...som si vzdy myslela ze bude problem s ranou a o rane ani neviem...zaujimave 🙂 malinka poslucha, teda posledne dva dni mi zaspava pri kojeni a tym padom sa malinko napapka a o to kratsie spi ...no snazim sa ju budit steklenim, ale asi mam smolu, bo mala nie je dako stekliva 😀 ale inak v poriadku, taktiez pribrala, dnes ma presne dva tyzdne, a v pondelok ideme aj na dalsiu poradnu.... a co ty?ako sa citis?a ozaj aku odsavacku mas? bo ja si budem musiet kupit, pretoze ta ktoru mam je onicom a ked zacnem chodit do skoly musim dat malinkej odsate mliecko...
@verca84 tebe vyberali stehy?????? fiha... moj dr ma zasil dakou nitou, co sa ma do dvoch tyzdnov vstrebat a vybral mi len koncovy uzlik...brrr no to musel byt teda zazitok...obdiv mas u mna ze si vydrzala...a @cufinka verca ma pravdu, najdolezitejsie sa je rozhybat...ja som s tym mala problem, pretoze obe ruky mi dopichali co mi nevedeli najst dobru zilu, k tomu na jedne mi praskla zila pri navadzani narkozy ktora vytiekla pod sval 😒 takze som sa nemala o co zapriet...
@verca84 existuje savička, která napodibuje matčinu bradavku... zkus si ji sehnat... tady je na ni odkaz http://www.nutradefense.cz/unikatni-lahev-zdarma ... sice je zdarma k tomu sunaru, ale dá se koupit!!!
@haniula - zrovna tyto máme doma. To jsem nevěděla. Tak to zkusím a budu doufat. A když tak budu asi odstřikávat a budu krmit z lahvičky, aspon budu vědět kolik toho vypije. Dneska mi pořád brečí. Od 13 hod. nespí, tak doufám, že večer bude spát. Včera usla až v 1 ráno a vstávala už v 7 hodin. Já jsem uplně kaput a nevím jak už aby mi spala.
Ahojte!
Ani si pri malej neviem najst cas, tak som tu dlhsie nebola. Ale chcem sa spytat, ako dlho krvacate po porode? Ja som cca 15 dni po porode a stale krvacam rovnako, nijak to neslabne ani sa nemeni farba alebo tak. A to pisu v knizke, ze sa to ma zmenit po 2 tyzdnoch na nejake zlte lochie. Tak ci nie som divna 😅 😀
@annmarie - tak asi máme podobné problémy s kojením. malá mi u toho také usne a pak málo vypije, a pak brečí že má hlad. Tak dokrmujeme. Odsávačku mám od Medely a jsem max. spokojena (je ruční a při stlačování nevydává žádné zvuky jak některé). Je tichoučká. Já po císaři už jsem v pohodě, jen občas při prudkém pohybu mě tam fikne ale jinak v poho. Tak ted aby se jizva zhojila a byla co nejmenší. U nás koupe přítel, to je jeho rituál, a já jen pak oblékám a kojím. 🙂 Proč chlapi nemůžou kojit.. chjooo 🙂 Jinak už chodíme na procházky tak hodku až dvě, záleží podle počasí a v kočárku mi malá spí až to možné není. bych měla asi jezdit po každém kojení. 🙂 Jinak mi vůbec nespí. Dneska od 13 hod. je probraná a ne a ne usnout.. už nevím co robit, večer usla až v 1 ráno a probrala se v 7 hodin, z toho vstávala ve 3hodiny, a v 5hodin, já jsem nevyspaná a unavená, tak doufám, že dneska usne dřív. 🙂
@verca84 moja mala tiez zaspava, viac ako 12 minut nevladze tahat, takze potom idem prebalit, a to ju preberie, aby tahala dalsich par minut a potom zase chodime hore-dole, aby sa nakojila do tretice. Takze bezne jedno kojenie mame na 3 razy 😀 Je to sialene, hlavne v noci. Ale potom mi spinka aj 3.5 - 5 hodin 😉
moj maly dokaze papat aj 30 minut a velmi pahltne. Je mozne, aby sa babatko materskym mliekom prejedlo? bojim sa, aby ho potom nebolelo brusko alebo nieco take...
@verca84 pekne...asi je zvedava na svet 🙂 moja nastastie papka dost, teda ona v podstate za ten cas kym zaspi co ju kojim sa asi dost napapa, bo potom mi spinka, no kratsie...a ked nezaspi tak si pospi aj tri hodinky potom...no dokrmovat nedokrmujem, mliecka mam dost a ked si vypyta tak jej dam...nastastie do nie je asi take ako u vas...nezavidim ti..my mame taktiez za sebou uz taku noc, ale bola len jedna...malinka mi pravidelne papa aj v noci ale vtedy jej to ide rychlejsie 🙂 asi ju nic nerusi ako cez den, pretoze vtedy cumakuje vsade kade tade 🙂 🙂 🙂 drzim pasticky, aby sa to u vas ustalilo...takze medela...musim popozerat na internete..tiez by som chcela maualnu, ale este neviem presne aku...no do druheho februara musi byt doma, bo mam skusku 🙂
Ahojky 🙂
Všem maminkám moc gratuluju k miminkům. 😵 😵 😵
My jsme taky ještě pořád 2 v 1, takže nebojte holky, nejste samy. 😉 V úterý na kontrole otevřená na špičku prstu, takže nic. 😒 Máme přijít ještě za týden v úterý a když nic, tak ve středu na vyvolání. Dr. říkal, že už se asi neotočí, takže porod KP. 😒 Tak doufám, že do středy čekat nebudeme a malá půjde ven dřív. 🙂
@babika0 jasne, no ako u koho...ak mas dobre zily tak automaticky do predloktia...ja mam zo zilami problem tak ja som mala kanilu cez co idu infuzky zapasti...a ak mas aj ty problematicke zily, nenechaj sa trapit sestrickami a povedz im pekne kde sa najlepsie u teba bere krv a tak...mna nepocuvali a potom to tak aj dopadlo... 😖
dakujem baby. no ja neviem ci mam problem so zilami, moc mi krv nebrali, a ked mi brali. tak klop klop klop v pohode. no len nechcem aby mi to pichli do pravej. radsej do lavej..
@haniula ano pamatam si ze si bola medzi prvymi...mi uz teraz s mm chodime okolo seba a citime sa ako levi v klietkach 😀 😀 😀 ale uz len par tyzdnov...vravim si ze ked som vydrzala doteraz 🙂 uz vydrzim aj nadalej 😀 😀 😀 a ozaj s malinkou ste ako dopadli?teda s tou pupocnikovou kylou?uz sa to zlepsuje?
@annmarie na chiru jdeme až 22.2. ... mám dojem, že je v poslední době taková podrážděná a nechce moc spát... usne jen u mě... pak když ji položím, tak spinká dál... to znám, my jsme s manželem taky po sobě furt koukali a pak jsem ho odtáhla do ložnice a pomalu znásilnila 😉 ... hormony, no... 😅

@annmarie ahojky, tak jakpak se cítíš, a co mimi, nezlobí? My se už tak nějak začínáme dostávat do všeho. ALe ještě to není tip top. 🙂