icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

monulik0209
23. jan 2011

no idem ja uz do postele,zajtra mi drzte palce,nastupujem do nemocky na vyvolavacku....

knedluska
24. jan 2011

@kamusek - moc gratuluju k Dominičce, je nádherná. 🙂

@monulik0209 - držím palce, mě to čeká nejspíš ve středu. 😖

kamusek
24. jan 2011

@knedluska Děkujeme 🙂 Je hlavně zatím úplně zlatá.....pořád spinká 🙂

annmarie
24. jan 2011

@verca84 pekne 🙂 poslusne dievcatko 🙂 my nemame vytah, ale kym zidem dole styri poschodia a vlozim ju do kocaru, tak taktiez uz spinka jak dudek 🙂 jaj ale uz sa tesim ked s nou budem moct chodit kazdy den von...teraz sa musim aj ucit, takze sa musim trosicka krotit...len skoda ze na ukor malej...ale vsak tato ju povozi sam 😀

annmarie
24. jan 2011

@markysek2 gratulujeme 🙂 a malemu kubkovi a maminke prajeme vela zdravicka 🙂

annmarie
24. jan 2011

@mirkach aj tebe srdecne blahozelam... 🙂 mnoho zdavia.

annmarie
24. jan 2011

@sjussi ahojky, no my sme mali nieco podobne, len malinka sa mi budila co polhodina a v noci skoro kazdu hodinku...konzultovala som to cez telefon detskou , ze bud mam docasne oslabeny organizmus a mliecka sa tvori menej alebo u nas nastal spurt...toto nespanie sme vydrzali skoro dva dni...no o dr nam potom odporucila dokrmovat...len kazde druhe tretie kojenie a odvtedy je malinka konecne spokojna, pekne spinka a aj ked ju len kojim bez dokrmovania UM tak vydrzi dlhsie spat a je pokojna 🙂 ...skus aj ty to prediskutovat s vasim lekarom...

albao
24. jan 2011

@annmarie presne tak! Treti tyzden je rastovy spurt a ja mam pocit, ze mala podrastie kazdy den o centimeter 😀 Prehanam, jasne, ale naozaj mi rastie pod rukami a tiez musime casto krmit. Mliecko tiez velmi nestiha, ale zatial nedokrmujeme UM. Tak nech nam pekne rastu nase male zabky 😵 😀

annmarie
24. jan 2011

@albao podla mna ani neprehanas...aj moja rastie ako z vody 🙂 to je fajn ze nemusite dokrmovat, my sme predsa zacali, bo malinkej mi bolo luto sa trapila s mojim mlieckom...ale teraz je fajn, v podstate sa snazim dokrmovat co najmenej,len vtedy ked si vypyta po kojeni este...tak teda drzim palceky aj vam nech rastiete...ja som zvedava, vo stvrtok ideme na poradnu, ze kolko mala pribrala 🙂 uz teraz sa mi zda kolkokrat ako maly valibuk a popritom vsetky vecicky co som mala kupene su jej velke, som musela mensie cisla dokupit 😀

sjussi
24. jan 2011

@annmarie zitra jdem na 6tydenni prohlidku tak se s ni domluvim
@albao my uz mame mesic a pul ale snad to bude jen spurt a mleka budu mit dost

vilca
24. jan 2011

@mimirinko
@elzu
@lolelole
@misag23
Ahoj holky čekatelky 🙂 Už ani nevím, kolik nás tady zbylo... Jak jste na tom? Já jsem dneska byla na poslední poradně u své Dr.. Ozvy miminka byly v pořádku, a dokonce jsem měla na monitoru 3 kontrakce 100%, tak mi říkala, že děloha už pilně pracuje, takže počítá s tím, že do toho týdne (do termínu) by to mělo přijít 🙂 Akorát mě prohlížela a prý ještě hlavička není dost nízko na porod. Tak ještě pár dní vydržíme, no... 😀
No a protože už mě poslala na kontroly do porodnice, tak jsem si tam hned zavolala a objednala se na příští pondělí (tzn. zrovna na náš termín) a sestřička byla moc příjemná (prý kdyby něco, tak mám kdykoli přijet). Tak z toho mám dneska takový dobrý pocit 🙂

