Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@bejbinka195 moc velké gratulace!! Přeji mooooc zdravíčka a klidné spaní /teď už vím o čem mluvím:o)/
@haniula Ty jo, vy rostete jak "z vody"!!!!!🙂 Jak to děláte?.o)
@stanulka551 já dávám také dudlík - resp. se snažím, v porodnici nám říkali, že můžeme bez obav.. Ale malá mi ho dost plyve:o((.. Jesnad sestřička v nemocnici malou naučila, že prstíky v puse jsou lepší, tak je tam pořád strká.. z toho moc radost nemám... a když tak čtu co píšeš, tak mám také pocit, že mi pak z toho ublinkává a pak pláče, že má hlad.. asi ji dám rukavičky, ale to bude zase cucat látku, tak nevím co je lepší:o)).
Pls jakej používáš dudlík? Já mám 0+, ale mám pocit, že je stejně nějak velkej.. bojím se aby se mi neudusila..
@stanulka551 no já jsem o 5kg lehčí než před těhotenstvím, ale nevěš hlavu🙂, u mě je totím, že jsem silnější, takže v těhotenství jsem nabrala jen 5kg celkem.o) - měla jsem těh. cukrovku, tak jsem se omezovala.o))
@cara.m pls kolik jste měli při narození??🙂 A jen kojíš? Já se bojím, zda-li ta naše malá má dost mlíčka od mamči..🙂
Holčiny, pls mám prosbičku, stříháte prckům už nehtíčky? A pokud ano, kdy to děláte? Po kojení, když jsou klidnější?? A Terezka se mi probouzí, tak jdeme na kojení.. zatím se mějte moc hezky!!.)
@skubanekka papáme, proto rosteme... ta moje taky vydrží hodinu v kuse ječet.... má pupečníkovou kýlu, tak ji ječet nenechávám, at se to nezhorší... já nehty stříhám, když ji manžel krmí... je u toho klidnější a povolí mi ručičky... jinak ji zkus nehtíky stříhat, když spinká hlubokým spánkem... až přijdem na to, jak ji uspat v postýlce bez žádných obstrukcí, tak ti dám určo vědět!!
@skubanekka my měli při narození 2,7kg a ted máme 4,1kg... ze začátku hodně shodila, ale ted papá hlavně sunar, tak docela přibývá...
@skubanekka jj jen kojím, měli jsme 2600 g. Pokud má dost počůraných plen za den tak je určitě ok. Já mám taky někdy pocit, že má málo, že mu nestačí, ale je to jen jeho mlsností. Váha pak vždy ukáže, že prospívá krásně.
@skubanekka stříhám když spí 🙂
@skubanekka Když se narodila Evička, tak jsme jí stříhali nehtíčky, když spala - to bylo nejbezpečnější 🙂
@skubanekka nie je to velmi prakticke, ale ked Hanicka place pri prezliekani (to nema rada), tak jej pustim vodu a ta ten zvuk tecucej vody ju ukludni. Ale na zaspavanie sa to nehodi 😀 No ako monotonny zvuk to zabera 😉
@mimirinko Tak se hlásím z poradny. Nález je skoro stejný jako minule - prý se začínám pěkně otvírat a vše se připravuje k porodu (ale to už jsem měla minulý týden). Tak teď prý jen čekat, kdy přijdou kontrakce. Máme se prý s manželem více snažit - radil doktor 😀 Jinak graf je taky skoro stejný jako minule - asi 3 kontrakce tam byly, ale to je prý málo. Tak budeme o víkendu přemlouvat.
@vilca Já mám narozky v neděli, tak by to byl ten nejkrásnější dáreček 😉
Jinak jsem po kontrole začala trošku špinit, není to nic hrozného, opravdu jen malinko. Ale to bývá asi normální, že?
Holky, mám jeden technický dotaz... Utírala jsem prach na PC, o něco jsem zavadila a zmizela mi celá horní lišta 😅 Nevíte, jak to dát do původního stavu? Díky 😕
@misag23 Takze ale uz sa to pripravuje a u mna stale nic 😒 No fakt budem posledna myslim. Ale tak uvidime, hlavne, aby bolo vsetko v poriadku.
@vilca No to by som teda mohla vyskusat aj ja ten cajik. A jak chutna? Bylinkove moc nemusim.
Holky, ja mam narodeniny od zajtra za 2 tyzdne, cize 4. unora. Ale rozhodne by som nechcela uz tak dlho cakat 🙂 Aj ked darcek by to bol ozaj krasny, najkrajsi, aky by som mohla dostat.
@mimirinko třeba to u tebe přijde z ničeho nic a budeš to mít za sebou ještě před námi 😉 Ten maliníkový čaj je takový bylinkový...já taky bylinkové normálně nepiju, ale tenhle se fakt dá 😉
@misag23 to je hezký, že máme termíny takhle blízko našich narozenin 😵 Každopádně budeme vždycky slavit s broučkama 🙂
@vilca
@misag23
Uz nas tu moc tehuliek nie je, cooo? No nic, holky, idem sa natiahnut na gauc, krize bolia moc a mrnusik sa mi mrvi v brusku, nepaci sa mu, ze sedim a je zmacknuty. Neskor sa tu zase objavim, este musim ryzu uvarit pre mojho draheho. My totizto jeme kazdy nieco ine, on ryzu a ja zemiaky. Zemiaky mam moc rada. Tak sa zatial majte a nech nam to pekne odsypa 😉

@haniula Máme podobný problém🙂, malá Terulka v postýlce ječí, spinká tam jen když ji ukolíbáme a už zabírá, jinak máme smůlu a na rady, že ji máme nechat vybrečet můžeme zapomenout, je schopná řvát i hodinu🙂.. Co mi teď zabralo je spinkání v košíku.. máme ho v obýváku a tam se to docela daří, tak přemýšlím, zda-li ji nebudu dávat na noc do košíku..🙂.. možná je to tím, že tan košík je menší, nevím... Jinak jsem někde četla, že zabírá monotonní zvuk, tedy například fén, nebo vysavač, ale to jsem ještě nezkoušela.. tak pokud vám něco zabere, pls moc také o info, ráda se přiučím, čím našeho andílka uspat🙂