neposedna
24. jan 2011

@sjussi ahojky! my mame dnes 4 tyzdne a mam pocit, ze tzv. spurt sme mali min. tyzden, mala sa bdila kazdu 1,5-2 hod. ci pocas dna, alebo pocas noci.... a ani ja som nemala pocit, ze by sa miprsia nalievali po kojeni, mala som ich stale rovnake, ale ked mala dopapala, tak po stisnuti dvorca mliecko stale islo, tak som to neriesila, po nejakych 4-5 dnoch som zas zacala citit, ze sa mi prsia po kojeni nalievaju a uz citim aj rozdiel medzi vysatym a plnym prsnikom, kedze momentalne prsniky na kojenie striedam.... vydrzali sme a teraz je zas fajn, cez den zvycajne tak 3-3,5 hod o malej neviem, v noci sa vevie tak dobre napapat, tak 2-2,5 hod, spi, ale tuto posledmnu noc mala skvelu, kazde 3-3,5 hod. sa budila, takze sme si pekne pospali 😀 😀 😀 viem, ze to bude tazke, ale treba len vydrzat a nechat babo, nech ta "znova rozkoji", mozno budes mat pocit, ze ti rozdrazdi bradavky do bolest (teda mne ich rozdrazdila dokonale, bolelo to pri kazdom kojeni), vtedy pomoze krem na bradavky, bod bepanthen alebo ja mam z DM drogerie z ich produktovej rady s obsahom olivoveho oleja a velmi mi pomohol.
verim, ze to zvladnete!!!!!!!!!! 😀 😀 😀 😀 a ak to ude na teba vela, tak konzultuj pripadne dokrmovanie s detskou doktorkou 🙂 🙂 🙂 pekny den!!!

kvojtanikova
24. jan 2011

@neposedna dakujem presne toto som asi potrebovala citat - mala ma 3 tyzdne a uz druhy den je v kuse hore, cez den, v noci, vzdy pospi maximalne hodinku a stale hlada cicku, som si myslela ze co jej je a aha - rastovy spurt. Takze uz nemusim mat stresy. Je pravda ze aj ju brusko moze boliet lebo som mudrana vcera jedla brokolicovu polievku, ale reve aj dnes a to som uz na "diete".

neposedna
24. jan 2011

@kvojtanikova moze to byt aj kombinacia bolesti bruska plus menej mliecka.... na brusko mi pomaha, ked ja pijem obycajny detsky caj - malej pekne uvolnuje vetry, malej ho davam rano a vecer, kedze ma lieky, ktore v nom rozpustame a niekedy aj pocas dna jej dam trosku cucnut cez flasku, a potom na brusko masaz a hladkanie a kopkanie nozickami a cvicenie (k brusku a od bruska) a pokial balis nasiroko, tak skus dat dole postolky, niekedy mi mala byva nervozna aj z toho, takze teraz mame postolky len cez den a na noc jej ich davam dole..... 😀 😀 😀
ja si nejak stravu nestrazim, jedla som vcera kapustovu polievku a zatial je vsetko OK 😀 😀 😀 , pokial si nemala problemy s nejakym jedlom pocas tehotenstva, tak by si nemala mat ani teraz a ani mala 🙂 🙂 🙂
ten spurt mi spominali,ze byva tak 3x do jedneho roka dietata, ale ze treba len vydrzat a zabojoat, je to par noci slabsie prespatych, ale potom je zas fajn 😀 😀 😀

kvojtanikova
24. jan 2011

@neposedna no s tymi postolkami aj ja trochu svindlujem🙂 vecer po okupani ju zabalim riadne, ale nad ranom ked furt reve tak ju necham na volno. Ale ona chuda aj zo spanku furt skuvina, ona sice spi ale ja vedla nej nemozem, lebo nahlas vzdycha. No sak dufam ze aspon riadne narastie teda🙂 V tehotenstve som mohla jest vsetko akurat ma dost palila zaha. Tiez rozmyslam ci mala nemoze mat aj reflux, starsi syn mal tiez, ale nie tak ze grckal ale prave ze ho palila zaha, prisla na to az gastrolekarka. Potom sme ho museli dokrmovat Nutrilonom HA. Ved uvidime. Ked to bude mala robit dlhsie ako tyzden, skusim sa na najblizsej poradni spytat.

neposedna
24. jan 2011

@kvojtanikova ja somna tom s tymi postolkami podobne, mala stravila 3 tyzdne v nemocnici, kde ju nasiroko nebalili, tak nie je nejak moc zvyknuta, takze, ked moc place, postolky idu dole..... 😀 😀 😀
jasne, ak to bude placlive viac ako tyzden, tak to konzultuj....
mala tiez v noci nahlas dycha a vytahuje sa so zvukovym efektom, ale aspon mam istotu, ze dycha 😀 😀 😀

albao
24. jan 2011

@annmarie Tak u nas je to tak, ze som uz vytiahla cislo 62. Niektore z veci velkosti 56 som uz idem vyradit, lebo je to malej obtiahnute ako plavky 😀 Sice 62 je nam velke, ale aspon je to pohodlne. Zalezi od modelu, ale aj tak som prekvapena ako rychlo sme siahli po vacsej velkosti. Narodila sa 52 cm, pred par dnami som jej namerala 54 cm, takze teraz uz moze mat tych 55-56 cm, kedze ma teraz ten "spurt". No ale to aj znamena, ze musim na nakupy detskych veciciek 😝 😀 Tesim sa 😅

misag23
24. jan 2011

@vilca Tak to už nás moc nezbývá, co? Jsem zvědavá, která z nás tady bude poslední, určitě já 😉 Tobě už se to taky blíží čím dál tím více, když už si měla 3x kontrakce na 100. Já jdu na kontrolu ve čtvrtek (to mám i první termín, druhý je hned v pátek). Tak uvidíme, jestli se tam ještě vydám nebo jestli si to Filípek už konečně rozmyslí. V sobotu jsem umyla okno, vařila, byli jsme na delší procházce a nic. Včera jsem teda nic nedělala, ale dnes jsem se zase vrhla do úklidu. Ale myslím, že na něho nic nezabírá ☹

janettan
24. jan 2011

mali už vaše dieťatká nádchu? ako ste si poradili so soplíkmi?

misag23
24. jan 2011

Holky, chtěla jsem se zeptat, co už máte porod za sebou (což už jste skoro všechny 😀 ), kolik balíčků poporodních vložek jste měly v porodnici a kolik potom doma? Stačí my tři nebo to je málo?
A ještě jsem se chtěla zeptat, zda máte nějaké tlumené světýlko u přebalovacích pultů, když přebalujete mimi v noci nebo normálně svítíte lustrem?
Děkuju moc.

kamusek
24. jan 2011

@misag23 Ahojky! Je to asi individuální, já měla 3 balíčky a opravdu doporučuju co nejdelší. Ze začátku jsem dokonce dávala 2 na sebe. Byla jsem totiž dost zašitá a ještě měla hemerioidy, takže se mi aspoň líp sedalo. A doma? To nemůžu ještě zatím říct, protože jsem doma teprve týden a ještě pořád vložky používám. Ale už normální s křidélky, už ne poporodní.
A co se týká světýlka, tak mám takové tlumenější, lampičku - ne přímo dětskou, ale normální lampičku, co máme stát v obýváku. Velké světlo by asi fakt nebylo ideální. 🙂

zuzik28
24. jan 2011

@misag23 Já jsem měla v porodnici 2 balíky...ty jsem vypotřebovala a ještě mi manžel musel donést jeden. Byla jsem tam od čtvrtka od rána a v neděli nás už pouštěli 🙂 Zatím celkově 4,5 balíku. Takových těch SAMU classic malých.
Já přebaluji v koupelně, nepouštím lustr, ale takové světlo nad zrcadlem. Když jsem u prvního měla přebalovák v pokojíčku tak jsem taky nerožíhala, ale měla jsem malou lampičku.

misag23
24. jan 2011

@kamusek děkuji za rady 😉

haniula
24. jan 2011

@kamusek fotku si ona stáhla ode z fotoblogu... a kukni se tady https://www.modrykonik.sk/fotoblog/damiana/albu...

mimirinko
24. jan 2011

@vilca Ahoj, no ja idem na kontrolu vo stvrtok podobne ako @misag23, takze az vtedy uvidim, ako na tom som, ci sa nieco pohlo alebo nie. Ja uz teda chodim do nemocnice na poradne, ale v podstate je tam moj doktor, takze zmenu v tom nevidim, len co je ina sestricka. Minule mi ozvy srdiecka nerobil, ale tento krat bude, tak som zvedava. Vo stvrtok to budem mat este za 2 dni do terminu, tak som zvedava, ci bude nieco nove. Inak nemam pocit, ze by to uz malo prist. Ani male sa mi nezda, ze by bolo nejako extra nizko. Brusko mam stale dost vysoko.
Inak, mam taku otazku, neboli vas niekedy hlava? Mna v poslednej dobe akosi casto ☹ 😒

haniula
24. jan 2011

Holky, v noci mě malá úplně šokla. Najedla se v 8 večer a pak se na krnení vzbudila až v 3:45!!!! Normálně nás nechala spát. Nechápala jsem.

misag23
24. jan 2011

@zuzik28 moc děkuji. Tak to ještě budu muset nějaké balení nejspíš dokoupit nebo pak pošlu manžela. Nám právě říkali, ať toho do porodnice nebereme moc, že si máme vzít jen jedno balení, ale mě se to zdálo málo.
A tu lampičku budeme muset ještě nějak vymyslet.
@mimirinko Já jsem měla migrény hlavně na začátku těhotenství, trpěla jsem na ně už před tím. Teď s tím naštěstí problém nemám.

sjussi
24. jan 2011

@neposedna tak nam to zacalo vcera,snad to brzo prejdeme,dokrmovat se mi moc nechce pokud mam stale mlicko.Zitra se poradim s doktorkou a pro jistotu si jeden balicek nutrilonu nebo co mi doporuci koupim ale pokud nebude maly vylozene rvat hlady a ja nebudu bez mleka tak mu nedam nic krome MM kdyz mu bude stacit.

cara.m
24. jan 2011

@sjussi no já to vidím na spurtíka, taky jsme to měli, chytalo ho to hlavně večer. Je třeba vydržet i když to není lehké a po nějaké době se mlíčko dotvoří dle potřeby. Když dáš UM, tak to narušíš.viz. článek z kojeni.net
"Dítě vyžaduje najednou kojení častěji, je neklidné a plačtivé – příčinou může být růstový spurt dítěte, který přichází ve 3. a 6. týdnu (a později ve 3. a 6. měsíci) věku dítěte. Tvorba mléka se zvýšeným potřebám dítěte rychle přizpůsobí (do 2-3 dnů). Určitě není vhodné podat v tomto citlivém období dokrm, narušilo by to mechanismy tvorby, trvalo by déle, než by se laktace přizpůsobila."

elzu
24. jan 2011

@kinsli Děkujeme moc, už nám s přítelem začíná hrabat z toho, jak jsme netrpěliví a děláme divné věci 🙂 jako třeba že voláme na čápa z balkónu 🙂